Sfecla roșie este o legume rădăcinoasă în culori puternice de nuanțe de roșu rubin până la un auriu ce aduce cu un apus de soare. O poți iubi sau adora. Nu prea există cale de mijloc cu această legumă ce absoarbe aromele din solul în care sunt cultivată. Hai să aflăm împreună totul despre sfeclă.
Totul despre sfeclă. Rețete sănătoase și ușoareDacă nu mai știi ce să gătești de post, simplu și delicios, încearcă rețeta de cușcuș cu legume. Este o rețetă ușoară, dar foarte gustoasă și hrănitoare.
Cușcuș cu legume. Rețetă simplă, de postCușcușul este considerat în general specialitatea arabă prin excelență. Deși acest lucru nu este neapărat adevărat, nu există nicio îndoială că este profund impregnat de farmecul deșertului și al oamenilor săi. Acei nomazi berberi care, în cele mai vechi timpuri, au inventat o mâncare care este atât ușor de transportat, cât și rapid de gătit. Hai să aflăm împreună ce este cușcuș și cum se pregătește.
Ce este cușcuș. Unde îl găsești și ce rețete poți face din elBulgurul este o cereală integrală mediteraneană antică, făcut din boabe de grâu roșu tare de iarnă, care au fost prelucrate pentru a descompune o parte din stratul exterior. Are o ușoară aromă de nuci, este ușor de gătit și foarte versatil. Hai să aflăm împreună ce este bulgur și ce beneficii are asupra sănătății.
Ce este bulgur. Unde se găsește și ce poți prepara din elCarnea de porc este atât de versatilă încât drept garnitură poți să servești orice. Iată 5 garnituri pentru carnea de porc pe care să le încerci. Le poți folosi ca punct de plecare pentru alte rețete, să le adaptezi în funcție de gusturile tale și ale familiei.
5 garnituri pentru carnea de porc. Idei de preparate simple și rapidePentru că este sezonul ei, al conopidei, nu ezita s-o incluzi în alimentația ta zilnică pentru a profita din plin de proprietățile acesteia. Îți oferim în acest scop o rețetă de conopidă gratinată. Este o rețetă simplă și rapidă de gustare delicioasă.
Conopidă gratinată. Rețetă simplă și rapidă de gustare delicioasăCarnea de pui este accesibilă, versatilă și ușor de gătit. Dacă te-ai săturat de eternul piure de cartofi sau de salata de varză poți să încerci cele 5 garnituri pentru carnea de pui pe care ți le propunem.
5 garnituri pentru carnea de pui. Cum poți să-ți impresionezi oaspețiiCând îți este poftă de ceva bun, cu arome intense, un pic sărat și totuși dulce poți încerca rețeta noastră de fasole boabe cu edamame și coajă de portocale.
Fasole edamame și coajă de portocale. O rețetă simplă și ușor de preparatVarza de Bruxelles este o legumă ce trece de multe ori neobservată, datorită formei ei micuțe, sau pentru că nu mulți se încumetă să o includă în alimentație. Dacă nu știi cum să o gătești, îți oferim mai jos o rețetă simplă și sănătoasă de varză de Bruxelles gratinată.
Varză de Bruxelles gratinată. Rețetă simplă și sănătoasăEști în căutarea unor rețete de aperitive simple și gustoase, bune de savurat când stai la povești cu familia și prietenii? Trece pe listă și rețeta de spirale cu șuncă și cașcaval, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Spirale cu șuncă și cașcaval. Un aperitiv simplu și gustosQuiche Lorraine este o tartă sărată specifică bucătăriei franțuzești, însă originea ei este de fapt germană. Prima dată s-a preparat în regatul medieval Lothringen, sub stăpânire germană, pe care francezii l-au redenumit ulterior Lorraine. Cuvântul „quiche” provine din germanul „Kuchen”, adică prăjitură.
Quiche Lorraine, tarta savuroasă a francezilor. Cum sa o faci la tine acasăAcest tort de ciocolată din doar două ingrediente este atât de ușor de făcut, încât îl poate prepara și un copil. Are gustul și textura unui tort la care ai muncit câteva ore bune și care, poate, a costat zeci de lei.
Tort ciocolată din doar două ingrediente. Cel mai economic desertMazărea congelată este atât de ieftină și de hrănitoare, încât nu ar trebui să îți lipsească niciodată din congelator. Te va salva oricând nu știi ce să mai gătești sau când bugetul nu îți permite să faci extravaganțe culinare. Iată 6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată în preparatele tale.
6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată la gătitDressing-ul cu miere și oțet balsamic este dulce, cu note ușor acidulate. Îl poți folosi pentru orice salată, dar se potrivește perfect cu salatele care conțin fructe. Combinația de ingrediente din acest dressing cu miere și oțet balsamic este foarte echilibrată.
Dressing cu miere și oțet balsamic. Rețeta simplă, potrivită pentru orice salată cu fructePentru cea mai simplă rețetă de vafe fără gluten nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și un tel pentru a le amesteca. Vei avea la final un desert pufos pe care îl poți personaliza cum vrei tu cu toppinguri de fructe sau de ciocolată.
Cea mai simplă rețetă de vafe fără glutenPrăjitura cu kiwi este potrivită pentru cei cărora le place gustul acestui fruct și vor să încerce ceva nou. De data această îți propunem o rețetă care se face rapid și nu necesită coacere. Este desertul potrivit atunci când vrei să pui pe masă ceva spectaculos și gustos în același timp.
Prăjitură cu kiwi, fără coacereVara, din cauza căldurii, nu prea ai chef să stai în căldura din bucătărie, nu-i așa? De aceea mereu este binevenit un preparat ce se prepară repede și este extrem de gustoas. O astfel de mâncare este rețeta de ciorbă de roșii cu tăiței de casă.
Ciorbă de roșii cu tăiței de casă. Ușoară, pentru zilele toride de varăNegresa cu unt de arahide din 3 ingrediente ți se va topi în gură și este foarte aromată. Nu doar că este delicioasă, dar nici nu te va costa foarte mult să o prepari. Este perfectă atunci când ai nevoie de un desert rapid și economic.
Negresă cu unt de arahide din 3 ingrediente, fără făină sau uleiZucchini sunt legume bogate în vitamine, minerale și aduc multe beneficii organismului. Fier, calciu, zinc și vitamina A sunt componente importante care ajută la întărirea sistemului imunitar. Pentru că este sezonul lor, îți oferim o rețetă gustoasă și ușor de făcut: zucchini pane.
Zucchini pane. Rețeta de care te vei îndrăgosti vara astaPiept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească, o rețetă simplă și gustoasă pentru cei care vor să evite carnea de porc. Ai nevoie de piept de pui, diverse brânzeturi maturate, ulei de floarea soarelui, soia, unt, sparanghel și varză chinezească. Nimic mai simplu, nu-i așa?
Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasăGriș cu lapte este un desert iubit atât de cei mici cât și de cei mari. Se face din puține ingrediente și nu necesită mult timp pentru preparare. Poți opta pentru diferite arome, de la dulceață de vișine sau căpșuni până la sos de caramel.
Griș cu lapte. Rețeta simplă și rapidă pe care o poți face în fiecare ziOmleta este preferata celor mici, dar nici adulții nu spun nu, mai ales dacă aceasta este preparată ca la carte. Și pentru că omleta simplă poate părea prea banală în zilele noastre, îți propunem o rețetă de omletă cu ceapă și măsline.
Omletă cu ceapă și măsline, rețetă delicioasă și rapidăRețeta de ciorbă de urzici se prepară în special primăvara. Acesta este anotimpul perfect pentru o cură de detoxifiere, iar urzicile sunt renumite pentru proprietățile lor speciale. Sunt bogate în vitaminele A, B2 C și K și se folosesc atât în alimentație, cât și în scopuri medicinale. Ciorba de urzici este pe cât de gustoasă, pe atât de ușor de preparat.
Ciorbă de urzici: rețetă simplă și delicioasăVișinele sunt consumate cel mai adesea preparate în diverse feluri din cauza faptului că sunt destul de acre. Alături de alte ingrediente gustul lor devine mai ușor de suportat și poți să te bucuri de toate beneficiile lor nutriționale. Așadar, rețeta de sirop de vișine propusă de noi îți va răsfăța papilele gustative în cel mai plăcut mod posibil.
Rețeta de sirop de vișine, gata în mai puțin de 20 de minuteAceastă rețetă de muffins cu legume este ideală pentru momentele când vrei să diversifici meniul pentru prima parte a zilei. Aceasta este ideală și atunci când ai copii mici. Forma de brioșă permite consumul cu ușurință chiar și de către cele mai mici mânuțe.
Rețetă de muffins cu legume, ideală pentru un mic dejun copiosOmleta este un preparat care se consumă foarte des la micul dejun. Fie că e preferata copiilor sau a adulților, omleta este o mâncare care se poate combina în mai multe variante. Aceasta asigură aportul de nutrienții necesari pentru un start bun al zilei. Dacă tot este atât de populară, îți propunem azi o rețetă de omletă cu spanac și ardei gras.
Omletă cu spanac și ardei gras, o rețetă plină de culoare și arome