Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Lasagna cu legume este un preparat hrănitor și versatil, care poate fi servit atât ca fel principal, cât și ca o opțiune pentru mese de familie sau la ocazii speciale. Lasagna se servește caldă, proaspăt scoasă din cuptor, pentru a savura straturile de legume, sos de roșii și brânzeturi topite.
Rețetă de lasagna cu legume, pas cu pas. Ce ingrediente o fac savuroasăDacă vrei să experimentezi gustul dovleacului în combinații sărate, îți oferim mai jos o rețetă de budincă de dovleac cu brânză și semințe. Nu este o rețetă complexă, se prepară ușor și rapid, iar ingredientele sunt simple și puține
Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă săratăPentru gustări delicioase și consistente, servite de-a lungul zilei, avem pentru tine o rețetă de sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor. Un astfel de sandwich este ideal de preparat și pentru pauza de masă de la școală sau de la birou.
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptorRețeta de supă crema de dovleac cu smântână este o alegere excelentă pentru sezonul de toamnă, fiind bogată în arome, cremoasă și hrănitoare. Textura ei cremoasă îți va da o stare de bine și te va încălzi în zilele reci.
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasăRețeta de varză călită cu cârnați afumați este rețeta unui preparat tradițional românesc, foarte îndrăgit pentru aromele sale bogate și gustul sățios. Această mâncare este perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă și iarnă. Este o combinație savuroasă între dulceața verzei și gustul afumat și condimentat al cârnaților.
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională româneascăDacă îți plac preparatele pe bază de conopidă și ești în căutare de rețete gustoase, poți încerca și rețeta de supă de conopidă cu multe legume. Este ideală pentru un prânz de toamnă delicios și hrănitor.
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitorCa și alte legume sau fructe și dovleacul plăcintar are sezonul lui de coacere, după care dispare de pe piață. Dacă vrei să te bucuri și mai târziu de aroma lui, poți prepara rețeta de compot de dovleac plăcintar. Va fi ideal de savurat la micul dejun sau inclus în diferite deserturi.
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul receAceastă salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci este o combinație delicioasă, crocantă și plină de culoare. Poate fi servită atât ca aperitiv, cât și ca garnitură la diverse feluri principale.
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuciImam bayildi este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria turcească, apreciat pentru gustul său bogat și aromele intense. Vânăta este umplută cu roșii, ceapă și usturoi, rezultând un preparat extrem de gustos cu o textură cremoasă.
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turceascăPentru gustări delicioase sau pentru un platou cu aperitive, rețeta de pastă de sardine poate fi una dintre opțiuni. Este o rețetă simplă și rapidă care nu necesită multe ingrediente. În plus, pasta este și hrănitoare pentru că sardinele, bogate în acizi grași Omega-3, proteine, vitamine și minerale, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasăTapenade este denumirea unei rețete de pastă cu influențe mediteraneene, preparată din măsline, capere și anșoa. Rețeta este originară din sudul Franței și este cunoscută pentru aroma sa intensă și complexă, fiind un element clasic al bucătăriei provensale. Se folosește adesea ca aperitiv pe pâine prăjită sau ca acompaniament pentru diverse preparate.
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capereDacă îți plac deserturile decorate cu glazuri colorate sub formă de jeleu, poți prepara astfel de glazuri cu ușurință în casă. Una dintre rețete pe care ți-o recomandăm s-o încerci este cea de peltea de lămâie. Este rețeta celui mai aromat și mai plăcut colorat jeleu.
Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleuCiorba de burtă este una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale românești, cu o istorie îndelungată și rădăcini puternice în bucătăria est-europeană și balcanică. Acest preparat, pe cât de controversat pentru unii datorită ingredientului său principal. Ori o iubești, ori nici nu vrei să o miroși. Descoperă și tu această rețetă simplă de ciorbă de burtă.
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectăRețeta de gem de mere este o modalitate excelentă de a păstra savoarea fructelor pe tot parcursul anului. Cu un gust dulce și o textură catifelată, gemul de mere se potrivește perfect cu pâine prăjită, clătite sau chiar în diverse deserturi. În plus, este ușor de preparat și necesită doar câteva ingrediente de bază.
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gemDacă nu mai știi ce sos să prepari pentru a înnobila gustul fripturilor, îți recomandăm să încerci rețeta de sos de merișoare. Acesta are un gust dulce-acrișor și se combină perfect cu aromele cărnii. Este un sos ideal mai ales pentru carnea de vânat, rață, curcan sau chiar porc.
Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișorDacă îți place să frămânți și să modelezi aluaturi, avem pentru tine o rețetă de cornuri pufoase cu unt. Rețeta este ideală pentru micul dejun, dar și pentru pachetele de școală sau serviciu.
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejunSimplă și ușor de preparat, rețeta de șnițel vienez sau Wiener Schnitzel, cucerește orice iubitor al preparatelor din carne de vițel. Dacă nu ai încercat încă rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos.
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacăPrintre rețetele pe care le poți prepara în zilele de post, simple, gustoase și hrănitoare se numără și rețeta de ciorbă de fasole. Este una dintre cele mai populare rețete, pe care o știm cu toții de la mame sau bunici.
Ciorbă de fasole. Rețetă de post, gustoasă și hrănitoareDacă nu mai ai idei ce să prepari pentru masa de prânz sau chiar pentru cină, îți recomandăm rețeta de pui Marsala. Familia se va răsfăța cu cel mai fraged și cremos pui, răsfățat într-un delicios sos de vin, cu ciuperci.
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vinBogată în ingrediente gustoase și sănătoase, această rețetă de salată Niçoise poate fi preparată pentru oricare dintre mesele zilei. Este o rețetă din bucătăria franțuzească, originară din regiunea Nice, în sudul Franței și este o emblematică a bucătăriei mediteraneene.
Salată Niçoise. Salată franțuzească de pește, cu legume și ouă fierteDacă nu mai știi cu ce să asortezi friptura sau antreurile pentru un gust cât mai delicios, îți oferim o rețetă de ceapă caramelizată cu sos aromat. Te va cuceri atât gustul cât și aspectul acesteia și cu siguranță vei repeta rețeta de multe ori.
Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuriDacă ești nostalgică după mâncărurile cu gust de copilărie, avem pentru tine o rețetă de ciorbă de roșii ca la bunica. Este o rețetă simplă care pune în valoare gustul delicios al roșiilor proaspete, combinate cu alte legume și verdețuri.
Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărieDacă nu mai ai idei de rețete pentru masa de prânz sau cină, poți încerca rețeta de tocăniță de vinete cu multe legume. Este o mâncare simplă, dar bogată în gust, în care vinetele sunt vedetele, completate de alte legume care le pun în valoare.
Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoarePentru atunci când vrei să-ți impresionezi familia cu mâncăruri delicioase, trece pe lista de preparat și rețeta de rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză. Vor fi cuceriți atât de gustul rulourilor, cât și de aspectul acestora secționate.
Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânzăDacă nu mai știi ce să prepari delicios pentru un prânz alături de familie, rețeta de pui cu smântână și ciuperci poate fi opțiunea ideală. Este o rețetă veche, ca la bunica acasă. Este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai accesibile.
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasăGemul de prune este cel mai popular gem preparat în bucătăria românească. Dacă te-ai decis să îl prepari și tu, dar nu ai timp să amesteci continuu în el, îți recomandăm să încerci rețeta de gem de prune la tavă. Este o rețetă mai simplă și mai rapid de preparat.
Gem de prune la tavă, mai simplu și mai rapid de preparatDacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți servi preparatul de sine stătător pentru că este consistent și sățios. Însă poate constitui și garnitură la orice friptură.
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptorÎți plac șnițelele și ești în căutare de rețete savuroase pentru a-i cuceri pe cei dragi? Încearcă rețeta de șnițele de porc fragede și delicioase. Se prepară ușor, cu câteva trucuri care asigură o textură suculentă a cărnii și o crustă crocantă.
Șnițele de porc fragede și delicioase. Ce ingrediente ajută la frăgezirea cărniiRețeta de copănele de pui în crustă crocantă de porumb este o variantă delicioasă și crocantă a clasicei rețete de pui pane. Este perfectă pentru o masă de prânz gustoasă și ușor de preparat sau chiar pentru cină. Crusta de porumb oferă o textură crocantă și o aromă ușor dulceagă, iar carnea rămâne fragedă și suculentă în interior.
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga familieDacă îți plac în mod deosebit gogonelele murate, atunci rețeta de dulceață de gogonele te va cuceri negreșit. Este o delicatesă mai neobișnuită, dar surprinzătoare prin gustul său dulce-acrișor. Rețeta dulceții îmbină prospețimea și gustul crocant al gogonelelor (roșii, verzi, necoapte) cu cel dulce al siropului de zahăr. Această dulceață se poate servi alături de diverse brânzeturi sau ca desert rafinat.
Dulceață de gogonele. Un mod interesant de a conserva aroma gogonelelorAu apărut ghebele și dorești să le incluzi în dieta ta, dar nu ai idee cum să le prepari? Încearcă rețeta de ghebe cu usturoi la tigaie care este una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci.
Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperciAceastă pâine cu făină de hrișcă și semințe este o alternativă sănătoasă și gustoasă la pâinea tradițională din grâu. Datorită făinii de hrișcă, pâinea are un gust deosebit, o aromă ca de nuci și o textură densă. Semințele oferă un plus de efect crocant și valoare nutritivă. Iar combinația dintre aceste ingrediente face ca această pâine să fie ideală pentru cei care preferă un produs mai nutritiv, bogat în fibre și proteine.
Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentăSiropul de gutui este un ingredient pe care trebuie să îl ai în casă pentru că nici nu știi cât de valoros este. Se poate folosi pentru a adăuga o notă dulce și aromată într-o varietate de preparate. Iată cum se face siropul de gutui.
Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasăAluatul fraged pe bază de iaurt este o variantă populară în bucătărie datorită texturii sale delicate și gustului ușor acrișor, care adaugă un plus de savoare preparatelor. Ușor de preparat și versatil, acest tip de aluat poate fi folosit într-o gamă largă de rețete, de la tarte și plăcinte până la biscuiți și pateuri. Iată cum poți prepara un aluat fraged pe bază de iaurt.
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuițiRețeta de ciorbă de păstrăv cu legume face parte din rețetele tradiționale românești, ușoare și savuroase, ideale pentru iubitorii preparatelor cu pește. Această ciorbă combină gustul delicat al păstrăvului cu aromele proaspete ale legumelor, oferind un gust bogat și hrănitor.
Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savurosCu o porție delicioasă de sos de roșii pentru paste nu ai cum să dai greș. Este cea mai rapidă și mai gustoasă masă care va mulțumi întreaga familie. Rețeta este foarte simplă și poți pregăti o cantitate mai mare pe care să o păstrezi la frigider și să o încălzești atunci când ai nevoie.
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minuteDulceața de caise este foarte parfumată, cu un gust dulce-acrișor ce se potrivește bine cu o felie de pâine sau ca ingredient în deserturi. Se poate prepara și fără zahăr, dacă vrei să ai un aport mai scăzut de carbohidrați. Iată o rețetă simplă de dulceață de caise fără zahăr.
Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasăRețeta de ardei copți cu smântână este perfectă pentru a fi servită ca garnitură, antreu sau chiar fel principal. Este un preparat delicios și ușor, care se prepară din ingrediente simple și mereu la îndemână.
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasăDacă adori gustul dulce picant, nu ezita să prepari și tu rețeta de marmelada de ardei iuți. Te va cuceri atât gustul cât și culoarea marmeladei. Rețeta este simplă, însă necesită mai mult timp pasul de pregătire a ardeilor.
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitiveRețeta de tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a conserva aromele legumelor în borcane pe care le poți deschide în zilele reci de iarnă. Acest preparat poate fi servit ca fel principal sau ca garnitură alături de carne sau alte feluri de mâncare.
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoarăDacă ești în căutare de rețete simple și rapide din legume, pentru masa de prânz sau cină, trece pe lista de preparat și rețeta de păstăi de fasole cu roșii și usturoi. Este o rețetă simplă și ușoară, din doar câteva ingrediente.
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cinăRețeta de salată de ardei copți cu măsline și capere este o rețetă simplă și plină de arome mediteraneene. Prepar-o și tu urmărind mai jos rețeta detaliată pas cu pas.
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneeneDacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai mult timp pentru pregătirea legumelor.
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un locRețeta de dulceață de prune cu nuci este ideală pentru deliciul din sezonul rece, aducând o notă de toamnă în fiecare linguriță. Preparată în acest mod, dulceața poate fi savurată pe pâine prăjită, în clătite sau chiar ca umplutură pentru prăjituri.
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentăGemul de prune este un preparat tradițional care se bucură de o istorie îndelungată și de o popularitate constantă în diverse culturi. În România, gemul de prune este un element esențial în bucătăria tradițională, fiind folosit nu doar ca deliciu individual, ci și ca ingredient în diverse preparate de patiserie și deserturi. Iată cum poți face gem de prune fără zahăr.
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoarăPrintre conservele pe care ți-ai propus să le prepari în acest sezon, poți face loc și pentru rețeta de tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă. Este o rețetă simplă și ușoară, ce conține ingrediente puține și la îndemâna tuturor. Poți adapta rețeta după propriul gust, adăugând și alte legume.
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparatRețeta de ardei umpluți cu carne la cuptor reprezintă un fel de mâncare tradițional, perfect pentru un prânz consistent și savuros. Prepar-o și tu pentru a-ți răsfăța familia cu un preparat delicios și hrănitor.
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savurosDacă ai fost cel puțin o dată în Grecia ai gustat un gyros de pui. Este un preparat emblematic al bucătăriei elene, cunoscut și iubit pentru combinația sa de carne suculentă, condimente aromate și pita moale. Iată cum poți face acasă gyros de pui.
Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de puiPoți face gem de prune la cuptor. Nu doar că este mai comod, dar prin această metodă de preparare prunele își păstrează aromele naturale și să se caramelizeze ușor. Vei obține un preparat cu o dulceață intensă și o textură bogată.
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidăRețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele în familie sau pentru ocazii speciale.
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan