Cobbler este un desert copt pe care îl vei întâlni destul de des în Marea Britanie, dar și în Statele Unite ale Americii. Are de obicei o umplutură de fructe de sezon și un topping de biscuiți, fiind iubit pentru îmbinarea delicioasă de gusturi și texturi. Îți lăsăm 3 rețete de cobbler cu fructe din care să te inspiri pentru deserturi răcoritoare.
3 rețete de cobbler cu fructe. Preparate pe care să le încerci vara aceastaInstagramul produce trenduri în toate domeniile, chiar și în cel culinar. Găsești o mulțime de rețete interesante pe acest canal de social media. Iată 4 dintre cele mai populare rețete de pe Instagram din care să te inspiri.
Rețete de pe Instagram pe care să le încerci când vrei un preparat gustosDoria cu carne de pui este un preparat delicios copt la cuptor. Carne de pui suculentă este gătită cu orez condimentat, totul acoperit cu un sos bechamel cremos de casă și brânză este masa perfectă în orice anotimp.
Doria cu carne de pui. Combinația perfectă de orez, carne și brânzeturiDacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei. Poți chiar să le murezi dacă vrei să reziste mai mult timp. Hai să descoperim împreună ce facem cu ouăle rămase de la Paște.
Ce facem cu ouăle rămase de la Paște. 5 idei și rețete ca să nu irosești nimicSalata boeuf de post este la fel de gustoasă și de apetisantă ca cea care conține carne. Chiar și cu maioneza vegetală rămâne un aperitiv pe care îl poți servi la mese de sărbătoare sau oricând îți este poftă de o salată mai specială.
Salata boeuf de post. Rețeta perfectă și pentru vegetarieniPostul este o perioadă în care trebuie să îți pui creativitatea la contribuție. Dacă vrei să prepari mâncare pentru pachetul de la birou trebuie să cauți variante cu un aspect plăcut și sățioase. Îți propunem 7 idei de mâncare la pachet. Preparate perfecte pe care să le iei la birou atunci când ții post
7 idei de mâncare la pachet. Preparate pe care să le iei la birou atunci când ții postLoboda mai este denumită în alte zone ale lumii spanac de munte sau spanac franțuzesc. Este o legumă care a fost cândva foarte populară și, de fapt, a fost una dintre primele legume cultivate de oameni, cunoscută cu mult înainte de vremea grecilor antici. Există o mulțime de rețete cu lobodă pe care le poți încerca.
4 rețete cu lobodă pe care să le încerci în această primăvarăHumusul este probabil una dintre cele mai sănătoase gustări. Asociat cu legume sau cu diverse variante de pâine din cereale integrale este o alegere gustoasă și plină de nutrienți pentru mic-dejun, gustare sau chiar și cină. Descoperă în cele ce urmează cum să faci humus foarte cremos.
Cum să faci humus foarte cremos, ca un desertSpanacul este este o sursă bună de vitamine și minerale și se poate găti sub o mulțime de forme. Se poate consuma atât crud, cât și gătit, fără ca procesul să dureze foarte mult. Frunzele tinere de spanac, sau baby spanac, pot fi servite crude în smoothie-uri sau salate, potrivindu-se bine cu sosuri. Sunt o mulțime de rețete cu spanac pe care să le încerci în orice perioadă a anului.
7 idei de rețete cu spanac pe care le va adora toată lumeaPoate nu este cea mai apetisantă legumă, dar dacă îi dai o șansă varza poate să te impresioneze. Este ieftină, versatilă și cu un profil nutrițional impresionant. Iată 3 rețete cu varză la care nu te-ai fi gândit, dar care sunt delicioase.
3 rețete cu varză pe care să le încerci în orice sezonUnul dintre deserturile clasice de care te-ai bucurat cu siguranță în copilărie este lapte de pasăre. Este o prăjitură clasică, preparată din puține ingrediente, într-un timp scurt, dar foarte gustoasă.
Lapte de pasăre ca în copilărie, după rețeta buniciiCel mai rapid mod de a prepara o garnitură este să pui câteva legume la aburi. Sunt o sursă de vitamine, minerale și fibre, fără un aport caloric semnificativ. Când gătești friptură data viitoare poți încerca să pui alături de ea câțiva morcovi gătiți la aburi. Te vei îndrăgosti de această rețetă. Descoperă mai jos cum să gătești morcovi la aburi.
Cum să gătești morcovi la aburi. Rețete pe care le va iubi toată familiaMac and cheese este preparatul pe care îl vezi în mai toate serialele americane. Îl fac mamele grăbite, îl cer copiii mofturoși, îl gătesc burlacii, e pe mesele familiilor. Este atât de iubit încât se găsește și semipreparat sau se găsesc doar amestecuri de brânzeturi pe care doar trebuie să le încălzești și să le pui peste paste. Ce este atât de special la aceste macaroane cu brânză?
Macaroni cu brânză. De ce este specială rețeta de „mac and cheese” a americanilorTofu crocant este o gustare vegetariană rapidă și ușoară. Îl poți servi simplu, dar și alături de o salată de crudități, legume la grătar sau sotate, cartofi piure sau copți.
Tofu crocant. Rețeta asiatică pe care o poți face la tine acasăHomarul este considerat un ingredient destul de pretențios și puțini se încumetă să îl gătească acasă. Nu doar că este greu de găsit o sursă de unde să îl cumperi proaspăt, dar și dacă este pregătit corect riști să pierzi timp și bani. Află cum să gătești acasă homar.
Cum să gătești acasă homar. Metoda prin care poți să-l prepari ca la restaurantCând spui humus te gândești la pită, nu? Acesta nu este singurul preparat care poate acompania deliciosul humus născut în Orientul Mijlociu. Iată cu ce se mănâncă humusul pentru a te bucura de o masă copioasă.
Cu ce se mănâncă humusul. Idei de combinații delicioaseDorința de a slăbi este de cele mai multe ori învinsă de faptul că trebuie să gătești și de cele mai multe ori nu prea știi ce. Cauți mereu rețete de preparate care te ajută să slăbești și pare că nu prea ai alte variante în afară de salată și piept de pui la grătar. Nu doar lipsa inspirației este o problemă, ci și lipsa timpului.
5 rețete de preparate care te ajută să slăbești. Se gătesc foarte rapid, într-un singur vasAroma fructului de avocado variază în funcție de cât de copt este. Atunci când a ajuns la maturitate are un gust ușor dulce, blând, cremos și unt. Un avocado copt este un ingredient perfect pentru salate, sandviciuri, sosuri sau pentru a fi servit drept garnitură. Avocado necopt este ferm și va fi mai ușor de tăiat. Nu va fi dulce și nici nu avea textură cremoasă. Se poate folosi la sandviciuri, salate și la prepararea murăturilor de avocado.
Cu ce se mănâncă avocado. 4 idei gustoase și simpleAmestecul de ciocolată și cocos este unul clasic. Îl întâlnim în prăjituri, înghețate, budinci, tablete de ciocolată, biscuiți. Aproape orice desert are și o variantă de nucă de cocos și ciocolată. Ce-ai spune dacă ai putea recrea acasă un baton celebru făcând prăjitura Bounty fără coacere.
Prăjitura Bounty fără coacere. Rețeta simplă și rapidă a unui desert spectaculosMaioneza este unul dintre cele mai comune sosuri folosite pentru diferite feluri de mâncare. O pui langa legume, în salate, în alte sosuri, lângă preparate cu carne. Dacă vrei să faci pregătești acest sos acasă iată care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză
Care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză. Cum să o pregătești în funcție de modul de utilizare a acesteiaO porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și pufoase.
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făinăPentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus la cuptor
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minuteSfecla roșie este o legume rădăcinoasă în culori puternice de nuanțe de roșu rubin până la un auriu ce aduce cu un apus de soare. O poți iubi sau adora. Nu prea există cale de mijloc cu această legumă ce absoarbe aromele din solul în care sunt cultivată. Hai să aflăm împreună totul despre sfeclă.
Totul despre sfeclă. Rețete sănătoase și ușoareDacă nu mai știi ce să gătești de post, simplu și delicios, încearcă rețeta de cușcuș cu legume. Este o rețetă ușoară, dar foarte gustoasă și hrănitoare.
Cușcuș cu legume. Rețetă simplă, de postCușcușul este considerat în general specialitatea arabă prin excelență. Deși acest lucru nu este neapărat adevărat, nu există nicio îndoială că este profund impregnat de farmecul deșertului și al oamenilor săi. Acei nomazi berberi care, în cele mai vechi timpuri, au inventat o mâncare care este atât ușor de transportat, cât și rapid de gătit. Hai să aflăm împreună ce este cușcuș și cum se pregătește.
Ce este cușcuș. Unde îl găsești și ce rețete poți face din elBulgurul este o cereală integrală mediteraneană antică, făcut din boabe de grâu roșu tare de iarnă, care au fost prelucrate pentru a descompune o parte din stratul exterior. Are o ușoară aromă de nuci, este ușor de gătit și foarte versatil. Hai să aflăm împreună ce este bulgur și ce beneficii are asupra sănătății.
Ce este bulgur. Unde se găsește și ce poți prepara din elCarnea de porc este atât de versatilă încât drept garnitură poți să servești orice. Iată 5 garnituri pentru carnea de porc pe care să le încerci. Le poți folosi ca punct de plecare pentru alte rețete, să le adaptezi în funcție de gusturile tale și ale familiei.
5 garnituri pentru carnea de porc. Idei de preparate simple și rapidePentru că este sezonul ei, al conopidei, nu ezita s-o incluzi în alimentația ta zilnică pentru a profita din plin de proprietățile acesteia. Îți oferim în acest scop o rețetă de conopidă gratinată. Este o rețetă simplă și rapidă de gustare delicioasă.
Conopidă gratinată. Rețetă simplă și rapidă de gustare delicioasăCarnea de pui este accesibilă, versatilă și ușor de gătit. Dacă te-ai săturat de eternul piure de cartofi sau de salata de varză poți să încerci cele 5 garnituri pentru carnea de pui pe care ți le propunem.
5 garnituri pentru carnea de pui. Cum poți să-ți impresionezi oaspețiiCând îți este poftă de ceva bun, cu arome intense, un pic sărat și totuși dulce poți încerca rețeta noastră de fasole boabe cu edamame și coajă de portocale.
Fasole edamame și coajă de portocale. O rețetă simplă și ușor de preparatVarza de Bruxelles este o legumă ce trece de multe ori neobservată, datorită formei ei micuțe, sau pentru că nu mulți se încumetă să o includă în alimentație. Dacă nu știi cum să o gătești, îți oferim mai jos o rețetă simplă și sănătoasă de varză de Bruxelles gratinată.
Varză de Bruxelles gratinată. Rețetă simplă și sănătoasăEști în căutarea unor rețete de aperitive simple și gustoase, bune de savurat când stai la povești cu familia și prietenii? Trece pe listă și rețeta de spirale cu șuncă și cașcaval, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Spirale cu șuncă și cașcaval. Un aperitiv simplu și gustosQuiche Lorraine este o tartă sărată specifică bucătăriei franțuzești, însă originea ei este de fapt germană. Prima dată s-a preparat în regatul medieval Lothringen, sub stăpânire germană, pe care francezii l-au redenumit ulterior Lorraine. Cuvântul „quiche” provine din germanul „Kuchen”, adică prăjitură.
Quiche Lorraine, tarta savuroasă a francezilor. Cum sa o faci la tine acasăAcest tort de ciocolată din doar două ingrediente este atât de ușor de făcut, încât îl poate prepara și un copil. Are gustul și textura unui tort la care ai muncit câteva ore bune și care, poate, a costat zeci de lei.
Tort ciocolată din doar două ingrediente. Cel mai economic desertMazărea congelată este atât de ieftină și de hrănitoare, încât nu ar trebui să îți lipsească niciodată din congelator. Te va salva oricând nu știi ce să mai gătești sau când bugetul nu îți permite să faci extravaganțe culinare. Iată 6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată în preparatele tale.
6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată la gătitDressing-ul cu miere și oțet balsamic este dulce, cu note ușor acidulate. Îl poți folosi pentru orice salată, dar se potrivește perfect cu salatele care conțin fructe. Combinația de ingrediente din acest dressing cu miere și oțet balsamic este foarte echilibrată.
Dressing cu miere și oțet balsamic. Rețeta simplă, potrivită pentru orice salată cu fructePentru cea mai simplă rețetă de vafe fără gluten nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și un tel pentru a le amesteca. Vei avea la final un desert pufos pe care îl poți personaliza cum vrei tu cu toppinguri de fructe sau de ciocolată.
Cea mai simplă rețetă de vafe fără glutenPrăjitura cu kiwi este potrivită pentru cei cărora le place gustul acestui fruct și vor să încerce ceva nou. De data această îți propunem o rețetă care se face rapid și nu necesită coacere. Este desertul potrivit atunci când vrei să pui pe masă ceva spectaculos și gustos în același timp.
Prăjitură cu kiwi, fără coacereVara, din cauza căldurii, nu prea ai chef să stai în căldura din bucătărie, nu-i așa? De aceea mereu este binevenit un preparat ce se prepară repede și este extrem de gustoas. O astfel de mâncare este rețeta de ciorbă de roșii cu tăiței de casă.
Ciorbă de roșii cu tăiței de casă. Ușoară, pentru zilele toride de varăNegresa cu unt de arahide din 3 ingrediente ți se va topi în gură și este foarte aromată. Nu doar că este delicioasă, dar nici nu te va costa foarte mult să o prepari. Este perfectă atunci când ai nevoie de un desert rapid și economic.
Negresă cu unt de arahide din 3 ingrediente, fără făină sau uleiZucchini sunt legume bogate în vitamine, minerale și aduc multe beneficii organismului. Fier, calciu, zinc și vitamina A sunt componente importante care ajută la întărirea sistemului imunitar. Pentru că este sezonul lor, îți oferim o rețetă gustoasă și ușor de făcut: zucchini pane.
Zucchini pane. Rețeta de care te vei îndrăgosti vara astaPiept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească, o rețetă simplă și gustoasă pentru cei care vor să evite carnea de porc. Ai nevoie de piept de pui, diverse brânzeturi maturate, ulei de floarea soarelui, soia, unt, sparanghel și varză chinezească. Nimic mai simplu, nu-i așa?
Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasăGriș cu lapte este un desert iubit atât de cei mici cât și de cei mari. Se face din puține ingrediente și nu necesită mult timp pentru preparare. Poți opta pentru diferite arome, de la dulceață de vișine sau căpșuni până la sos de caramel.
Griș cu lapte. Rețeta simplă și rapidă pe care o poți face în fiecare ziOmleta este preferata celor mici, dar nici adulții nu spun nu, mai ales dacă aceasta este preparată ca la carte. Și pentru că omleta simplă poate părea prea banală în zilele noastre, îți propunem o rețetă de omletă cu ceapă și măsline.
Omletă cu ceapă și măsline, rețetă delicioasă și rapidăRețeta de ciorbă de urzici se prepară în special primăvara. Acesta este anotimpul perfect pentru o cură de detoxifiere, iar urzicile sunt renumite pentru proprietățile lor speciale. Sunt bogate în vitaminele A, B2 C și K și se folosesc atât în alimentație, cât și în scopuri medicinale. Ciorba de urzici este pe cât de gustoasă, pe atât de ușor de preparat.
Ciorbă de urzici: rețetă simplă și delicioasăVișinele sunt consumate cel mai adesea preparate în diverse feluri din cauza faptului că sunt destul de acre. Alături de alte ingrediente gustul lor devine mai ușor de suportat și poți să te bucuri de toate beneficiile lor nutriționale. Așadar, rețeta de sirop de vișine propusă de noi îți va răsfăța papilele gustative în cel mai plăcut mod posibil.
Rețeta de sirop de vișine, gata în mai puțin de 20 de minuteAceastă rețetă de muffins cu legume este ideală pentru momentele când vrei să diversifici meniul pentru prima parte a zilei. Aceasta este ideală și atunci când ai copii mici. Forma de brioșă permite consumul cu ușurință chiar și de către cele mai mici mânuțe.
Rețetă de muffins cu legume, ideală pentru un mic dejun copiosOmleta este un preparat care se consumă foarte des la micul dejun. Fie că e preferata copiilor sau a adulților, omleta este o mâncare care se poate combina în mai multe variante. Aceasta asigură aportul de nutrienții necesari pentru un start bun al zilei. Dacă tot este atât de populară, îți propunem azi o rețetă de omletă cu spanac și ardei gras.
Omletă cu spanac și ardei gras, o rețetă plină de culoare și arome