Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone
Dacă vrei să creezi momente magice, de neuitat, în zilele în care celebrăm iubirea, prepară o rețetă de prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone. Prăjitura va cuceri atât prin combinația de gusturi și arome, cât și prin combinația de culori, specifice iubirii.
Galerie foto
Rețeta are la bază un blat clasic de pandișpan, iar la interior este o cremă simplă de mascarpone, combinată cu jumătăți căpșuni. Pentru un aspect interesant blatul de pandișpan se va secționa în două părți transversale. Dintr-o parte decupezi câteva forme de inimioare. În locul decupat vei adăuga jeleu de căpșuni fin și foarte aromat, dar și frumos colorat.
Prăjitura poate fi preparată atât în ziua de Valentine’s Day, cât și de Dragobete. Mai poate fi preparată și pentru zilele de 1 Martie sau 8 Martie, și oferită în spiritul mărțișorului. Tot din categoria prăjiturilor preparate special pentru zilele amintite, mai poți încerca și rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine. Și aceasta este delicioasă și are culorile specifice sărbătorilor amintite. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasa prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început vei pregăti ingredientele pentru prepararea blatului de pandișpan. Scoate ouăle de la frigider și lasă-le pe masa din bucătărie timp de 20-30 de minute. Albușurile necesită un timp de încălzire pentru a se mixa bine și a obține o bezea perfectă. Adună și celelalte ingrediente pe masa de lucru, pentru a le avea la îndemână când prepari aluatul de pandișpan.
Cum prepari blatul pentru prăjitură cu inimioare de căpșuni
Înainte de a amesteca ingredientele, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Așază hârtie de copt într-o tavă de copt cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm.
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri adaugă puțină sare și introdu mixerul în ele. Amestecă-le energic până când devin spumoase. Apoi adaugă zahărul treptat, în timp ce amesteci intens. Te oprești din amestecat când bezeaua devine foarte fermă.
În alt bol amestecă gălbenușurile cu coaja răzuită fin de la lămâie. Încorporează-le în bezeaua de albușuri și omogenizează încet compoziția. La final, încorporează treptat făina trecută prin sită, folosind o spatulă. Amestecă compoziția cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a îngloba cât mai mult aer în interiorul ei.
Întinde compoziția în strat uniform la baza tăvii de copt. Introdu tava în cuptor și coace blatul de pandișpan pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze 5-6 minute în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou. Așteaptă să se răcească bine blatul și secționează-l transversal în două părți aproximativ egale.
Descoperă și o rețetă de tartă cu căpșuni și inimioare din aluat.
Cum prepari crema și formezi prăjitura
În bolul mixerului pune brânza mascarpone și smântâna rece pentru frișcă. Adaugă zahărul pudră și un praf de sare. Pornește mixerul și amestecă intens până când compoziția capătă cremozitate. Lasă crema deoparte și pregătește căpșunile.
Spală căpșunile, curăță-le de frunze și transformă o mică parte din ele în piure. Adaugă 100 gr de zahăr peste ele și o linguriță de amidon. Omogenizează bine amestecul și pune-l la fiert până când devine consistent. Trece-l prin sită pentru a deveni fin.
Pentru a monta delicioasa prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone așază una dintre foile de pandișpan în tavă. Peste aceasta întinde crema de mascarpone și niveleaz-o uniform. Înfige căpșunile în cremă, una lângă alta, cu vârfurile în sus.
Crestează a doua foaie de pandișpan în pătrățele, dar fără a o străpunge de tot. O parte dintre pătrățele decupează-le cu un decupator în formă de inimioară. Scoate inimioarele decupate și așază foaia peste crema de mascarpone cu căpșuni. Presară zahăr pudră doar peste pătrățelele întregi de la prăjitură. Iar în interiorul decupat în forme de inimioare toarnă jeleul de căpșuni.
Pune tava cu prăjitură la rece până când jeleul de căpșuni capătă textură fermă. Apoi o poți porționa și savura alături de cei dragi. Iar dacă mai dorești și alte rețete de prăjituri pe care să le prepari în spiritul dragostei, mai pune pe listă și rețeta de chec cu inimioară albă și ciocolată.