Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă. Rețeta este simplă și ușoară și poate fi personalizată cu ingredientele preferate.
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintăDacă vrei să ai o cămară plină cu bunătăți pentru iarnă, trece pe lista de preparat și rețeta de dulceață de rubarbă. Este o rețetă simplă și ușoară, fără arome adăugate și fără conservanți.
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugateDacă ești în căutarea unei rețete de gustare delicioasă, trece pe listă și rețeta de budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci. Rețeta este ușor de preparat și se poate adapta după gustul fiecăruia, adăugând ingredientele preferate.
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidăJamie Oliver este unul dintre cei mai cunoscuți și influenți bucătari din lume, recunoscut pentru abordarea sa accesibilă și pasionată în bucătărie. El a reușit să transforme gătitul într-o activitate plină de bucurie și creativitate pentru milioane de oameni din întreaga lume. Îți propunem o rețetă de pui cu cartofi și năut creată de Jamie Oliver.
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie OliverDacă vrei să dai un alt aspect drobului pentru masa de Paște, îți recomandăm și încerci rețeta de drob în aluat fraged sub formă de coroniță.
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de PașteOrice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată câteva idei de salate pentru masa de Paște.
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoarePrintre gustările cu care îți poți răsfăța familia atunci când se adună la povești, poți trece pe lista de preparat și rețeta de pastă de ouă fierte. Este o rețetă rapidă, gustoasă și consistentă.
Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustosDacă obișnuiești să consumi carne de iepure și ești în căutare de rețete savuroase, poți încerca și rețeta de pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale. Este ideală pentru gustări delicioase, dar și pentru platoul cu aperitive de sărbători. Preparat în acest mod, pateul va avea o combinație de gusturi și texturi deosebite.
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Carnea de miel provine de la oi mai tinere de 12 luni și este fragedă, cu o aromă subtilă. Are opt aminoacizi esențiali în proporții adecvate, proteine de înaltă calitate și este bogată în vitamine B, zinc și fier. Ai toate motivele să mănânci mai des carne de miel. Descoperă și tu 5 garnituri perfecte pentru carnea de miel. Acestea vor completa orice masă.
Pentru că ouăle umplute nu lipsesc din alimentație, îți recomandăm să încerci și rețeta de ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic. Combinația de ingrediente este și gustoasă, dar și spectaculoasă.
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fisticDacă vrei să combini verdețurile sănătoase de primăvară cu carnea de miel, pentru un plus de gust și sănătate, încearcă rețeta de ciorbă de miel cu lobodă. Este ideală de preparat pentru masa de Paște și nu numai.
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de PașteDacă nu mai ai idee cu ce să asociezi carnea de miel pentru masa de Paște, îți recomandăm să încerci rețeta de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Combinația de ingrediente este delicioasă, consistentă și foarte hrănitoare.
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de PașteMasa de Paște este una dintre cele mai speciale. Deși meniul este încărcat de cele mai multe ori cu produse tradiționale—ouă vopsite, drob, pască, cozonac, friptură de miel, poți să lași creativitatea să își spună cuvântul. Dacă nu îți place carnea de miel, este chiar necesar să faci acest lucru. Iată câteva idei de meniu de Paște fără miel din care să te inspiri.
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivăO salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente proaspete, care sunt combinate pentru a crea un gust și o textură echilibrate. Poți folosi legume proaspete, fructe, verdeturi, brânzeturi, nuci, carne sau pește, în funcție de preferințele culinare.
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturorDacă vrei să petreci sărbătorile Pascale în cel mai tradițional mod și ești în căutare de rețete culinare, trece pe listă și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Se prepară simplu și ușor, la cuptor.
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de PașteDacă nu te-ai decis ce rețetă de drob să prepari pentru mesele Sărbătorilor Pascale, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de miel pufos pentru Paște. Este una dintre cele mai bune rețete tradiționale de aperitiv pentru masa de Paște.
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetăDacă nu ai preparat, încă, rețeta de stufat de miel la cuptor sau ceaun, îți oferim mai jos rețeta, specială pentru masa de Paște. Este una dintre cele mai populare rețete tradiționale cu carne de miel.
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguțăUna dintre rețetele de friptură din carne de miel pe care o poți prepara pentru mesele sărbătorilor Pascale, poate fi rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rezolvi în același timp și friptura și garnitura.
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentăPe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți recomandăm pentru același platou, trei rețete de ouă umplute.
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festivDacă ești în căutarea unor rețete de fripturi delicioase pentru masa de Paște, poate te inspiră și rețeta de iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Combinația de ingrediente este chiar delicioasă.
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de PașteMasa de Florii este una specială pentru că poți să te bucuri de preparate delicioase de pește. De la salate gustoase de icre la ciorbă sau saramură, toate îți vor delecta simțurile. Iată câteva rețete cu pește de Florii. Descoperă și tu cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă.
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masăNu rata sezonul rubarbei fără a prepara rețeta de gem de rubarbă aromat. Te vei răsfăța cu un delicios gem cu gust dulce-acrișor, atât servit la micul dejun, cât și inclus în diferite deserturi.
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișorDorada este un pește delicios și apreciat în bucătăria internațională pentru gustul său delicat și textura fragedă. Denumită uneori și „aurul albastru al Mării Mediterane”, dorada este un pește marin foarte apreciat în bucătăria mediteraneană. Descoperă și tu ingredientul secret pentru doradă. Află care este cea mai bună rețetă de pește la cuptor.
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptorPentru masa de Paște poți alege să pregătești o friptură fragedă de curcan la cuptor. Este un preparat gustos, elegant, care nu necesită foarte mult timp.
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de PașteCea mai simplă și delicioasă friptură pe care o poți face, chiar și pentru mese festive, este cea de carne de porc cu legume la cuptor. Pregătirea ingredientelor durează puțin, iar rezultatul este unul savuros.
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de PașteDrobul este unul dintre preparatele care nu lipsește de pe masa de Paște. Dacă vrei o variantă fără carne poți încerca rețeta noastră de drob vegetarian cu ciuperci și orez sau te poți inspira din sugestiile pe care ți le-am făcut pentru alte rețete vegane.
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de postCiupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este să prepari o tocăniță de post cu ciuperci.
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasăPeștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă o rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Te va cuceri imediat combinația de gusturi și arome.
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tăuRețeta de tocăniță de post cu legume este simplă și rapidă. Tocănița este unul dintre cele mai bune pentru o masă sățioasă. Se poate face cu ce legume ai prin casă și poți schimba rețeta în funcție de preferințe. Vei avea de fiecare dată o mâncare nouă, la fel de delicioasă.
Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birouÎn unele seri pare că nimic nu este mai bun decât o porție de paste. O cină simplă, clasică și totuși de efect. Dacă nu știi ce fel de paste să alegi iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de paste italiene și pentru ce se folosește fiecare sortiment.
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tineDacă îți place pateul de pui sau pateurile vegetale, încearcă și rețeta de pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Te va cuceri gustul delicios al pateului precum și textura cremoasă, dar și combinația cu jeleul de merișoare.
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejunCartoful este una dintre cele mai apreciate legume pentru gustul, versatilitatea și disponibilitatea sa. Descoperă și tu ele mai iubite preparate din cartofi. Acestea sunt rețete pentru toate gusturile.
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturileCe poate fi mai rapid de gătit, mai economic, mai sățios și mai gustos decât o tocăniță de post cu cartofi? Este mâncarea pe care o va iubi toată lumea din familie și se potrivește atât la prânz, cât și la cină. Iată cum prepari cea mai delicioasă tocăniță de cartofi de post cu cartofi.
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparatDacă vrei o rețetă mai specială de clătite poți încerca să încorporezi în aluat mere dată prin răzătoare. Vei obține un desert foarte parfumat, cu o textură ușor crocantă. Iată cum se prepară rapid cele mai delicioase clătite de post cu mere.
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zileiDacă obișnuiești să consumi unt la micul dejun sau să îl folosești în diferite preparate, îl poți prepara cu ușurință și în casă. Îți oferim mai jos o rețetă de unt preparat în casă și două metode simple de preparare.
Unt preparat în casă. Două metode simple de pregătireSandviciurile te scot din încurcătură atunci când nu ai timp să gătești, când nu ai dispoziție, când trebuie să pleci la drum, când trebuie să faci pachetul copiilor pentru școală. Există un sandvici potrivit pentru fiecare ocazie, pentru fiecare gust, pentru fiecare tip de dietă. De aceea sunt și atât de iubite. Descoperă și tu câteva idei de sandviciuri pentru toate gusturile și ocaziile. Întreaga familie le va adora.
Idei de sandviciuri pentru toate gusturile și ocaziileDacă nu știi ce garnituri sănătoase să mai gătești și te oprești mereu la salată sau piure de cartofi trebuie să te uiți peste propunerile noastre. Sunt 15 garnituri sănătoase și extrem de gustoase. Aceste rețete sunt simple și rapide.
15 garnituri sănătoase și extrem de gustoase. Rețete simple și rapideDacă vrei să te bucuri de aroma leurdei în cât mai multe preparate culinare, încearcă și rețeta de pâine cu unt aromat cu leurdă. Pâinea este perfectă pentru a fi consumată la micul dejun sau pentru a o folosi la sandvișuri.
Pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri. Rețetă pentru micul dejunPoposim în bucătăria franceză pentru inspirație și îți propunem să încerci și tu rețeta de quiche cu ciuperci și șuncă presată. O poți servi la micul dejun, ca gustare mai târziu sau chiar la una dintre mesele principale ale zilei.
Quiche cu ciuperci și șuncă presată. Rețetă savuroasă de tartă săratăPentru prima masă a zilei de cele mai multe ori nu te gândești să prepari ceva sofisticat pentru că în majoritatea timpului ești pe fugă. Pentru zilele de vacanță sau weekend poți încerca câteva rețete sofisticate pentru mic dejun, dar care necesită ceva mai multă muncă. Descoperă și tu 5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Aceste preparate sunt simple și gustoase.
5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoasePentru gustări savuroase, servite celor dragi când se adună la povești, poți încerca rețeta de sufleu de brânză cu trufe. Îi vei impresiona atât cu gustul delicios al cominației de ingrediente cât și aspectul pufos al preparatului.
Sufleu de brânză cu trufe. Rețetă de sufleu pufos pentru gustări delicioaseRețeta de tocăniță de post cu soia reprezintă o opțiune delicioasă și hrănitoare pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau doresc să reducă consumul de carne în timpul postului sau în alte perioade. Această rețetă simplă și sățioasă aduce împreună aromele bogate ale tocăniței tradiționale cu beneficiile nutriționale.
Tocăniță de post cu soia. O rețetă hrănitoareChiflele bao sunt un preparat emblematic al bucătăriei chinezești, având în spate o istorie de aproape două milenii. Poți să le faci și tu acasă, atunci când îți este poftă de mâncare asiatică. Iată o rețetă simple de chifle bao gătite la aburi.
Chifle bao gătite la aburi. Cele mai pufoase pâinici din ChinaPentru masa de prânz dintr-o zi de primăvară sau a unei zile de post, rețeta de ciorbă de urzici cu tăiței poate fi alegerea ideală. Ciorba este gustoasă, este consistentă, dar și foarte sănătoasă.
Ciorbă de urzici cu tăiței. Rețetă de post pentru un prânz sănătosPostul religios este o perioadă în care alegem conștient să fim mai cumpătați, mai buni, mai evlavioși, să ne rugăm mai mult. O parte importantă a acestuia o implică și eliminarea din meniul nostru a produselor de origine animală, dar și micșorarea porțiilor. Descoperă câteva idei de mâncare de post rapidă și gustoasă care să îți facă această perioadă mai ușoară.
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minuteEste momentul să pregătești o porție generoasă de ouă bătute cu feta și spanac. Este un răsfăț pentru simțuri, un preparat care cu texturi și arome ce se îmbună perfect pentru a-ți face ziua mai frumoasă.
Ouă bătute cu feta și spanac, preparatul de care ai nevoie pentru un mic dejun ca un răsfățDacă îți plac urzicile și vrei să le incluzi cât mai des în meniurile zilnice, trece pe lista de preparat și rețeta de ciorbă de urzici cu ou. Te va cuceri combinația dintre ou și urzicile fierte. Poți prepara ciorba atât cu ouă fierte, cât și cu omletă sau cu ouă franjuri adăugate direct în ciorbă, în timpul fierberii. Toate variantele sunt delicioase, pentru că ouăle oferă gust și consistență ciorbei.
Ciorbă de urzici cu ou. Rețetă plină de gustPentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă, din ingrediente simple, naturale.
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidăAu apărut cartofii noi pe piață și cauți rețete simple și ușoare în care să-i incluzi? Îți oferim mai jos o rețetă de cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi. Este una dintre acele rețete despre care poți spune că este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoiDieta vegană nu înseamnăcă vei mânca doar alimente lipsite de gust. Cu ajutorul legumelor și condimentelor pot fi create rețete extrem de delicioase și de sățioase pe care le vor adora chiar și copiii. Mai jos îți venim în ajutor cu 10 rețete vegane cu care vei cuceri toată familia. Iată ce poți prepra data viitoare în perioadele de post.
10 rețete vegane cu care vei cuceri toată familia