Descoperă pe HelloTaste.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.
Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite și apreciate feluri de mâncare din bucătăria internațională. Sunt sinonime cu gustul tradițional și cu momentele de sărbătoare. Această specialitate culinară, împachetată cu grijă în foi de varză sau în frunze de viță-de-vie, este un amestec savuros de arome și texturi care a traversat generații și granițe. Află de ce se desfac sarmalele. Descoperă de la specialiști câteva trucuri pentru împăturire.
De ce se desfac sarmalele. Trucuri pentru împăturireCâteva bucăți de bacon aduc mai multă savoare în orice preparat le-ai adăuga. Dau gust sandviciurilor, supelor cremă, salatelor, ba chiar este bun și simplu. Baconul este bun crud, dar dacă îl prăjești puțin va fi mai crocant, iar grăsimea va elibera mai multe arome. Iată cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime. Sfaturi simple și utile în bucătărie.
Cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsimeTahini este o pastă preparată din semințe de susan și folosită cu precădere în bucătăria din Orientul Mijlociu. Aceasta e folosită în special pentru humus, baba ganoush sau halva. Descoperă și tu 4 înlocuitori pentru tahini. Aceste variante sunt simple, rapide și accesibile.
4 înlocuitori pentru tahini. Variante simple și rapidePuține preparate pot concura cu simplitatea și savoarea cartofilor copți. Sunt îndrăgiți de oamenii din toate colțurile lumii datorită aromei bogate și a texturii crocante și pufoase. Pot fi o gustare rapidă sau o garnitură sofisticată la felurile principale. Descoperă de ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie.
De ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Sfaturi utile în bucătărieKetchupul, muștarul, wasabi, sosul barbeque sau maioneza sunt sosuri care completează gustul preparatelor tale preparate. Același rol o au și condimentele care sunt folosite în bucătărie de sute de ani. Folosite corect pot fi o binecuvântare, dar dacă le utilizezi greșit poți să strici mâncarea. Descoperă și tu o listă cu greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente. Iată la ce conluzii au ajuns specialiștii
Greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimenteCina pare a fi una dintre cele mai complicate mese ale zilei. După o zi la serviciu, presărată cu tot felul de treburi pentru casă, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să stai mult în bucătărie. Indiferent dacă gătești pentru tine sau pentru mai multe persoane vrei să ai o alimentație sănătoasă. Iată 5 condimente pe care să le folosești pentru o cină sănătoasă. Sfaturi utile de la specialiști.
5 condimente pe care să le folosești pentru o cină sănătoasăPoate ți se pare că sfaturile pe care ți le dă bunica legate de bucătărie sunt depășite, dar nu uita că cea mai bună mâncare din mâinile ei a ieșit. Experiența ei te poate ajuta să dai bucatelor gustul de care îți este dor din copilăria ta. Oricât de multe electrocasnice moderne ai e bine să încerci și aceste trucuri de la bunica. Descoperă și tu cele 15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine. Iată ce poți face pentru a fi o gospodină desăvârșită.
15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bineDe câte ori nu ai uitat să scoți carnea de pui din congelator atunci când aveai de gând să o prepari la cină? Iată cât de sigur este să gătești carnea de pui congelată. Descoperă la ce concluzii au ajuns specialiștii de peste hotare.
Cât de sigur este să gătești carnea de pui congelată. Iată ce spun specialiștiiFriptura de vită este unul dintre cele mai pretențioase preparate, mai ales dacă vrei să le gătești acasă. Există două metode pe care le poți folosi, iar rezultatul să fie similar cu cel de la un restaurant de lux. Descoperă care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă. Sfaturi utile de la bucătarii profesioniști.
Care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectăPeștele și fructele de mare sunt produse care ar trebui consumate cel puțin o dată pe săptămână datorită beneficiilor lor nutritive, dar și gustului savuros. Ideal este să le cumperi proaspete, însă uneori poate fi complicat să îți dai seama dacă au fost pescuite de curând sau stau în galantar de zile bune. Iată 11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice. Vezi ce spun specialiștii.
11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se striceCarnea de vită este considerată deseori o delicatesă culinară, oferă o paletă bogată de arome și gusturi. Pentru a le pune în valoare trebuie să folosești mirodenii potrivite, care să completeze și evidențieze savoarea naturală a cărnii. Iată ce condimente se pun la carnea de vită pentru ca preparatele tale să fie delicioase.
Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasăCartofii copți nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Simpli sau cu umpluturi savuroase, sunt perfect ca fel principal sau drept garnitură. Ca să îți iasă pufoși la interior și cu crustă crocantă ar trebui să folosești un dispozitiv. Descoperă care este instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți. Rezultatul va fi delicios.
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copțiGuacamole este unul dintre preparatele care se potrivesc cu aproape orice. Îl poți servi cu legume proaspete sau gătite, cu ouă, cu pâine prăjită, cu burgeri, cu carne. Problema este că dacă vei prepara o cantitate mai mare vei constata că nu rămâne verde, ba mai mult va capăta o culoare maronie deloc apetisantă. Iată Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Sfaturi simple și utile în bucătărie.
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zileLaptele vegetal este o alegere potrivită dacă ai alergii alimentare sau dacă vrei să faci o schimbare în dieta ta. Există atât de multe alternative, încât ai posibilitatea să încerci ceva diferit în fiecare zi fără să te plictisești. Avantajul este că poate fi folosit și ca ingredient în diverse rețete, chiar și în cele cu aluat care au nevoie de coacere. Descoperă și tu care este cel mai bun lapte vegetal pentru aluaturi și blaturi. Vezi la ce concluzii au ajuns specialiștii.
Care este cel mai bun lapte vegetal pentru aluaturi și blaturiGanache-ul de ciocolată este una dintre cele mai rafinate creme pe care o poți face pentru prăjiturile tale. O combinație de smântână pentru gătit și ciocolată topită care se transformă într-o cremă bogată, perfectă pentru deserturi elegante. Este nevoie de tehnică pentru a-l prepara ca un cofetar cu experiență. Descoperă cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat.
Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricuiBrownie sau negresa așa cum o știm noi este una dintre cele mai iubite prăjituri. Are un gust bogat de ciocolată, cu o textură și cu glazură de ciocolată crocantă deasupra că nu poți să nu o iubești. Dacă totuși îți mai rămân câteva bucăți și vrei să le congelezi, iată ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum poți să îi redai savoarea cu un singur ingredient.
Ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum îi redai savoarea cu un singur ingredientDe cele mai multe ori arunci coaja legumelor. Ar trebui să te gândești de două ori înainte de a face acest lucru pentru că sunt pline de fibre, antioxidanți și vitamine. Descoperă și tu cele 5 legume pe care nu trebuie să le mai cureți de coajă. Vezi la ce concluzii au ajuns specialiștii.
5 legume pe care nu trebuie să le mai cureți de coajă. Sfaturi utile în bucătărieSă faci un mousse perfect poate ți se pare o sarcină grea. Totul este să încerci și pe măsură ce capeți experiență vei vedea că nu este atât de complicat pe cât pare. Efortul tău merită. Iată 8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect
8 sfaturi pentru a obține un mousse perfect. Rețeta unui desert catifelatAvocado este un fruct pe cât de versatil și de gustos, pe atât de greu de ales. Probabil ți s-a întâmplat să tai un avocado necopt și să nu știi ce să faci cu el. Nu îl arunca pentru că îl poți salva foarte ușor. Iată ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. În ce rețete poți să-l incluzi cu ușurință.
Ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. Rețete delicioase în care poți să-l incluziCovorașul din silicon pentru copt este fabricat din silicon și fibră de sticlă, special conceput pentru a fi folosit în alimentație. De cele mai multe ori este utilizat pentru a coace prăjituri, fiind preferat pentru că are suprafața antiaderentă. Covorașele de copt din silicon se găsesc în diferite forme, dimensiuni și culori.
De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituriEste de preferat să consumi alimentele proaspete, însă uneori se întâmplă să fii nevoită să le cumperi congelate. Iată 7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Vezi de ce spun specialiștii că ar trebui să renunți la ele.
7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiștiȚi s-a întâmplat să desfaci o sticlă de băutură alcoolică și să nu o bei pe toată imediat? Descoperă și tu cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla. Ca să te bucuri cât mai mult de conținutul său trebuie să o păstrezi în anumite condiții.
Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticlaGanache-ul este un sos cremos și bogat preparat din ciocolată și smântână lichidă, care aduce o notă de rafinament oricărui tort. Cu toate acestea, există un aspect important de luat în considerare atunci când folosiți ganache pentru torturi: consistența. Descoperă și tu cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect. Sfaturi utile de la cofetarii specialiști.
Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfectCe fel de vin ar trebui să folosești pentru gătit? Pui la marinadă vinul scump pe care îl bei de obicei sau alegi unul mai ieftin? Îți explicăm tot ce ar trebui să știi despre gătitul cu vin. Descoperă și tu care este adevărul despre gătitul cu vin. Iată câteva trucuri și sfaturi utile în bucătărie.
Adevărul despre gătitul cu vin. Trucuri utile în bucătărieAlegerea afinelor, căpșunilor sau zmeurii perfecte poate fi o sarcină destul de dificilă, mai ales dacă sunt vândute în recipiente închise. Este destul de greu să îți dai seama dacă printre ele nu se ascund fructe mucegăite, deteriorate sau prea moi. Descoperă cum poți alege cele mai bune fructe vândute în ambalaj de plastic. Iată câteva sfaturi utile pentru orice gospodină.
Cum poți alege cele mai bune fructe vândute în ambalaj de plastic. Sfaturi utile pentru orice gospodinăMaioneza de casă este o emulsie din doar 6 ingrediente proaspete: ulei, ou, suc de lămâie, muștar Dijon și sare. Se face relativ simplu, dar cu toate acestea nu de puține ori te-ai întrebat de ce se taie maioneza. Află ce duce la acest lucru și cum poți să o repari.
De ce se taie maioneza și cum poți să o repari. Sfaturi utile în bucătărieDe câte ori nu ai renunțat la a cumpăra ananas pentru că nu îți place să îl tai? Nu ești singura persoană căreia i se întâmplă acest lucru. Să tai un ananas poate fi dificil și pentru cei mai îndemânatici dintre noi. Descoperă și tu cum să tai ananasul. Iată câteva sfaturi simple și utile de la specialiști pe care le poți aplica la tine în bucătărie.
Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utileCompoturile de fructe sunt o modalitate excelentă de a conserva fructele pentru iarnă. Deoarece fructele sunt procesate la maturitate maximă și adesea la scurt timp de la recoltare, conservele își păstrează aceeași valoare nutritivă. Iată cum poți folosi fructele din compot pentru a te bucura de gustul lor tot anul. Sfaturi simple și utile de la specialiști.
Cum poți folosi fructele din compot pentru a te bucura de gustul lor tot anulMazărea este consumată în întreaga lume. Deși ne referim la ea ca la o legumă, păstăile verzi și boabele de mazăre sunt din punct de vedere tehnic fructele și semințele plantei. Este un ingredient ușor de gătit și poate constitui o masă fără niciun alt adaos. Descoperă totul despre mazăre. Află cum să o gătești și ce condimente este indicat să folosești.
Totul despre mazăre. Cum să o gătești și ce condimente e indicat să foloseștiTerciul de ovăz este unul dintre cele mai consistente, hrănitoare și versatile preparate pentru micul dejun. Aceste cereale au o multitudine de beneficii pentru sănătate, mai ales a sistemului gastrointestinal și a inimii. Descoperă și tu cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Iată care sunt trucurile simple și rapide.
Cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Trucuri simple și rapideOrezul este versatil, sățios, hrănitor și ușor de preparat. Poate fi fel principal sau aperitiv, poate fi gătit simplu, cu legume sau cu carne. Află mai multe despre principalele greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie.
Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărieCartofii dulci sunt considerați a fi o variantă mai sănătoasă a cartofilor albi. Sunt mai bogați în fibre și au un conținut ridicat de vitamina C. Dincolo de caracteristicile lor nutritive, cartofii dulci sunt delicioși și pot fi integrați într-o mulțime de rețete. Descoperă cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute.
Cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minuteMulte dintre rețetele de deserturi cer folosirea gelatinei sub formă de foi sau pudră. Care este diferența dintre cele două tipuri? Descoperă și tu cum se folosește gelatina în rețete. Iată câteva sfaturi utile pentru a avea rezultate spectaculoase.
Cum se folosește gelatina în rețete. Sfaturi utile pentru rezultate spectaculoaseOuăle sunt o opțiune sănătoasă și sățioasă pentru mic dejun. Sunt o sursă bună de proteine care oferă energie și o senzație de sațietate pe tot parcursul zilei. Sunt foarte versatile putând fi preparate într-o mulțime de feluri. Descoperă cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Iată câteva sfaturi utile de la bucătari.
Cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Sfaturi de la bucătariLegumele și fructele murate sunt cea mai veche metodă prin care oamenii au încercat să păstreze savoarea lor peste iarnă. Sunt apreciate atât pentru gustul lor, cât și pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății. Dacă vrei să știi de ce fermentează murăturile și ce poți face ca să oprești acest proces, atunci poți să descoperi în rândurile de mai jos.
De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest procesDacă te apuci vreodată să pregătești vreun desert sau orice alt fel de mâncare și constați că nu ai smântână în frigider, nu te panica. Ai putea să încerci să pui lapte la prins și să culegi smântâna de deasupra, dar este un proces de durată. Descoperă cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci.
Cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulciVremea rece cere preparate calde, cremoase, pline de vitamine care să răsfețe simțurile. Nu se potrivește nimic mai bine decât o supă cremă, indiferent că este de legume sau cu carne. Trebuie să fie suficient de groasă, cremoasă, fină, aromată. Descoperă și tu cum poți îngroșa supa cremă cu un singur ingredient minute. Trucul este al unui bucătar francez.
Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francezDacă obișnuiești să îți faci un stoc de produse pentru o perioadă mai lungă de timp trebuie să știi că sunt alimente cu termen de valabilitate mai scurt decât îți imaginezi. În plus, după deschidere unele dintre ele mai sunt bune pentru consum pentru o perioadă limitată de timp.
5 alimente cu termen de valabilitate mai scurt decât îți imagineziȚi s-a întâmplat probabil să îți rămână o jumătate de ceapă pe care ai aruncat-o pentru că nu ai vrut să o pui în frigider din cauza mirosului. Acum nu mai trebuie să faci acest lucru pentru că există soluții prin care poți păstra aerul proaspăt în frigider chiar dacă acolo ai depozitată jumătate de ceapă. Descoperă și tu cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Iată câteva sfaturi utile pentru gospodine.
Cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Sfaturi utile pentru gospodineAi uitat să scoți de la frigider crema de brânză și ai nevoie de ea cât mai moale pentru a o folosi într-o rețetă? Descoperă cum să înmoi mai repede crema de brânză. Sfaturi utile pe care să le folosești în bucătărie.
Cum să înmoi mai repede crema de brânzăDacă îți place ciocolata și desertul tău preferat sunt clătitele atunci trebuie să încerci neapărat această rețetă de clătite cu ciocolată. Aluatul lor este bogat și pufos, cu gust puternic de cacao. Descoperă ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Află ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios.
Ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat deliciosSalata de cartofi este ușor de făcut și potrivită pentru orice fel de masă. Poate fi și garnitură și fel principal, se poate consuma acasă, la birou sau la picnic. Practic, uneori poate fi tot ce ai nevoie pentru o masă delicioasă. Descoperă care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor. Sfaturi utile în bucătărie.
Care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilorExtractul de vanilie nu lipsește din aproape nicio rețetă de desert. Vanilia are darul de a completa o varietate de arome, motiv pentru care e nelipsită din prăjituri. Descoperă și tu cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Iată ce spun cofetarii profesioniști.
Cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Sfaturi utile în bucătărieScoicile reprezintă o delicatesă apreciată în întreaga lume pentru gustul lor delicios și multitudinea de moduri în care pot fi gătite. Sunt adesea savurate în mod simplu, cu unt și usturoi, dar și în preparate sofisticate din bucătăria gourmet. Descoperă și tu cum se spală scoicile acasă pentru a fi bune de consum. Metoda cea mai simplă și mai rapidă.
Cum se spală scoicile acasă. Cea mai simplă variantă, fără ustensile și soluții specialeOuăle poșate sunt simbolul meselor elegante, a micului dejun târziu, luat în tihnă. Nu este preparatul cel mai ușor de pregătit, dar odată ce ai deprins tehnica nu vei vrea să mai mănânci altfel ouăle. În plus, nu trebuie să folosești ulei sau alte grăsimi pentru a le găti, astfel că au un conținut scăzut de calorii. Iată ce sunt ouăle poșate și cum le poți prepara ușor. Bucătarii spun că este o artă să le gătești.
Ce sunt ouăle poșate și de ce e o artă să le prepariUneori se întâmplă să avem pene de curent mai lungi sau mai scurte. Dacă putem sta pe întuneric sau putem folosi lanterne pentru a lumina casa, adevărata problemă apare atunci când avem mâncare în frigider. Experții de la Reader’s Digest ne explică în cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric.
Cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric. Ce spun specialiștiiAi de preparat un desert care are nevoie de ciocolată albă topită? Până la un punct aceasta se comportă la fel ca cea neagră, însă trebuie să îi acorzi mai multă atenție pentru că are un punct de topire diferit. Iată cum se topește ciocolata albă pentru ca desertul tău să fie fin și cremos. Metode simple și utile pentru toate gospodinele.
Cum se topește ciocolata albă. 8 metode care nu dau greșSă pui conserve pentru iarnă poate fi o sarcină destul de solicitantă, însă satisfacția de a avea fructe și legume disponibile pe toată perioada sezonului rece este una enormă. În plus, orice conservă vei face vei avea avantajul de a le putea folosi pentru mai multe preparate pentru că sunt foarte versatile. Descoperă și tu câteva reguli importante atunci când faci conserve în casă. Iată ce spun specialiștii.
Reguli importante atunci când faci conserve în casă. Sfaturi utile de la specialiștiNu este tocmai simplu să fierbi ouăle astfel încât să fie și tari și să le și poți curăța de coajă ușor. De fapt, câte persoane vei întreba, atâtea sfaturi diferite vei obține, pentru că fiecare are varianta ta. Descoperă și tu cum să cureți ouăle fierte. Iată câteva sfaturi utile.
Cum să cureți ouăle fierte. Sfaturi utile în bucătărieSarea este unul dintre ingredientele esențiale pentru murături. Fără de ea nu ai putea să faci saramura. Contează atât cantitatea folosită, dar mai ales calitatea acesteia. Cel mai simplu mod de a alege este să citești pe etichetă și să optezi pentru sortimentele pe care scrie „sare pentru murături” dacă ești în dilema legată de sare iodată sau neiodată pe care o poți pune la murături.
Sare iodată sau neiodată. Care e diferența și ce se pune la murături