Sfaturi culinare

Descoperă pe HelloTaste.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.

7 reguli de siguranță alimentară pe care e recomandat să le respecți și acasă
Sfaturi culinare | 5 ianuarie 2024

7 reguli de siguranță alimentară pe care e recomandat să le respecți și acasă

Respectarea normelor de siguranță alimentară este foarte importantă și acasă. Manipularea greșită a ingredientelor poate duce la dezvoltarea bacteriilor și apariția unor boli cu potențial periculos. Îți explicăm ce să nu faci pentru a te proteja pe tine și familia ta. Iată 7 reguli de siguranță alimentară pe care e recomandat să le respecți și acasă. Află ce spun specialiștii.

7 reguli de siguranță alimentară pe care e recomandat să le respecți și acasă
Cum se păstrează cartofii dulci. Detaliul care îți arată că încep să se strice
Sfaturi culinare | 3 ianuarie 2024

Cum se păstrează cartofii dulci. Detaliul care îți arată că încep să se strice

Cartofii dulci sunt o legumă rădăcinoasă cu o varietate de culori și arome, cunoscuți pentru gustul dulce și textura lor moale și catifelată. Nu sunt doar delicioși, ci și o sursă excelentă de nutrienți și antioxidanți. Sunt din ce în ce mai populari și în România, însă trebuie să acorzi atenție câtorva detalii pentru a te asigura că sunt buni de consum. Descoperă cum se păstrează cartofii dulci. Iată detaliul care îți arată că încep să se strice.

Cum se păstrează cartofii dulci. Detaliul care îți arată că încep să se strice
Secretul pentru cea mai suculentă și fragedă carne de pui la grătar. Sfaturi utile de la specialiști
Sfaturi culinare | 31 decembrie 2023

Secretul pentru cea mai suculentă și fragedă carne de pui la grătar. Sfaturi utile de la specialiști

Carnea de pui este una dintre cele mai accesibile pentru că se găsește peste tot și nu este la fel de scumpă ca cea de vită sau de porc. Dezavantajul este că dacă nu este pregătită bine înainte, aceasta poate fi fadă. Cu câteva sfaturi de la experți poți să ai o carne de pui la grătar suculentă și gustoasă. Descoperă secretul pentru cea mai suculentă și fragedă carne de pui la grătar. Sfaturi utile de la specialiști.

Secretul pentru cea mai suculentă și fragedă carne de pui la grătar. Sfaturi utile de la specialiști
Cum folosești corect bucățile de carnea de vită. Ghid util oricărui gurmand
Sfaturi culinare | 30 decembrie 2023

Cum folosești corect bucățile de carnea de vită. Ghid util oricărui gurmand

Orice preparat din carne de vită are nevoie de bucata de carne potrivită pentru a ieși așa cum trebuie. Descoperă cum folosești corect bucățile de carnea de vită. Un ghid util oricărui gurmand.

Cum folosești corect bucățile de carnea de vită. Ghid util oricărui gurmand
Asezonarea cărnii de curcan. Sfaturi pentru o friptură suculentă și gustoasă
Sfaturi culinare | 30 decembrie 2023

Asezonarea cărnii de curcan. Sfaturi pentru o friptură suculentă și gustoasă

Curcanul are o carne care trebuie pregătită înainte de a fi tratată termic pentru a fi gustos și a avea o textură plăcută. Există câteva reguli pentru asezonarea cărnii de curcan pe care dacă le urmezi, atunci vei avea un preparat delicios.

Asezonarea cărnii de curcan. Sfaturi pentru o friptură suculentă și gustoasă
Cum să gătești tăieței de orez ca un bucătar asiatic
Sfaturi culinare | 28 decembrie 2023

Cum să gătești tăieței de orez ca un bucătar asiatic

Tăiețeii de orez sunt un ingredient des întâlnit în multe feluri de mâncare asiatice. Îi vei găsi atât sub formă uscată, dar și proaspeți, deși mai rar, în special la noi. Orice ai alege, se gătesc foarte simplu și dau gust și textură preparatelor. Descoperă și tu cum să gătești tăieței de orez ca un bucătar asiatic. Află ce spun bucătarii specialiști.

Cum să gătești tăieței de orez ca un bucătar asiatic
Ce poți face dacă ți s-a tăiat crema de unt. Iată cum o repari foarte ușor
Sfaturi culinare | 24 decembrie 2023

Ce poți face dacă ți s-a tăiat crema de unt. Iată cum o repari foarte ușor

Probabil îți plac și ție prăjiturile cu cremă de unt și ai toate motivele. Această cremă este mătăsoasă, bogată, cu o savoare pe care puține alte tipuri de cremă o au. În plus, nu este greu de preparat, dacă ești atentă la câteva detalii. Iată ce poți face dacă ți s-a tăiat crema de unt. Descoperă cum poți să o repari foarte simplu și ușor.

Ce poți face dacă ți s-a tăiat crema de unt. Iată cum o repari foarte ușor
De ce se desfac sarmalele. Trucuri pentru împăturire
Sfaturi culinare | 21 decembrie 2023

De ce se desfac sarmalele. Trucuri pentru împăturire

Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite și apreciate feluri de mâncare din bucătăria internațională. Sunt sinonime cu gustul tradițional și cu momentele de sărbătoare. Această specialitate culinară, împachetată cu grijă în foi de varză sau în frunze de viță-de-vie, este un amestec savuros de arome și texturi care a traversat generații și granițe. Află de ce se desfac sarmalele. Descoperă de la specialiști câteva trucuri pentru împăturire.

De ce se desfac sarmalele. Trucuri pentru împăturire
Cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime
Sfaturi culinare | 20 decembrie 2023

Cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime

Câteva bucăți de bacon aduc mai multă savoare în orice preparat le-ai adăuga. Dau gust sandviciurilor, supelor cremă, salatelor, ba chiar este bun și simplu. Baconul este bun crud, dar dacă îl prăjești puțin va fi mai crocant, iar grăsimea va elibera mai multe arome. Iată cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime. Sfaturi simple și utile în bucătărie.

Cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime
4 înlocuitori pentru tahini. Variante simple și rapide
Sfaturi culinare | 19 decembrie 2023

4 înlocuitori pentru tahini. Variante simple și rapide

Tahini este o pastă preparată din semințe de susan și folosită cu precădere în bucătăria din Orientul Mijlociu. Aceasta e folosită în special pentru humus, baba ganoush sau halva. Descoperă și tu 4 înlocuitori pentru tahini. Aceste variante sunt simple, rapide și accesibile.

4 înlocuitori pentru tahini. Variante simple și rapide
De ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Sfaturi utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 18 decembrie 2023

De ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Sfaturi utile în bucătărie

Puține preparate pot concura cu simplitatea și savoarea cartofilor copți. Sunt îndrăgiți de oamenii din toate colțurile lumii datorită aromei bogate și a texturii crocante și pufoase. Pot fi o gustare rapidă sau o garnitură sofisticată la felurile principale. Descoperă de ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie.

De ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Sfaturi utile în bucătărie
Greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente
Sfaturi culinare | 16 decembrie 2023

Greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente

Ketchupul, muștarul, wasabi, sosul barbeque sau maioneza sunt sosuri care completează gustul preparatelor tale preparate. Același rol o au și condimentele care sunt folosite în bucătărie de sute de ani. Folosite corect pot fi o binecuvântare, dar dacă le utilizezi greșit poți să strici mâncarea. Descoperă și tu o listă cu greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente. Iată la ce conluzii au ajuns specialiștii

Greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente
5 condimente pe care să le folosești pentru o cină sănătoasă
Sfaturi culinare | 15 decembrie 2023

5 condimente pe care să le folosești pentru o cină sănătoasă

Cina pare a fi una dintre cele mai complicate mese ale zilei. După o zi la serviciu, presărată cu tot felul de treburi pentru casă, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să stai mult în bucătărie. Indiferent dacă gătești pentru tine sau pentru mai multe persoane vrei să ai o alimentație sănătoasă. Iată 5 condimente pe care să le folosești pentru o cină sănătoasă. Sfaturi utile de la specialiști.

5 condimente pe care să le folosești pentru o cină sănătoasă
15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine
Sfaturi culinare | 14 decembrie 2023

15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine

Poate ți se pare că sfaturile pe care ți le dă bunica legate de bucătărie sunt depășite, dar nu uita că cea mai bună mâncare din mâinile ei a ieșit. Experiența ei te poate ajuta să dai bucatelor gustul de care îți este dor din copilăria ta. Oricât de multe electrocasnice moderne ai e bine să  încerci și aceste trucuri de la bunica. Descoperă și tu cele 15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine. Iată ce poți face pentru a fi o gospodină desăvârșită.

15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine
Cât de sigur este să gătești carnea de pui congelată. Iată ce spun specialiștii
Sfaturi culinare | 13 decembrie 2023

Cât de sigur este să gătești carnea de pui congelată. Iată ce spun specialiștii

De câte ori nu ai uitat să scoți carnea de pui din congelator atunci când aveai de gând să o prepari la cină? Iată cât de sigur este să gătești carnea de pui congelată. Descoperă la ce concluzii au ajuns specialiștii de peste hotare.

Cât de sigur este să gătești carnea de pui congelată. Iată ce spun specialiștii
Care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă
Sfaturi culinare | 12 decembrie 2023

Care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă

Friptura de vită este unul dintre cele mai pretențioase preparate, mai ales dacă vrei să le gătești acasă. Există două metode pe care le poți folosi, iar rezultatul să fie similar cu cel de la un restaurant de lux. Descoperă care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă. Sfaturi utile de la bucătarii profesioniști.

Care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă
11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice
Sfaturi culinare | 11 decembrie 2023

11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice

Peștele și fructele de mare sunt produse care ar trebui consumate cel puțin o dată pe săptămână datorită beneficiilor lor nutritive, dar și gustului savuros. Ideal este să le cumperi proaspete, însă uneori poate fi complicat să îți dai seama dacă au fost pescuite de curând sau stau în galantar de zile bune. Iată 11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice. Vezi ce spun specialiștii.

11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice
Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă
Sfaturi culinare | 10 decembrie 2023

Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă

Carnea de vită este considerată deseori o delicatesă culinară, oferă o paletă bogată de arome și gusturi. Pentru a le pune în valoare trebuie să folosești mirodenii potrivite, care să completeze și evidențieze savoarea naturală a cărnii. Iată ce condimente se pun la carnea de vită pentru ca preparatele tale să fie delicioase.

Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Sfaturi culinare | 8 decembrie 2023

Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți

Cartofii copți nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Simpli sau cu umpluturi savuroase, sunt perfect ca fel principal sau drept garnitură. Ca să îți iasă pufoși la interior și cu crustă crocantă ar trebui să folosești un dispozitiv. Descoperă care este instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți. Rezultatul va fi delicios.

Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Sfaturi culinare | 7 decembrie 2023

Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile

Guacamole este unul dintre preparatele care se potrivesc cu aproape orice. Îl poți servi cu legume proaspete sau gătite, cu ouă, cu pâine prăjită, cu burgeri, cu carne. Problema este că dacă vei prepara o cantitate mai mare vei constata că nu rămâne verde, ba mai mult va capăta o culoare maronie deloc apetisantă. Iată Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Sfaturi simple și utile în bucătărie.

Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Care este cel mai bun lapte vegetal pentru aluaturi și blaturi
Sfaturi culinare | 5 decembrie 2023

Care este cel mai bun lapte vegetal pentru aluaturi și blaturi

Laptele vegetal este o alegere potrivită dacă ai alergii alimentare sau dacă vrei să faci o schimbare în dieta ta. Există atât de multe alternative, încât ai posibilitatea să încerci ceva diferit în fiecare zi fără să te plictisești. Avantajul este că poate fi folosit și ca ingredient în diverse rețete, chiar și în cele cu aluat care au nevoie de coacere. Descoperă și tu care este cel mai bun lapte vegetal pentru aluaturi și blaturi. Vezi la ce concluzii au ajuns specialiștii.

Care este cel mai bun lapte vegetal pentru aluaturi și blaturi
Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui
Sfaturi culinare | 4 decembrie 2023

Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui

Ganache-ul de ciocolată este una dintre cele mai rafinate creme pe care o poți face pentru prăjiturile tale. O combinație de smântână pentru gătit și ciocolată topită care se transformă într-o cremă bogată, perfectă pentru deserturi elegante. Este nevoie de tehnică pentru a-l prepara ca un cofetar cu experiență. Descoperă cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat.

Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui
Ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum îi redai savoarea cu un singur ingredient
Sfaturi culinare | 3 decembrie 2023

Ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum îi redai savoarea cu un singur ingredient

Brownie sau negresa așa cum o știm noi este una dintre cele mai iubite prăjituri. Are un gust bogat de ciocolată, cu o textură și cu glazură de ciocolată crocantă deasupra că nu poți să nu o iubești. Dacă totuși îți mai rămân câteva bucăți și vrei să le congelezi, iată ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum poți să îi redai savoarea cu un singur ingredient.

Ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum îi redai savoarea cu un singur ingredient
5 legume pe care nu trebuie să le mai cureți de coajă. Sfaturi utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 3 decembrie 2023

5 legume pe care nu trebuie să le mai cureți de coajă. Sfaturi utile în bucătărie

De cele mai multe ori arunci coaja legumelor. Ar trebui să te gândești de două ori înainte de a face acest lucru pentru că sunt pline de fibre, antioxidanți și vitamine. Descoperă și tu cele 5 legume pe care nu trebuie să le mai cureți de coajă. Vezi la ce concluzii au ajuns specialiștii.

5 legume pe care nu trebuie să le mai cureți de coajă. Sfaturi utile în bucătărie
8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect. Rețeta unui desert catifelat
Sfaturi culinare | 1 decembrie 2023

8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect. Rețeta unui desert catifelat

Să faci un mousse perfect poate ți se pare o sarcină grea. Totul este să încerci și pe măsură ce capeți experiență vei vedea că nu este atât de complicat pe cât pare. Efortul tău merită. Iată 8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect

8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect. Rețeta unui desert catifelat
Ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. Rețete delicioase în care poți să-l incluzi
Sfaturi culinare | 1 decembrie 2023

Ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. Rețete delicioase în care poți să-l incluzi

Avocado este un fruct pe cât de versatil și de gustos, pe atât de greu de ales. Probabil ți s-a întâmplat să tai un avocado necopt și să nu știi ce să faci cu el. Nu îl arunca pentru că îl poți salva foarte ușor. Iată ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. În ce rețete poți să-l incluzi cu ușurință.

Ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. Rețete delicioase în care poți să-l incluzi
De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri
Sfaturi culinare | 29 noiembrie 2023

De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri

Covorașul din silicon pentru copt este fabricat din silicon și fibră de sticlă, special conceput pentru a fi folosit în alimentație. De cele mai multe ori este utilizat pentru a coace prăjituri, fiind preferat pentru că are suprafața antiaderentă. Covorașele de copt din silicon se găsesc în diferite forme, dimensiuni și culori.

De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri
7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști
Sfaturi culinare | 28 noiembrie 2023

7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști

Este de preferat să consumi alimentele proaspete, însă uneori se întâmplă să fii nevoită să le cumperi congelate. Iată 7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Vezi de ce spun specialiștii că ar trebui să renunți la ele.

7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști
Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla
Sfaturi culinare | 26 noiembrie 2023

Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla

Ți s-a întâmplat să desfaci o sticlă de băutură alcoolică și să nu o bei pe toată imediat? Descoperă și tu cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla. Ca să te bucuri cât mai mult de conținutul său trebuie să o păstrezi în anumite condiții.

Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla
Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect
Sfaturi culinare | 24 noiembrie 2023

Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect

Ganache-ul este un sos cremos și bogat preparat din ciocolată și smântână lichidă, care aduce o notă de rafinament oricărui tort. Cu toate acestea, există un aspect important de luat în considerare atunci când folosiți ganache pentru torturi: consistența. Descoperă și tu cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect. Sfaturi utile de la cofetarii specialiști.

Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect
Adevărul despre gătitul cu vin. Trucuri utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 23 noiembrie 2023

Adevărul despre gătitul cu vin. Trucuri utile în bucătărie

Ce fel de vin ar trebui să folosești pentru gătit? Pui la marinadă vinul scump pe care îl bei de obicei sau alegi unul mai ieftin? Îți explicăm tot ce ar trebui să știi despre gătitul cu vin. Descoperă și tu care este adevărul despre gătitul cu vin. Iată câteva trucuri și sfaturi utile în bucătărie.

Adevărul despre gătitul cu vin. Trucuri utile în bucătărie
Cum poți alege cele mai bune fructe vândute în ambalaj de plastic. Sfaturi utile pentru orice gospodină
Sfaturi culinare | 22 noiembrie 2023

Cum poți alege cele mai bune fructe vândute în ambalaj de plastic. Sfaturi utile pentru orice gospodină

Alegerea afinelor, căpșunilor sau zmeurii perfecte poate fi o sarcină destul de dificilă, mai ales dacă sunt vândute în recipiente închise. Este destul de greu să îți dai seama dacă printre ele nu se ascund fructe mucegăite, deteriorate sau prea moi. Descoperă cum poți alege cele mai bune fructe vândute în ambalaj de plastic. Iată câteva sfaturi utile pentru orice gospodină.

Cum poți alege cele mai bune fructe vândute în ambalaj de plastic. Sfaturi utile pentru orice gospodină
De ce se taie maioneza și cum poți să o repari. Sfaturi utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 21 noiembrie 2023

De ce se taie maioneza și cum poți să o repari. Sfaturi utile în bucătărie

Maioneza de casă este o emulsie din doar 6 ingrediente proaspete: ulei, ou, suc de lămâie, muștar Dijon și sare. Se face relativ simplu, dar cu toate acestea nu de puține ori te-ai întrebat de ce se taie maioneza. Află ce duce la acest lucru și cum poți să o repari.

De ce se taie maioneza și cum poți să o repari. Sfaturi utile în bucătărie
Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utile
Sfaturi culinare | 20 noiembrie 2023

Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utile

De câte ori nu ai renunțat la a cumpăra ananas pentru că nu îți place să îl tai? Nu ești singura persoană căreia i se întâmplă acest lucru. Să tai un ananas poate fi dificil și pentru cei mai îndemânatici dintre noi. Descoperă și tu cum să tai ananasul. Iată câteva sfaturi simple și utile de la specialiști pe care le poți aplica la tine în bucătărie.

Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utile
Cum poți folosi fructele din compot pentru a te bucura de gustul lor tot anul
Sfaturi culinare | 19 noiembrie 2023

Cum poți folosi fructele din compot pentru a te bucura de gustul lor tot anul

Compoturile de fructe sunt o modalitate excelentă de a conserva fructele pentru iarnă. Deoarece fructele sunt procesate la maturitate maximă și adesea la scurt timp de la recoltare, conservele își păstrează aceeași valoare nutritivă. Iată cum poți folosi fructele din compot pentru a te bucura de gustul lor tot anul. Sfaturi simple și utile de la specialiști.

Cum poți folosi fructele din compot pentru a te bucura de gustul lor tot anul
Totul despre mazăre. Cum să o gătești și ce condimente e indicat să folosești
Sfaturi culinare | 16 noiembrie 2023

Totul despre mazăre. Cum să o gătești și ce condimente e indicat să folosești

Mazărea este consumată în întreaga lume. Deși ne referim la ea ca la o legumă, păstăile verzi și boabele de mazăre sunt din punct de vedere tehnic fructele și semințele plantei. Este un ingredient ușor de gătit și poate constitui o masă fără niciun alt adaos. Descoperă totul despre mazăre. Află cum să o gătești și ce condimente este indicat să folosești.

Totul despre mazăre. Cum să o gătești și ce condimente e indicat să folosești
Cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Trucuri simple și rapide
Sfaturi culinare | 13 noiembrie 2023

Cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Trucuri simple și rapide

Terciul de ovăz este unul dintre cele mai consistente, hrănitoare și versatile preparate pentru micul dejun. Aceste cereale au o multitudine de beneficii pentru sănătate, mai ales a sistemului gastrointestinal și a inimii. Descoperă și tu cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Iată care sunt trucurile simple și rapide.

Cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Trucuri simple și rapide
Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 11 noiembrie 2023

Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie

Orezul este versatil, sățios, hrănitor și ușor de preparat. Poate fi fel principal sau aperitiv, poate fi gătit simplu, cu legume sau cu carne. Află mai multe despre principalele greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie.

Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie
Cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute
Sfaturi culinare | 10 noiembrie 2023

Cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute

Cartofii dulci sunt considerați a fi o variantă mai sănătoasă a cartofilor albi. Sunt mai bogați în fibre și au un conținut ridicat de vitamina C. Dincolo de caracteristicile lor nutritive, cartofii dulci sunt delicioși și pot fi integrați într-o mulțime de rețete. Descoperă cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute.

Cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute
Cum se folosește gelatina în rețete. Sfaturi utile pentru rezultate spectaculoase
Sfaturi culinare | 10 noiembrie 2023

Cum se folosește gelatina în rețete. Sfaturi utile pentru rezultate spectaculoase

Multe dintre rețetele de deserturi cer folosirea gelatinei sub formă de foi sau pudră. Care este diferența dintre cele două tipuri? Descoperă și tu cum se folosește gelatina în rețete. Iată câteva sfaturi utile pentru a avea rezultate spectaculoase.

Cum se folosește gelatina în rețete. Sfaturi utile pentru rezultate spectaculoase
Cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Sfaturi de la bucătari
Sfaturi culinare | 8 noiembrie 2023

Cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Sfaturi de la bucătari

Ouăle sunt o opțiune sănătoasă și sățioasă pentru mic dejun. Sunt o sursă bună de proteine ​​care oferă energie și o senzație de sațietate pe tot parcursul zilei. Sunt foarte versatile putând fi preparate într-o mulțime de feluri. Descoperă cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Iată câteva sfaturi utile de la bucătari.

Cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Sfaturi de la bucătari
De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces
Sfaturi culinare | 6 noiembrie 2023

De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces

Legumele și fructele murate sunt cea mai veche metodă prin care oamenii au încercat să păstreze savoarea lor peste iarnă. Sunt apreciate atât pentru gustul lor, cât și pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății. Dacă vrei să știi de ce fermentează murăturile și ce poți face ca să oprești acest proces, atunci poți să descoperi în rândurile de mai jos.

De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces
Cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci
Sfaturi culinare | 5 noiembrie 2023

Cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci

Dacă te apuci vreodată să pregătești vreun desert sau orice alt fel de mâncare și constați că nu ai smântână în frigider, nu te panica. Ai putea să încerci să pui lapte la prins și să culegi smântâna de deasupra, dar este un proces de durată. Descoperă cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci.

Cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci
Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez
Sfaturi culinare | 2 noiembrie 2023

Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez

Vremea rece cere preparate calde, cremoase, pline de vitamine care să răsfețe simțurile. Nu se potrivește nimic mai bine decât o supă cremă, indiferent că este de legume sau cu carne. Trebuie să fie suficient de groasă, cremoasă, fină, aromată. Descoperă și tu cum poți îngroșa supa cremă cu un singur ingredient minute. Trucul este al unui bucătar francez.

Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez
5 alimente cu termen de valabilitate mai scurt decât îți imaginezi
Sfaturi culinare | 1 noiembrie 2023

5 alimente cu termen de valabilitate mai scurt decât îți imaginezi

Dacă obișnuiești să îți faci un stoc de produse pentru o perioadă mai lungă de timp trebuie să știi că sunt alimente cu termen de valabilitate mai scurt decât îți imaginezi. În plus, după deschidere unele dintre ele mai sunt bune pentru consum pentru o perioadă limitată de timp.

5 alimente cu termen de valabilitate mai scurt decât îți imaginezi
Cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Sfaturi utile pentru gospodine
Sfaturi culinare | 31 octombrie 2023

Cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Sfaturi utile pentru gospodine

Ți s-a întâmplat probabil să îți rămână o jumătate de ceapă pe care ai aruncat-o pentru că nu ai vrut să o pui în frigider din cauza mirosului. Acum nu mai trebuie să faci acest lucru pentru că există soluții prin care poți păstra aerul proaspăt în frigider chiar dacă acolo ai depozitată jumătate de ceapă. Descoperă și tu cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Iată câteva sfaturi utile pentru gospodine.

Cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Sfaturi utile pentru gospodine
Cum să înmoi mai repede crema de brânză
Sfaturi culinare | 30 octombrie 2023

Cum să înmoi mai repede crema de brânză

Ai uitat să scoți de la frigider crema de brânză și ai nevoie de ea cât mai moale pentru a o folosi într-o rețetă? Descoperă cum să înmoi mai repede crema de brânză. Sfaturi utile pe care să le folosești în bucătărie.

Cum să înmoi mai repede crema de brânză
Ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios
Sfaturi culinare | 29 octombrie 2023

Ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios

Dacă îți place ciocolata și desertul tău preferat sunt clătitele atunci trebuie să încerci neapărat această rețetă de clătite cu ciocolată. Aluatul lor este bogat și pufos, cu gust puternic de cacao. Descoperă ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Află ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios.

Ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios
Care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor
Sfaturi culinare | 28 octombrie 2023

Care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor

Salata de cartofi este ușor de făcut și potrivită pentru orice fel de masă. Poate fi și garnitură și fel principal, se poate consuma acasă, la birou sau la picnic. Practic, uneori poate fi tot ce ai nevoie pentru o masă delicioasă. Descoperă care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor. Sfaturi utile în bucătărie.

Care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor
Cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Sfaturi utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 26 octombrie 2023

Cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Sfaturi utile în bucătărie

Extractul de vanilie nu lipsește din aproape nicio rețetă de desert. Vanilia are darul de a completa o varietate de arome, motiv pentru care e nelipsită din prăjituri. Descoperă și tu cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Iată ce spun cofetarii profesioniști.

Cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Sfaturi utile în bucătărie
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel pus pe o farfurie albă
06:03
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta 5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
nucile puse într-un castronel de lemn
05:34
Beneficiile consumului de nuci. De ce e recomandat să le incluzi în dieta ta Beneficiile consumului de nuci. De ce e recomandat să le incluzi în dieta ta
Cinci baghete crocante cu miez pufos
04:45
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Pogăcele cu brânză și unt pe un platou alb cu picior
03:42
Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase
Exemplu de carne marinată pe un tocător de lemn, pentru a înțelege cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
27 martie, 09:35
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Biscuiți Sablé așezați în straturi pe un platou de lemn
27 martie, 08:48
Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt
Fulgi de ovăz cu fructe de pădure în vas și în lingură
27 martie, 05:41
Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos Fulgi de ovăz cu fructe de pădure la cuptor. Rețetă pentru un mic dejun sănătos
Mai mulți prieteni care merg în vizită la o cramă
27 martie, 04:59
Ce trebuie să faci când mergi în vizită la o cramă. Sfaturi pentru o experiență reușită Ce trebuie să faci când mergi în vizită la o cramă. Sfaturi pentru o experiență reușită
Vezi cele mai noi articole
închide