Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să creezi momente magice, de neuitat, în zilele în care celebrăm iubirea, prepară o rețetă de prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone. Prăjitura va cuceri atât prin combinația de gusturi și arome, cât și prin combinația de culori, specifice iubirii.

Maria Udrea
Publicat: 10 februarie 2024, 06:48 / Actualizat: 10 februarie 2024, 8:54

Galerie foto

Gustul delicios al combinației de căpșuni cu cremă de brânză este încununat de aspectul senzațional al prăjiturii / Profimedia Images

Rețeta are la bază un blat clasic de pandișpan, iar la interior este o cremă simplă de mascarpone, combinată cu jumătăți căpșuni. Pentru un aspect interesant blatul de pandișpan se va secționa în două părți transversale. Dintr-o parte decupezi câteva forme de inimioare. În locul decupat vei adăuga jeleu de căpșuni fin și foarte aromat, dar și frumos colorat.

Citește și

Prăjitura poate fi preparată atât în ziua de Valentine’s Day, cât și de Dragobete. Mai poate fi preparată și pentru zilele de 1 Martie sau 8 Martie, și oferită în spiritul mărțișorului. Tot din categoria prăjiturilor preparate special pentru zilele amintite, mai poți încerca și rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine. Și aceasta este delicioasă și are culorile specifice sărbătorilor amintite. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasa prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început vei pregăti ingredientele pentru prepararea blatului de pandișpan. Scoate ouăle de la frigider și lasă-le pe masa din bucătărie timp de 20-30 de minute. Albușurile necesită un timp de încălzire pentru a se mixa bine și a obține o bezea perfectă. Adună și celelalte ingrediente pe masa de lucru, pentru a le avea la îndemână când prepari aluatul de pandișpan.

Cum prepari blatul pentru prăjitură cu inimioare de căpșuni

Înainte de a amesteca ingredientele, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Așază hârtie de copt într-o tavă  de copt cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri adaugă puțină sare și introdu mixerul în ele. Amestecă-le energic până când devin spumoase. Apoi adaugă zahărul treptat, în timp ce amesteci intens. Te oprești din amestecat când bezeaua devine foarte fermă.

În alt bol amestecă gălbenușurile cu coaja răzuită fin de la lămâie. Încorporează-le în bezeaua de albușuri și omogenizează încet compoziția. La final, încorporează treptat făina trecută prin sită, folosind o spatulă. Amestecă compoziția cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a îngloba cât mai mult aer în interiorul ei.

Întinde compoziția în strat uniform la baza tăvii de copt.  Introdu tava în cuptor și coace blatul de pandișpan pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze 5-6 minute în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou. Așteaptă să se răcească bine blatul și secționează-l transversal în două părți aproximativ egale.

Descoperă și o rețetă de tartă cu căpșuni și inimioare din aluat.

Cum prepari crema și formezi prăjitura

În bolul mixerului pune brânza mascarpone și smântâna rece pentru frișcă. Adaugă zahărul pudră și un praf de sare. Pornește mixerul și amestecă intens până când compoziția capătă cremozitate. Lasă crema deoparte și pregătește căpșunile.

Spală căpșunile, curăță-le de frunze și transformă o mică parte din ele în piure. Adaugă 100 gr de zahăr peste ele și o linguriță de amidon. Omogenizează bine amestecul și pune-l la fiert până când devine consistent. Trece-l prin sită pentru a deveni fin.

Pentru a monta delicioasa prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone așază una dintre foile de pandișpan în tavă. Peste aceasta întinde crema de mascarpone și niveleaz-o uniform. Înfige căpșunile în cremă, una lângă alta, cu vârfurile în sus.

Crestează a doua foaie de pandișpan în pătrățele, dar fără a o străpunge de tot. O parte dintre pătrățele decupează-le cu un decupator în formă de inimioară. Scoate inimioarele decupate și așază foaia peste crema de mascarpone cu căpșuni. Presară zahăr pudră doar peste pătrățelele întregi de la prăjitură. Iar în interiorul decupat în forme de inimioare toarnă jeleul de căpșuni.

Pune tava cu prăjitură la rece până când jeleul de căpșuni capătă textură fermă. Apoi o poți porționa și savura alături de cei dragi. Iar dacă mai dorești și alte rețete de prăjituri pe care să le prepari în spiritul dragostei, mai pune pe listă și rețeta de chec cu inimioară albă și ciocolată.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios
Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios
Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate
Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate
Cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan. Un desert simplu și savuros
Cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan. Un desert simplu și savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă