Descoperă pe HelloTaste.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.
Chiftelele, acele mici bucăți de carne sau legume mărunțite și modelate în formă de biluțe sau discuri, se găsesc în aproape toate bucătăriile lumii de secole. Au evoluat și s-au adaptat în diferite moduri, astfel că au rămas un preparat delicios și versatil, îndrăgit de milioane de oameni din toate colțurile globului. Descoperă și tu ingredientul surpriză care îți va face compoziția pentru chiftele suculentă și foarte gustoasă.
Ingredientul surpriză care îți va face compoziția pentru chiftele suculentă și foarte gustoasăMarinarea cărnii de pui este o etapă importantă dacă vrei să ai un grătar suculent, fraged și, mai ales, gustos. Sunt zeci de rețete și modalități prin care poți face acest lucru, însă nu toate dau rezultate foarte bune. Află și tu care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Descoperă câteva sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromat
Care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromatPâinea făcută în casă este unul dintre cele mai satisfăcătoare preparate. Aproape nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, cu coaja crocantă și miezul aburind pe care poți unge cu unt galben și aromat. Mirosul pe care îl degajă în bucătărie este unul fantastic. Dacă pâinea este gustoasă, nu prea contează dacă are un aspect perfect. Totuși, dacă nu vrei să ai o pâine cu coaja crăpată trebuie să respecți câteva reguli. Iată de ce crapă pâinea în cuptor.
De ce crapă pâinea în cuptor. Sfaturi și trucuri utileSupa cu găluște este unul dintre cele mai reconfortante preparate. Este aproape un răsfăț, cu un gust bogat, cu un echilibru de nutrienți, cu găluște moi și pufoase care se topesc în gură și te ung pe suflet. Pentru unii nici nu mai contează cum sunt găluștele pentru că, în ansamblul său, supa le amintește de copilărie. Dacă totuși vrei să faci compoziția perfectă pentru găluște de griș pufoase, descoperă mai jos câteva sfaturi.
Compoziția perfectă pentru găluște de griș pufoaseCartofii sunt cea mai la îndemână garnitură. Sunt ieftini, ușor de gătit, versatili, se găsesc oriunde. Poți să îi folosești pentru aperitive, garnituri, feluri de bază, supe și ciorbe, chiar și la preparate dulci. Totuși, una dintre cele mai simple modalități de a-i prepara este să îi pui la cuptor. Descoperă secretul cartofilor copți. Iată ingredientele care îi fac mai savuroși.
Secretul cartofilor copți. Ingredientele care îi fac mai savuroșiPepenele galben suculent și dulce este unul dintre cele mai bune deserturi ale verii. Chiar dacă de cele mai multe ori îl găsești în supermarketuri tot timpul anului, în sezon este cel mai aromat și mai gustos. Iată cum îți dai seama dacă pepenele galben este copt. Descoperă câteva sfaturi utile de la specialiști.
Cum îți dai seama dacă pepenele galben este copt. Sfaturi utile de la specialiștiCuptorul cu microunde poate fi salvarea ta atunci când vrei să încălzești repede un preparat. În câteva minute ai mâncarea caldă, fără prea mult efort. Totuși, nu toate alimentele se pot încălzi în acest mod. Iată ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde. Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.
Ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde. La ce riscuri te poți expuneDacă nu ai un grătar în aer liber și nici nu vrei să murdărești prea tare aragazul, dar îți este poftă de salată de vinete, poți face vinete coapte la cuptor. Este cea mai simplă, rapidă și curată metodă.
Vinete coapte la cuptor. Trucuri și sfaturi ca să se curețe rapidAdăugarea condimentelor în cafea poate aduce o varietate de arome și note de gust, dându-i o nouă dimensiune. Condimentele precum scorțișoara, cardamomul, vanilia, nucșoara sau cacaoa pot oferi un gust delicios și un miros plăcut cafelei. Iată care sunt cele mai potrivite condimente recomandate pentru cafea.
Condimente recomandate pentru cafea. Ce să pui în ceașca ta de dimineațăAlegera unui pepene verde bun poate fi ușor o provocare, dar cu câteva sfaturi simple, vei putea alege unul copt, dulce și zemos. Dacă nu mergi în piață, unde vânzătorul îți poate face dop, iată cum alegi un pepene verde bun.
Cum alegi un pepene verde. Sfaturi care să te ajute când mergi la piațăStugurii sunt unele dintre cele mai populare fructe, perfecte pentru o gustare, la desert sau chiar alături de brânzeturi sau mezeluri. Iată câteva sfaturi care te învață cum să păstrezi strugurii pentru a rezista până la trei săptămâni.
Cum se păstrează strugurii ca să reziste până la trei săptămâniMulte rețete cer sos de roșii sau piure de roșii. Dacă te-ai întrebat care este diferența dintre piure de roșii și sos de roșii, dar și când poate fi folosit fiecare dintre ele, iată câteva explicații ce îți vor fi de folos data viitoare când gătești.
Diferența dintre piure de roșii și sos de roșii. Ce poți să folosești în preparatele taleBroccoli este recunoscut pentru conținutul său bogat în nutrienți esențiali, însă de multe ori este nedreptățit și lăsat deoparte. Iată cum să gătești corect broccoli pentru a te bucura de această legumă delicioasă cu multe beneficii asupra sănătății.
Cum să gătești corect broccoli. Secretul care îl va face fraged și apetisantPe plajă, în curte la un grătar, acasă sau într-o excursie pe munte, un știulete de porumb fiert este delicios și apreciat de adulți și de copii deopotrivă. Dacă vrei să îl prepari acasă, o poți face cu încredere. În maximum 30 de minute este gata.
Porumb fiert: cum îl alegi și cum îl găteștiPentru mulți rămâne un mister cum se face carnea în sânge. Deși este un proces foarte simplu, ține destul de mult de detalii, așa încât un pas făcut greșit poate să strice o friptură de vită. Dacă vrei să faci acasă carne medium rare iată ce trebuie să faci.
Cum se face carnea în sânge. Trucuri pentru o friptură de vită perfectăFructele și legumele congelate sunt ideale pentru a face smoothie-uri mai ales vara, când ai nevoie să te răcorești. Sunt cremoase și hrănitoare, însă va trebui să fii atentă când le folosești pentru că riști să îți distrugi blenderul. Descoperă cum poți face suc din fructe și legume congelate. Sfaturi utile pentru băuturi reușite.
Cum poți face suc din fructe și legume congelateDovleceii sunt unele dintre cele mai versatile legume ale verii. Se găsesc peste tot, sunt ieftini și îi poți transforma într-o mulțime de preparate. Dacă ai o mică grădină îi poți crește chiar tu ca să te bucuri de ei cu adevărat proaspeți. Descoperă câte tipuri de dovlecei există și cum se gătește fiecare. Uite ce preparate delicioase poți să pregătești din ei.
Câte tipuri de dovlecei există și cum se gătește fiecareSpanacul este una dintre legumele care nu ar trebui să îți lipsească din meniul săptămânal. Este sărac în calorii și are o mulțime de vitamine și minerale. Dacă vrei să te bucuri de aceste beneficii și în afara sezonului, poți pune spanac la congelator. Iată cum poți face acest lucru asfel încât leguma să își păstreze proprietățile cât mai multe luni.
Spanac la congelator. Cum îl depozitezi ca să nu se striceConservarea fructelor pentru iarnă se face de sute de ani, motiv pentru care există nenumărate variante. Probabil că și pe raftul din cămara ta există gemuri, dulcețuri, magiun de diferite fructe pe care le mănânci ca atare sau cu clătite, papanași, unt cu pâine. Iată care este diferența dintre gem, dulceață și magiun.
Care e diferența dintre gem, dulceață și magiun. Cum să alegi varianta potrivită pentru tineDacă adori ciorbele acrișoare, dar nu mai știi ce să mai adaugi în ele pentru un gust deosebit, îți oferim câteva metode de acrit ciorbele, în funcție de sezon.
Metode de acrit ciorbele, în funcție de sezonCarnea de pui poate să aibă un gust fad dacă nu este gătită corect. Ar fi păcat să o excluzi din meniu doar pentru că nu găsești soluții pentru a o transforma în preparate delicioase. Este o sursă gustoasă și relativ ieftină de proteine și se găsește peste tot. Iată cum gătești corect carnea de pui. Descoperă 20 de greșeli pe care probabil le-ai făcut la un moment dat în viață
Cum gătești corect carnea de pui. 20 de greșeli pe care probabil le-ai făcut la un moment dat în viațăSunt sfaturi legate de gătit care au trecut bariera timpului, deși sunt folosite de zeci de ani. Altele s-au dovedit a fi nu doar mâncătoare de timp dar și periculoase pentru sănătate. Iată 11 trucuri culinare de la bunica la care să renunți chiar azi. Vezi de ce e indicat să nu le mai folosești.
11 trucuri culinare de la bunica la care să renunți chiar azi. De ce e indicat să nu le mai foloseștiFructele sunt darurile minunate pe care natura ni le oferă, însă sunt diferite tipuri în fiecare sezon al anului. Pentru a ne bucura de acestea oricând dorim, avem posibilitatea să le conservăm la borcane sau să le congelăm. Îți oferim mai jos câteva sfaturi utile despre congelarea și decongelarea corectă a fructelor.
Congelarea și decongelarea corectă a fructelor, în funcție de felul în care vrei să le foloseștiPoate ți s-a întâmplat să faci prea multe prăjituri sau să fie nevoie să faci tortul cu câteva zile mai devreme înainte de momentul servirii. Poți să congelezi deserturile, însă trebuie să respecți câțiva pași pentru ca atunci când le dezgheți ca să fie la fel de moi și pufoase. Descoperă în cele ce urmează cum să congelezi prăjiturile ca să își păstreze gustul și textura.
Cum să congelezi prăjiturile ca să își păstreze gustul și texturaDacă vrei să economisești ceva bani sau, pur și simplu, nu îți place să arunci mâncarea poți să începi prin a folosi și cojile de la ananas, banane și pepene. Află mai multe despre cele 3 coji de fructe pe care nu trebuie să le mai arunci. Iată ce poți face cu ele.
3 coji de fructe pe care nu trebuie să le mai arunci. Iată ce poți face cu eleGândul de a găti cu alcool te poate speria, însă este un proces destul de simplu, aproape intuitiv. Berea, vinul, cognacul sau lichiorul sunt potrivite pentru o sumedenie de feluri de mâncare. Problema este ce fel de alcool alegi, cât poți să pui și mai ales când. Descoperă și tu cum să gătești corect cu alcool. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie
Cum să gătești corect cu alcool. Sfaturi utile în bucătărieCastraveții de seră sunt, în general, considerați superiori castraveților obișnuiți. Un prim indiciu este că sunt mai scumpi decât cei „obișnuiți”. În plus, sunt mereu protejați de o folie. De ce au producătorii atât de mare grijă de ei? Descoperă în cele ce urmează motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. Iată explicațiile la care nu te-ai așteptat
Motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. La ce folosește de fapt folia de protecțieTe-ai întrebat vreodată de ce salatele pe care le mănânci la restaurant par să fie mai gustoase decât cele pe care le faci acasă? Iată care este secretul salatelor de la restaurant și cum le poți face și tu acasă.
Secretul salatelor de la restaurant. De ce sunt mai gustoase decât cele pe care le faci acasăO porție de fasole verde congelată te poate salva când ai nevoie să gătești cina rapid sau pur și simplu îți este dor de aromele verii în miezul iernii. Prin congelare fasolea verde își păstrează, culoarea, aroma și textura timp de luni de zile.
Fasole verde la congelator. Trucuri pentru a obține rețete delicioase în afara sezonuluiCafeaua ne trezește dimineața în primul rând cu aroma cu care umple toată casa, mai ales atunci când este turnată în ceașcă. Fie că o preferi neagră sau mai dulce, cu lapte de vacă sau cu puțin lapte vegetal, fierbinte sau un pic mai rece, cafeaua este cea care dă savoare dimineților. Pentru un plus de gust ai putea adăuga în ceașca ta câteva condimente pentru cafea.
Condimente pentru cafea. Ce poți să adaugi pentru un plus de savoarePoate ai uitat să cumperi ouă de la supermarket sau ai scăpat cutia pe podea. Poate nu mănânci produse de origine animală, dar ești dornică să încerci câteva prăjituri clasice. În aceste cazuri schimburile sunt utile. Astăzi, vom împărtăși cei mai buni înlocuitori de ouă și câteva dintre rețetele noastre preferate în care nu este necesar să folosești ouă. Descoperă cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri. Iată câteva sfaturi utile de la cofetarii profesioniști
Cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri. Sfaturi utile de la cofetarii profesioniștiCăpșunile pe cât sunt de delicioase, pe atât de puțin timp rezistă. Nu contează de unde le cumperi, fie le consumi, fie prelucrezi, pentru că vor începe să mucegăiască foarte repede. Iată cum pui căpșuni la congelator pentru a le putea consuma și când trece sezonul lor.
Căpșuni la congelator. Cum le poți păstra pentru rețete delicioaseExistă unt gras, unt cu un conținut mai mic de grăsimi, unt sărat sau unt nesărat. Care dintre ele este cel mai potrivit pentru prăjituri sau produse se patiserie? În cele ce urmează vom descoperi împreună care este cel mai bun unt pentru prăjituri. Iată câteva sfaturi utile de la cofetarii profesioniști.
Care este cel mai bun unt pentru prăjituri. Sfaturi utile de la cofetarii profesioniștiSarea este unul dintre cele mai vechi și mai utilizate condimente. Arheologii au găsit dovezi ale producției de sare care arată că se consuma și acum 8.000 de ani. Gustul sărat este unul dintre cele cinci gusturi de bază pe care le experimentăm, împreună cu dulcele, acru, amar și umami. Descoperă principalele tipuri de sare. Iată ce recomandă specialiștii să ai mereu în bucătărie.
Tipuri de sare. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în bucătărieSalata de ouă este un preparat pe cât de simplu, pe atât de pretențios. Dacă folosești ingredientele nepotrivite vei obține un amestec zemos, deloc apetisant. Iată cele 7 ingrediente pe care nu e recomandat să le pui într-o salată de ouă. Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.
7 ingrediente pe care nu e recomandat să le pui într-o salată de ouăFaci parte din categoria celor care pun mâncarea rămasă în caserolă imediat după ce se termină masa sau mai stai câteva ore până se răcește și de-abia apoi te ocupi de ea? Descoperă în cele ce urmează ce se întâmplă dacă pui mâncarea fierbinte în frigider.
Ce se întâmplă dacă pui mâncarea fierbinte în frigider. Sfaturi pe care e recomandat să nu le ignoriCharles de Gaulle spunea despre Franța că „este imposibil să guvernezi o țară cu 258 de brânzeturi diferite„. Generalul se referea la soiurile recunoscute, dar există peste 1.000 de brânzeturi diferite, după unele estimări. Atât de multe tipuri de brânză aduc și o mulțime de reguli legate de modul de a o mânca. Hai să aflăm împreună cum se servesc corect brânzeturile și ce reguli se aplică la mesele din Franța.
Cum se servesc corect brânzeturile. Regulile aplicate la mesele din FranțaSe poate întâmpla să nu ai ouă în casă și să ai nevoie de ele. Nu îți face probleme. Poți să înlocuiești ouăle în rețete cu ușurință, cu ingrediente pe care sigur le ai în cămară sau în frigider. Descoperă în cele ce urmează cum poți să înlocuiești ouăle în rețete. Iată 9 variante care nu dau greș.
Cum poți să înlocuiești ouăle în rețete. 9 variante care nu dau greșNu puțini au șansa să guste aceste ingrediente. Gurmanzii din întreaga lume le caută pentru a se bucura de aceste alimente unice, exclusiviste. Descoperă și tu care sunt cele mai scumpe ingrediente din lume și află de ce suunt atât de rare și greu de procurat.
Cele mai scumpe ingrediente din lume. Ce folosesc specialiștii în bucătărieNu poți face grătar fără să pui și câteva legume pe care să le ai drept garnitură. Sunt delicioase, suculente, pline de vitamine, minerale și fibre. Le poți pregăti atât pe grătar cu cărbuni, cât și pe cel cu gaz. Descoperă cum să gătești legume la grătar. Iată câteva metodele prin care rămân suculente și crocante.
Cum să gătești legume la grătar. Metodele prin care rămân suculente și crocanteCăpșunile sunt fructele vedetă ale acestui sezon. Nu poți să treci pe lângă ele și să nu ți se facă poftă de gustul lor dulce-acrișor, de textura lor zemoasă. Pe cât sunt de bune, pe atât este de greu să alegi unele care să nu se deterioreze când ajungi acasă și le pui sub jetul de apă să le speli. Descoperă cum să alegi cele mai bune căpșuni. Iată câteva trucuri utile pentru momentele în care mergi la cumpărături
Cum să alegi cele mai bune căpșuni. Trucuri utile pentru momentele în care mergi la cumpărăturiOrezul este unul dintre cele mai populare alimente din lume. În anumite zone ale lumii reprezintă hrana de bază, fiind consumat la aproape fiecare masă a zilei. Fiecare cultură are modul preferat de a consuma orezul: orezul fiert în China, în combinație cu fasolea neagră în Cuba, cu nucă de cocos în Columbia, sub formă de paella în Spania, italienii au risotto, drept garnitură pentru curry în Pakistan, jambalaya în sudul SUA și bibimbap în Coreea. Descoperă în cele ce urmează care este diferența dintre orezul brun și cel alb.
Care este diferența dintre orezul brun și cel alb. Iată ce spun nutriționiștiiFiecăruia dintre noi ni s-a întâmplat să găsim cartofi încolțiți printre cei buni. Îi aruncăm sau curățăm tulpinile care au început să crească și îi consumăm? Descoperă în cele ce urmează de ce nu este recomandat să consumi cartofi încolțiți.
De ce nu este recomandat să consumi cartofi încolțiți. Iată ce spun specialiștiiProbabil ai gătit paste măcar o singură dată în viața ta. Este unul dintre primele preparatele pe care înveți să le faci când ești copil, este mâncarea cea mai la îndemână atunci când te grăbești și vrei ceva bun. Indiferent dacă le faci pentru că adori pastele sau că le faci din când în când trebuie să respecți câteva reguli pentru a le prepara corect. Descoperă 10 sfaturi ca să gătești cele mai bune paste.
10 sfaturi ca să gătești cele mai bune pasteFrișca este, de fapt, smântână grasă care a fost bătută până a devinit ușoară și pufoasă. Procesul poate fi realizat cel mai ușor cu un un mixer, dar în lipsa lui poți folosi un tel sau o furculiță. Frișca este adesea îndulcită cu zahăr granulatat, dar mai poate fi și aromată cu vanilie. Aceasta din urmă poartă denumirea de cremă chantilly. Descoperă în cele ce urmează mai multe despre ingredientul secret care te ajută să nu ți se lase frișca.
Ingredientul secret care te ajută să nu ți se lase frișcaDacă vrei să te bucuri de gustul bogat al fructelor și legumelor trebuie să le alegi pe cele al căror sezon este în plină floare. Atunci sunt suficient de coapte, iar aromele lor sunt puternice și bogate. Iată ce ar trebui să consumi în funcție de anotimp în ghidul fructelor și legumelor de sezon.
Ghidul fructelor și legumelor de sezon. Ce să alegi în funcție de fiecare anotimpAi făcut vreodată vreo aprovizionare mai serioasă de fructe și legume și ți-ai dat seama după câteva zile că au mucegăit în frigider? Cu siguranță, măcar în timpul pandemiei, ai trecut prin această situație neplăcută. Nu numai că este o risipă de bani, dar atunci când vei vrea să folosești anumite fructe sau legume nu vei mai avea cele necesare. Descoperă câteva trucuri simple pentru ca alimentele să reziste mai mult timp.
Trucuri simple pentru ca alimentele să reziste mai mult timpOuăle poșate sunt foarte gustoase, dar necesită îndemânare pentru a fi preparate corect. Sunt perfecte pentru un mic dejun sau pentru un brunch în vacanță. Pentru că procesul de preparare este unul destul de riguros, ouăle poșate au ajuns să fie considerate o delicatesă. Iată 11 sfaturi de la bucătari pentru a face ouă poșate perfecte.
11 sfaturi de la bucătari pentru a face ouă poșate perfecteO tigaie bună de fontă este o comoară. Este atât de durabilă încât, dacă este îngrijită corespunzător, poate fi lăsată moștenire din generație în generație. Pare că poți găti în ea orice, însă nu este chiar așa. Iată 8 preparate pe care nu trebuie să le gătești niciodată într-o tigaie de fontă.
8 preparate pe care nu trebuie să le gătești niciodată într-o tigaie de fontăPentru ca o friptură să fie cu adevărat delicioasă are nevoie de o marinadă potrivită. Ingredientele acesteia vor frăgezi carnea și îi vor da un gust extraordinar. Trebuie doar să știi ce trebuie să folosești pentru fiecare tip de carne. Descoperă cele mai bune marinade pentru fiecare tip de carne.
Cele mai bune marinade pentru fiecare tip de carne. Sfaturi în bucătărie de la specialiști