Paleuri cu cafea. Rețetă de fursecuri fragede și aromate

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Fursecurile sunt sunt deliciile culinare cu care poți să-ți începi ziua, servindu-le ca desert la micul dejun, alături de un ceai bun. Dacă dorești să prepari o rețetă mai interesantă de fursecuri, trece pe listă și rețeta de paleuri cu cafea.

Maria Udrea
Publicat: 6 februarie 2024, 03:00

Galerie foto

Paleurile cu cafea devin mai fragede de la o zi la alta / Rețetefeldefel.ro

Paleurile reprezintă cea mai simpla metodă prin care combini gustul fursecurilor fragede cu gustul unor creme delicioase, la alegere. Fac parte dintre deserturile copilăriei, care se găseau în cofetăriile de altădată. Acum se găsesc printre mulțimea de fursecuri ce îți fac cu ochiul în galantare. Însă în trecut erau foarte apreciate, pentru că nu exista așa o mare varietate de deserturi ca în zilele noastre. Alături de paleuri se regăseau nucile umplute, fagurii cu vanilie sau cu ciocolată și ișlerele.

Citește și

Aluatul pentru paleuri are o textură mai moale decât aluatul fursecurilor clasice. De aceea, paleurile ies mai pufoase și se frăgezesc într-un timp mai scurt, de la crema cu care sunt umplute. Ingredientele folosite sunt comune și celorlalte rețete de fursecuri, iar timpul de preparate este destul de scurt.

Aroma de cafea este prezentă atât în aluat cât și în cremă. Dacă nu te numeri printre consumatorii de cafea, poți prepara rețeta clasică de paleuri cu ciocolată. Iar dacă doreștă să testezi și aroma cafelei, îți oferim mai jos rețeta detaliată pentru paleuri cu cafea.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea cremei de ciocolată cu aromă de cafea, pentru umplerea paleurilor. Aceasta necesită un timp de fierbere, apoi un timp de răcire. În acest interval de timp te poți ocupa de prepararea aluatului și de formarea paleurilor.

Cum prepari crema pentru paleuri cu cafea

Pune smântâna pentru frișcă la încălzit într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. lasă smântâna să se înfierbânte ușor, până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă ciocolata mărunțită, dar și ness-ul. Amestecă energic până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată.

Apoi lasă crăticioara la loc răcoros până când compoziția se răcește bine. După răcire, o mai pui și la frigider până când o vei folosi la umplerea fursecurilor. dacă este bine răcită, îi vei putea oferi cremozitatea perfectă, amestecând-o cu mixerul.

Cum prepari aluatul pentru paleuri

Pune untul moale și zaharul pudră într-un bol și amestecă-le cu un tel până când obții o compoziție cremoasă. Apoi încorporează în compoziție câte un ou, omogenizând bine după fiecare. Adaugă sarea și cafeaua solubilă, apoi încorporează treptat făina trecută prin sită.

Pentru a forma fursecurile vei folosi un săculeț de decorat deserturi, cu dui rotund atașat în capăt. Înainte de a forma fursecurile, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tavă.

Apoi adaugă aluatul în săculețul cu dui și formează mici grămăjoare în tavă, la distanțe de 2-3 cm între ele.

Pune tava în cuptor și coace fursecurile pentru paleuri cu cafea timp de 10-12 minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, transferă fursecurile pe o suprafață rece pentru a opri procesul termic.

Potrivește-le după mărime două câte două și unește-le între ele cu un strat generos de cremă.

Pentru a glazura paleurile cu cafea topește ciocolata albă împreună cu ness-ul și laptele și formează din această compoziție dungi subțiri pe suprafața paleurilor.

O altă rețetă de fursecuri delicioase, cu gust de copilărie, pe care ți-o recomandăm, este rețeta de nuci și alte forme de fursecuri umplute.

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Plăcintă cu ciuperci. Rețetă simplă pentru una dintre mesele zilei
Plăcintă cu ciuperci. Rețetă simplă pentru una dintre mesele zilei
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă