Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Dacă ești în căutarea unor rețete de fripturi delicioase pentru masa de Paște, poate te inspiră și rețeta de iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Combinația de ingrediente este chiar delicioasă.
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Masa de Florii este una specială pentru că poți să te bucuri de preparate delicioase de pește. De la salate gustoase de icre la ciorbă sau saramură, toate îți vor delecta simțurile. Iată câteva rețete cu pește de Florii. Descoperă și tu cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă.
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Nu rata sezonul rubarbei fără a prepara rețeta de gem de rubarbă aromat. Te vei răsfăța cu un delicios gem cu gust dulce-acrișor, atât servit la micul dejun, cât și inclus în diferite deserturi.
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Dorada este un pește delicios și apreciat în bucătăria internațională pentru gustul său delicat și textura fragedă. Denumită uneori și „aurul albastru al Mării Mediterane”, dorada este un pește marin foarte apreciat în bucătăria mediteraneană. Descoperă și tu ingredientul secret pentru doradă. Află care este cea mai bună rețetă de pește la cuptor.
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Pentru masa de Paște poți alege să pregătești o friptură fragedă de curcan la cuptor. Este un preparat gustos, elegant, care nu necesită foarte mult timp.
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
Cea mai simplă și delicioasă friptură pe care o poți face, chiar și pentru mese festive, este cea de carne de porc cu legume la cuptor. Pregătirea ingredientelor durează puțin, iar rezultatul este unul savuros.
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Drobul este unul dintre preparatele care nu lipsește de pe masa de Paște. Dacă vrei o variantă fără carne poți încerca rețeta noastră de drob vegetarian cu ciuperci și orez sau te poți inspira din sugestiile pe care ți le-am făcut pentru alte rețete vegane.
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este să prepari o tocăniță de post cu ciuperci.
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă o rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Te va cuceri imediat combinația de gusturi și arome.
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețeta de tocăniță de post cu legume este simplă și rapidă. Tocănița este unul dintre cele mai bune pentru o masă sățioasă. Se poate face cu ce legume ai prin casă și poți schimba rețeta în funcție de preferințe. Vei avea de fiecare dată o mâncare nouă, la fel de delicioasă.
Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou
În unele seri pare că nimic nu este mai bun decât o porție de paste. O cină simplă, clasică și totuși de efect. Dacă nu știi ce fel de paste să alegi iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de paste italiene și pentru ce se folosește fiecare sortiment.
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Dacă îți place pateul de pui sau pateurile vegetale, încearcă și rețeta de pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Te va cuceri gustul delicios al pateului precum și textura cremoasă, dar și combinația cu jeleul de merișoare.
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Cartoful este una dintre cele mai apreciate legume pentru gustul, versatilitatea și disponibilitatea sa. Descoperă și tu ele mai iubite preparate din cartofi. Acestea sunt rețete pentru toate gusturile.
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
Ce poate fi mai rapid de gătit, mai economic, mai sățios și mai gustos decât o tocăniță de post cu cartofi? Este mâncarea pe care o va iubi toată lumea din familie și se potrivește atât la prânz, cât și la cină. Iată cum prepari cea mai delicioasă tocăniță de cartofi de post cu cartofi.
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Dacă vrei o rețetă mai specială de clătite poți încerca să încorporezi în aluat mere dată prin răzătoare. Vei obține un desert foarte parfumat, cu o textură ușor crocantă. Iată cum se prepară rapid cele mai delicioase clătite de post cu mere.
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
Dacă obișnuiești să consumi unt la micul dejun sau să îl folosești în diferite preparate, îl poți prepara cu ușurință și în casă. Îți oferim mai jos o rețetă de unt preparat în casă și două metode simple de preparare.
Unt preparat în casă. Două metode simple de pregătire
Sandviciurile te scot din încurcătură atunci când nu ai timp să gătești, când nu ai dispoziție, când trebuie să pleci la drum, când trebuie să faci pachetul copiilor pentru școală. Există un sandvici potrivit pentru fiecare ocazie, pentru fiecare gust, pentru fiecare tip de dietă. De aceea sunt și atât de iubite. Descoperă și tu câteva idei de sandviciuri pentru toate gusturile și ocaziile. Întreaga familie le va adora.
Idei de sandviciuri pentru toate gusturile și ocaziile
Dacă nu știi ce garnituri sănătoase să mai gătești și te oprești mereu la salată sau piure de cartofi trebuie să te uiți peste propunerile noastre. Sunt 15 garnituri sănătoase și extrem de gustoase. Aceste rețete sunt simple și rapide.
15 garnituri sănătoase și extrem de gustoase. Rețete simple și rapide
Dacă vrei să te bucuri de aroma leurdei în cât mai multe preparate culinare, încearcă și rețeta de pâine cu unt aromat cu leurdă. Pâinea este perfectă pentru a fi consumată la micul dejun sau pentru a o folosi la sandvișuri.
Pâine cu unt aromat cu leurdă și alte verdețuri. Rețetă pentru micul dejun
Poposim în bucătăria franceză pentru inspirație și îți propunem să încerci și tu rețeta de quiche cu ciuperci și șuncă presată. O poți servi la micul dejun, ca gustare mai târziu sau chiar la una dintre mesele principale ale zilei.
Quiche cu ciuperci și șuncă presată. Rețetă savuroasă de tartă sărată
Pentru prima masă a zilei de cele mai multe ori nu te gândești să prepari ceva sofisticat pentru că în majoritatea timpului ești pe fugă. Pentru zilele de vacanță sau weekend poți încerca câteva rețete sofisticate pentru mic dejun, dar care necesită ceva mai multă muncă. Descoperă și tu 5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Aceste preparate sunt simple și gustoase.
5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase
Pentru gustări savuroase, servite celor dragi când se adună la povești, poți încerca rețeta de sufleu de brânză cu trufe. Îi vei impresiona atât cu gustul delicios al cominației de ingrediente cât și aspectul pufos al preparatului.
Sufleu de brânză cu trufe. Rețetă de sufleu pufos pentru gustări delicioase
Rețeta de tocăniță de post cu soia reprezintă o opțiune delicioasă și hrănitoare pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau doresc să reducă consumul de carne în timpul postului sau în alte perioade. Această rețetă simplă și sățioasă aduce împreună aromele bogate ale tocăniței tradiționale cu beneficiile nutriționale.
Tocăniță de post cu soia. O rețetă hrănitoare
Chiflele bao sunt un preparat emblematic al bucătăriei chinezești, având în spate o istorie de aproape două milenii. Poți să le faci și tu acasă, atunci când îți este poftă de mâncare asiatică. Iată o rețetă simple de chifle bao gătite la aburi.
Chifle bao gătite la aburi. Cele mai pufoase pâinici din China
Pentru masa de prânz dintr-o zi de primăvară sau a unei zile de post, rețeta de ciorbă de urzici cu tăiței poate fi alegerea ideală. Ciorba este gustoasă, este consistentă, dar și foarte sănătoasă.
Ciorbă de urzici cu tăiței. Rețetă de post pentru un prânz sănătos
Postul religios este o perioadă în care alegem conștient să fim mai cumpătați, mai buni, mai evlavioși, să ne rugăm mai mult. O parte importantă a acestuia o implică și eliminarea din meniul nostru a produselor de origine animală, dar și micșorarea porțiilor. Descoperă câteva idei de mâncare de post rapidă și gustoasă care să îți facă această perioadă mai ușoară.
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Este momentul să pregătești o porție generoasă de ouă bătute cu feta și spanac. Este un răsfăț pentru simțuri, un preparat care cu texturi și arome ce se îmbună perfect pentru a-ți face ziua mai frumoasă.
Ouă bătute cu feta și spanac, preparatul de care ai nevoie pentru un mic dejun ca un răsfăț
Dacă îți plac urzicile și vrei să le incluzi cât mai des în meniurile zilnice, trece pe lista de preparat și rețeta de ciorbă de urzici cu ou. Te va cuceri combinația dintre ou și urzicile fierte. Poți prepara ciorba atât cu ouă fierte, cât și cu omletă sau cu ouă franjuri adăugate direct în ciorbă, în timpul fierberii. Toate variantele sunt delicioase, pentru că ouăle oferă gust și consistență ciorbei.
Ciorbă de urzici cu ou. Rețetă plină de gust
Pentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă, din ingrediente simple, naturale.
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Au apărut cartofii noi pe piață și cauți rețete simple și ușoare în care să-i incluzi? Îți oferim mai jos o rețetă de cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi. Este una dintre acele rețete despre care poți spune că este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi
Dieta vegană nu înseamnăcă vei mânca doar alimente lipsite de gust. Cu ajutorul legumelor și condimentelor pot fi create rețete extrem de delicioase și de sățioase pe care le vor adora chiar și copiii. Mai jos îți venim în ajutor cu 10 rețete vegane cu care vei cuceri toată familia. Iată ce poți prepra data viitoare în perioadele de post.
10 rețete vegane cu care vei cuceri toată familia
Plăcintele sărate, preparate la tigaie, sunt foarte apreciate în toate bucătăriile lumii. Dacă vrei să încerci și tu una dintre aceste rețete, poți încerca rețeta de plăcinte cu varză la tigaie.
Plăcinte cu varză la tigaie. Rețetă pentru gustări delicioase
Printre rețetele de post pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry. Este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt mereu la îndemână.
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Nu există niciun alimente minune care să prevină declinul cognitiv, însă există câteva alimente care pot să ajute la îmbunătățirea funcțiilor neuronale. Descoperă 3 idei pentru o cină care ar putea să ajute la îmbunătățirea funcțiilor cognitive.
3 idei pentru o cină care ar putea să ajute la îmbunătățirea funcțiilor cognitive
Pentru un platou cu aperitive sau doar pentru atunci când dorești o rețetă de gustare delicioasă, poți prepara rețeta de ouă scoțiene. Este de fapt o rețetă de chiftele umplute cu ouă, foarte gustoase și consistente.
Ouă scoțiene. Rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte
În bucătăria tradițională românească, tocănița de post cu ardei copți ocupă un loc special. Este un fel de mâncare cu arome îmbietoare și texturi bogate, potrivit atât pentru cei care țin post, cât și pentru cei care doresc să se bucure de o masă sănătoasă și gustoasă.
Tocăniță cu ardei copți. Rețetă de post
Dacă chiftelele se numără printre preparatele tale preferate și ești în căutarea unei rețete de post, încearcă rețeta de chiftele de post din cartofi și morcovi. Se prepară simplu și ușor, din puține ingrediente.
Chiftele din cartofi și morcovi. Rețetă simplă, de post
Te-ai întrebat vreodată ce pot găti copiii singuri? În funcție de vârsta lor există o mulțime de variante. Cei trecuți de 6-7 ani își pot face singuri un sandvici. Cei care împlinesc 10 ani pot chiar să umble la aragaz sub supravegherea unui adult.
Ce pot găti copiii singuri. 5 rețete pentru toate vârstele și gusturile
Dacă ești în căutare de rețete savuroase și sănătoase cu verdețuri de primăvară, trece pe listă și rețeta de plăcintă cu lobodă și brânză, la cuptor. Se prepară ușor și nu necesită ingrediente complexe.
Plăcintă cu lobodă și brânză. Rețetă preparată la cuptor
Atunci când ai musafiri și vrei să faci aperitive rapide, dar gustoase poți încerca să prepari rondele de castraveți cu somon. Combinația delicioasă de somon afumat și castraveți este o alegere populară pentru orice ocazie și va fi apreciat de toți cei de la masă.
Rondele de castraveți cu somon. Aperitivul cu care vei cuceri toți musafirii
Tocănița de post cu linte este o mâncare reconfortantă, sănătoasă și plină de arome, perfectă pentru zilele de post sau pentru orice moment în care dorești să te bucuri de o masă hrănitoare și delicioasă. Este o rețetă simplă.
Tocănița de post cu linte. O mâncare consistentă, gustoasă și ușor de preparat
Pentru că rețetele cu urzici sunt la mare căutare în această perioadă, îți oferim una dintre cele mai populare rețete de urzici muntenești. Este o rețetă de mâncare de urzici frecate cu mălai, pentru un plus de gust, dar și de consistență.
Mâncare de urzici frecate cu mălai. Rețetă de urzici muntenești
Printre preparatele cu paste pe care ți-ai propus să le încerci, trece pe listă și rețeta de spaghete milaneze. Este o rețetă de spaghete cu bacon și ciuperci, în sos de roșii.
Spaghete milaneze. Rețetă de paste cu bacon, ciuperci și sos de roșii
Pentru că ștevia este una dintre verdețurile de primăvară foarte accesibilă și ușor de gătit, avem pentru tine o rețetă de mâncare de ștevie cu orez. Este perfectă pentru masa de prânz și este de post.
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Multe persoane sar peste micul dejun pentru că nu au timp să pregătească ceva sau pentru că au impresia că nu au poftă de nimic. Ar fi mult mai simplu dacă totul ar fi pregătit de seara. Descoperă și tu rețete de mic dejun pe care le poți prepara de seara. Sunt gustoase, ușor de preparat și aduc un aport de nutrienți benefici origanismului.
5 rețete de mic dejun pe care le poți prepara de seara
Pentru una dintre garniturile zilelor de post, rețeta de cartofi aurii în crustă de mălai poate fi alegerea perfectă. Se prepară simplu și ușor, iar lista de ingrediente este scurtă și foarte accesibilă.
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
Dacă te întrebi cu ce să acrești ciorbele de verdețuri de primăvară, pentru un gust delicios, dar și pentru un plus de sănătate, apelează cu încredere la zeama de varză. Îți oferim în acest scop o rețetă de ciorbă de ștevie cu zeamă de varză. Este ideală pentru masa de prânz a unei zile de post.
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Sparanghelul este o legumă delicioasă și hrănitoare, cunoscută pentru gustul său distinct și textura sa delicată. Primăvara este momentul lui, așa că trebuie să încerci câteva rețete cu sparanghel pentru a te bucura de aroma sa. Se poate găti în multe moduri, de la supă la coacere pe grătar și este o garnitură sănătoasă pentru multe feluri de mâncare. Iată 5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta.
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
Dacă vrei să încerci o rețetă de pâine cu care să cucerești gustul întregii familii, încearcă rețeta de baghete crocante cu miez pufos. Este o rețetă simplă, inspirată din bucătăria franțuzească.
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Dacă îți plac sărățelele sau plăcintele cu brânză sărată, cu siguranță te va cuceri și rețeta de pogăcele cu brânză și unt. Este o rețetă pentru gustări delicioase, care pot fi servite de-a lungul întregii zile.
Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase