Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Ștevia este o plantă cu frunze verzi dată uitării pe nedrept. În SUA, dar și în alte zone ale lumii a fost integrată în alimentație mai ales în timpul Marii Recesiuni, când oamenii o culegeau din păduri și o găteau. Descoperă în cele ce urmează cum poți prepara ștevia. Am pregătit pentru tine 3 rețete pe care să le încerci acasă.
Cum poți prepara ștevia. 3 rețete pe care să le încerci acasăDacă ți-ai propus să prepari gem de căpșuni pentru iarnă, poți prepara și câteva borcane de gem de căpșuni cu mentă. Te vei bucura de el atât la micul dejun cât și în deserturi.
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturiDacă adori combinațiile dintre legume și carne, cu siguranță îți va plăcea și rețeta de pulpe de pui în sos de legume. Este o rețetă gustoasă și consistentă, perfectă pentru masa de prânz.
Pulpe de pui în sos de legume. Rețetă pentru un prânz gustosDacă obișnuiești să prepari sau să comanzi în restaurante fructe de mare, îți recomandăm să încerci acasă rețeta de paella cu fructe de mare. Este o rețetă savuroasă și hrănitoare din bucătăria spaniolă.
Paella cu fructe de mare. O rețetă savuroasă și hrănitoare din bucătăria spaniolăDacă adori gustul și aroma căpșunilor și dorești să le savurezi și altfel decât simple, prepară o rețetă de supă rece de căpșuni cu mentă și smântână. Este gustoasă, este răcoroasă și foarte sănătoasă. O poți savura în primele ore ale zilei, pentru porția de vitamine.
Supă rece de căpșuni cu mentă și smântână, gustoasă și plină de vitaminePentru masa de prânz sau chiar pentru cină, rețeta de pui alla cacciatora poate fi alegerea perfectă. Este o rețetă delicioasă din bucătăria italiană pre care ți-o recomandăm cu mare drag.
Pui alla cacciatora. Rețetă delicioasă din bucătăria italianăSosul chipotle aduce un gust ușor afumat și picant oricărui fel de mâncare. Poate fi pus peste tacos, cartofi prăjiți, quessadilla sau orice alt preparat. Se face extrem de ușor și rezistă în frigider până la câteva zile.
Sos chipotle. Rețeta inspirată din bucătăria mexicanăFinger foods sunt preparate care vin în porții suficient de mici încât să poată fi mâncate cu mâna. De obicei, sunt servite la petreceri sau la alte evenimente mai sofisticate ca apetivire. Au fost inventate de francezi, însă astăzi se pot redimensiona orice alimente pentru a fi transformate în finger foods.
Ce sunt și cum se prepară finger foods. 15 rețete pe care să le încerci chiar la tine acasăSugo al pomodoro e Parmigiano Reggiano este un suc de roșii fin și bogat, care este atât de bun încât îl poți mânca cu lingurița. Se potrivește cel mai bine cu paste, dar îl poți folosi și pentru alte preparate, după preferințele tale.
Sugo al pomodoro e Parmigiano Reggiano, cel mai simplu și mai bogat sos italienescSuntem mereu pe fugă și, uneori, seara nu avem nici timp și nici putere să gătim ceva sănătos. Totuși, există preparate delicioase care nu necesită mai mult de jumătate de oră, cu tot cu timpul de pregătire al ingredientelor. Ce zici de o listă cu 10 preparate gata în 30 de minute?
10 preparate gata în 30 de minute. Rețete din care să te inspiri pentru cinăCarnea de pui este opțiunea cea mai populară în rândul celor care doresc o mâncare rapidă pe bază de carne. Dacă și tu te numeri printre ei, poți încerca pentru masa de prânz sau cină o rețetă de pui cu sos de soia la tigaie.
Pui cu sos de soia la tigaie. O rețetă delicioasă și sățioasăDacă ești în căutarea unei rețetă de friptură din carne de porc, poți pune pe listă și rețeta de coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor.
Coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptorDacă vrei să te abați puțin de la rețeta clasică de gem, încearcă să adaugi pe lângă fructe și alte ingrediente ce oferă aromă și gust delicios. Îți oferim pentru inspirație o rețetă de gem de căpșuni aromat cu ghimbir.
Gem de căpșuni aromat cu ghimbir. Un plus de sănătate la borcanDacă adori mâncărurile de cartofi, gustoase și consistente, îți recomandăm să încerci și rețeta de cartofi cu șuncă la cuptor, gratinați cu cașcaval. Este o mâncare perfectă pentru un prânz copios, servit alături de familie.
Cartofi cu șuncă la cuptor, gratinați cu cașcavalBeurre blanc este un sos clasic de unt care este atât cremos, cât și acidulat. Se servește cu preparate din carne de pește sau fructe de mare, legume și cu ouă poșate.
Beurre blanc, sosul perfect pentru preparate din peșteDacă te-ai hotărât să prepari o rețetă cu carne de pui pentru masa de prânz, încearcă rețeta noastră de pui cu găluște în sos picant. Te vei răsfăța cu o combinație de preparate delicioase într-o singură farfurie.
Pui cu găluște în sos picant. Rețetă savuroasă pentru masa de prânzO porție de borș de sfeclă este specifică bucătăriei ucrainiene. Are un gust aparte, este plin de culoare și de savoare datorită multitudinii de legume folosite. De obicei, i se adaugă și găluști umplute cu carne sau alte legume. Borșul vegetarian cu vushka poate fi pregătit în orice anotimp și este gustos atât cald, cât și rece.
Borș de sfeclă cu găluști. Rețeta intrată în Patrimoniul UNESCODacă nu mai știi ce să gătești pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm o rețetă de bruschette cu friptură în sos de bere. Familia se va bucura de un așa preparat gustos și consistent.
Bruschette cu friptură în sos de bere, pentru una dintre gustările zileiÎți place pieptul de pui și ești în căutarea unei rețete care să-i pună gustul în valoare? Încearcă rețeta de piept de pui cu pesto de busuioc, preparat la cuptor. Combinația de gusturi și texturi te va cuceri.
Piept de pui cu pesto de busuioc și parmezan, preparat la cuptorDacă nu te încântă prepararea gemurilor și dulcețurilor din fructe cu adaos de zahăr, află că le poți prepara și în mod cât mai natural. Pentru a te convinge îți recomandăm să încerci rețeta de gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătos.
Gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătosAceste lipii cu cartofi, la tigaie sunt atât de bune încât le poți mânca simple. Dacă vrei, poți înfășura în ele carne mărunțită, salate și sosuri sau le poți folosi în loc de tacâmuri pentru tocănițe sau alte tipuri de mâncăruri.
Lipii cu cartofi, la tigaie. Rețeta pe care o poți prepara în 20 de minuteTurtele sau plăcintele preparate la tigaie sunt foarte apreciate, pentru că ne aduc aminte de copilărie. Le preparau bunicile în trecut, le preparăm și noi astăzi, dar cu alte ingrediente. Încearcă și tu rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie, pentru una dintre mesele zilei.
Plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaieBurek cu brânză vei găsi în toate țările din Balcani. Este preparatul de patiserie emblematic în zonă. De aceea, vei vedea că oamenii îl mănâncă la oricare dintre mesele zilei. După doar o înghițitură îți vei da seama de ce sunt atât de îndrăgostiți de acest produs de patiserie.
Burek cu brânză sărată, cel mai delicios preparat de patiserie din BalcaniDacă te numeri printre iubitorii rețetelor de musaca, nu ezita să încerci și varianta de musaca de cartofi piure cu spanac. Este gustoasă, foarte cremoasă și mai sănătoasă.
Musaca de cartofi piure cu spanac, cremoasă și gustoasăDulceața de petale de trandafir îți aduce aminte de vremurile în care bunicile serveau cafeaua în ceșcuțe elegante de porțelan, cu un bol mic de dulceață de trandafiri și o carafă de apă alături. Le aducea pe o tavă de argint, cu lingurițe delicate, iar zaharul era pus într-o zaharniță cu modele sculptate. Par vremuri apuse însă, dacă îți este dor de ele poți încerca să faci la tine acasă dulceață de trandafiri.
Dulceață de trandafiri, desert parfumat și aromatDacă nu mai știi ce să prepari pentru gustări zilnice sau pentru pauza de masă de la birou, încearcă o rețetă de chec aperitiv cu spanac și morcovi.
Chec aperitiv cu spanac și morcovi, pentru gustări zilniceSosul de roșii este baza multor feluri de mâncare. Dacă este preparat bine poate transforma un fel banal într-unul spectaculos sau poate fi consumat chiar ca atare. Deși pare ușor de preparat are nevoie de atenție și de ingrediente de cea mi bună calitate pentru a avea gustul și textura perfecte.
Ingredientele secrete care fac sosul de roșii cremos și gustosDacă vrei să te bucuri și mai târziu de parfumul florilor de soc, conservă-le la borcan preparând sirop, dulceață sau socată. Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață din flori de soc, parfumată și delicioasă.
Dulceață din flori de soc, parfumată și delicioasăProfită de sezonul cartofilor noi și include-i în meniul zilei pentru că sunt și gustoși, dar au și beneficii extraordinare pentru sănătate. Prepară o rețetă de cartofi noi cu unt și mărar, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Cartofi noi cu unt și mărar, o garnitură simplă și gustoasăDacă obișnuiești să consumi cât mai des brânză, atât proaspătă cât și sărată, avem pentru tine o rețetă de brânză de vaci preparată în casă. Este mult mai gustoasă, dar și mai sănătoasă și se prepară foarte simplu și ușor.
Brânză de vaci preparată în casă, mai gustoasă și mai sănătoasăDacă nu mai ai idei de preparate pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de găluște de cartofi cu bacon afumat. Sunt delicioase, sunt foarte consistente și nu se prepară greu.
Găluște de cartofi cu bacon afumat, pentru una dintre mesele zileiShaorma este un fel de mâncare cu origini în lumea arabă care este iubit în toată lumea. Poți să o faci la tine acasă, din ingrediente pe care le poți găsi la orice supermarket. Descoperă în cele ce urmează cea mai bună rețetă pentru shaorma de casă.
Cea mai bună rețetă pentru shaorma de casăAtunci când ai musafiri cauți să pregătești aperitive ușoare, care se prepară rapid, dar care arată foarte bine și sunt gustoase. Variante sunt multe și cu puțină imaginație poți să impresionezi și cei mai mofturoși oaspeți.
Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturilePentru micul dejun sau o gustare delicioasă și consistentă, încearcă o rețetă de frittata cu spaghete și bacon. Este simplă și ușor de preparat, dar pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și de sățioasă.
Frittata cu spaghete și bacon. Rețetă pentru o gustare delicioasă și consistentăDacă ți-au atras privirea interesantele felii de pizza turcească în vitrinele fast food-urilor sau pe la street food-uri, află că le poți prepara cu ușurință în propria bucătărie. Îți oferim mai jos rețeta de Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe.
Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțeHuevos rotos este un fel de mâncare specific spaniol pe care trebuie să îl încerci atunci când vrei să mănânci ceva foarte consistent. Variante ale sale se găsesc în toate țările cu comunități spaniole puternice.
Huevos rotos sau cum să faci cartofi cu ouă ochiuri ca un spaniolInstagramul produce trenduri în toate domeniile, chiar și în cel culinar. Găsești o mulțime de rețete interesante pe acest canal de social media. Iată 4 dintre cele mai populare rețete de pe Instagram din care să te inspiri.
Rețete de pe Instagram pe care să le încerci când vrei un preparat gustosDoria cu carne de pui este un preparat delicios copt la cuptor. Carne de pui suculentă este gătită cu orez condimentat, totul acoperit cu un sos bechamel cremos de casă și brânză este masa perfectă în orice anotimp.
Doria cu carne de pui. Combinația perfectă de orez, carne și brânzeturiO pizza napoletana adevărată are un sos de calitate, cea mai bună mozzarella și poate câteva frunze întregi de busuioc. Înainte de a adăuga toppingurile, va trebui să faci un blat napoletan de pizza. Acesta este preparat din ingrediente simple și are nevoie de o perioadă lungă de odihnă. În acest fel amidonul se va descompune în zaharuri mai simple și se va forma gluten, iar aluatul se va întinde mai ușor.
Blat de pizza napoletana. Cum să aduci aroma Italiei la tine acasăDacă ești în căutare de rețete simple și și delicioase pentru una dintre mesele principale ale zilei, trece pe listă și rețeta de cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie.
Cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie. O mâncare simplă și delicioasăCozonacul este desertul tradițional românesc ce însoțește orice masă în zilele de Paște sau de Crăciun. De multe ori se întâmplă să îți mai rămână bucăți destul de mari și te întrebi ce facem cu cozonacul rămas de la sărbători. Nu îl arunca pentru că îl poți transforma în niște deserturi gustoase și spectaculoase.
Ce facem cu cozonacul rămas de la sărbători. 4 rețete și ideiCând ai poftă de un o mâncare reconfortantă , nimic nu e mai potrivit ca o porție de paste carbonara cu sos cremos. Ai nevoie de doar cinci ingrediente și 20 de minute pentru a te bucura de o mâncare caldă și delicioasă.
Rețeta clasică de paste carbonara cu sos cremosDacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei. Poți chiar să le murezi dacă vrei să reziste mai mult timp. Hai să descoperim împreună ce facem cu ouăle rămase de la Paște.
Ce facem cu ouăle rămase de la Paște. 5 idei și rețete ca să nu irosești nimicSalata cu ouă va deveni cu siguranță unul dintre aperitivele tale preferate. Lămâia, muștarul și ierburile aromatice îi dau o aromă proaspătă și ușor acidulată. O poți servi simplă sau în combinație cu alte ingrediente.
Salată de ouă fierte. Rețeta unui aperitiv delicios și hrănitorWaffles sau mai pe românește vafele au devenit un desert tot mai popular în ultimii ani, fie datorită aparatelor care permit pregătirea lor acasă, fie pentru că au apărut tot mai multe magazine specializate. Află și tu care sunt cele mai cunoscute tipuri de vafe din lume. Descoperă de ce sunt atât de îndrăgite.
Cele mai cunoscute tipuri de vafe. Un preparat îndrăgit în întreaga lumePentru borș de miel rețeta este simplă și nu necesită o îndemânare aparte. Se pregătește în general primăvara, în special în perioada sărbătorilor pascale. Dacă îți place în mod deosebit o poți include oricând în meniu.
Borș de miel după rețeta clasică. Ciorba perfectă pentru masa de PașteCarnea de miel este vedeta sărbătorii de Paște. Se poate găti în multe feluri astfel încât să fie delicioasă și să o aprecieze chiar și cei care spun de obicei că nu le place. Cu condimentele potrivite carnea de miel poate deveni preferata ta. Iată 5 rețete cu carne de miel pe care să le încerci la masa de Paște.
5 rețete cu carne de miel pe care să le încerci la masa de PașteDacă adori friptura de miel și ești în căutarea unei rețete simple și ușor de preparat, încearcă rețeta de friptură din pulpă de miel la cuptor.
Friptură din pulpă de miel la cuptor. Rețetă simplă și ușor de preparatNu poate exista masă de Paște fără stufat clasic cu carne de miel. Este un fel de mâncare special, atât de aromat datorită verdețurilor proaspete.
Rețeta de stufat clasic cu carne de mielMasa de Paște este momentul perfect pentru a încerca un preparat special: friptură de ied la cuptor. Este fragedă, nu are nevoie de multă pregătire și se potrivește cu o mulțime de garnituri.
Friptură de ied la cuptor. Rețeta clasică pentru Paște