Descoperă pe HelloTaste.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.
 
                    Cartofii copți nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Simpli sau cu umpluturi savuroase, sunt perfect ca fel principal sau drept garnitură. Ca să îți iasă pufoși la interior și cu crustă crocantă ar trebui să folosești un dispozitiv. Descoperă care este instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți. Rezultatul va fi delicios.
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți 
                    Guacamole este unul dintre preparatele care se potrivesc cu aproape orice. Îl poți servi cu legume proaspete sau gătite, cu ouă, cu pâine prăjită, cu burgeri, cu carne. Problema este că dacă vei prepara o cantitate mai mare vei constata că nu rămâne verde, ba mai mult va capăta o culoare maronie deloc apetisantă. Iată Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Sfaturi simple și utile în bucătărie.
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile 
                    Laptele vegetal este o alegere potrivită dacă ai alergii alimentare sau dacă vrei să faci o schimbare în dieta ta. Există atât de multe alternative, încât ai posibilitatea să încerci ceva diferit în fiecare zi fără să te plictisești. Avantajul este că poate fi folosit și ca ingredient în diverse rețete, chiar și în cele cu aluat care au nevoie de coacere. Descoperă și tu care este cel mai bun lapte vegetal pentru aluaturi și blaturi. Vezi la ce concluzii au ajuns specialiștii.
Care este cel mai bun lapte vegetal pentru aluaturi și blaturi 
                    Ganache-ul de ciocolată este una dintre cele mai rafinate creme pe care o poți face pentru prăjiturile tale. O combinație de smântână pentru gătit și ciocolată topită care se transformă într-o cremă bogată, perfectă pentru deserturi elegante. Este nevoie de tehnică pentru a-l prepara ca un cofetar cu experiență. Descoperă cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat.
Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui 
                    Brownie sau negresa așa cum o știm noi este una dintre cele mai iubite prăjituri. Are un gust bogat de ciocolată, cu o textură și cu glazură de ciocolată crocantă deasupra că nu poți să nu o iubești. Dacă totuși îți mai rămân câteva bucăți și vrei să le congelezi, iată ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum poți să îi redai savoarea cu un singur ingredient.
Ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum îi redai savoarea cu un singur ingredient 
                    De cele mai multe ori arunci coaja legumelor. Ar trebui să te gândești de două ori înainte de a face acest lucru pentru că sunt pline de fibre, antioxidanți și vitamine. Descoperă și tu cele 5 legume pe care nu trebuie să le mai cureți de coajă. Vezi la ce concluzii au ajuns specialiștii.
5 legume pe care nu trebuie să le mai cureți de coajă. Sfaturi utile în bucătărie 
                    Să faci un mousse perfect poate ți se pare o sarcină grea. Totul este să încerci și pe măsură ce capeți experiență vei vedea că nu este atât de complicat pe cât pare. Efortul tău merită. Iată 8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect
8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect. Rețeta unui desert catifelat 
                    Avocado este un fruct pe cât de versatil și de gustos, pe atât de greu de ales. Probabil ți s-a întâmplat să tai un avocado necopt și să nu știi ce să faci cu el. Nu îl arunca pentru că îl poți salva foarte ușor. Iată ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. În ce rețete poți să-l incluzi cu ușurință.
Ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. Rețete delicioase în care poți să-l incluzi 
                    Covorașul din silicon pentru copt este fabricat din silicon și fibră de sticlă, special conceput pentru a fi folosit în alimentație. De cele mai multe ori este utilizat pentru a coace prăjituri, fiind preferat pentru că are suprafața antiaderentă. Covorașele de copt din silicon se găsesc în diferite forme, dimensiuni și culori.
De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri 
                    Este de preferat să consumi alimentele proaspete, însă uneori se întâmplă să fii nevoită să le cumperi congelate. Iată 7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Vezi de ce spun specialiștii că ar trebui să renunți la ele.
7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști 
                    Ți s-a întâmplat să desfaci o sticlă de băutură alcoolică și să nu o bei pe toată imediat? Descoperă și tu cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla. Ca să te bucuri cât mai mult de conținutul său trebuie să o păstrezi în anumite condiții.
Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla 
                    Ganache-ul este un sos cremos și bogat preparat din ciocolată și smântână lichidă, care aduce o notă de rafinament oricărui tort. Cu toate acestea, există un aspect important de luat în considerare atunci când folosiți ganache pentru torturi: consistența. Descoperă și tu cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect. Sfaturi utile de la cofetarii specialiști.
Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect 
                    Ce fel de vin ar trebui să folosești pentru gătit? Pui la marinadă vinul scump pe care îl bei de obicei sau alegi unul mai ieftin? Îți explicăm tot ce ar trebui să știi despre gătitul cu vin. Descoperă și tu care este adevărul despre gătitul cu vin. Iată câteva trucuri și sfaturi utile în bucătărie.
Adevărul despre gătitul cu vin. Trucuri utile în bucătărie 
                    Alegerea afinelor, căpșunilor sau zmeurii perfecte poate fi o sarcină destul de dificilă, mai ales dacă sunt vândute în recipiente închise. Este destul de greu să îți dai seama dacă printre ele nu se ascund fructe mucegăite, deteriorate sau prea moi. Descoperă cum poți alege cele mai bune fructe vândute în ambalaj de plastic. Iată câteva sfaturi utile pentru orice gospodină.
Cum poți alege cele mai bune fructe vândute în ambalaj de plastic. Sfaturi utile pentru orice gospodină 
                    Maioneza de casă este o emulsie din doar 6 ingrediente proaspete: ulei, ou, suc de lămâie, muștar Dijon și sare. Se face relativ simplu, dar cu toate acestea nu de puține ori te-ai întrebat de ce se taie maioneza. Află ce duce la acest lucru și cum poți să o repari.
De ce se taie maioneza și cum poți să o repari. Sfaturi utile în bucătărie 
                    De câte ori nu ai renunțat la a cumpăra ananas pentru că nu îți place să îl tai? Nu ești singura persoană căreia i se întâmplă acest lucru. Să tai un ananas poate fi dificil și pentru cei mai îndemânatici dintre noi. Descoperă și tu cum să tai ananasul. Iată câteva sfaturi simple și utile de la specialiști pe care le poți aplica la tine în bucătărie.
Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utile 
                    Compoturile de fructe sunt o modalitate excelentă de a conserva fructele pentru iarnă. Deoarece fructele sunt procesate la maturitate maximă și adesea la scurt timp de la recoltare, conservele își păstrează aceeași valoare nutritivă. Iată cum poți folosi fructele din compot pentru a te bucura de gustul lor tot anul. Sfaturi simple și utile de la specialiști.
Cum poți folosi fructele din compot pentru a te bucura de gustul lor tot anul 
                    Mazărea este consumată în întreaga lume. Deși ne referim la ea ca la o legumă, păstăile verzi și boabele de mazăre sunt din punct de vedere tehnic fructele și semințele plantei. Este un ingredient ușor de gătit și poate constitui o masă fără niciun alt adaos. Descoperă totul despre mazăre. Află cum să o gătești și ce condimente este indicat să folosești.
Totul despre mazăre. Cum să o gătești și ce condimente e indicat să folosești 
                    Terciul de ovăz este unul dintre cele mai consistente, hrănitoare și versatile preparate pentru micul dejun. Aceste cereale au o multitudine de beneficii pentru sănătate, mai ales a sistemului gastrointestinal și a inimii. Descoperă și tu cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Iată care sunt trucurile simple și rapide.
Cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Trucuri simple și rapide 
                    Orezul este versatil, sățios, hrănitor și ușor de preparat. Poate fi fel principal sau aperitiv, poate fi gătit simplu, cu legume sau cu carne. Află mai multe despre principalele greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie.
Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie 
                    Cartofii dulci sunt considerați a fi o variantă mai sănătoasă a cartofilor albi. Sunt mai bogați în fibre și au un conținut ridicat de vitamina C. Dincolo de caracteristicile lor nutritive, cartofii dulci sunt delicioși și pot fi integrați într-o mulțime de rețete. Descoperă cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute.
Cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute 
                    Multe dintre rețetele de deserturi cer folosirea gelatinei sub formă de foi sau pudră. Care este diferența dintre cele două tipuri? Descoperă și tu cum se folosește gelatina în rețete. Iată câteva sfaturi utile pentru a avea rezultate spectaculoase.
Cum se folosește gelatina în rețete. Sfaturi utile pentru rezultate spectaculoase 
                    Ouăle sunt o opțiune sănătoasă și sățioasă pentru mic dejun. Sunt o sursă bună de proteine care oferă energie și o senzație de sațietate pe tot parcursul zilei. Sunt foarte versatile putând fi preparate într-o mulțime de feluri. Descoperă cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Iată câteva sfaturi utile de la bucătari.
Cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Sfaturi de la bucătari 
                    Legumele și fructele murate sunt cea mai veche metodă prin care oamenii au încercat să păstreze savoarea lor peste iarnă. Sunt apreciate atât pentru gustul lor, cât și pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății. Dacă vrei să știi de ce fermentează murăturile și ce poți face ca să oprești acest proces, atunci poți să descoperi în rândurile de mai jos.
De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces 
                    Dacă te apuci vreodată să pregătești vreun desert sau orice alt fel de mâncare și constați că nu ai smântână în frigider, nu te panica. Ai putea să încerci să pui lapte la prins și să culegi smântâna de deasupra, dar este un proces de durată. Descoperă cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci.
Cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci 
                    Vremea rece cere preparate calde, cremoase, pline de vitamine care să răsfețe simțurile. Nu se potrivește nimic mai bine decât o supă cremă, indiferent că este de legume sau cu carne. Trebuie să fie suficient de groasă, cremoasă, fină, aromată. Descoperă și tu cum poți îngroșa supa cremă cu un singur ingredient minute. Trucul este al unui bucătar francez.
Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez 
                    Dacă obișnuiești să îți faci un stoc de produse pentru o perioadă mai lungă de timp trebuie să știi că sunt alimente cu termen de valabilitate mai scurt decât îți imaginezi. În plus, după deschidere unele dintre ele mai sunt bune pentru consum pentru o perioadă limitată de timp.
5 alimente cu termen de valabilitate mai scurt decât îți imaginezi 
                    Ți s-a întâmplat probabil să îți rămână o jumătate de ceapă pe care ai aruncat-o pentru că nu ai vrut să o pui în frigider din cauza mirosului. Acum nu mai trebuie să faci acest lucru pentru că există soluții prin care poți păstra aerul proaspăt în frigider chiar dacă acolo ai depozitată jumătate de ceapă. Descoperă și tu cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Iată câteva sfaturi utile pentru gospodine.
Cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Sfaturi utile pentru gospodine 
                    Ai uitat să scoți de la frigider crema de brânză și ai nevoie de ea cât mai moale pentru a o folosi într-o rețetă? Descoperă cum să înmoi mai repede crema de brânză. Sfaturi utile pe care să le folosești în bucătărie.
Cum să înmoi mai repede crema de brânză 
                    Dacă îți place ciocolata și desertul tău preferat sunt clătitele atunci trebuie să încerci neapărat această rețetă de clătite cu ciocolată. Aluatul lor este bogat și pufos, cu gust puternic de cacao. Descoperă ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Află ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios.
Ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios 
                    Salata de cartofi este ușor de făcut și potrivită pentru orice fel de masă. Poate fi și garnitură și fel principal, se poate consuma acasă, la birou sau la picnic. Practic, uneori poate fi tot ce ai nevoie pentru o masă delicioasă. Descoperă care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor. Sfaturi utile în bucătărie.
Care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor 
                    Extractul de vanilie nu lipsește din aproape nicio rețetă de desert. Vanilia are darul de a completa o varietate de arome, motiv pentru care e nelipsită din prăjituri. Descoperă și tu cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Iată ce spun cofetarii profesioniști.
Cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Sfaturi utile în bucătărie 
                    Scoicile reprezintă o delicatesă apreciată în întreaga lume pentru gustul lor delicios și multitudinea de moduri în care pot fi gătite. Sunt adesea savurate în mod simplu, cu unt și usturoi, dar și în preparate sofisticate din bucătăria gourmet. Descoperă și tu cum se spală scoicile acasă pentru a fi bune de consum. Metoda cea mai simplă și mai rapidă.
Cum se spală scoicile acasă. Cea mai simplă variantă, fără ustensile și soluții speciale 
                    Ouăle poșate sunt simbolul meselor elegante, a micului dejun târziu, luat în tihnă. Nu este preparatul cel mai ușor de pregătit, dar odată ce ai deprins tehnica nu vei vrea să mai mănânci altfel ouăle. În plus, nu trebuie să folosești ulei sau alte grăsimi pentru a le găti, astfel că au un conținut scăzut de calorii. Iată ce sunt ouăle poșate și cum le poți prepara ușor. Bucătarii spun că este o artă să le gătești.
Ce sunt ouăle poșate și de ce e o artă să le prepari 
                    Uneori se întâmplă să avem pene de curent mai lungi sau mai scurte. Dacă putem sta pe întuneric sau putem folosi lanterne pentru a lumina casa, adevărata problemă apare atunci când avem mâncare în frigider. Experții de la Reader’s Digest ne explică în cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric.
Cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric. Ce spun specialiștii 
                    Ai de preparat un desert care are nevoie de ciocolată albă topită? Până la un punct aceasta se comportă la fel ca cea neagră, însă trebuie să îi acorzi mai multă atenție pentru că are un punct de topire diferit. Iată cum se topește ciocolata albă pentru ca desertul tău să fie fin și cremos. Metode simple și utile pentru toate gospodinele.
Cum se topește ciocolata albă. 8 metode care nu dau greș 
                    Să pui conserve pentru iarnă poate fi o sarcină destul de solicitantă, însă satisfacția de a avea fructe și legume disponibile pe toată perioada sezonului rece este una enormă. În plus, orice conservă vei face vei avea avantajul de a le putea folosi pentru mai multe preparate pentru că sunt foarte versatile. Descoperă și tu câteva reguli importante atunci când faci conserve în casă. Iată ce spun specialiștii.
Reguli importante atunci când faci conserve în casă. Sfaturi utile de la specialiști 
                    Nu este tocmai simplu să fierbi ouăle astfel încât să fie și tari și să le și poți curăța de coajă ușor. De fapt, câte persoane vei întreba, atâtea sfaturi diferite vei obține, pentru că fiecare are varianta ta. Descoperă și tu cum să cureți ouăle fierte. Iată câteva sfaturi utile.
Cum să cureți ouăle fierte. Sfaturi utile în bucătărie 
                    Sarea este unul dintre ingredientele esențiale pentru murături. Fără de ea nu ai putea să faci saramura. Contează atât cantitatea folosită, dar mai ales calitatea acesteia. Cel mai simplu mod de a alege este să citești pe etichetă și să optezi pentru sortimentele pe care scrie „sare pentru murături” dacă ești în dilema legată de sare iodată sau neiodată pe care o poți pune la murături.
Sare iodată sau neiodată. Care e diferența și ce se pune la murături 
                    Probabil de multe ori te-ai întrebat înainte de a te apuca de treabă câtă sare se pune la murături. Este detaliul care face diferența între niște conserve de legume gustoase, care rezistă toată iarna și niște murături care fermentează și trebuie aruncate înainte de prima zăpadă.
Câtă sare se pune la murături. Recomandări și trucuri 
                    Te-ai apucat de gătit și în mijlocul procesului ți-ai dat seama că nu mai ai pastă de tomate? Nu poți să nu pui acest ingredient pentru că ai schimba cu totul gustul preparatului. Descoperă și tu cu ce poți înlocui pasta de tomate. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie.
Cu ce poți înlocui pasta de tomate. Sfaturi utile în bucătărie 
                    Ciupercile sunt delicioase, dar atunci când vine vorba de curățat sunt mai pretențioase. Pentru a nu le distruge calitățile organoleptice este bine să înlături impuritățile în funcție de tipul de ciuperci. Iată cum se curăță corect ciupercile. Descoperă care este singura situație în care poți folosi apa.
Cum se curăță corect ciupercile. Care este singura situație în care poți folosi apa 
                    Sparanghelul are o mulțime de beneficii pentru sănătate și nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică. Specialiștii spun că trebuie să profiți de toate beneficiile acestei legume atât de gustoase. Iată cum gătești corect sparanghelul. Descoperă câteva trucuri pentru preparate delicioase.
Cum gătești corect sparanghelul. Trucuri pentru preparate delicioase 
                    Avocado este unul dintre fructele pe care dacă nu îl consumi la momentul oportun poți să ai parte de surprize. Poți să îl încerci dimineața și să fie încă tare, iar seara la cină să fie deja prea copt. Iată cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado. Descoperă metoda care le prelungește durata de viață cu câteva zile
Cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado. Metoda care le prelungește durata de viață cu câteva zile 
                    Vanilia este una dintre cele mai iubite arome din lume, recunoscută pentru dulceața sa subtilă și profunzimea gustului. Această prețioasă aromă este obținută din boabele plantei de vanilie și este adesea folosită pentru a îmbunătăți gustul diverselor produse culinare, de la deserturi la băuturi. Extractul de vanilie este unul dintre cele mai comune produse derivate din vanilie și este un ingredient esențial în bucătărie, cofetărie și patiserie.
Extractul de vanilie se poate face și acasă. Descoperă metoda simplă și rapidă 
                    Mămăliga este, în aparență, foarte simplu de preparat. Apă, sare, mălai și atât. Totuși, proporția între aceste ingrediente, timpul de fierbere și momentul în care adaugi mălaiul sunt foarte importante. Iată cât mălai se pune la 1 litru de apă și cât trebuie fiartă mămăliga pentru a avea consistența perfectă.
Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă 
                    Friteuza cu aer cald este unul dintre aparatele care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Este utilă atât pentru prepararea alimentelor, dar și pentru reîncălzirea lor. Friptura de vită nu face excepție. Descoperă și tu cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită rămâne suculentă.
Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă 
                    Coaja cartofilor ajunge în marea majoritate a cazurilor la gunoi. Sunt situații în care cartofii se consumă fără a fi curățați, dar acestea sunt mult prea puține și țin de cele mai multe ori de preferințele personale și de tipul de tubercul folosit. Descoperă din ce se obține și cum se folosește pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie.
Pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie. La ce se folosește 
                    De câte ori ți s-a întâmplat să scoți un pachet cu carne din congelator pentru că voiai să gătești ceva și între timp să ți se schimbe planurile? Dacă ai pus carnea înapoi în congelator trebuie să știi că nu ai făcut un lucru sigur pentru sănătatea ta. Iată de ce nu trebuie să recongelezi niciodată carnea care a fost dezghețată. La ce riscuri te-ai putea expune.
De ce nu trebuie să recongelezi niciodată carnea care a fost dezghețată 
                    Pâinea nu lipsește din nicio casă și este unul dintre alimentele pe care le cumperi într-o cantitate mai mare decât ai nevoie să consumi la o masă. Cum depozitezi ceea ce rămâne astfel încât să nu se usuce? Iată care este cel mai potrivit ambalaj pentru pâine pentru a-i crește durata de viața.
Care este cel mai potrivit ambalaj pentru pâine. Ce poți face ca să reziste mai mult timp 
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                    