Descoperă rețete delicioase de sosuri dulci, picante sau acrișoare pe HelloTaste.ro. Află variante inedite de sosuri pentru paste, fripturi sau pizza.
Când spui guacamole spui Mexic. Este unul dintre preparatele tradiționale din această țară care a devenit popular în întreaga lume. Guacamole este un sos pe cât de simplu de făcut, pe atât de complex la gust. Îți oferim rețeta tradițională de guacamole.
Rețeta tradițională de guacamole. Trucul care te ajută să nu oxideze imediatMaioneza se găsește în mai toate magazinele, indiferent dacă vrei să fie dietetică sau nu, însă nu și maioneza keto. Îți oferim o rețetă simplă și rapidă de maioneză keto. Nu numai că are un gust mai bun, dar ai un control complet asupra ingredientelor și eviți zahărul și grăsimile nesănătoase.
Cea mai simplă rețetă de maioneză ketoMaioneza este un sos care în mod tradițional se face din gălbenuș de ou și ulei, însă din această rețetă rezultă un preparat cu multe grăsimi și calorii. Dacă vrei ceva mai ușor poți încerca maioneza dietetică, din iaurt.
Maioneza dietetică. Rețeta de casă cu iaurt, fără ulei și ou crudKetchupul este considerat un sos pe bază de roșii care este folosit în principal pentru cartofi prăjiți, friptură sau paste. Mai poate fi folosit ca ingredient sau bază pentru alt tip de sosuri. Deși de cele mai multe ori este achiziționat din magazin, ketchup-ul poate fi făcut și în casă fără prea mari de cap. Descoperă și tu patru rețete de ketchup de casă.
Rețete de ketchup de casă. 4 variante pentru toate gusturileDacă adori fripturile, dar și cartofii alături de sosuri delicioase, îți recomandăm să încerci cel puțin una dintre cele patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi.
Patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturiRețeta de sos de usturoi și miere e din ce în ce mai populară. Aceasta se folosește alături de salatele cu note amare, cu castraveții sau cu creveți, atât ca dressing, cât și ca marinadă. Dacă o încerci o dată, vei vrea să o repeți ori de câte ori ai nevoie de un sos.
Sos de usturoi și miere, perfect pentru orice tip de carneDacă te-ai plictisit de amestecul de ulei, sare și oțet pentru salata verde poți încerca un sos de miere și grepfrut. Notele sale dulci-acrișoare sunt perfecte pentru orice preparat cu frunze verzi de la salată la baby spanac.
Sos de miere și grepfrut. Tot ce ai nevoie pentru a asezona salata verdeDressing-ul cu miere și oțet balsamic este dulce, cu note ușor acidulate. Îl poți folosi pentru orice salată, dar se potrivește perfect cu salatele care conțin fructe. Combinația de ingrediente din acest dressing cu miere și oțet balsamic este foarte echilibrată.
Dressing cu miere și oțet balsamic. Rețeta simplă, potrivită pentru orice salată cu fructeSos de miere cu paprika și limetă se potrivește cu orice preparat, de la fructe sau legume la grătar și până la brânză. Aromele sale sunt echilibrate, dar va predomina cea de miere, mai ales dacă se folosește cea de tei.
Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătarO lingură de sos de miere și lămâie poți pune peste orice fel de salată, fie ea rece sau caldă. De asemenea, dressingul funcționează foarte bine ca marinadă pentru carnea de porc, de pui sau pentru tofu.
Sos de miere și lămâie, cel mai simplu sos pentru salateSriracha este ceea ce căutai dacă îți place mâncarea picantă. Este un sos picant, originar din Thailanda, care a devenit populat în întreaga lume. Sriracha este atât de celebru încât are o pagină de Facebook și a fost subiect de reportaj pentru New York Times. I se mai spune și ”Cocoș” (Rooster) datorită faptului că cel mai mare producător are drept siglă un cocoș.
Sriracha, cel mai picant sos. Rețeta clasicăMaioneza este sosul acela delicios care completează sandviciuri calde sau reci, însoțește fripturi sau legume la grătar sau la cuptor, preparate cu ouă sau salate. Varianta clasică se obține din ou și ulei, însă sunt situații în care poate vrei o maioneză vegetală, mai ușoară, mai săracă în calorii și grăsimi.
Cea mai simplă și gustoasă rețetă de maioneză vegetalăFie că alegi să-l folosești la paste, la ciorbe sau la tocăniță, un suc de roșii făcut în casă este cel care dă gustul special. Dacă nu pui nici conservanți, poți să stai liniștită și în ceea ce privește sănătatea.
Suc de roșii fără conservanți. O rețetă gustoasă și sănătoasăSunt sosuri pentru carnea la grătar care pot transforma o simplă friptură, într-o delicatesă. Alese cu grijă, condimentele și ingredientele folosite în prepararea sosului pot potența aromele și frăgezi carnea.
7 sosuri pentru carnea la grătar pe care să le încerci vara aceastaUn sos bechamel bun este cheia pentru preparatele din paste la cuptor, cum sunt lasagna sau cannelloni, musaca sau alte plăcinte cu legume sau carne. Descoperă cum să faci un sos bechamel perfect și 11 trucuri care te vor ajuta atunci când îl prepari.
Cum să faci un sos bechamel perfect. 11 trucuri de folos pentru tineSos pesto este originar din Genova, regiunea Liguria din nordul Italiei. De-a lungul timpului au apărut și alte variante: pesto cu usturoi zdrobit, cu busuioc și muguri de pin amestecate cu ulei de măsline, brânză Parmigiano Reggiano și inclusiv pesto cu Fiore Sardo, o brânză din lapte de oaie.
Sos Pesto. Rețeta simplă pe care o poți face în 5 minute