Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Pentru gustări delicioase sau pentru un platou cu aperitive festive, poți pune pe lista de preparat și rețeta de ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Este o rețetă simplă și ușoară, ce necesită ingrediente puține și foarte comune. Iar aperitivul va cuceri atât prin gust cât și prin aspect.
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv deliciosDacă îți place combinația de brânză cu spanac și ești în căutare de rețete savuroase, îți recomandăm să încerci și rețeta de quiche cu brânză și spanac, roșii cherry și verdeață proaspătă.
Quiche cu brânză și spanac, roșii cherry și verdeață proaspătăRețetele tradiționale de ciulama, precum cea de pui sau cea de ciuperci sunt foarte populare în bucătăria românească. Însă dacă vrei o rețetă mai interesantă, încearcă rețeta de ciulama de pipote ca la mama acasă.
Ciulama de pipote ca la mama acasă. Rețetă tradiționalăTe-ai întrebat vreodată ce este adaosul universal pentru mâncăruri și de ce e mai bună varianta de casă? Aceste mixuri de condimente sunt utilizate pentru a îmbogăți gustul mâncărurilor. Obținute în mod industrial, conține sare, legume uscate, ierburi, condimente, dar și aditivi alimentari și conservanți. Partea bună este că poți face adaosul universal pentru mâncăruri într-un mod simplu.
Ce este adaosul universal pentru mâncăruri și de ce e mai bună varianta de casăDacă adori pâinea de casă și ești în căutare de rețete simple, pune pe lista de preparat și rețeta de franzelă de casă. Te vei bucura de o pâine savuroasă cu coaja subțire și crocantă, iar interiorul pufos și aerat.
Franzelă de casă. Rețetă simplă de pâineDacă obișnuiești să servești la micul dejun sau în pauza de masă de la birou biscuiți sărați, încearcă să-i prepari în propria bucătărie. Îți oferim în acest scop o rețetă de biscuiți aperitiv cu unt și brânză, crocanți și delicioși.
Biscuiți aperitiv cu unt și brânză, crocanți și delicioșiCartofii fondanți, cunoscuți și sub numele de cartofi gratinați sau pommes fondant, sunt un deliciu culinar originar din bucătăria franceză. Această metodă de preparare se bazează pe faptul că cartofii sunt fierți în apă, apoi sunt prăjiți în unt sau ulei, rezultând un exterior crocant și un interior moale și cremos. Descoperă 11 trucuri pentru a face cartofi fondanți la fel ca un bucătar francez. Sfaturi simple și utile.
11 trucuri pentru a face cartofi fondanți la fel ca un bucătar francezTofu, cunoscut și sub numele de brânză de soia, este un aliment tradițional asiatic cu o textură moale și o abilitate uimitoare de a absorbi aromele din jur. Este o sursă perfectă de proteine pentru cei care urmează diete vegane sau țin post, dar poate fi savuros oricând. Iată 3 rețete cu tofu pentru zilele în care vrei să mănânci ceva ușor și sățios. Preparatele sunt simple și gustoase.
3 rețete cu tofu pentru zilele în care vrei să mănânci ceva ușor și sățiosHarissa este un condiment emblematic al bucătăriei nord-africane, cu origini în special în Tunisia. Este cunoscut pentru faptul că este foarte picant, aducând note aromate într-o varietate de preparate. Harissa poate fi găsită sub formă de pastă sau pudră și este adesea folosită pentru a da un plus de gust și iuțeală mâncărurilor.
Harissa, cel mai picant sos din TunisiaDacă ești în căutarea unei garnituri simple care să se potrivească cu aproape orice fel principal de mâncare principală îți recomandăm broccoli la cuptor. Este crocant și fraged, cu bucăți caramelizate foarte aromate. Este atât de bun încât s-ar putea ca toți ai casei să îl ceară tot mai des.
Broccoli la cuptor. Garnitura simplă care se potrivește cu orice preparat din carneDeseori se întâmplă să cumperi o mulțime de sosuri populare și să uiți de ele în cămară. Pe altele le desfaci, le pui în frigider și nu le mai folosești cu lunile. Unele dintre ele mai pot fi utilizate și după ce trece termenul de valabilitate și sunt alte sosuri care nu mai trebuie folosite după data de expirare. Iată o listă cu 12 sosuri populare care trebuie consumate cu grijă. Unele dintre ele pot dezvolta bacterii periculoase.
12 sosuri populare care trebuie consumate cu grijă. Unele dintre ele pot dezvolta bacterii periculoaseDin categoria rețetelor tradiționale românești, rețeta de mămăligă la cuptor în straturi, denumită și Pături de mămăligă, este una dintre cele mai apreciate. Dacă nu ai preparat-o încă, îți oferim rețeta detaliată mai jos.
Mămăligă la cuptor în straturi sau pături de mămăligăDiabetul este o afecțiune metabolică cronică destul de complicată, dar cu o abordare atentă și conștientă a alimentației poate fi ținută sub control. Dieta zilnică are un impact semnificativ asupra nivelului de zahăr din sânge și a stării generale de sănătate mai ales în cazul persoanelor cu diabet. Acest lucru nu înseamnă că mâncarea nu trebuie să aibă gust. Îți oferim trei idei de rețete pentru diabetici pe care să le încerci atunci când nu mai știi ce să gătești.
3 rețete pentru diabetici. Preparate gustoase și ușor de făcutSe spune despre ciorba de burtă că ori o iubești, ori o urăști. Cu ea nu există cale de mijloc. Dacă faci parte din prima categorie și vrei să o gătești la tine acasă, cu puțină răbdare, o poți face destul de ușor. Nu este cel mai rapid fel de mâncare, dar rezultatul va fi unul delicios. Descoperă rețeta clasică de ciorbă de burtă.
Ciorbă de burtă. Rețeta clasică pe care o poți face și acasăUna dintre rețetele absolut delicioase, pe care o poți prepara pentru masa de prânz sau pentru cină, poate fi rețeta de tocană de pipote și inimi de pui. Este o rețetă destul de simplă și ușoară, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Tocană de pipote și inimi de pui. O rețetă pentru prânz sau cinăDacă nu mai știi ce să prepari pentru micul dejun sau pentru gustările de peste zi, îți recomandăm rețeta de vafe sărate cu cașcaval în aluat. Însă trebuie să deții un aparat electric special pentru preparat vafe (waffles/gofre).
Vafe sărate cu cașcaval în aluat. Rețetă de gofre sau wafflesCiupercile pleurotus, cunoscute și sub numele de ciuperci urechi de lemn sau ciuperci scoică, sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru preparatele tale. Au o formă distinctivă, o textură fină și un gust subtil, ceea ce le face ideale pentru o mulțime de feluri de mâncare. Iată 3 rețete cu ciuperci pleurotus pe care să le încerci când vrei ceva rapid și sățios. Sunt simple și rapide.
3 rețete cu ciuperci pleurotus pe care să le încerci când vrei ceva rapid și sățiosRețate de sos de capere cu lămâie este versatilă și se potrivește foarte bine cu diverse feluri de mâncare, în special cu peștele și carne albă. Gustul caperelor este distinct și puternic, oferind o combinație de acrișor, sărat și ușor amar.
Sos de capere cu lămâie, perfect pentru preparate din pește sau carne albăBulzul este una dintre delicatesele tradiționale românești, o combinație îmbietoare de mămăligă, brânză, afumătură și unt învelite și pregătite într-un mod cu totul special. Este un preparat simplu, dar savuros, face parte din patrimoniul culinar al României și aduce cu sine o istorie încărcată de tradiție și autenticitate. Iată o rețetă de bulz moldovenesc pe care să o încerci când îți este poftă de ceva autentic românesc.
Bulz moldovenesc. Rețeta pe care o poți face la tine acasăPentru a da gust picant mâncărurilor, există pe piață o mulțime de sosuri la borcan, dar care pot fi preparate cu ușurință și în casă. Una dintre rețete pe care ți-o recomandăm s-o testezi este rețeta de pastă de ghimbir cu usturoi.
Pastă de ghimbir cu usturoi. Rețeta de Adrak Lahsun din bucătăria indianăGranola este considerat un preparat sănătos pentru micul dejun, doar că variantele disponibile în magazin sunt destul de costisitoare. Dacă îți place, atunci poți să o faci chiar la tine acasă, fără prea mari eforturi și cu costuri mult mai mici. Iată rețeta pentru cea mai bună granola pe care o poți face acasă cu costuri minime. Este simplă și rapidă.
Cea mai bună granola pe care o poți face acasă cu costuri minimePentru una dintre mesele principale ale zilei, rețeta de chiftele în sos de roșii cu mozzarella, preparate la cuptor, poate fi alegerea potrivită. Preparate în acest mod, chiftelele sunt și gustoase, dar și sățioase.
Chiftele în sos de roșii cu mozzarella, preparate la cuptorDacă ești în pană de idei legat de ce să mai prepari pentru gustări delicioase, îți oferim o rețetă de ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval. Este o rețetă mai deosebită care se prepară din aluat cu legume răzuite și condimente.
Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval. Rețetă de gustare delicioasăDacă ești în căutarea unei rețete de tartă sărată, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu legume și brânză. Este o rețetă de tartă foarte gustoasă și consistentă, dar și foarte aspectuoasă.
Tartă cu legume și brânză. Rețetă de tartă săratăPentru atunci când dorești să prepari shaorma de casă, hummus sau diferite gustări orientale, îți recomandăm să încerci și rețeta de lipii de casă fără drojdie. Este o rețetă simplă de lipii subțiri, asemănătoare cu cele din comerț.
Lipii de casă fără drojdie, preparate la tigaiePentru atunci când stai la povești cu cei dragi, poți prepara o rețetă de sărățele cu brânză și semințe de chimen, simple și rapide.
Sărățele cu brânză și semințe de chimen, simple și rapideDacă îți plac legumele preparate sub formă pane și ești în căutare de rețete delicioase și spectaculoase, încearcă și rețeta de ceapă pane sub formă de floare. Este o rețetă ce poate fi preparată ca gustare, dar și pentru un platou cu aperitive festive.
Ceapă pane sub formă de floare. Un aperitiv gustos și spectaculosDacă obișnuiești să prepari din când în când pâine de casă, nu ezita să încerci și rețeta de pâine cu cartofi. Este o rețetă inspirată din bucătăria ardelenească, foarte apreciată și peste hotare.
Pâine cu cartofi. Rețetă din bucătăria ardeleneascăRamenul este un preparat specific japonez, care face parte de sute de ani din istoria acestei țări. Istoria sa începe în China, dar s-a adaptat la preferințele și gusturile japoneze, devenind un simbol al gastronomiei nipone. Ramen de porc, cunoscut și sub numele de „tonkotsu ramen”, a apărut în zona Kyushu și a devenit o atracție populară pentru iubitorii acestui preparat. Descoperă cea mai simplă rețetă de ramen de porc. Este delicioasă și poate fi gata în 45 de minute.
Cea mai simplă rețetă de ramen de porc. Este gata în 45 de minuteMasa de prânz poate fi cel mai dificil de gestionat dacă vrei să pierzi câteva kilograme. De cele mai multe ori fie ești la birou, fie pe fugă și alegi preparate bogate în calorii doar ca să mănânci ceva. Ce-ar fi dacă ți-ai pregăti de acasă un prânz sărac în calorii care să fie și gustos și sățios? Descoperă 3 rețete sub 400 de calorii pentru masa de prânz. Iată câteva preparate simple și delicioase.
3 rețete sub 400 de calorii pentru masa de prânz. Inspirație pentru când vrei să slăbeștiDacă adori ciorbele de pasăre cu gust acrișor, îți recomandăm să încerci o rețetă de ciorbă de cocoș cu castraveți acri și tăiței de casă. Este gustoasă și hrănitoare de la așa combinație de ingrediente.
Ciorbă de cocoș cu castraveți acri și tăiței de casăDacă ți-e dor de gustul pâinii de casă, așa cum o făcea mama sau bunica în copilărie, îți oferim cea mai ușoară și simplă rețetă de pâine de casă.
Pâine de casă. Cea mai ușoară și simplă rețetăAdoptarea unei diete vegane poate fi o alegere pe care o poți face dintr-o varietate de motive. Pot fi restricții legate de sănătate sau religioase sau pur și simplu un stil de viață. Oricare ar fi motivul, uneori mai tânjești la preparate din carne și cauți alternative cât mai gustoase. Te-ai gândit vreodată să faci bacon din coji de cartofi dulci? Află cum poți obține acasă cel mai savuros preparat vegan.
Bacon din coji de cartofi dulci. Cum poți obține acasă cel mai savuros preparat veganSărățelele sunt deliciile culinare la care ne gândim atunci când stăm la povești cu cei dragi și poftim la ceva sărat și crocant. Dacă nu ai o rețetă proprie, îți oferim mai jos rețeta de sărățele fragede cu borș și semințe de chimen.
Sărățele fragede cu borș și semințe de chimen. Rețetă de postDacă îți plac salatele cu maioneză și ești în căutare de combinații mai deosebite, îți recomandăm să încerci și o rețetă de salată de pui cu ciuperci și maioneză. Este o salată aperitiv delicioasă, consistentă și destul de simplu de preparat.
Salată de pui cu ciuperci și maioneză. Un aperitiv ușor și gustosDacă ești în căutare de rețete tradiționale românești, trece pe lista de preparat și rețeta de pesmeți cu brânză. Este rețeta unor plăcinte pufoase cu brânză sărată, ce aparține bucătăriei tradiționale dobrogene.
Pesmeți cu brânză. Rețetă tradițională dobrogeanăPeștele nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion. Potrivit tradiției se spune că dacă îl mănânci vei trece ușor prin anul ca unduirea peștelui prin apă. Poți alege orice specie, gătit așa cum îți place ție. Important este să ai pe masă pește. Descoperă ce garnitură se pune la pește. Iată câteva variante pentru toate gusturile.
Ce garnitură se pune la pește. Variante pentru toate gusturileDacă ești în căutarea unei rețete de aperitiv gustos și interesant, avem pentru tine o rețetă de ruladă de cartofi cu spanac și bacon. Este ideală de preparat pentru una dintre gustările zilei.
Ruladă de cartofi cu spanac și bacon. Rețetă de aperitiv savurosPentru atunci când dorești un meniu pe bază de pește, îți recomandăm să încerci și rețeta de pește cu roșii și măsline la tigaie. Este o rețetă rapidă și ușoară, care necesită ingrediente puține și la îndemâna tuturor.
Pește cu roșii și măsline la tigaie. Rețetă simplă și rapidăPreparatele de la restaurant te impresionează nu doar prin gust, ci și prin prezentare. Fiecare farfurie vine însoțită de decoruri care mai de care mai interesante care completează într-un mod plăcut aspectul. Te gândești că trebuie să fii un chef cu ani de experiență ca să le poți face, dar adevărul este că, dacă ai puțin exercițiu, îți vor reuși și ție acasă. Iată cum poți face dantelă din aluat pentru a-ți decora preparatele.
Dantelă din aluat. Cum să obții în 15 minute cel mai elegant decor pentru prăjituriSă gătești rețete ieftine nu înseamnă că trebuie să mănânci preparate fără gust. Cu puțină imaginație poți să ai mese delicioase și bogate din punct de vedere nutritiv. Descoperă și tu 5 rețete ieftine și gustoase. Aceste preparate se pregătesc într-un mod simplu și rapid.
5 rețete ieftine și gustoase. Le poți prepara simplu și rapidPentru un mic dejun savuros sau pentru gustările din pauza de masă de la birou, prepară o rețetă de sandvișuri cu sfeclă roșie și hering. O poți pregăti de seara, iar a doua zi ai masa asigurată.
Sandvișuri cu sfeclă roșie și hering. Rețetă tradițională, ruseascăDacă nu știi ce să pregătești pentru a fi în ton cu vremea, încearcă o oală de iahnie de fasole cu ciolan este întotdeauna o idee bună.
Iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta tradiționalăDacă ai preparat jumări de porc sau ai procurat din comerț, după ce îți satisfaci pofta cu ele, include-le și în alte rețete de preparate culinare. Una dintre acestea, pe care ți-o oferim mai jos, este rețeta de pogăcele cu jumări de porc.
Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradiționalăPuiul la cuptor pare un preparat tare simplu, însă nu de puține ori iese ori prea uscat, ori fad, ori este nefăcut. Tu știi care este secretul unui pui la cuptor perfect gătit? Descoperă câteva sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.
Știi care este secretul unui pui la cuptor perfect gătit? Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărieDacă nu mai ai idei despre ce rețete de friptură din carne de porc să prepari pentru masa de Crăciun, poți încerca rețeta de mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaie. Este o rețetă delicioasă, care se prepară destul de rapid și ușor.
Mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaieToba de casă poate fi făcută în multe feluri. Pentru varianta clasică se folosesc mațe sau stomac de porc care sunt umplute cu carne, organe și șorici fierte cu condimente. Totuși, dacă nu le ai la îndemână poți să încerci o soluție mai modernă. Rețeta de tobă de casă la sticlă a devenit foarte populară pentru că este mult mai ușor de preparat decât cea tradițională.
Tobă de casă la sticlă. Cea mai simplă rețetăRețeta de friptură de porc la cuptor, preparată cu sos delicios, este ideală pentru această perioadă. Este preparatul care nu lipsește de pe nicio masă de Crăciun. Este simplu de preparat, dar gustul său este de neînlocuit. Poți pune alături o mulțime de garnituri de la piure de cartofi la salate de crudități, la murături sau legume la cuptor. Orice ai alege va fi perfect pentru cina de sărbătoare.
Friptură de porc la cuptor. Rețeta cu sos deliciosPrintre aperitivele pe care ți-ai propus să le așezi pe un platou festiv, mai poți strecura și câteva biluțe de brânză cu ardei și condimente. Vor arăta spectaculos, iar gustul lor este pe măsura aspectului.
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festivIaurtul nu este doar un mic dejun sănătos, ci și un ingredient valoros pentru preparate mai complexe. Îl poți adăuga în smoothie, budinci, chiar și pâine. Pentru aceasta din urmă nu ai nevoie decât de făină cu agent de creștere pentru cea mai simplă rețetă de lipie cu iaurt.
Lipie cu iaurt. Rețetă din 5 ingrediente