Sfaturi culinare

Descoperă pe HelloTaste.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.

De ce nu este recomandat să consumi cartofi încolțiți. Iată ce spun specialiștii
Sfaturi culinare | 22 mai 2023

De ce nu este recomandat să consumi cartofi încolțiți. Iată ce spun specialiștii

Fiecăruia dintre noi ni s-a întâmplat să găsim cartofi încolțiți printre cei buni. Îi aruncăm sau curățăm tulpinile care au început să crească și îi consumăm? Descoperă în cele ce urmează de ce nu este recomandat să consumi cartofi încolțiți.

De ce nu este recomandat să consumi cartofi încolțiți. Iată ce spun specialiștii
10 sfaturi ca să gătești cele mai bune paste
Sfaturi culinare | 16 mai 2023

10 sfaturi ca să gătești cele mai bune paste

Probabil ai gătit paste măcar o singură dată în viața ta. Este unul dintre primele preparatele pe care înveți să le faci când ești copil, este mâncarea cea mai la îndemână atunci când te grăbești și vrei ceva bun. Indiferent dacă le faci pentru că adori pastele sau că le faci din când în când trebuie să respecți câteva reguli pentru a le prepara corect. Descoperă 10 sfaturi ca să gătești cele mai bune paste.

10 sfaturi ca să gătești cele mai bune paste
Ingredientul secret care te ajută să nu ți se lase frișca
Sfaturi culinare | 8 mai 2023

Ingredientul secret care te ajută să nu ți se lase frișca

Frișca este, de fapt, smântână grasă care a fost bătută până a devinit ușoară și pufoasă. Procesul poate fi realizat cel mai ușor cu un un mixer, dar în lipsa lui poți folosi un tel sau o furculiță. Frișca este adesea îndulcită cu zahăr granulatat, dar mai poate fi și aromată cu vanilie. Aceasta din urmă poartă denumirea de cremă chantilly. Descoperă în cele ce urmează mai multe despre ingredientul secret care te ajută să nu ți se lase frișca.

Ingredientul secret care te ajută să nu ți se lase frișca
Ghidul fructelor și legumelor de sezon. Ce să alegi în funcție de fiecare anotimp
Sfaturi culinare | 7 mai 2023

Ghidul fructelor și legumelor de sezon. Ce să alegi în funcție de fiecare anotimp

Dacă vrei să te bucuri de gustul bogat al fructelor și legumelor trebuie să le alegi pe cele al căror sezon este în plină floare. Atunci sunt suficient de coapte, iar aromele lor sunt puternice și bogate. Iată ce ar trebui să consumi în funcție de anotimp în ghidul fructelor și legumelor de sezon.

Ghidul fructelor și legumelor de sezon. Ce să alegi în funcție de fiecare anotimp
Trucuri simple pentru ca alimentele să reziste mai mult timp
Sfaturi culinare | 6 mai 2023

Trucuri simple pentru ca alimentele să reziste mai mult timp

Ai făcut vreodată vreo aprovizionare mai serioasă de fructe și legume și ți-ai dat seama după câteva zile că au mucegăit în frigider? Cu siguranță, măcar în timpul pandemiei, ai trecut prin această situație neplăcută. Nu numai că este o risipă de bani, dar atunci când vei vrea să folosești anumite fructe sau legume nu vei mai avea cele necesare. Descoperă câteva trucuri simple pentru ca alimentele să reziste mai mult timp.

Trucuri simple pentru ca alimentele să reziste mai mult timp
11 sfaturi de la bucătari pentru a face ouă poșate perfecte
Sfaturi culinare | 26 aprilie 2023

11 sfaturi de la bucătari pentru a face ouă poșate perfecte

Ouăle poșate sunt foarte gustoase, dar necesită îndemânare pentru a fi preparate corect. Sunt perfecte pentru un mic dejun sau pentru un brunch în vacanță. Pentru că procesul de preparare este unul destul de riguros, ouăle poșate au ajuns să fie considerate o delicatesă. Iată 11 sfaturi de la bucătari pentru a face ouă poșate perfecte.

11 sfaturi de la bucătari pentru a face ouă poșate perfecte
8 preparate pe care nu trebuie să le gătești niciodată într-o tigaie de fontă
Sfaturi culinare | 24 aprilie 2023

8 preparate pe care nu trebuie să le gătești niciodată într-o tigaie de fontă

O tigaie bună de fontă este o comoară. Este atât de durabilă încât, dacă este îngrijită corespunzător, poate fi lăsată moștenire din generație în generație. Pare că poți găti în ea orice, însă nu este chiar așa. Iată 8 preparate pe care nu trebuie să le gătești niciodată într-o tigaie de fontă.

8 preparate pe care nu trebuie să le gătești niciodată într-o tigaie de fontă
Cele mai bune marinade pentru fiecare tip de carne. Sfaturi în bucătărie de la specialiști
Sfaturi culinare | 24 aprilie 2023

Cele mai bune marinade pentru fiecare tip de carne. Sfaturi în bucătărie de la specialiști

Pentru ca o friptură să fie cu adevărat delicioasă are nevoie de o marinadă potrivită. Ingredientele acesteia vor frăgezi carnea și îi vor da un gust extraordinar. Trebuie doar să știi ce trebuie să folosești pentru fiecare tip de carne. Descoperă cele mai bune marinade pentru fiecare tip de carne.

Cele mai bune marinade pentru fiecare tip de carne. Sfaturi în bucătărie de la specialiști
Tipuri de scoici și modul în care pot fi consumate. Sfaturi practice de la specialiști
Sfaturi culinare | 23 aprilie 2023

Tipuri de scoici și modul în care pot fi consumate. Sfaturi practice de la specialiști

Scoicile sunt pe cât de delicioase, pe atât de greu de mâncat. Dacă respecți câteva reguli, poți să le consumi chiar și la restaurant fără să îți fie teamă că dai greș.

Tipuri de scoici și modul în care pot fi consumate. Sfaturi practice de la specialiști
Sfaturi practice pentru ca fructele să rămână proaspete mai mult timp. Ce poți face pentru a te bucura mai mult de ele
Sfaturi culinare | 16 aprilie 2023

Sfaturi practice pentru ca fructele să rămână proaspete mai mult timp. Ce poți face pentru a te bucura mai mult de ele

Ți s-a întâmplat, poate, să cumperi mai multe fructe decât poți mânca în câteva zile. După câteva zile ai constatat că majoritatea s-au stricat și că trebuie să le arunci. Ce poți face pentru a păstra fructele proaspete cât mai mult timp? Descoperă câteva sfaturi practice pentru ca fructele să rămână proaspete mai mult timp.

Sfaturi practice pentru ca fructele să rămână proaspete mai mult timp. Ce poți face pentru a te bucura mai mult de ele
Cum vopsești ouăle de Paște cu orez
Sfaturi culinare | 13 aprilie 2023

Cum vopsești ouăle de Paște cu orez

Este întotdeauna distractiv să decorezi ouăle de Paște! De-a lungul anilor, oamenii au venit cu multe metode diferite. Una dintre cele mai distractive metode este însă tehnica orezului. Iată cum vopsești ouăle de Paște cu orez.

Cum vopsești ouăle de Paște cu orez
Tehnica hârtiei creponate pentru vopsitul ouălor de Paști
Galerie foto
Sfaturi culinare | 13 aprilie 2023

Tehnica hârtiei creponate pentru vopsitul ouălor de Paști

Tehnica hârtiei creponate pentru vopsitul ouălor de Paști e la îndemâna tuturor și nu ne necesită nici ea foarte multe ustensile. Doar puțin mai multă răbdare și un pic de dexteritate.

Tehnica hârtiei creponate pentru vopsitul ouălor de Paști
Sfaturi ușor de urmat pentru a avea ouă proaspete cât mai mult timp
Sfaturi culinare | 8 aprilie 2023

Sfaturi ușor de urmat pentru a avea ouă proaspete cât mai mult timp

Ouăle sunt o sursă accesibilă de proteine și grăsimi de calitate, vitamine și minerale. Sunt foarte versatile, putând fi transformate într-o mulțime de preparate. Poți doar să fierbi un ou și ai o mic-dejun sănătos și gustos. Cum faci totuși să ai ouă proaspete mai mult timp.

Sfaturi ușor de urmat pentru a avea ouă proaspete cât mai mult timp
Ouă decorate cu tehnica șervețelelor imprimate, pentru un platou spectaculos
Galerie foto
Sfaturi culinare | 7 aprilie 2023

Ouă decorate cu tehnica șervețelelor imprimate, pentru un platou spectaculos

Dacă dorești să ai pe platoul cu ouă vopsite într-un spectacol de culori și forme diferite, poți pregăti și ouă decorate cu tehnica șervețelelor imprimate. Se pregătesc destul de simplu, însă necesită mai multă atenție și răbdare.

Ouă decorate cu tehnica șervețelelor imprimate, pentru un platou spectaculos
Cea mai bună făină pentru cozonaci. Ce poți să folosești pentru rețetele tale
Sfaturi culinare | 2 aprilie 2023

Cea mai bună făină pentru cozonaci. Ce poți să folosești pentru rețetele tale

Pe cât sunt de buni sunt cozonacii pe atât de multă atenție necesită pentru preparare. Fiecare detaliu este important, de la ingrediente la temperatura din camera în care îi pregătești. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să alegi cea mai bună făină pentru cozonaci.

Cea mai bună făină pentru cozonaci. Ce poți să folosești pentru rețetele tale
8 sfaturi pentru a găti corect carnea de origine vegetală
Sfaturi culinare | 27 martie 2023

8 sfaturi pentru a găti corect carnea de origine vegetală

Carnea de origine vegetală este din ce în ce mai consumată la nivel global. Analiștii spun că va ajunge la o cotă de piață de aproape 8% până în 2030. Este consumată de vegetarieni, de persoanele care țin post sau de cei care vor să limiteze aportul de proteină din sursă animală. Iată 8 sfaturi pentru a găti corect carnea de origine vegetală.

8 sfaturi pentru a găti corect carnea de origine vegetală
Tu folosești corect sarea? Iată ce greșeli faci fără să îți dai seama
Sfaturi culinare | 22 februarie 2023

Tu folosești corect sarea? Iată ce greșeli faci fără să îți dai seama

Sarea este unul dintre ingredientele de care avem nevoie pentru a fi sănătoși. Sodiul este esențial pentru buna funcționare a corpului nostru, în special pentru sistemul cardiovascular și cel nervos. Din cele mai vechi timpuri oamenii și-au dat seama de importanța ei și au folosit-o chiar ca monedă cu o valoare extrem de mare. Cu toate acestea uneori nu o utilizăm corect. Află dacă tu folosești corect sarea.

Tu folosești corect sarea? Iată ce greșeli faci fără să îți dai seama
Tot ce trebuie să știi atunci când gătești varza. Sfaturi de la specialiști
Sfaturi culinare | 19 februarie 2023

Tot ce trebuie să știi atunci când gătești varza. Sfaturi de la specialiști

Varza este varianta cea mai la îndemână când ai nevoie de o garnitură plină de vitamine, accesibilă, versatilă și ieftină. De la banala salată cu doar puțin ulei, piper și sare la preparate mai sofisticate, cu condimente exotice, varza este o legumă pe care trebuie să o ai în casă. Modul cum gătești varza ține doar de preferințele tale. Iată tot ce trebuie să știi atunci când gătești varza.

Tot ce trebuie să știi atunci când gătești varza. Sfaturi de la specialiști
Ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde
Sfaturi culinare | 18 februarie 2023

Ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde

Cui nu îi place un sandvici cald cu brânză, cu roșii, cu mezeluri de calitate, poate și cu câteva rotocoale subțiri de ceapă roșie pentru o aromă mai intensă? E potrivit la micul-dejun, la o gustare, pentru un prânz la birou, pentru o cină rapidă, acasă, la drum. Hai să aflăm împreună ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde.

Ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde
Cum să gătești varza de Bruxelles ca să fie delicioasă
Sfaturi culinare | 15 februarie 2023

Cum să gătești varza de Bruxelles ca să fie delicioasă

Varza de Bruxelles este o legumă cu frunze verzi, cu capete mici și compacte. Are o aromă pământoasă, vegetală, ușor amară și poate fi gătită prin prăjire, sotare, la cuptor sau la grătar. Hai să aflăm împreună cum să gătești varza de Bruxelles ca să fie delicioasă.

Cum să gătești varza de Bruxelles ca să fie delicioasă
Când adaugi sarea în mâncare. Cum poți da mai mult gust preparatelor tale
Sfaturi culinare | 12 februarie 2023

Când adaugi sarea în mâncare. Cum poți da mai mult gust preparatelor tale

Sare este nelipsită din rețete, fie că sunt ciorbe, fripturi, tocănițe, chiar și prăjituri. Se pune în orice. Te-ai întrebat vreodată care este rostul ei? Află când adaugi sarea în mâncarea pentru a-i da mai mult gust.

Când adaugi sarea în mâncare. Cum poți da mai mult gust preparatelor tale
3 motive pentru care nu trebuie să înlocuiești smântâna din aluaturi
Sfaturi culinare | 4 februarie 2023

3 motive pentru care nu trebuie să înlocuiești smântâna din aluaturi

Bunicile noastre adăugau smântână în majoritatea preparatelor coapte. Astăzi, pentru că ne dorim alimente cu cât mai puține calorii, smântâna a fost înlocuită cu tot felul de alte grăsimi sau a fost eliminată de tot din rețete. Iată 3 motive pentru care nu trebuie să înlocuiești smântâna din aluaturi.

3 motive pentru care nu trebuie să înlocuiești smântâna din aluaturi
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Sfaturi culinare | 2 februarie 2023

Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an

Cartofii și ceapa sunt nelipsiți din bucătăria noastră. Ne salvează de multe ori din situația în care nu știm ce să gătim. În cazul în care ai cumpărat cantități mai mari trebuie să știi cum să le depozitezi astfel încât să reziste cât mai mult timp. Hai să aflăm împreuă mai multe despre depozitarea cepei și a cartofilor.

Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Cum se congelează bananele. Metoda care te va ajuta să nu mai arunci niciodată fructele
Sfaturi culinare | 30 ianuarie 2023

Cum se congelează bananele. Metoda care te va ajuta să nu mai arunci niciodată fructele

Ți s-a întâmplat să cumperi mai multe banane și după câteva zile să înceapă să se strice? În acest caz nu ai prea multe variante pentru a le salva. Ori le transformi într-un desert cum ar fi banana bread sau în biscuiți, ori le congelezi. Hai să aflăm împreună cum se congelează bananele.

Cum se congelează bananele. Metoda care te va ajuta să nu mai arunci niciodată fructele
Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide
Sfaturi culinare | 30 ianuarie 2023

Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide

Pe cât de bun este avocado pe atât de dificil pare să alegi din magazin unul care să fie perfect copt pentru a fi consumat imediat. Hai să aflăm împreună cum ajuți avocado să se coacă.

Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide
Cum să reîncălzești coastele ca să rămână suculente și gustoase
Sfaturi culinare | 29 ianuarie 2023

Cum să reîncălzești coastele ca să rămână suculente și gustoase

Nu arunca coastele rămase de la cină! Pot fi un prânz excelent dacă le reîncălzești urmând câțiva pași simpli.

Cum să reîncălzești coastele ca să rămână suculente și gustoase
Ce este brânza Velveeta? De ce este atât de iubită de americani
Sfaturi culinare | 29 ianuarie 2023

Ce este brânza Velveeta? De ce este atât de iubită de americani

Velveeta este unul dintre cele mai populare tipuri de brânză, mai ales în SUA. Și-a câștigat faima pentru că este moale, are o consistență destul de ușoară, o aromă echilibrată și o culoare care o scoate în evidență—portocaliu. De cele mai multe ori este folosită la sandvișuri sau alte preparate care necesită brânză topită pentru că se topește foarte ușor, fără să facă bulgărași.

Ce este brânza Velveeta? De ce este atât de iubită de americani
Cu ce poți înlocui sucul de lămâie. 10 variante la îndemâna oricui
Sfaturi culinare | 28 ianuarie 2023

Cu ce poți înlocui sucul de lămâie. 10 variante la îndemâna oricui

Sucul de lămâie este folosit pentru multe preparate, însă nu avem citricele în casă de fiecare dată când avem nevoie. Cu ce poți înlocui sucul de lămâie? Hai să descoperim împreună.

Cu ce poți înlocui sucul de lămâie. 10 variante la îndemâna oricui
5 înlocuitori ai amidonului de porumb care te salvează din impas
Sfaturi culinare | 26 ianuarie 2023

5 înlocuitori ai amidonului de porumb care te salvează din impas

Dacă rețeta ta cere să folosești amidon de porumb și nu ai la îndemână poți să pui unul dintre cele 5 ingrediente de mai jos. Vei obține același efect.

5 înlocuitori ai amidonului de porumb care te salvează din impas
Cel mai bun mod de a înmuia untul pentru prăjituri și creme
Sfaturi culinare | 23 ianuarie 2023

Cel mai bun mod de a înmuia untul pentru prăjituri și creme

De câte ori ai început să gătești o prăjitură și ai realizat în timp ce amestecai ingredientele că ai nevoie de unt moale, iar tu ai uitat să îl scoți din frigider? Cum faci să grăbești procesul?

Cel mai bun mod de a înmuia untul pentru prăjituri și creme
Cum să scoți mai ușor prăjiturile din formele în care le-ai copt
Sfaturi culinare | 21 ianuarie 2023

Cum să scoți mai ușor prăjiturile din formele în care le-ai copt

Prăjitura pe care tocmai ai făcut-o miroase divin, a crescut și arată ca în reviste. Când trebuie să o scoți din forma în care ai copt-o îți dai seama că nu vei reuși să o faci fără să-i strici marginile sau chiar să o rupi de tot. Hai să descoperim mai multe despre cum să scoți mai ușor prăjiturile din formele de copt.

Cum să scoți mai ușor prăjiturile din formele în care le-ai copt
Ciocolată caldă vs cacao fierbinte. Care dintre ele este mai bună
Sfaturi culinare | 20 ianuarie 2023

Ciocolată caldă vs cacao fierbinte. Care dintre ele este mai bună

La prima vedere, pare că dacă comanzi ciocolată caldă sau cacao fierbinte vei primi același produs. De cele mai multe ori acest lucru se întâmplă, doar că nu este corect. Hai să aflăm mai multe despre ciocolată caldă vs cacao fierbinte.

Ciocolată caldă vs cacao fierbinte. Care dintre ele este mai bună
Ce este făina de secară și în ce preparate se folosește
Sfaturi culinare | 18 ianuarie 2023

Ce este făina de secară și în ce preparate se folosește

Secara este o cereală, la fel ca grâul și orzul, cultivată în special în zonele cu climă ceva mai rece. Oamenii folosesc secara de mai bine de 2000 de ani. Hai să aflăm împreună ce este făina de secară și cum se folosește

Ce este făina de secară și în ce preparate se folosește
Testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consum
Sfaturi culinare | 17 ianuarie 2023

Testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consum

Toate ouăle pe care le cumperi din comerț au inscripționate pe ele o dată. După trecerea ei ai tentația să le arunci, însă trebuie să știi că mai sunt bune câteva săptămâni bune după aceea dată. Află care este testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consum.

Testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consum
Sfaturile lui Gordon Ramsay pentru cele mai bune ouă prăjite
Sfaturi culinare | 15 ianuarie 2023

Sfaturile lui Gordon Ramsay pentru cele mai bune ouă prăjite

Ouăle prăjite sunt perfecte pentru micul-dejun. Pe cât par de simplu de făcut, pe atât sunt de complicat, mai ales dacă vrei să fie cu gălbenușul zemos și albușul ușor crocant. Celebrul bucătar Gordon Ramsay dezvăluie care este secretul lui pentru a obține cele mai bune ouă prăjite. Află care sunt sfaturile lui Gordon Ramsay pentru cele mai bune ouă prăjite.

Sfaturile lui Gordon Ramsay pentru cele mai bune ouă prăjite
Totul despre tigăile de fontă. Cum trebuie alese și ce avantaje au
Sfaturi culinare | 13 ianuarie 2023

Totul despre tigăile de fontă. Cum trebuie alese și ce avantaje au

Vasele de gătit din fontă au revenit la modă fiind recomandate de bucătari pentru rezistența lor, dar și de nutriționiști pentru faptul că nu interferează cu alimentele. Adevărul este că sunt folosite de sute de ani pentru că sunt ușor de folosit, de curățat și de depozitat.

Totul despre tigăile de fontă. Cum trebuie alese și ce avantaje au
Ce poți găti în tigaia neaderentă și pentru ce să nu o folosești niciodată
Sfaturi culinare | 11 ianuarie 2023

Ce poți găti în tigaia neaderentă și pentru ce să nu o folosești niciodată

Din bucătăria ta nu ar trebui să lipsească tigaia neaderentă de calitate. Chiar dacă ți se pare că poți găti în ea orice, adevărul este că în unele cazuri rezultatul nu este cel dorit. Află ce poți găti în tigaia neaderentă și pentru ce să nu o folosești niciodată.

Ce poți găti în tigaia neaderentă și pentru ce să nu o folosești niciodată
Cum să faci ouă poșate perfecte. Sfaturi de la bucătari
Sfaturi culinare | 8 ianuarie 2023

Cum să faci ouă poșate perfecte. Sfaturi de la bucătari

Ouăle poșate perfecte, așa cum le primești la micul-dejun la hoteluri și restaurante de calitate, pot fi făcute și acasă dacă stăpânești câteva tehnici simple. 

Cum să faci ouă poșate perfecte. Sfaturi de la bucătari
Ce să nu gătești la air fryer, potrivit specialiștilor
Sfaturi culinare | 7 ianuarie 2023

Ce să nu gătești la air fryer, potrivit specialiștilor

Friteuza cu aer cald sau air fryerul a devenit un produs electrocasnic din ce în ce mai utilizat pentru că scutește timp, dar și pentru că preparatele rezultate au mai puține grăsimi. Totuși, nu poți găti orice folosindu-l. Hai să aflăm împreuă ce să nu gătești la air fryer.

Ce să nu gătești la air fryer, potrivit specialiștilor
Sfaturi practice care te ajută să nu se mai lipească peștele de tigaie
Sfaturi culinare | 4 ianuarie 2023

Sfaturi practice care te ajută să nu se mai lipească peștele de tigaie

Probabil ți s-a întâmplat măcar o singură dată în viață să gătești pește și să ți se lipească de tigaie. Când ai vrut să îl scoți în farfurie aproape că s-a rupt, indifirent cât de bun era gustul lui, nu părea deloc apetisant. Iată câteva sfaturi practice care te ajută să nu se mai lipească peștele de tigaie.

Sfaturi practice care te ajută să nu se mai lipească peștele de tigaie
Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine
Sfaturi culinare | 31 decembrie 2022

Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine

Noaptea de Revelion este încărcată de superstiții și fiecare încearcă să facă tot felul de lucruri pentru a-i merge mai bine în anul în care intră. Pare că totul contează, de la modul în care te îmbraci la ceea ce pui pe masă. Hai să aflăm împreună ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine.

Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine
Condimente potrivite pentru carne. Ce se potrivește cu fiecare tip în parte
Sfaturi culinare | 29 decembrie 2022

Condimente potrivite pentru carne. Ce se potrivește cu fiecare tip în parte

Condimentarea cărnii înainte de a o găti este cel mai important pas pentru a avea un preparat gustos. Chiar dacă are aroma ei specifică, în funcție de animalul de la care provine, are totuși nevoie și de ierburi aromatice complementare pentru a căpăta și mai mult gust.

Condimente potrivite pentru carne. Ce se potrivește cu fiecare tip în parte
6 ingrediente pentru prăjituri pentru care merită să plătești mai mult
Sfaturi culinare | 26 decembrie 2022

6 ingrediente pentru prăjituri pentru care merită să plătești mai mult

Unele ingrediente pentru prăjituri sunt destul de scumpe, mai ales dacă alegi să prepari torturi sau deserturi mai complexe. Prețul făinii și al zahărului nu îl simți în portofel, însă trebuie să ții cont că ai nevoie de multe altele.

6 ingrediente pentru prăjituri pentru care merită să plătești mai mult
Ce înseamnă lapte pasteurizat. Cum se obține și ce avantaje are
Sfaturi culinare | 26 decembrie 2022

Ce înseamnă lapte pasteurizat. Cum se obține și ce avantaje are

Laptele pasteurizat este un lapte crud supus unui tratament termic la maximum 20 de minute după ce a fost colectat. Procedura asigură distrugerea bacteriilor și implicit a unui termen de valabilitate mai mare.

Ce înseamnă lapte pasteurizat. Cum se obține și ce avantaje are
Compoziția pentru sarmale. Rețete, trucuri și cantități
Sfaturi culinare | 21 decembrie 2022

Compoziția pentru sarmale. Rețete, trucuri și cantități

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun, însă le poți face în orice perioadă a anului. Sunt foarte spornice, consistente și gustoase. Există sute de rețete de sarmale. Fiecare familie are combinație proprie de condimente și de cărnuri, tehnicile de împachetare și timpi de fierbere.

Compoziția pentru sarmale. Rețete, trucuri și cantități
Semințele de in te pot ajuta să slăbești. Cum trebuie să le consumi ca să funcționeze
Sfaturi culinare | 19 decembrie 2022

Semințele de in te pot ajuta să slăbești. Cum trebuie să le consumi ca să funcționeze

Semințele de in sunt un ingredient foarte valoros din punct de vedere nutrițional, însă trebuie consumate cu grijă, respectând un anumit mod de preparare. Doar așa îți vor putea susține sănătatea sistemului digestiv. Hai să descoperim modul în care semințele de in te pot ajuta să slăbești.

Semințele de in te pot ajuta să slăbești. Cum trebuie să le consumi ca să funcționeze
Care este diferența dintre ceapa albă și cea galbenă. Cum să le folosești în bucătărie
Sfaturi culinare | 17 decembrie 2022

Care este diferența dintre ceapa albă și cea galbenă. Cum să le folosești în bucătărie

Dacă vrei să gătești un preparat care necesită ceapă albă, dar tu ai doar ceapă galbenă. Oare poți să o folosești? Nu ești singura în această situație. Ceapa galbenă este una dintre cele mai utilizate legume și se găsește în aproape orice gospodărie. Hai să aflăm împreună care este diferența dintre ceapa albă și cea galbenă

Care este diferența dintre ceapa albă și cea galbenă. Cum să le folosești în bucătărie
Ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii
Sfaturi culinare | 16 decembrie 2022

Ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii

Pastele sunt preparatul perfect care te salvează atunci când ai nevoie de o masă rapidă. Se fac foarte rapid și, dacă nu ești pretențioasă, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente necostisitoare. Hai să aflăm împreună ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii.

Ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii
Care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză. Cum să o pregătești în funcție de modul de utilizare a acesteia
Sfaturi culinare | 14 decembrie 2022

Care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză. Cum să o pregătești în funcție de modul de utilizare a acesteia

Maioneza este unul dintre cele mai comune sosuri folosite pentru diferite feluri de mâncare. O pui langa legume, în salate, în alte sosuri, lângă preparate cu carne. Dacă vrei să faci pregătești acest sos acasă iată care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză

Care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză. Cum să o pregătești în funcție de modul de utilizare a acesteia
Cum să cureți calcarul depus pe fierbătorul de apă
Sfaturi culinare | 12 decembrie 2022

Cum să cureți calcarul depus pe fierbătorul de apă

Pe măsură ce trece timpul fierbătorul de apă va avea de suferit din cauza depunerilor de calcar. Dacă nu îl cureți în mod constant aparatul tău nu va mai funcționa corect și în cele din urmă nu va mai merge deloc. Află cum să cureți calcarul depus pe fierbătorul de apă

Cum să cureți calcarul depus pe fierbătorul de apă
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cum se păstrează bananele ilustrat cu ajutorul mai multor banane pe un blat de lemn
04:25
Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele
Șalota pusă într-un bol alb
03:37
Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă
griș cu lapte vegetal
03:19
Griș cu lapte vegetal. Desertul versatil pe care îl vei îndrăgi de la prima linguriță Griș cu lapte vegetal. Desertul versatil pe care îl vei îndrăgi de la prima linguriță
Tort Mărțișor secționat pe platou
02:52
Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie
Linguine cu creveți servite într-un bol negru
26 februarie, 08:24
Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de Italia Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de Italia
Legume la air fryer pentru un prânz delicios
26 februarie, 07:30
Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură
Piure delicios de cartofi dulci într-o crăticioară roșie alături de câteva felii de cartof dulce
26 februarie, 06:21
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
cum să cheltui mai puțin pe mâncare
26 februarie, 05:33
10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești 10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești
Vezi cele mai noi articole
închide