Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este preparatul perfect. Nu doar că este delicios, dar nu necesită nici foarte mult timp de pregătire.
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Vrei să conservi dulceața căpșunilor într-un gem delicios, dar te temi de nereușita acestuia? Îți recomandăm să încerci rețeta de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Este cea mai rapidă și mai sigură rețetă.
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Inspirată din bucătăria grecească, rețeta de pui cu roșii și măsline la cuptor poate fi opțiunea perfectă pentru un prânz savuros sau chiar pentru cină. Această rețetă combină gustul suculent al puiului cu aromele mediteraneene de roșii și măsline, creând un preparat ușor de realizat și extrem de delicios.
Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros
Dacă nu mai știi ce să pui în pachetul copilului pentru școală sau în al tău pentru pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de sandvișuri la tigaie din aluat dospit.
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Dacă îți place pâinea focaccia din bucătăria italiană și cauți combinații de ingrediente pentru ea, îți recomandăm să încerci și rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi.
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Dacă te întrebi ce poți să mai prepari în mod rapid și ușor, dar sănătos, pentru masa de prânz sau chiar pentru cină, rețeta de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan poate fi una dintre opțiuni. Nu vei petrece mai mult de 15 minute în bucătărie pentru prepararea ei. Iar combinația de ingrediente va delicioasă și consistentă.
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval este perfectă de preparat atunci când îți rămâne pâine și se învechește. Pâinea astfel umplută poate fi servită la micul dejun sau ca gustare în timpul zilei.
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
Rețeta de gem de căpșuni fără conservanți este o delicatesă naturală, perfectă pentru a te bucura de gustul autentic și dulce al căpșunilor proaspete pe tot parcursul anului. Fără aditivi chimici, acest gem este o alegere sănătoasă și delicioasă. Este ideal pentru micul dejun sau pentru a desăvârși gustul diferitelor deserturi.
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară
Pentru că ficatul de pui este unul dintre alimentele preferate atât de cei mici cât și de cei mari, îți recomandăm să încerci rețeta de ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde. Îți vei cuceri familia cu un preparat gustos, dar și sățios, care poate fi servit la orice masă din zi.
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Ți-a rămas mămăligă pentru a doua zi și nu știi ce să faci cu ea? Încearcă rețeta de crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi, perfecte pentru gustări zilnice. Le poți prepara și din mămăligă proaspăt preparată, atunci când dorești să servești gustări crocante și delicioase.
Crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi
Dacă te numeri printre cei care adoră ciorba de perișoare tradițională, încearcă și rețeta de ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței, pentru un prânz savuros. Este mai gustoasă și mai sățioasă, cu așa bogăție de ingrediente.
Ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței, pentru un prânz savuros
Dacă dorești să-ți surprinzi familia cu una dintre cele mai rafinata rețete de dulceață, încearcă rețeta de dulceață de nuci verzi. Chiar dacă vei petrece mai mult timp pregătind ingredientele, rezultatul final merită din plin timpul alocat și efortul.
Dulceață de nuci verzi. Una dintre cele mai apreciate rețete de dulceață
Dacă ești în căutare de rețete simple și rapide de gustări, perfecte pentru zilele călduroase de vară, trece pe listă și rețeta de rulouri de castraveți cu brânză și ardei. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru astfel de gustări. Nu vei petrece nici mult timp în bucătărie pentru prepararea lor.
Rulouri de castraveți cu brânză și ardei. Rețetă de gustare simplă, de vară
Ghimbirul este unul dintre ingredientele care nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie. Nu este doar un condiment care dă un gust special preparatelor, dar are și o mulțime de proprietăți terapeutice. Inspiră-te din cele 5 rețete cu ghimbir pe care le poți integra foarte ușor în meniul tău zilnic.
Rețete cu ghimbir. Cum îl integrezi în meniu pentru a te bucura de beneficiile lui pentru sănătate
Salatele aperitiv reprezintă o categorie diversificată de preparate culinare, servite în mod tradițional înainte de felul principal pentru a stimula apetitul și a pregăti papilele gustative. De-a lungul istoriei, aceste salate au evoluat și s-au diversificat, devenind un element esențial în multe bucătării din întreaga lume. Încearcă și tu aceste rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat.
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Ouăle murate sunt extrem de versatile și pot îmbogăți gustul multor preparate. Aceste idei te vor ajuta să integrezi ouăle murate în diferite mese, oferind un plus de savoare și originalitate. Descoperă și tu o rețetă de ouă murate.
Rețetă de ouă murate. Cum se prepară și la ce se folosesc
Dacă ți-ai propus să introduci cât mai des sparanghelul în alimentația ta și cauți rețete simple, dar gustoase, avem pentru tine o rețetă de sparanghel cu bacon în aluat foietaj. Este o rețetă simplă cu ingrediente puține și care se prepară foarte ușor.
Sparanghel cu bacon în aluat foietaj. Rețetă pentru gustări simple
Pentru gustări simple, rapide și delicioase sau pentru un platou festiv, îți oferim o rețetă de coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Sunt și gustoase, dar și aspectuoase.
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Pentru una dintre gustările zilei, mai ales pentru pauza de masă de la birou, îți propunem să încerci rețeta de plăcintă cu cartofi și șuncă. Este gustoasă și foarte consistentă, îți va asigura sățietate pentru o perioadă mai lungă de timp.
Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
Dacă nu mai știi ce să mai pui în pachețelul pentru școală al copilului, rețeta de batoane pufoase cu gem te poate scoate din impas. Este o rețetă simplă și cu siguranță va fi pe placul celor mici.
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Tot ce ai nevoie pentru un mic dejun perfect sunt aceste pita cu textură moale și cu un exterior ușor crocant. Unse cu puțin unt simplu sau aromatizat cu usturoi sau ierburi sunt absolut delicioase. Iată cea mai simplă rețetă de pâine pita.
Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute
Rețeta de sparanghel la tigaie poate fi opțiunea ideală atunci când dorești o mâncare simplă, rapidă și ușoară, dar gustoasă și hrănitoare. Este gata în câteva minute, iar efortul depus este minimum.
Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare
Multe rețete cer doar gălbenușuri, așa că se poate întâmpla să rămâi cu o mulțime de albușuri cu care nu știi ce să faci. Nu trebuie să le arunci. Există o mulțime de rețete delicioase în care le poți folosi. În plus, albușurile de ou reprezintă una dintre cele mai sănătoase și versatile surse de proteine disponibile în alimentația noastră. Iată câteva rețete cu albușurile rămase.
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
Lintea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre și minerale. Cu puțină creativitate în bucătărie și folosind condimentele potrivite, poți crea preparate delicioase și sănătoase cu lentile pentru întreaga familie. Iată câteva rețete cu linte din care să te inspiri.
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Pentru atunci când rămâi fără pâine sau când ai poftă de pâine proaspătă, dar nu ai timp de copt, avem pentru tine o rețetă de turte la tigaie din aluat simplu de pâine.
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat fraged, care nu necesită agenți de coacere sau de creștere.
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă nu ai încheiat, încă, sezonul de făcut dulceață din rubarbă, încearcă și rețeta de dulceață de rubarbă cu vanilie. Te va cuceri gustul aromat al siropului dens și al cuburilor de rubarbă.
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva ingrediente.
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă. Rețeta este simplă și ușoară și poate fi personalizată cu ingredientele preferate.
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă vrei să ai o cămară plină cu bunătăți pentru iarnă, trece pe lista de preparat și rețeta de dulceață de rubarbă. Este o rețetă simplă și ușoară, fără arome adăugate și fără conservanți.
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
Dacă ești în căutarea unei rețete de gustare delicioasă, trece pe listă și rețeta de budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci. Rețeta este ușor de preparat și se poate adapta după gustul fiecăruia, adăugând ingredientele preferate.
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
Jamie Oliver este unul dintre cei mai cunoscuți și influenți bucătari din lume, recunoscut pentru abordarea sa accesibilă și pasionată în bucătărie. El a reușit să transforme gătitul într-o activitate plină de bucurie și creativitate pentru milioane de oameni din întreaga lume. Îți propunem o rețetă de pui cu cartofi și năut creată de Jamie Oliver.
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Dacă vrei să dai un alt aspect drobului pentru masa de Paște, îți recomandăm și încerci rețeta de drob în aluat fraged sub formă de coroniță.
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată câteva idei de salate pentru masa de Paște.
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Printre gustările cu care îți poți răsfăța familia atunci când se adună la povești, poți trece pe lista de preparat și rețeta de pastă de ouă fierte. Este o rețetă rapidă, gustoasă și consistentă.
Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos
Dacă obișnuiești să consumi carne de iepure și ești în căutare de rețete savuroase, poți încerca și rețeta de pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale. Este ideală pentru gustări delicioase, dar și pentru platoul cu aperitive de sărbători. Preparat în acest mod, pateul va avea o combinație de gusturi și texturi deosebite.
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Carnea de miel provine de la oi mai tinere de 12 luni și este fragedă, cu o aromă subtilă. Are opt aminoacizi esențiali în proporții adecvate, proteine de înaltă calitate și este bogată în vitamine B, zinc și fier. Ai toate motivele să mănânci mai des carne de miel. Descoperă și tu 5 garnituri perfecte pentru carnea de miel. Acestea vor completa orice masă.
Pentru că ouăle umplute nu lipsesc din alimentație, îți recomandăm să încerci și rețeta de ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic. Combinația de ingrediente este și gustoasă, dar și spectaculoasă.
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Dacă vrei să combini verdețurile sănătoase de primăvară cu carnea de miel, pentru un plus de gust și sănătate, încearcă rețeta de ciorbă de miel cu lobodă. Este ideală de preparat pentru masa de Paște și nu numai.
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Dacă nu mai ai idee cu ce să asociezi carnea de miel pentru masa de Paște, îți recomandăm să încerci rețeta de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Combinația de ingrediente este delicioasă, consistentă și foarte hrănitoare.
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Masa de Paște este una dintre cele mai speciale. Deși meniul este încărcat de cele mai multe ori cu produse tradiționale—ouă vopsite, drob, pască, cozonac, friptură de miel, poți să lași creativitatea să își spună cuvântul. Dacă nu îți place carnea de miel, este chiar necesar să faci acest lucru. Iată câteva idei de meniu de Paște fără miel din care să te inspiri.
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente proaspete, care sunt combinate pentru a crea un gust și o textură echilibrate. Poți folosi legume proaspete, fructe, verdeturi, brânzeturi, nuci, carne sau pește, în funcție de preferințele culinare.
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Dacă vrei să petreci sărbătorile Pascale în cel mai tradițional mod și ești în căutare de rețete culinare, trece pe listă și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Se prepară simplu și ușor, la cuptor.
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă nu te-ai decis ce rețetă de drob să prepari pentru mesele Sărbătorilor Pascale, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de miel pufos pentru Paște. Este una dintre cele mai bune rețete tradiționale de aperitiv pentru masa de Paște.
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Dacă nu ai preparat, încă, rețeta de stufat de miel la cuptor sau ceaun, îți oferim mai jos rețeta, specială pentru masa de Paște. Este una dintre cele mai populare rețete tradiționale cu carne de miel.
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
Una dintre rețetele de friptură din carne de miel pe care o poți prepara pentru mesele sărbătorilor Pascale, poate fi rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rezolvi în același timp și friptura și garnitura.
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți recomandăm pentru același platou, trei rețete de ouă umplute.
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Dacă ești în căutarea unor rețete de fripturi delicioase pentru masa de Paște, poate te inspiră și rețeta de iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Combinația de ingrediente este chiar delicioasă.
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Masa de Florii este una specială pentru că poți să te bucuri de preparate delicioase de pește. De la salate gustoase de icre la ciorbă sau saramură, toate îți vor delecta simțurile. Iată câteva rețete cu pește de Florii. Descoperă și tu cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă.
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Nu rata sezonul rubarbei fără a prepara rețeta de gem de rubarbă aromat. Te vei răsfăța cu un delicios gem cu gust dulce-acrișor, atât servit la micul dejun, cât și inclus în diferite deserturi.
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor