sfaturi în bucătărie

Cum se curăță tocătorul de plastic pentru a distruge toate bacteriile periculoase
Sfaturi culinare | 26 ianuarie 2024

Cum se curăță tocătorul de plastic pentru a distruge toate bacteriile periculoase

Menținerea curată a tocătoarelor din bucătărie este esențială pentru a preveni contaminarea încrucișată între diferite alimente. Dacă bacteriile dăunătoare rămân pe tocător, se pot răspândi putând chiar să te îmbolnăvească. Iată cum se curăță tocătorul de plastic pentru a te feri de toate pericolele. Sfaturi simple de la specialiștii în curățenie.

Cum se curăță tocătorul de plastic pentru a distruge toate bacteriile periculoase
11 trucuri pentru a face cartofi fondanți la fel ca un bucătar francez
Garnituri | 23 ianuarie 2024

11 trucuri pentru a face cartofi fondanți la fel ca un bucătar francez

Cartofii fondanți, cunoscuți și sub numele de cartofi gratinați sau pommes fondant, sunt un deliciu culinar originar din bucătăria franceză. Această metodă de preparare se bazează pe faptul că cartofii sunt fierți în apă, apoi sunt prăjiți în unt sau ulei, rezultând un exterior crocant și un interior moale și cremos. Descoperă 11 trucuri pentru a face cartofi fondanți la fel ca un bucătar francez. Sfaturi simple și utile.

11 trucuri pentru a face cartofi fondanți la fel ca un bucătar francez
Cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide
Sfaturi culinare | 14 ianuarie 2024

Cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide

Fursecurile cu fulgi de ovăz și stafide pot fi un desert nu doar sănătos, dar și foarte gustos. Totuși pentru a le da textura și consistența perfectă este nevoie să ții cont de câteva sfaturi. Descoperă și tu cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide moi. Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.

Cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide
13 sfaturi pentru a avea mereu un frigider curat și organizat
Lifestyle | 12 ianuarie 2024

13 sfaturi pentru a avea mereu un frigider curat și organizat

Ți se întâmplă să deschizi ușa frigiderului și să constați că este acolo este dezordine? Nu găsești nimic, alimentele sunt înghesuite, ai produse expirate. Nu ești singura care se confruntă cu această problemă. O mulțime de oameni au frigiderul dezorganizat, mai ales cei cărora le place să gătească acasă. Descoperă 13 sfaturi pentru a avea mereu un frigider curat și organizat. Ce spun specialiștii.

13 sfaturi pentru a avea mereu un frigider curat și organizat
Cu ce să înlocuiești sarea, dar mâncarea să rămână în continuare gustoasă
Sfaturi culinare | 11 ianuarie 2024

Cu ce să înlocuiești sarea, dar mâncarea să rămână în continuare gustoasă

Sarea nu este singurul condiment care dă gust mâncărurilor tale. Dacă din păcate suferi de vreo boală cardiovasculară sau pur și simplu vrei să limitezi consumul de sodiu ai câteva opțiuni pentru ca mâncarea ta să nu fie fadă. Află cu ce să înlocuiești sarea, dar mâncarea să rămână în continuare gustoasă. Sfaturi utile în bucătărie.

Cu ce să înlocuiești sarea, dar mâncarea să rămână în continuare gustoasă
Metode de a înmuia untul rapid. În 5 minute poate fi folosit la prăjituri
Sfaturi culinare | 8 ianuarie 2024

Metode de a înmuia untul rapid. În 5 minute poate fi folosit la prăjituri

Multe rețete cer unt înmuiat și, probabil, de multe ori ți-ai dat seama că l-ai scos din timp din frigider. Untul este considerat înmuiat atunci când este maleabil și modelabil cu mâna, dar suficient de ferm pentru a-și păstra forma atunci când nu este manipulat. Descoperă câteva metode de a înmuia untul rapid. În 5 minute acesta poate fi folosit la prăjiturile tale preferate.

Metode de a înmuia untul rapid. În 5 minute poate fi folosit la prăjituri
Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni
Sfaturi culinare | 6 ianuarie 2024

Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni

Nu de puține ori cumperi mai multă mâncare decât este necesară pentru tine și familia ta. Rezultatul este că ajungi să arunci o mulțime de preparate sau ingrediente, iar acest lucru înseamnă risipă. Ai putea să le salvezi foarte simplu și, în felul acesta, să salvezi și sume importante de bani. Descoperă cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni. Vezi ce spun specialiștii.

Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni
Se spală sau nu orezul înainte de gătire? Explicații științifice de la cercetători
Sfaturi culinare | 6 ianuarie 2024

Se spală sau nu orezul înainte de gătire? Explicații științifice de la cercetători

Spălarea orezului înainte de gătire este o practică obișnuită în multe culturi și este subiectul unei dezbateri constante. Motivația principală pentru spălarea orezului este eliminarea excesului de amidon de pe boabe, îndepărtarea impurităților și a posibilelor reziduuri de praf sau murdărie. Descoperă dacă se spală sau nu orezul înainte de gătire? Iată câteva explicații științifice de la cercetători.

Se spală sau nu orezul înainte de gătire? Explicații științifice de la cercetători
7 reguli de siguranță alimentară pe care e recomandat să le respecți și acasă
Sfaturi culinare | 5 ianuarie 2024

7 reguli de siguranță alimentară pe care e recomandat să le respecți și acasă

Respectarea normelor de siguranță alimentară este foarte importantă și acasă. Manipularea greșită a ingredientelor poate duce la dezvoltarea bacteriilor și apariția unor boli cu potențial periculos. Îți explicăm ce să nu faci pentru a te proteja pe tine și familia ta. Iată 7 reguli de siguranță alimentară pe care e recomandat să le respecți și acasă. Află ce spun specialiștii.

7 reguli de siguranță alimentară pe care e recomandat să le respecți și acasă
Asezonarea cărnii de curcan. Sfaturi pentru o friptură suculentă și gustoasă
Sfaturi culinare | 30 decembrie 2023

Asezonarea cărnii de curcan. Sfaturi pentru o friptură suculentă și gustoasă

Curcanul are o carne care trebuie pregătită înainte de a fi tratată termic pentru a fi gustos și a avea o textură plăcută. Există câteva reguli pentru asezonarea cărnii de curcan pe care dacă le urmezi, atunci vei avea un preparat delicios.

Asezonarea cărnii de curcan. Sfaturi pentru o friptură suculentă și gustoasă
Cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime
Sfaturi culinare | 20 decembrie 2023

Cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime

Câteva bucăți de bacon aduc mai multă savoare în orice preparat le-ai adăuga. Dau gust sandviciurilor, supelor cremă, salatelor, ba chiar este bun și simplu. Baconul este bun crud, dar dacă îl prăjești puțin va fi mai crocant, iar grăsimea va elibera mai multe arome. Iată cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime. Sfaturi simple și utile în bucătărie.

Cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime
De ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Sfaturi utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 18 decembrie 2023

De ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Sfaturi utile în bucătărie

Puține preparate pot concura cu simplitatea și savoarea cartofilor copți. Sunt îndrăgiți de oamenii din toate colțurile lumii datorită aromei bogate și a texturii crocante și pufoase. Pot fi o gustare rapidă sau o garnitură sofisticată la felurile principale. Descoperă de ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie.

De ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Sfaturi utile în bucătărie
Greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente
Sfaturi culinare | 16 decembrie 2023

Greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente

Ketchupul, muștarul, wasabi, sosul barbeque sau maioneza sunt sosuri care completează gustul preparatelor tale preparate. Același rol o au și condimentele care sunt folosite în bucătărie de sute de ani. Folosite corect pot fi o binecuvântare, dar dacă le utilizezi greșit poți să strici mâncarea. Descoperă și tu o listă cu greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente. Iată la ce conluzii au ajuns specialiștii

Greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente
15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine
Sfaturi culinare | 14 decembrie 2023

15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine

Poate ți se pare că sfaturile pe care ți le dă bunica legate de bucătărie sunt depășite, dar nu uita că cea mai bună mâncare din mâinile ei a ieșit. Experiența ei te poate ajuta să dai bucatelor gustul de care îți este dor din copilăria ta. Oricât de multe electrocasnice moderne ai e bine să  încerci și aceste trucuri de la bunica. Descoperă și tu cele 15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine. Iată ce poți face pentru a fi o gospodină desăvârșită.

15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine
Care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă
Sfaturi culinare | 12 decembrie 2023

Care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă

Friptura de vită este unul dintre cele mai pretențioase preparate, mai ales dacă vrei să le gătești acasă. Există două metode pe care le poți folosi, iar rezultatul să fie similar cu cel de la un restaurant de lux. Descoperă care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă. Sfaturi utile de la bucătarii profesioniști.

Care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Sfaturi culinare | 8 decembrie 2023

Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți

Cartofii copți nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Simpli sau cu umpluturi savuroase, sunt perfect ca fel principal sau drept garnitură. Ca să îți iasă pufoși la interior și cu crustă crocantă ar trebui să folosești un dispozitiv. Descoperă care este instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți. Rezultatul va fi delicios.

Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Sfaturi culinare | 7 decembrie 2023

Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile

Guacamole este unul dintre preparatele care se potrivesc cu aproape orice. Îl poți servi cu legume proaspete sau gătite, cu ouă, cu pâine prăjită, cu burgeri, cu carne. Problema este că dacă vei prepara o cantitate mai mare vei constata că nu rămâne verde, ba mai mult va capăta o culoare maronie deloc apetisantă. Iată Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Sfaturi simple și utile în bucătărie.

Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui
Sfaturi culinare | 4 decembrie 2023

Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui

Ganache-ul de ciocolată este una dintre cele mai rafinate creme pe care o poți face pentru prăjiturile tale. O combinație de smântână pentru gătit și ciocolată topită care se transformă într-o cremă bogată, perfectă pentru deserturi elegante. Este nevoie de tehnică pentru a-l prepara ca un cofetar cu experiență. Descoperă cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat.

Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui
8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect. Rețeta unui desert catifelat
Sfaturi culinare | 1 decembrie 2023

8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect. Rețeta unui desert catifelat

Să faci un mousse perfect poate ți se pare o sarcină grea. Totul este să încerci și pe măsură ce capeți experiență vei vedea că nu este atât de complicat pe cât pare. Efortul tău merită. Iată 8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect

8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect. Rețeta unui desert catifelat
Țara cu cel mai mare consum de unt din lume. De ce este atât de special
BeautiFood | 30 noiembrie 2023

Țara cu cel mai mare consum de unt din lume. De ce este atât de special

Untul, cunoscut și sub numele de „aurul galben”, este un aliment cu o istorie îndelungată și o importanță considerabilă în gastronomie. De la aroma sa inconfundabilă până la versatilitatea sa în bucătărie, untul a fost și rămâne un ingredient de bază în preparatele culinare din întreaga lume. Deși ai putea crede că în Franța se consumă cea mai mare cantitate de unt, cifrele spun cu totul alt lucru. Descoperă și tu care este țara cu cel mai mare consum de unt din lume. Vezi de ce este atât de special.

Țara cu cel mai mare consum de unt din lume. De ce este atât de special
De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri
Sfaturi culinare | 29 noiembrie 2023

De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri

Covorașul din silicon pentru copt este fabricat din silicon și fibră de sticlă, special conceput pentru a fi folosit în alimentație. De cele mai multe ori este utilizat pentru a coace prăjituri, fiind preferat pentru că are suprafața antiaderentă. Covorașele de copt din silicon se găsesc în diferite forme, dimensiuni și culori.

De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri
Cele mai bune 9 tipuri de oțet pentru gătit. Sfaturi utile în bucătărie
BeautiFood | 27 noiembrie 2023

Cele mai bune 9 tipuri de oțet pentru gătit. Sfaturi utile în bucătărie

Indiferent dacă gătești sau faci curățenie trebuie să știi care sunt tipurile de oțet potrivite pentru fiecare activitate în parte. Există atât de multe tipuri de oțet, încât probabil că și tu ai în bucătărie câteva dintre ele. Totuși, ce este exact oțetul și de unde știi care sunt cele mai bune 9 tipuri de oțet pentru gătit. Descoperă câteva sfaturi utile de la specialiști.

Cele mai bune 9 tipuri de oțet pentru gătit. Sfaturi utile în bucătărie
Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect
Sfaturi culinare | 24 noiembrie 2023

Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect

Ganache-ul este un sos cremos și bogat preparat din ciocolată și smântână lichidă, care aduce o notă de rafinament oricărui tort. Cu toate acestea, există un aspect important de luat în considerare atunci când folosiți ganache pentru torturi: consistența. Descoperă și tu cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect. Sfaturi utile de la cofetarii specialiști.

Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect
Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utile
Sfaturi culinare | 20 noiembrie 2023

Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utile

De câte ori nu ai renunțat la a cumpăra ananas pentru că nu îți place să îl tai? Nu ești singura persoană căreia i se întâmplă acest lucru. Să tai un ananas poate fi dificil și pentru cei mai îndemânatici dintre noi. Descoperă și tu cum să tai ananasul. Iată câteva sfaturi simple și utile de la specialiști pe care le poți aplica la tine în bucătărie.

Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utile
Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 11 noiembrie 2023

Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie

Orezul este versatil, sățios, hrănitor și ușor de preparat. Poate fi fel principal sau aperitiv, poate fi gătit simplu, cu legume sau cu carne. Află mai multe despre principalele greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie.

Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie
Cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute
Sfaturi culinare | 10 noiembrie 2023

Cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute

Cartofii dulci sunt considerați a fi o variantă mai sănătoasă a cartofilor albi. Sunt mai bogați în fibre și au un conținut ridicat de vitamina C. Dincolo de caracteristicile lor nutritive, cartofii dulci sunt delicioși și pot fi integrați într-o mulțime de rețete. Descoperă cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute.

Cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute
Cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Sfaturi de la bucătari
Sfaturi culinare | 8 noiembrie 2023

Cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Sfaturi de la bucătari

Ouăle sunt o opțiune sănătoasă și sățioasă pentru mic dejun. Sunt o sursă bună de proteine ​​care oferă energie și o senzație de sațietate pe tot parcursul zilei. Sunt foarte versatile putând fi preparate într-o mulțime de feluri. Descoperă cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Iată câteva sfaturi utile de la bucătari.

Cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Sfaturi de la bucătari
De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces
Sfaturi culinare | 6 noiembrie 2023

De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces

Legumele și fructele murate sunt cea mai veche metodă prin care oamenii au încercat să păstreze savoarea lor peste iarnă. Sunt apreciate atât pentru gustul lor, cât și pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății. Dacă vrei să știi de ce fermentează murăturile și ce poți face ca să oprești acest proces, atunci poți să descoperi în rândurile de mai jos.

De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces
Cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci
Sfaturi culinare | 5 noiembrie 2023

Cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci

Dacă te apuci vreodată să pregătești vreun desert sau orice alt fel de mâncare și constați că nu ai smântână în frigider, nu te panica. Ai putea să încerci să pui lapte la prins și să culegi smântâna de deasupra, dar este un proces de durată. Descoperă cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci.

Cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci
Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez
Sfaturi culinare | 2 noiembrie 2023

Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez

Vremea rece cere preparate calde, cremoase, pline de vitamine care să răsfețe simțurile. Nu se potrivește nimic mai bine decât o supă cremă, indiferent că este de legume sau cu carne. Trebuie să fie suficient de groasă, cremoasă, fină, aromată. Descoperă și tu cum poți îngroșa supa cremă cu un singur ingredient minute. Trucul este al unui bucătar francez.

Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez
Cum să înmoi mai repede crema de brânză
Sfaturi culinare | 30 octombrie 2023

Cum să înmoi mai repede crema de brânză

Ai uitat să scoți de la frigider crema de brânză și ai nevoie de ea cât mai moale pentru a o folosi într-o rețetă? Descoperă cum să înmoi mai repede crema de brânză. Sfaturi utile pe care să le folosești în bucătărie.

Cum să înmoi mai repede crema de brânză
Cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Sfaturi utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 26 octombrie 2023

Cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Sfaturi utile în bucătărie

Extractul de vanilie nu lipsește din aproape nicio rețetă de desert. Vanilia are darul de a completa o varietate de arome, motiv pentru care e nelipsită din prăjituri. Descoperă și tu cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Iată ce spun cofetarii profesioniști.

Cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Sfaturi utile în bucătărie
Cum se spală scoicile acasă. Cea mai simplă variantă, fără ustensile și soluții speciale
Sfaturi culinare | 25 octombrie 2023

Cum se spală scoicile acasă. Cea mai simplă variantă, fără ustensile și soluții speciale

Scoicile reprezintă o delicatesă apreciată în întreaga lume pentru gustul lor delicios și multitudinea de moduri în care pot fi gătite. Sunt adesea savurate în mod simplu, cu unt și usturoi, dar și în preparate sofisticate din bucătăria gourmet. Descoperă și tu cum se spală scoicile acasă pentru a fi bune de consum. Metoda cea mai simplă și mai rapidă.

Cum se spală scoicile acasă. Cea mai simplă variantă, fără ustensile și soluții speciale
Cum se curăță corect ciupercile. Care este singura situație în care poți folosi apa
Sfaturi culinare | 1 octombrie 2023

Cum se curăță corect ciupercile. Care este singura situație în care poți folosi apa

Ciupercile sunt delicioase, dar atunci când vine vorba de curățat sunt mai pretențioase. Pentru a nu le distruge calitățile organoleptice este bine să înlături impuritățile în funcție de tipul de ciuperci. Iată cum se curăță corect ciupercile. Descoperă care este singura situație în care poți folosi apa.

Cum se curăță corect ciupercile. Care este singura situație în care poți folosi apa
Cum gătești corect sparanghelul. Trucuri pentru preparate delicioase
Sfaturi culinare | 29 septembrie 2023

Cum gătești corect sparanghelul. Trucuri pentru preparate delicioase

Sparanghelul are o mulțime de beneficii pentru sănătate și nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică. Specialiștii spun că trebuie să profiți de toate beneficiile acestei legume atât de gustoase. Iată cum gătești corect sparanghelul. Descoperă câteva trucuri pentru preparate delicioase.

Cum gătești corect sparanghelul. Trucuri pentru preparate delicioase
Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă
Sfaturi culinare | 23 septembrie 2023

Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă

Mămăliga este, în aparență, foarte simplu de preparat. Apă, sare, mălai și atât. Totuși, proporția între aceste ingrediente, timpul de fierbere și momentul în care adaugi mălaiul sunt foarte importante. Iată cât mălai se pune la 1 litru de apă și cât trebuie fiartă mămăliga pentru a avea consistența perfectă.

Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă
Cum speli carnea de pui pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. Ce substanță trebuie să folosești
Sfaturi culinare | 7 septembrie 2023

Cum speli carnea de pui pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. Ce substanță trebuie să folosești

Manipularea în siguranță a puiului crud este esențială pentru evitarea contaminării bacteriene. Microbii nu se răspândesc doar prin consum, ci și atunci când speli sau pregătești carnea de pui pentru a o găti. Iată cum speli carnea de pui pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. Vezi ce substanță trebuie să folosești.

Cum speli carnea de pui pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. Ce substanță trebuie să folosești
Cum să cumperi fructe de pădure proaspete de la supermarket sau de la piață
Sfaturi culinare | 4 septembrie 2023

Cum să cumperi fructe de pădure proaspete de la supermarket sau de la piață

Fructele de pădure proaspete sunt de cele mai multe ori scumpe și este greu să găsești unele perfecte. Afinele, zmeura, căpșunile sau murele se vând de obicei în caserole și de cele mai multe ori găsești printre ele fructe mucegăite sau foarte moi. Iată cum să cumperi fructe de pădure proaspete de la supermarket sau de la piață.

Cum să cumperi fructe de pădure proaspete de la supermarket sau de la piață
3 metode pentru a coace rapid avocado. Poți avea un fruct moale și cremos în 30 de secunde
Sfaturi culinare | 3 septembrie 2023

3 metode pentru a coace rapid avocado. Poți avea un fruct moale și cremos în 30 de secunde

Avocado trebuie să fie suficient de copt pentru a fi moale și cremos. Abia atunci este numai bun de pus în salate, de transformat în sosuri și creme sau să îl mănânci pur și simplu cu un praf de sare deasupra. Numai că se întâmplă destul de des să descoperi acasă că ai cumpărat niște fructe tari. Iată 3 metode pentru a coace rapid avocado.

3 metode pentru a coace rapid avocado. Poți avea un fruct moale și cremos în 30 de secunde
Compoziția perfectă pentru găluște de griș pufoase
Sfaturi culinare | 16 august 2023

Compoziția perfectă pentru găluște de griș pufoase

Supa cu găluște este unul dintre cele mai reconfortante preparate. Este aproape un răsfăț, cu un gust bogat, cu un echilibru de nutrienți, cu găluște moi și pufoase care se topesc în gură și te ung pe suflet. Pentru unii nici nu mai contează cum sunt găluștele pentru că, în ansamblul său, supa le amintește de copilărie. Dacă totuși vrei să faci compoziția perfectă pentru găluște de griș pufoase, descoperă mai jos câteva sfaturi.

Compoziția perfectă pentru găluște de griș pufoase
Ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde. La ce riscuri te poți expune
Sfaturi culinare | 14 august 2023

Ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde. La ce riscuri te poți expune

Cuptorul cu microunde poate fi salvarea ta atunci când vrei să încălzești repede un preparat. În câteva minute ai mâncarea caldă, fără prea mult efort. Totuși, nu toate alimentele se pot încălzi în acest mod. Iată ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde. Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.

Ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde. La ce riscuri te poți expune
Cum alegi un pepene verde. Sfaturi care să te ajute când mergi la piață
Sfaturi culinare | 6 august 2023

Cum alegi un pepene verde. Sfaturi care să te ajute când mergi la piață

Alegera unui pepene verde bun poate fi ușor o provocare, dar cu câteva sfaturi simple, vei putea alege unul copt, dulce și zemos. Dacă nu mergi în piață, unde vânzătorul îți poate face dop, iată cum alegi un pepene verde bun.

Cum alegi un pepene verde. Sfaturi care să te ajute când mergi la piață
Cum să gătești corect broccoli. Secretul care îl va face fraged și apetisant
Sfaturi culinare | 28 iulie 2023

Cum să gătești corect broccoli. Secretul care îl va face fraged și apetisant

Broccoli este recunoscut pentru conținutul său bogat în nutrienți esențiali, însă de multe ori este nedreptățit și lăsat deoparte. Iată cum să gătești corect broccoli pentru a te bucura de această legumă delicioasă cu multe beneficii asupra sănătății.

Cum să gătești corect broccoli. Secretul care îl va face fraged și apetisant
Porumb fiert: cum îl alegi și cum îl gătești
Sfaturi culinare | 26 iulie 2023

Porumb fiert: cum îl alegi și cum îl gătești

Pe plajă, în curte la un grătar, acasă sau într-o excursie pe munte, un știulete de porumb fiert este delicios și apreciat de adulți și de copii deopotrivă. Dacă vrei să îl prepari acasă, o poți face cu încredere. În maximum 30 de minute este gata.

Porumb fiert: cum îl alegi și cum îl gătești
Cum se face carnea în sânge. Trucuri pentru o friptură de vită perfectă
Sfaturi culinare | 26 iulie 2023

Cum se face carnea în sânge. Trucuri pentru o friptură de vită perfectă

Pentru mulți rămâne un mister cum se face carnea în sânge. Deși este un proces foarte simplu, ține destul de mult de detalii, așa încât un pas făcut greșit poate să strice o friptură de vită. Dacă vrei să faci acasă carne medium rare iată ce trebuie să faci.

Cum se face carnea în sânge. Trucuri pentru o friptură de vită perfectă
11 trucuri culinare de la bunica la care să renunți chiar azi. De ce e indicat să nu le mai folosești
Sfaturi culinare | 5 iulie 2023

11 trucuri culinare de la bunica la care să renunți chiar azi. De ce e indicat să nu le mai folosești

Sunt sfaturi legate de gătit care au trecut bariera timpului, deși sunt folosite de zeci de ani. Altele s-au dovedit a fi nu doar mâncătoare de timp dar și periculoase pentru sănătate. Iată 11 trucuri culinare de la bunica la care să renunți chiar azi. Vezi de ce e indicat să nu le mai folosești.

11 trucuri culinare de la bunica la care să renunți chiar azi. De ce e indicat să nu le mai folosești
Congelarea și decongelarea corectă a fructelor, în funcție de felul în care vrei să le folosești
Sfaturi culinare | 1 iulie 2023

Congelarea și decongelarea corectă a fructelor, în funcție de felul în care vrei să le folosești

Fructele sunt darurile minunate pe care natura ni le oferă, însă sunt diferite tipuri în fiecare sezon al anului. Pentru a ne bucura de acestea oricând dorim, avem posibilitatea să le conservăm la borcane sau să le congelăm. Îți oferim mai jos câteva sfaturi utile despre congelarea și decongelarea corectă a fructelor.

Congelarea și decongelarea corectă a fructelor, în funcție de felul în care vrei să le folosești
3 coji de fructe pe care nu trebuie să le mai arunci. Iată ce poți face cu ele
Sfaturi culinare | 28 iunie 2023

3 coji de fructe pe care nu trebuie să le mai arunci. Iată ce poți face cu ele

Dacă vrei să economisești ceva bani sau, pur și simplu, nu îți place să arunci mâncarea poți să începi prin a folosi și cojile de la ananas, banane și pepene. Află mai multe despre cele 3 coji de fructe pe care nu trebuie să le mai arunci. Iată ce poți face cu ele.

3 coji de fructe pe care nu trebuie să le mai arunci. Iată ce poți face cu ele
Cum să gătești corect cu alcool. Sfaturi utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 26 iunie 2023

Cum să gătești corect cu alcool. Sfaturi utile în bucătărie

Gândul de a găti cu alcool te poate speria, însă este un proces destul de simplu, aproape intuitiv. Berea, vinul, cognacul sau lichiorul sunt potrivite pentru o sumedenie de feluri de mâncare. Problema este ce fel de alcool alegi, cât poți să pui și mai ales când. Descoperă și tu cum să gătești corect cu alcool. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie

Cum să gătești corect cu alcool. Sfaturi utile în bucătărie
Motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. La ce folosește de fapt folia de protecție
Sfaturi culinare | 21 iunie 2023

Motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. La ce folosește de fapt folia de protecție

Castraveții de seră sunt, în general, considerați superiori castraveților obișnuiți. Un prim indiciu este că sunt mai scumpi decât cei „obișnuiți”. În plus, sunt mereu protejați de o folie. De ce au producătorii atât de mare grijă de ei? Descoperă în cele ce urmează motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. Iată explicațiile la care nu te-ai așteptat

Motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. La ce folosește de fapt folia de protecție
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Bomboane de biscuiți cu ciocolată decorate cu nucă de cocos și cacao
2 ianuarie, 05:20
Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale porționată
2 ianuarie, 05:17
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț
Femeie luând o porție de chec cu spatula de pe platou
2 ianuarie, 05:15
Chec guguluf cu stafide și vanilie. Rețetă simplă pentru momente dulci Chec guguluf cu stafide și vanilie. Rețetă simplă pentru momente dulci
curățarea blatului de bucătărie cu o lavetă
1 ianuarie, 05:16
7 greșeli pe care le faci în bucătărie care te pot îmbolnăvi 7 greșeli pe care le faci în bucătărie care te pot îmbolnăvi
Mai multe cești pline cu cafea puternică
1 ianuarie, 05:10
Ce tip de cafea este mai puternic. De ce depinde cantitatea de cofeină Ce tip de cafea este mai puternic. De ce depinde cantitatea de cofeină
alimente cu proteine puse pe un blat de lemn
1 ianuarie, 05:00
6 alimente care nu au atât de multe proteine pe cât crezi 6 alimente care nu au atât de multe proteine pe cât crezi
mâncăruri tradiționale de Revelion
31 decembrie, 13:21
5 mâncăruri tradiționale de Revelion din toate colțurile lumii. De la supe de fasole la deserturi sofisticate 5 mâncăruri tradiționale de Revelion din toate colțurile lumii. De la supe de fasole la deserturi sofisticate
mâncaruri tradițonale de revelion din lume
31 decembrie, 13:11
Tradiții culinare din lume. Ce se mănâncă în noaptea de Revelion în ale țări pentru noroc Tradiții culinare din lume. Ce se mănâncă în noaptea de Revelion în ale țări pentru noroc
Vezi cele mai noi articole
închide