Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Rețeta de lipii grecești pentru gyros este una dintre acele rețete pe care le îndrăgești de la prima încercare. Lipia este cunoscută și sub numele de pită și este moale și pufoasă, perfectă pentru a înfășura carnea și garniturile specifice acestui preparat.
Lipii grecești pentru gyros, preparate pe plită sau la tigaie
Dacă îți plac preparatele cu maioneză de casă, rețeta de salată de fasole verde cu maioneză și usturoi, cu siguranță va fi pe gustul tău. Este o rețetă simplă și ușoară, ce conține ingrediente puține și accesibile. Este ideală pentru o masă ușoară sau ca garnitură pentru felurile principale.
Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi, gustoasă și răcoroasă
Dacă nu vrei să mai aprinzi cuptorul sau aragazul în zilele călduroase de vară, îți recomandăm să prepari rețeta de supă rece Okroshka. Este o rețetă din bucătăria rusească și se prepară dintr-un amestec de legume crude: castraveți, ridichi roșii, ceapă verde. Iar pentru consistență se adaugă și cartofi fierți, ouă fierte și carne afumată.
Rețeta de supă rece Okroshka, pentru zilele călduroase de vară
Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de aroma lor și în sezonul rece, poți prepara cu ușurință câteva borcane de gem de smochine. Va fi un adevărat deliciu pentru micul dejun, servit cu pâine prăjită. Dar va fi un răsfăț culinar servit și în interiorul clătitelor mult adorate. Îl mai poți folosi chiar și ca umplutură pentru prăjituri și tarte. Însă te poți bucura de el și sub formă de sos lângă o friptură de rață sau de gâscă.
Gem de smochine. Rețeta unui gem cremos și aromat
Dacă ești în căutarea unei rețete de gogoșari conservați, care să se mențină crocanți dar să fie aromați, încearcă rețeta de gogoșari în oțet, la rece. Este o metodă populară de a păstra aceste legume gustoase și crocante pentru iarnă.
Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase
Rețeta de cornuri de cartofi cu brânză poate fi o alegere delicioasă și sățioasă pentru mic dejun, gustare sau chiar cină. Cartofii fac aluatul moale și pufos, iar brânza adaugă un gust savuros.
Cornuri de cartofi cu brânză, pentru mic dejunuri savuroase
Rețeta de omletă cu dovlecei la cuptor este o alegere excelentă pentru un mic dejun sănătos, un brunch sau o cină ușoară. Este simplu și ușor de preparat, este nutritivă și plină de arome.
Omletă cu dovlecei la cuptor, un preparat versatil și sănătos
Dacă te întrebi cu ce poți să-ți mai impresionezi familia în materie de gustări, trece pe listă și rețeta de salată de țelină cu morcovi și maioneză. Este o rețetă simplă, rapidă și revigorantă, perfectă pentru orice masă.
Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase
Dacă ai poftă de castraveți murați, dar nu mai ai răbdare să aștepți sezonul de murături, poți apela la rețeta de castraveți murați la soare. Este o metodă mai sănătoasă de a face murături fermentate natural.
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis-ul este un preparat tradițional francez, de obicei asociat cu fructele și servit ca desert. Totuși, această variantă de clafoutis cu multe legume și parmezan, este perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară. Rețeta este destul de simplă și ușoară, iar ingredientele se pot alege după preferințe.
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi poate fi preparată ca garnitură la diverse feluri principale. Însă poate fi savurată și ca atare, datorită combinației consistente de ingrediente ce oferă gust și sățietate.
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Pentru că în zilele caniculare de vară mâncărurile de bază sunt supele reci și salatele îți recomandăm să încerci și rețeta de roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete. Rețeta este ideală pentru orice masă din zi. Dar o mai poți prepara și pentru un platou cu aperitive festive.
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Pentru un prânz delicios și consistent, prepară și tu rețeta de vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval. Combinația de ingrediente oferă un gust bogat și savuros, dar și sățietate pentru un timp mai îndelungat.
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
Dacă vă plac mâncărurile cu castraveți murați, vă oferim o rețeta de castraveții în suc de roșii pentru iarnă. Este o metodă tradițională de conservare, care combină prospețimea castraveților cu gustul bogat și acidulat al roșiilor.
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori este un fel de mâncare savuros și plin de culoare, ideal pentru iubitorii de arome exotice. Îți oferim mai jos rețeta pentru a o prepara și tu și a-i desfăta pe cei dragi cu așa preparat delicios.
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Rețeta de salată de castraveți cu usturoi și mărar este simplă, gustoasă și răcoritoare. Este chiar perfectă pentru a fi savurată în zilele toride de vară. Poate fi preparată ca și gustare, dar și ca acompaniament pentru diverse feluri de mâncare.
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Rețeta de mâncare de cartofi cu fasole verde este foarte populară în bucătăria românească, fiind o mâncare savuroasă și sățioasă. Este de fapt o tocană ideală pentru zilele de post sau pentru cei care caută o masă vegetariană savuroasă.
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Rețeta de pui umplut cu ficăței și bacon afumat este o rețetă savuroasă și consistentă, perfectă pentru atunci când se adună toată familia la masă. Această combinație de ingrediente oferă un gust bogat și complex, iar carnea de pui rămâne fragedă și suculentă.
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros
Dacă îți plac dovleceii și vrei să îi incluzi în cât mai multe preparate culinare, trece pe listă și rețeta de pătrățele cu dovlecei și morcovi. Este rețeta unui aperitiv simplu, dar gustos și frumos colorat. O poți prepara pentru gustări zilnice, dar și pentru un platou cu aperitive festive.
Pătrățele cu dovlecei și morcovi. Rețeta unui aperitiv de vară
Dulceața de smochine este un deliciu culinar apreciat în diverse culturi din întreaga lume. Cu o istorie bogată și variante locale distincte, această dulceață oferă o experiență culinară unică. Încearcă o lingură de dulceață de smochine verzi pe o felie de pâine de calitate sau alături de preparate sărate.
Dulceață de smochine verzi. Rețeta simplă și rapidă
Dacă obișnuiești să consumi pepene roșu pentru a te hidrata pe parcursul zilei, nu mai arunca cojile. Folosește-le la o delicioasă dulceață din coji de pepene roșu, de care te vei bucura mai târziu la micul dejun.
Dulceață din coji de pepene roșu, pentru deliciul de la micul dejun
Rețeta de chec cu dovlecei este o opțiune excelentă pentru cei care doresc o gustare simplă, dar delicioasă și hrănitoare. Acest chec este umed și răcoros, fiind perfect pentru micul dejun, masa de prânz sau ca gustare între mese. Poate fi servit simplu, alături de o salată proaspătă sau alături de un pahar cu iaurt. Textura umedă și aromele delicate de brânză, dovlecei și ierburi aromatice îl fac un preparat iubit de întreaga familie.
Chec cu dovlecei. Rețeta unui aperitiv delicios și răcoros
Vrei să-ți surprinzi familia cu o mâncare deosebită la masa de prânz, dar nu ai idee ce să prepari? Îți recomandăm să încerci o delicioasă rețetă de rulouri de pui cu legume și roșii coapte. Rețeta este ideală pentru cei care adoră preparatele cu carne de pui. Nu necesită multe ingrediente și nu se prepară nici anevoios.
Rulouri de pui cu legume și roșii coapte. Rețetă pentru un prânz delicios
Rețeta de roșii umplute cu ton și legume este ideală pentru zilele călduroase de vară. Poate fi preparată și pentru un platou cu aperitive deosebite, la orice masă festivă. Este un preparat ușor, răcoritor și foarte versatil, putând folosi o mulțime de combinații de ingrediente.
Roșii umplute cu ton și legume. Rețeta unor gustări delicioase, de vară
Dacă vrei să conservi aroma caiselor pentru iarnă, dar te temi de conținutul mare de zahăr, îți propunem să încerci rețeta de gem de caise fără zahăr. Este o rețetă de gem dietetic, perfectă și pentru persoanele cu restricții la consumul de dulciuri.
Gem de caise fără zahăr. Rețetă de gem dietetic
A prepara o dulceață de căpșuni fără zahăr este o alternativă sănătoasă și gustoasă pentru cei care doresc să reducă aportul de zahăr în alimentație. Pentru această rețetă, vei folosi un îndulcitor natural și un agent de îngroșare natural.
Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă
Broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume, recunoscută pentru conținutul său bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Originar din regiunea mediteraneană, broccoli este acum cultivat și consumat în întreaga lume. Descoperă și tu 5 rețete de broccoli pe care le va iubi toată familia. Sunt delicioase și ușor de integrat în dieta zilnică.
5 rețete de broccoli pe care le va iubi toată familia
Consumul de pește este o componentă esențială a unei diete sănătoase, oferind multiple beneficii pentru sănătate datorită conținutului său bogat în proteine, acizi grași omega-3, vitamine și minerale. Descoperă și tu top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare. Află cum poți să le incluzi în dieta ta.
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este preparatul perfect. Nu doar că este delicios, dar nu necesită nici foarte mult timp de pregătire.
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Vrei să conservi dulceața căpșunilor într-un gem delicios, dar te temi de nereușita acestuia? Îți recomandăm să încerci rețeta de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Este cea mai rapidă și mai sigură rețetă.
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Inspirată din bucătăria grecească, rețeta de pui cu roșii și măsline la cuptor poate fi opțiunea perfectă pentru un prânz savuros sau chiar pentru cină. Această rețetă combină gustul suculent al puiului cu aromele mediteraneene de roșii și măsline, creând un preparat ușor de realizat și extrem de delicios.
Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros
Dacă nu mai știi ce să pui în pachetul copilului pentru școală sau în al tău pentru pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de sandvișuri la tigaie din aluat dospit.
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Dacă îți place pâinea focaccia din bucătăria italiană și cauți combinații de ingrediente pentru ea, îți recomandăm să încerci și rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi.
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Dacă te întrebi ce poți să mai prepari în mod rapid și ușor, dar sănătos, pentru masa de prânz sau chiar pentru cină, rețeta de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan poate fi una dintre opțiuni. Nu vei petrece mai mult de 15 minute în bucătărie pentru prepararea ei. Iar combinația de ingrediente va delicioasă și consistentă.
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval este perfectă de preparat atunci când îți rămâne pâine și se învechește. Pâinea astfel umplută poate fi servită la micul dejun sau ca gustare în timpul zilei.
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
Rețeta de gem de căpșuni fără conservanți este o delicatesă naturală, perfectă pentru a te bucura de gustul autentic și dulce al căpșunilor proaspete pe tot parcursul anului. Fără aditivi chimici, acest gem este o alegere sănătoasă și delicioasă. Este ideal pentru micul dejun sau pentru a desăvârși gustul diferitelor deserturi.
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară
Pentru că ficatul de pui este unul dintre alimentele preferate atât de cei mici cât și de cei mari, îți recomandăm să încerci rețeta de ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde. Îți vei cuceri familia cu un preparat gustos, dar și sățios, care poate fi servit la orice masă din zi.
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Ți-a rămas mămăligă pentru a doua zi și nu știi ce să faci cu ea? Încearcă rețeta de crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi, perfecte pentru gustări zilnice. Le poți prepara și din mămăligă proaspăt preparată, atunci când dorești să servești gustări crocante și delicioase.
Crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi
Dacă te numeri printre cei care adoră ciorba de perișoare tradițională, încearcă și rețeta de ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței, pentru un prânz savuros. Este mai gustoasă și mai sățioasă, cu așa bogăție de ingrediente.
Ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței, pentru un prânz savuros
Dacă dorești să-ți surprinzi familia cu una dintre cele mai rafinata rețete de dulceață, încearcă rețeta de dulceață de nuci verzi. Chiar dacă vei petrece mai mult timp pregătind ingredientele, rezultatul final merită din plin timpul alocat și efortul.
Dulceață de nuci verzi. Una dintre cele mai apreciate rețete de dulceață
Dacă ești în căutare de rețete simple și rapide de gustări, perfecte pentru zilele călduroase de vară, trece pe listă și rețeta de rulouri de castraveți cu brânză și ardei. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru astfel de gustări. Nu vei petrece nici mult timp în bucătărie pentru prepararea lor.
Rulouri de castraveți cu brânză și ardei. Rețetă de gustare simplă, de vară
Ghimbirul este unul dintre ingredientele care nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie. Nu este doar un condiment care dă un gust special preparatelor, dar are și o mulțime de proprietăți terapeutice. Inspiră-te din cele 5 rețete cu ghimbir pe care le poți integra foarte ușor în meniul tău zilnic.
Rețete cu ghimbir. Cum îl integrezi în meniu pentru a te bucura de beneficiile lui pentru sănătate
Salatele aperitiv reprezintă o categorie diversificată de preparate culinare, servite în mod tradițional înainte de felul principal pentru a stimula apetitul și a pregăti papilele gustative. De-a lungul istoriei, aceste salate au evoluat și s-au diversificat, devenind un element esențial în multe bucătării din întreaga lume. Încearcă și tu aceste rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat.
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Ouăle murate sunt extrem de versatile și pot îmbogăți gustul multor preparate. Aceste idei te vor ajuta să integrezi ouăle murate în diferite mese, oferind un plus de savoare și originalitate. Descoperă și tu o rețetă de ouă murate.
Rețetă de ouă murate. Cum se prepară și la ce se folosesc
Dacă ți-ai propus să introduci cât mai des sparanghelul în alimentația ta și cauți rețete simple, dar gustoase, avem pentru tine o rețetă de sparanghel cu bacon în aluat foietaj. Este o rețetă simplă cu ingrediente puține și care se prepară foarte ușor.
Sparanghel cu bacon în aluat foietaj. Rețetă pentru gustări simple
Pentru gustări simple, rapide și delicioase sau pentru un platou festiv, îți oferim o rețetă de coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Sunt și gustoase, dar și aspectuoase.
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Pentru una dintre gustările zilei, mai ales pentru pauza de masă de la birou, îți propunem să încerci rețeta de plăcintă cu cartofi și șuncă. Este gustoasă și foarte consistentă, îți va asigura sățietate pentru o perioadă mai lungă de timp.
Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
Dacă nu mai știi ce să mai pui în pachețelul pentru școală al copilului, rețeta de batoane pufoase cu gem te poate scoate din impas. Este o rețetă simplă și cu siguranță va fi pe placul celor mici.
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Tot ce ai nevoie pentru un mic dejun perfect sunt aceste pita cu textură moale și cu un exterior ușor crocant. Unse cu puțin unt simplu sau aromatizat cu usturoi sau ierburi sunt absolut delicioase. Iată cea mai simplă rețetă de pâine pita.
Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute
Rețeta de sparanghel la tigaie poate fi opțiunea ideală atunci când dorești o mâncare simplă, rapidă și ușoară, dar gustoasă și hrănitoare. Este gata în câteva minute, iar efortul depus este minimum.
Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare