Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Nu rata sezonul afinelor fără a le conserva și pentru iarnă. Prepară și tu rețeta de gem de afine, pe care ți-o oferim detaliată mai jos. Te vei bucura mai târziu de gustul și aroma afinelor la micul dejun sau în diferite rețete de deserturi.
Gem de afine. Rețetă simplă de gem gustos și aromatRețetele de roșii conservate pentru iarnă sunt atât de versatile, încât nu mai știi pe care s-o prepari mai întâi. Una dintre acestea, care nu ar trebui să-ți lipsească din cămară, este cea de roșii tocate cu ceapă și usturoi.
Roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnăDulceața de mure este o modalitate delicioasă de a te bucura de gustul acestor fructe de pădure și când sezonul lor trece. O poți servi în foarte multe feluri de la modul simplu cu pâine până la prăjituri sofisticate. Descoperă rețeta de dulceață de mure cu și fără zahăr. Rețeta perfectă pentru conservele de iarnă.
Dulceață de mure cu și fără zahăr. Rețeta perfectă pentru conservele de iarnăPrintre conservele de roșii pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de sos de roșii concentrat și aromat. Este un sos aromat cu usturoi și cimbru, perfect pentru rețetele de paste, de pizza sau de alte mâncăruri.
Sos de roșii concentrat și aromat, pentru iarnăDacă ai început deja să pregătești conserve de roșii pentru iarnă, prepară și rețeta de roșii în saramură la borcan. Te vei bucura mai târziu de roșiile întregi, pe care le poți folosi în diferite preparate culinare.
Roșii în saramură la borcan, conservate pentru iarnăDacă îți plac sosurile picante, dar vrei să fie și cremoase încearcă acest sos sriracha cu maioneză. Are o combinație savuroasă de dulce și picant și se potrivește perfect cu burgeri, taco, cartofi prăjiți, legume și carne la grătar și multe altele.
Sriracha cu maioneză, sosul care satisface toate pofteleDacă îți plac deserturile cu gem de prune, cum ar fi tartele, cornurile sau cornulețele, îți recomandăm să prepari rețeta de gem de prune aromat. Nu vei mai avea nevoie de alte arome la prepararea deserturilor.
Gem de prune aromat, ideal pentru deserturiDacă adori dovleceii în preparatele culinare, îți oferim o rețetă de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zilei.
Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zileiPesto și chimichurri sunt sosuri verzi, preparate din ierburi proaspete, usturoi și ulei de măsline. Cu toate acestea unt destul de diferite, având profiluri de aromă total opuse. La sos chimichurri se simte mai puternic aroma de oțet, în schimb ce sosul pesto se remarcă prin prezența umami—gustul complet—datorat parmezanului. Nu sunt singurele aspecte care le diferențiază. Iată tot ce trebuie să știi despre cele două sosuri clasice. Descoperă mai multe despre sos pesto vs. sos chimichurri. Află care este diferența dintre ele.
Sos pesto vs. sos chimichurri. Care este diferența dintre eleDacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, prepară și tu rețeta de compot de prune întregi. Este o rețetă simplă, așa cum o preparau mamele sau bunicile în trecut.
Compot de prune întregi, pentru iarnăDacă te întrebi ce gustări simple și gustoase să mai prepari, rețeta de dovlecei pane de post îți poate fi de ajutor. Se prepară ușor, din ingrediente puține și mereu la îndemână.
Dovlecei pane de post, mai simpli și mai sănătoșiDacă ești în căutare de rețete pentru conservarea roșiilor, îți propunem să încerci și rețeta de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Este un sos pe care îl vei putea folosi la rețetele de paste și pizza, dar și pentru mâncăruri scăzute. Este ideal pentru rețetele de chiftele sau perișoare în sos de roșii.
Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnăNu lăsa sezonul dovleceilor de grădină să treacă, fără a-i include în rețetele de conserve pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de sos de dovlecei cu ardei copți. Sosul iese delicat, are o textură cremoasă și este foarte gustos.
Sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnăYuzu este un mic fruct citric asemănător cu lămâia, dar cu o aromă complexă, florală. Se potrivește foarte bine în sosuri pentru salate sau pentru preparate din carne. În combinație cu ghimbirul dă naștere unei bogății de gusturi, rafinate și elegante. Descoperă o rețetă delicioasă de vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de vară.
Vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de varăNu lăsa să treacă vara fără să faci câteva borcane de dulceață de zmeură. Vei putea să te delectezi cu aceste fructe delicioase și la iarnă, fie că vei servi dulceața simplă, fie ca topping pentru alte deserturi.
Dulceață de zmeură. Trucuri pentru a prepara rețeta clasicăRețeta de zacuscă de dovlecei este delicioasă la micul dejun sau ca aperitiv alături de alte preparate tradiționale, ori ca fel principal în zilele de post. Se face foarte ușor și are o aromă intensă.
Zacuscă de dovlecei. Rețeta simplă și rapidăSalata de fasole verde cu usturoi este preferata tuturor dintre salatele de vară. Se poate prepara în mai multe variante. Una dintre acestea este cea de salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi.
Salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi, gustoasă și răcoroasăUn strop de sirop de vișine poate fi suficient pentru a aduce un plus de aromă băuturilor, cocktailurilor, prăjiturilor, înghețatelor sau altor deserturi. De asemenea, îl poți pune peste cereale sau iaurt pentru a le da o notă dulce și fructată. Iată cum poți face sirop de vișine, rețeta pentru iarnă.
Sirop de vișine. Rețeta pentru iarnă, preparată la receDacă te întrebi ce să mai servești la micul dejun, ușor și consistent în același timp, îți oferim o rețetă de salată de fructe cu quinoa și busuioc. Este plină de savoare și culoare, dar și de sănătate.
Salată de fructe cu quinoa și busuioc, perfectă pentru micul dejunSupa de roșii, cu roșii din conservă, este unul dintre cele mai economice preparate pe care îl poți face. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar cele necesare sunt ieftine și se folosesc în cantități mici. Dacă ai două conserve de roșii în cămară, o ceapă și câțiva căței de usturoi, atunci îți poți prepara rapid o supă nu doar delicioasă, dar și ieftină.
Supă de roșii. Rețeta pe care o poți prepara cu ajutorul conservelorDacă ai poftă de pâine de casă, dar nu ai timp și de frământat și de copt, poți încerca rețeta de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie și denumite ”Bazlama”.
Bazlama. Rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaieMenemen este o omletă turcească cu roșii. Rețeta este ușoară, cu ouă moi și legume proaspete. Se gătesc toate în aceeași tigaie astfel încât aromele să se întrepătrundă. Vei obține în 20 de minute un preparat perfect pentru micul-dejun, prânz.
Rețeta de omletă turcească cu roșii. Cum se face un menemen ca în TurciaBulzul este o mâncare tradițională românească, pe care o vei găsi mai ales în zona Moldovei și a Munteniei. Este o bilă delicioasă de mămăligă în mijlocul căreia se pun brânzeturi, ca mai apoi să fie coaptă. Brânza din interior se topește, mămăliga capătă o crustă crocantă, ceea ce face bulzul delicios. Descoperă rețeta de bulz la cuptor cu mămăligă și brânză.
Bulz la cuptor cu mămăligă și brânză. Rețeta ușoară și rapidăDulceața de vișine, fără zahăr, este delicioasă și sănătoasă, iar îndulcitorul natural adăugat o face și mai săracă în calorii. Se poate savura cu pâine, clătite sau alte deserturi.
Dulceață de vișine, rețeta fără zahărNu rata sezonul piersicilor gustoase și parfumate fără a prepara rețeta de compot de piersici pentru iarnă. Te vei bucura de gustul acestuia la micul dejun, dar și în diferite deserturi.
Compot de piersici pentru iarnă, perfect pentru micul dejun și deserturiChiar dacă ai preparat deja gem de caise pentru iarnă, poți încerca și rețeta de gem de caise cu scorțișoară. Este mai gustos și mai aromat, potrivit pentru a da savoare și culoare deserturilor.
Gem de caise cu scorțișoară, mai gustos și mai aromatDacă nu mai știi cum să prepari vinetele, dar în cel mai simplu mod, îți recomandăm să încerci rețeta de vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel. Este o rețetă simplă, cu puține ingrediente, dar pe cât de simplă este, pe atât de delicioasă.
Vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel. Un preparat simplu și gustosDacă adori mâncărurile cu vinete, poți prepara pentru iarnă și câteva borcane cu vinete marinate în sos de roșii. Poți savura vinetele și servite simple, pe post de salată, dar le poți include și în diferite rețete de mâncăruri.
Vinete marinate în sos de roșii, la borcan, pentru iarnăPrintre rețetele de dulceață cu care ți-ai propus să-ți îmbogățești cămara, poți prepara și dulceață de piersici după rețeta bunicii. Este o rețetă veche, așa cum o prepara bunica și notată în caietul îngălbenit de trecerea timpului.
Dulceață de piersici preparată după rețeta bunicii. Rețeta pregătită în mai multe etapeDacă dorești să te bucuri și în sezonul rece de gustul delicios al legumelor de grădină, nu ezita să le conservi și la borcane, pe lângă cele pe care le pui la congelator. Îți oferim în acest scop o rețetă de legume la borcan în saramură, pentru iarnă.
Legume la borcan în saramură, pentru iarnăUna dintre salatele cu care îți poți răsfăța familia vara aceasta este delicioasa salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoi. Rețete nu este complicată, iar combinația de ingrediente este foarte gustoasă.
Salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoiFructele de vară ne încântă cu aromele și culorile lor deosebite, dar din păcate sezonul coacerii lor trece mult prea repede. Însă pentru a ne bucura și mai târziu de gustul lor le putem conserva preparând rețete de gem, compot, dulceață sau băuturi. Rețeta de gem de piersici este una dintre acestea, cu care ne putem răsfăța papilele în sezonul rece.
Gem de piersici. Rețetă simplă, fără conservanțiDacă spui Tikka Masala, atunci spui mâncare indiană. Nu are cum să nu îți placă acest preparat bogat și aromat, cu bucăți de carne de pui sau de miel marinate într-un amestec de iaurt și condimente care apoi sunt gătite într-un sos cremos. Descoperă cum prepari pui tikka masala, rețeta clasică indiană pe care o poți face și acasă.
Pui tikka masala, rețeta clasică indiană pe care o poți face și acasăCastraveții murați sunt preferații tuturor alături de fripturi și garnituri. Pe lângă conservarea clasică a acestora, mai poți încerca și rețeta de castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi. Murați în acest fel se pot așeza mai bine în borcane și pot intra mai mulți.
Castraveți murați felii, cu ceapă și usturoiGemul de caise este în topul preferințelor celor care adoră gustul dulce, mai ales la micul dejun. Dacă te numeri și tu printre ei, pe lângă gemul clasic mai poți prepara și gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat.
Gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromatPrintre rețetele cu vinete pe care ți-ai propus să le prepari, încearcă și rețeta de vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soia. Este o mâncare extrem de ușoară și rapidă cu gust dulce-picant.
Vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soiaDacă îți plac vinetele, dar și ciupercile, combină-le într-o delicioasă și consistentă zacuscă de vinete cu ciuperci champignon. Câteva borcane cu zacuscă te vor scăpa de grija gustărilor în sezonul rece.
Zacuscă de vinete cu ciuperci champignon, mai gustoasă și mai consistentăDacă adori preparatele cu gust picant, cu siguranță te va cuceri rețeta de dulceață de ardei iuți cu ardei copți. Este foarte gustoasă și o poți prepara picantă după propriul gust.
Dulceață de ardei iuți cu ardei copți. Un aperitiv cu gust exoticPentru că tarabele din piață abundă de vinete și de ardei, îți propunem să prepari o delicioasă pastă de ardei copți cu vinete. Rețeta poartă denumirea de ”Ajvar” și aparține bucătăriei tradiționale sârbești.
Pastă de ardei copți cu vinete - Ajvar. Rețetă tradițională sârbeascăVara salatele sunt preparatele care nu lipsesc de la nicio masă. În mod tradițional, în România, alegem combinația de roșii, ceapă și eventual castravete și ardei gras, însă există nenumărate alte variante. Poți încerca o salată de vară cu porumb și sos de iaurt atunci când vrei ceva mai special.
Salată de vară cu porumb, rețeta hrănitoare a întregii familiiO porție de paste cu piept de pui este cea mai ușoară, rapidă și sățioasă variantă pe care o ai la dispoziție atunci când nu mai ai idee ce să gătești. Poți adăuga și legume, condimente și ierburi aromatice pentru un gust mai bogat. Este o mâncare reconfortantă de care te poți bucura oricând.
Paste cu piept de pui. Rețeta pentru o cină rapidă și sățioasăPrintre rețetele de murături pe care ți-ai propus să le prepari, poți încerca și rețeta de dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoi. Vor concura, cu succes, castraveciorii murați, gogonelele și celelalte murături.
Dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoiDacă îți plac ciorbele de legume bogate în ingrediente și cu gust acrișor, încearcă rețeta de ciorbă de dovlecel a la grec. Este rețeta uneia dintre cele mai gustoase ciorbe de vară.
Ciorbă de dovlecel a la grec. Rețeta uneia dintre cele mai gustoase ciorbe de varăEste sezonul vinetelor și te gândești că ar fi timpul să conservi din ele și pentru iarnă, dar nu ai loc suficient în congelator? Îți recomandăm să încerci rețeta de vinete în ulei de măsline, la borcan.
Vinete în ulei de măsline, la borcan, pentru iarnăDacă nu mai știi ce să gătești pentru masa de prânz din zilele de vară, încearcă rețeta de musaca de vinete cu carne de pui. Este gustoasă și foarte sățioasă.
Musaca de vinete cu carne de pui, pentru un prânz de vară deliciosPentru că piața este plină de vinete și de ardei, îți recomandăm să profiți de acestea și să începi să le conservi deja pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de aperitiv cu vinete și ardei capia, perfectă pentru gustările de mai târziu.
Aperitiv cu vinete și ardei capia. Rețetă de conserve pentru iarnăModul în care gătești carnea de vită nu îi influențează decât gustul și textura. Când vine vorba de nutrienți, de fapt, nu există nicio diferență între o friptură care este gătită rare sau well done. Descoperă și tu cum poți să gătești un steak rare, medium rare sau well done. Află care este varianta corectă pentru a obține friptura perfectă.
Steak rare, medium rare sau well done. Care este varianta corectă pentru friptura perfectăSalata de vinete este preparatul cel mai popular pe care toată lumea îl adoră, de cum apar vinetele pe piață. Există mai multe rețete delicioase de salată pe bază de vinete, una dintre acestea fiind cea din bucătăria arăbească denumită Baba ghanoush sau Baba ghanouj.
Baba ghanoush. Salată de vinete din bucătăria arăbeascăAvocado toast cu ouă poate fi un mic dejun sănătos sau o gustare arătoasă. Este recomandat să mâncăm cât mai mult avocado, în diverse combinații datorită proprietăților lui. Combinația cu ou este foarte ușor de făcut și la îndemâna oricui. Aciditatea și fluiditatea iaurtului se completează armonios cu pulpa de avocado cremoasă și frumos colorată. Asociate împreună cu alte câteva ingrediente pot oferi un boost de energie organismului, mai ales dacă sunt servite la mic dejun.
Avocado toast cu ouăPentru felul principal de la masa de prânz, rețeta de vinete umplute cu legume și gratinate cu mozzarella poate fi una dintre opțiuni. Preparate în acest mod vinetele sunt și gustoase și consistente, oferă sățietate pentru o perioadă mai îndelungată.
Vinete umplute cu legume și gratinate cu mozzarella