Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Gemul de prune este cel mai popular gem preparat în bucătăria românească. Dacă te-ai decis să îl prepari și tu, dar nu ai timp să amesteci continuu în el, îți recomandăm să încerci rețeta de gem de prune la tavă. Este o rețetă mai simplă și mai rapid de preparat.
Gem de prune la tavă, mai simplu și mai rapid de preparatDacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți servi preparatul de sine stătător pentru că este consistent și sățios. Însă poate constitui și garnitură la orice friptură.
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptorÎți plac șnițelele și ești în căutare de rețete savuroase pentru a-i cuceri pe cei dragi? Încearcă rețeta de șnițele de porc fragede și delicioase. Se prepară ușor, cu câteva trucuri care asigură o textură suculentă a cărnii și o crustă crocantă.
Șnițele de porc fragede și delicioase. Ce ingrediente ajută la frăgezirea cărniiRețeta de copănele de pui în crustă crocantă de porumb este o variantă delicioasă și crocantă a clasicei rețete de pui pane. Este perfectă pentru o masă de prânz gustoasă și ușor de preparat sau chiar pentru cină. Crusta de porumb oferă o textură crocantă și o aromă ușor dulceagă, iar carnea rămâne fragedă și suculentă în interior.
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga familieDacă îți plac în mod deosebit gogonelele murate, atunci rețeta de dulceață de gogonele te va cuceri negreșit. Este o delicatesă mai neobișnuită, dar surprinzătoare prin gustul său dulce-acrișor. Rețeta dulceții îmbină prospețimea și gustul crocant al gogonelelor (roșii, verzi, necoapte) cu cel dulce al siropului de zahăr. Această dulceață se poate servi alături de diverse brânzeturi sau ca desert rafinat.
Dulceață de gogonele. Un mod interesant de a conserva aroma gogonelelorAu apărut ghebele și dorești să le incluzi în dieta ta, dar nu ai idee cum să le prepari? Încearcă rețeta de ghebe cu usturoi la tigaie care este una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci.
Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperciAceastă pâine cu făină de hrișcă și semințe este o alternativă sănătoasă și gustoasă la pâinea tradițională din grâu. Datorită făinii de hrișcă, pâinea are un gust deosebit, o aromă ca de nuci și o textură densă. Semințele oferă un plus de efect crocant și valoare nutritivă. Iar combinația dintre aceste ingrediente face ca această pâine să fie ideală pentru cei care preferă un produs mai nutritiv, bogat în fibre și proteine.
Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentăSiropul de gutui este un ingredient pe care trebuie să îl ai în casă pentru că nici nu știi cât de valoros este. Se poate folosi pentru a adăuga o notă dulce și aromată într-o varietate de preparate. Iată cum se face siropul de gutui.
Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasăAluatul fraged pe bază de iaurt este o variantă populară în bucătărie datorită texturii sale delicate și gustului ușor acrișor, care adaugă un plus de savoare preparatelor. Ușor de preparat și versatil, acest tip de aluat poate fi folosit într-o gamă largă de rețete, de la tarte și plăcinte până la biscuiți și pateuri. Iată cum poți prepara un aluat fraged pe bază de iaurt.
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuițiRețeta de ciorbă de păstrăv cu legume face parte din rețetele tradiționale românești, ușoare și savuroase, ideale pentru iubitorii preparatelor cu pește. Această ciorbă combină gustul delicat al păstrăvului cu aromele proaspete ale legumelor, oferind un gust bogat și hrănitor.
Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savurosCu o porție delicioasă de sos de roșii pentru paste nu ai cum să dai greș. Este cea mai rapidă și mai gustoasă masă care va mulțumi întreaga familie. Rețeta este foarte simplă și poți pregăti o cantitate mai mare pe care să o păstrezi la frigider și să o încălzești atunci când ai nevoie.
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minuteDulceața de caise este foarte parfumată, cu un gust dulce-acrișor ce se potrivește bine cu o felie de pâine sau ca ingredient în deserturi. Se poate prepara și fără zahăr, dacă vrei să ai un aport mai scăzut de carbohidrați. Iată o rețetă simplă de dulceață de caise fără zahăr.
Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasăRețeta de ardei copți cu smântână este perfectă pentru a fi servită ca garnitură, antreu sau chiar fel principal. Este un preparat delicios și ușor, care se prepară din ingrediente simple și mereu la îndemână.
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasăDacă adori gustul dulce picant, nu ezita să prepari și tu rețeta de marmelada de ardei iuți. Te va cuceri atât gustul cât și culoarea marmeladei. Rețeta este simplă, însă necesită mai mult timp pasul de pregătire a ardeilor.
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitiveRețeta de tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a conserva aromele legumelor în borcane pe care le poți deschide în zilele reci de iarnă. Acest preparat poate fi servit ca fel principal sau ca garnitură alături de carne sau alte feluri de mâncare.
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoarăDacă ești în căutare de rețete simple și rapide din legume, pentru masa de prânz sau cină, trece pe lista de preparat și rețeta de păstăi de fasole cu roșii și usturoi. Este o rețetă simplă și ușoară, din doar câteva ingrediente.
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cinăRețeta de salată de ardei copți cu măsline și capere este o rețetă simplă și plină de arome mediteraneene. Prepar-o și tu urmărind mai jos rețeta detaliată pas cu pas.
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneeneDacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai mult timp pentru pregătirea legumelor.
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un locRețeta de dulceață de prune cu nuci este ideală pentru deliciul din sezonul rece, aducând o notă de toamnă în fiecare linguriță. Preparată în acest mod, dulceața poate fi savurată pe pâine prăjită, în clătite sau chiar ca umplutură pentru prăjituri.
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentăGemul de prune este un preparat tradițional care se bucură de o istorie îndelungată și de o popularitate constantă în diverse culturi. În România, gemul de prune este un element esențial în bucătăria tradițională, fiind folosit nu doar ca deliciu individual, ci și ca ingredient în diverse preparate de patiserie și deserturi. Iată cum poți face gem de prune fără zahăr.
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoarăPrintre conservele pe care ți-ai propus să le prepari în acest sezon, poți face loc și pentru rețeta de tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă. Este o rețetă simplă și ușoară, ce conține ingrediente puține și la îndemâna tuturor. Poți adapta rețeta după propriul gust, adăugând și alte legume.
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparatRețeta de ardei umpluți cu carne la cuptor reprezintă un fel de mâncare tradițional, perfect pentru un prânz consistent și savuros. Prepar-o și tu pentru a-ți răsfăța familia cu un preparat delicios și hrănitor.
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savurosDacă ai fost cel puțin o dată în Grecia ai gustat un gyros de pui. Este un preparat emblematic al bucătăriei elene, cunoscut și iubit pentru combinația sa de carne suculentă, condimente aromate și pita moale. Iată cum poți face acasă gyros de pui.
Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de puiPoți face gem de prune la cuptor. Nu doar că este mai comod, dar prin această metodă de preparare prunele își păstrează aromele naturale și să se caramelizeze ușor. Vei obține un preparat cu o dulceață intensă și o textură bogată.
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidăRețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele în familie sau pentru ocazii speciale.
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezanRețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și pline de savoare datorită combinației de usturoi, ulei de măsline și ierburi proaspete.
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitivRețeta de chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz și semințe de susan, pe care ți-o oferim mai jos, este o variantă sănătoasă și delicioasă a rețetei de chifteluțe clasice.
Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz și semințe de susanAceastă salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc să reducă aportul caloric sau să evite uleiul din diverse motive alimentare.
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoarăDacă obișnuiești să folosești roșiile uscate la pizza, sau în salate, îți recomandăm să încerci și rețeta de rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete. Este o rețetă simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt puține și accesibile. În plus, dacă nu agreezi carnea de vițel, poți folosi cu succes și piept de pui.
Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspeteDacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele mai târziu și nu va mai fi nevoie să le achiziționezi din comerț.
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnăZacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta de fiecare dată. Iată cum să prepari zacuscă de ciuperci ca la bunica.
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasăCând te gândești la mâncarea stradală din Grecia, gyros este primul preparat care îți vine în minte. Este preparatul emblematic al bucătăriei elene care te încântă în toate vacanțele petrecute acolo. Iată cum poți face pita pentru gyros chiar la tine acasă pentru a-ți alina dorul de Grecia atunci când te întorci din vacanță.
Pita pentru gyros. Cum poți face acasă tradiționala pâine greceascăDacă adori legumele coapte pe grătar sau în cuptor, rețeta de mâncare de legume coapte în cuptor, cu siguranță va fi pe gustul tău. Este o rețetă simplă și ușoară, care se prepară într-un timp destul de scurt.
Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și aromeZucchini bread este o prăjitură densă și umedă, preparată cu dovlecei rași, care îi conferă o textură moale și o aromă delicată. Acest desert sau gustare poate fi savurat în orice moment al zilei, fiind o modalitate excelentă de a folosi dovleceii într-un mod delicios și sănătos.
Zucchini bread sau pâine cu dovlecel, gustarea pe care o vei adoraCeapa caramelizată este dulce și aduce gustul umami în toate mâncărurile, făcând orice preparat mai gustos. Poate fi pusă în salate, supe, paste, tocănițe, fripturi. Iată cum faci cea mai bună ceapă caramelizată. Descoperă cum poți face cea mai bună ceapă caramelizată acasă. Rețeta pe care o poate prepara oricine.
Cum poți face cea mai bună ceapă caramelizată acasă. Rețeta pe care o poate prepara oricineDacă nu mai știi ce să gătești pentru un prânz savuros și sățios, îți recomandăm rețeta de escalop de porc cu ciuperci. Este un fel de mâncare clasic în bucătăria europeană, apreciat pentru simplitatea și savoarea sa. Este un preparat versatil și gustos, care combină carnea fragedă de porc cu ciuperci suculente, într-un sos bogat și aromat.
Escalop de porc cu ciuperci. Rețetă pentru un prânz savurosEste sezonul coacerii ardeilor pentru conservele de iarnă dar și pentru a-i folosi la diferite preparate. Dintre acestea, salata de ardei copți este foarte îndrăgită, mai ales servită lângă o friptură reușită. Dacă ești în căutarea unei rețete mai interesantă, îți oferim mai jos rețeta de salată de ardei multicolori, cu semințe de susan.
Salată de ardei multicolori, cu semințe de susanEste sezonul conservelor de roșii și vrei să prepari cât mai multe rețete pentru gusturi diferite? Încearcă și rețeta de sos de roșii cu cimbru și busuioc, ideal pentru paste și pizza. Te vei bucura de un sos aromat și consistent pe care îl poți folosi și la alte preparate.
Sos de roșii cu cimbru și busuioc, ideal pentru paste și pizzaZacusca de țelină este o variantă a zacuștii tradiționale românești, un preparat culinar care constă într-o pastă de legume coapte și fierte, bogat aromatizată și perfectă pentru a fi întinsă pe pâine. Țelina îi dă un gust distinct și o textură interesantă care o deosebește de alte tipuri de zacuscă.
Zacuscă de țelină. Cum se prepară pentru a ieși deosebit de bună, rețeta delicioasăDacă te-ai plictisit de gustul salatei de vinete preparată în modul clasic, poți încerca rețeta de salată de vinete cu dovlecei și ardei copți. Dovleceii adăugați oferă consistență și cremozitate, iar ardeii copți oferă gust delicios și culoare.
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, gustoasă și rapidăÎn plin sezon al ardeilor de grădină ai ocazia să te delectezi cu gustul lor în diferite preparate culinare. Printre acestea îți recomandăm să încerci și rețeta de ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi. Este o altfel de salată, delicioasă și colorată.
Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi. O salată gustoasă și coloratăDacă îți place salata clasică de fasole verde cu usturoi, îți recomandăm să încerci și rețeta de salată de fasole verde cu ardei și usturoi. Adaosul de ardei preparați la tigaie va oferi salatei un plus de savoare și de culoare. Culoarea verde a păstăilor de fasole se combină armonios cu roșul ardeilor.
Salată de fasole verde cu ardei și usturoi, pentru gustări sănătoaseDacă vrei să conservi aroma prunelor pentru iarnă, trece pe lista de preparat și rețeta de dulceață de prune. Rețeta este veche, din caietul bunicii îngălbenit de trecerea timpului.
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunicaCel mai simplu mod de a găti vara este să folosești cuptorul. Pui într-o tavă toate ingredientele, îl pornești și stai la răcoare până când mâncarea este gata. Iată câteva idei de rețete de cină la tavă pe care să le încerci când vrei să gătești ceva rapid și gustos.
Rețete de cină la tavă în cuptor perfecte pentru varăObișnuiești să prepari pizza în casă, dar ești în căutarea unei rețete perfecte pentru aluat? Îți recomandăm să încerci rețeta de aluat pentru pizza inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver.
Aluat pentru pizza. Rețetă inspirată din bucătăria lui Jamie OliverRețeta de lipii grecești pentru gyros este una dintre acele rețete pe care le îndrăgești de la prima încercare. Lipia este cunoscută și sub numele de pită și este moale și pufoasă, perfectă pentru a înfășura carnea și garniturile specifice acestui preparat.
Lipii grecești pentru gyros, preparate pe plită sau la tigaieDacă îți plac preparatele cu maioneză de casă, rețeta de salată de fasole verde cu maioneză și usturoi, cu siguranță va fi pe gustul tău. Este o rețetă simplă și ușoară, ce conține ingrediente puține și accesibile. Este ideală pentru o masă ușoară sau ca garnitură pentru felurile principale.
Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi, gustoasă și răcoroasăDacă nu vrei să mai aprinzi cuptorul sau aragazul în zilele călduroase de vară, îți recomandăm să prepari rețeta de supă rece Okroshka. Este o rețetă din bucătăria rusească și se prepară dintr-un amestec de legume crude: castraveți, ridichi roșii, ceapă verde. Iar pentru consistență se adaugă și cartofi fierți, ouă fierte și carne afumată.
Rețeta de supă rece Okroshka, pentru zilele călduroase de varăDacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de aroma lor și în sezonul rece, poți prepara cu ușurință câteva borcane de gem de smochine. Va fi un adevărat deliciu pentru micul dejun, servit cu pâine prăjită. Dar va fi un răsfăț culinar servit și în interiorul clătitelor mult adorate. Îl mai poți folosi chiar și ca umplutură pentru prăjituri și tarte. Însă te poți bucura de el și sub formă de sos lângă o friptură de rață sau de gâscă.
Gem de smochine. Rețeta unui gem cremos și aromatDacă ești în căutarea unei rețete de gogoșari conservați, care să se mențină crocanți dar să fie aromați, încearcă rețeta de gogoșari în oțet, la rece. Este o metodă populară de a păstra aceste legume gustoase și crocante pentru iarnă.
Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase