Dacă vrei să-ți surprinzi partenerul sau familia cu un desert mai deosebit, îți recomandăm rețeta de cheesecake inimioară cu căpșuni. Desertul cucerește atât prin gustul delicios, cât și prin aspectul deosebit.
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacerePentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect rustic.
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savurosCombinația vedetă a primăverii pentru deserturi savuroase este cea dintre rubarbă și căpșuni. Pentru a te convinge de armonia perfectă dintre cele două ingrediente, încearcă rețeta de crumble cu rubarbă și căpșuni. Este rețeta unui desert simplu și ușor de preparat.
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapidDacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat fraged, care nu necesită agenți de coacere sau de creștere.
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fragedPentru momentele dulci, petrecute cu familia, îți recomandăm să încerci o rețetă de brioșe cu mascarpone și rubarbă. Este rețeta unui desert simplu și ușor, de sezon.
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezonDacă îți plac torturile foarte cremoase și aromate, rețeta de tort cu două tipuri de mousse te va cuceri pe loc. Este o rețetă de tort cu mousse de ciocolată și mousse de căpșuni.
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuniNu rata sezonul florilor de salcâm fără să le incluzi în preparatele culinare, pentru a te bucura din plin de aroma lor. Îți oferim mai jos o rețetă de clătite cu flori de salcâm în aluat, pentru momentele dulci ale zilei.
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromăDacă nu ai încheiat, încă, sezonul de făcut dulceață din rubarbă, încearcă și rețeta de dulceață de rubarbă cu vanilie. Te va cuceri gustul aromat al siropului dens și al cuburilor de rubarbă.
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnăDacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât gustul cât și textura blatului.
Blat umed de tort, cu ciocolată în compozițieDacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva ingrediente.
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savurosDacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea potrivită. Nu este o rețetă complexă, doar va trebui să prepari două blaturi de tort.
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișineDacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă. Rețeta este simplă și ușoară și poate fi personalizată cu ingredientele preferate.
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintăDacă vrei să te răsfeți cu gustul căpșunilor în cât mai multe deserturi, încearcă și rețeta de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată. Te va cuceri combinația straturilor delicioase și frumos colorate.
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolatăDacă vrei să ai o cămară plină cu bunătăți pentru iarnă, trece pe lista de preparat și rețeta de dulceață de rubarbă. Este o rețetă simplă și ușoară, fără arome adăugate și fără conservanți.
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugateProfită de sezonul căpșunilor coapte și aromate și include-le în cât mai multe deserturi de nerefuzat. Îți oferim în acest scop o rețetă de prăjitură cu căpșuni și fistic.
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzatDacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai simplă de preparat.
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidăPentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, în plin sezon al căpșunilor coapte, poți prepara rețeta de tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni, glazurat cu ciocolată. Gustul tortului este de excepție, iar aspectul va fi pe măsura gustului.
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuniDacă ești în căutarea unei rețete de gustare delicioasă, trece pe listă și rețeta de budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci. Rețeta este ușor de preparat și se poate adapta după gustul fiecăruia, adăugând ingredientele preferate.
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidăDacă te numeri printre iubitorii deserturilor sub formă de eclere, choux sau profiterol, încearcă și rețeta de churros cu sos de ciocolată.
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spanioleEști în căutarea unei rețete de prăjitură delicioasă, dar mai interesantă decât o prăjitură clasică? Îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu ananas și pudră Matcha. Gustul absolut delicios al prăjiturii este completat armonios de aspectul ei spectaculos.
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasăDacă adori orezul cu lapte, dar vrei să aduci îmbunătățiri rețetei din copilărie, îl poți prepara sub formă de budincă de orez cu mere caramelizate. Te va cuceri textura cremoasă a orezului, dar și combinația delicioasă cu mere.
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilăriePentru porția de desert cu care dorești să-i răsfeți pe cei dragi, îți recomandăm să încerci o rețetă de prăjitură simplă cu rubarbă. Este simplă și din punct de vedere al listei de ingrediente, dar și al modului de preparare.
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și coloratDacă vrei să-ți cucerești invitații și familia cu un tort delicios și spectaculos, preparat cu diferite ocazii speciale, încearcă rețeta de tort Mozaic sau tort tablă de șah.
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și deliciosPrintre rețetele de prăjituri vechi, de cofetărie, adorate de toți se numără și rețeta de indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Sunt mici prăjiturele preparate din foi subțiri și rotunde, de pandișpan, umplute cu cremă și glazurate cu ciocolată.
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetăriePrăjitura Albinița este una dintre prăjiturile care ne-au îndulcit gustul copilăriei. Este o prăjitură delicioasă, care conține foi cu miere, coapte pe dosul tăvii și a cărei rețetă ți-o oferim mai jos.
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miereDacă adori deserturile cu fructe și gust dulce-acrișor, poți încerca și rețeta de prăjitură cu rubarbă și bezea. Te va cuceri combinația ingredientelor, dar și aspectul spectaculos al prăjiturii.
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișorDacă vrei să dai un alt aspect drobului pentru masa de Paște, îți recomandăm și încerci rețeta de drob în aluat fraged sub formă de coroniță.
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de PașteOrice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată câteva idei de salate pentru masa de Paște.
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoarePrintre gustările cu care îți poți răsfăța familia atunci când se adună la povești, poți trece pe lista de preparat și rețeta de pastă de ouă fierte. Este o rețetă rapidă, gustoasă și consistentă.
Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustosDacă obișnuiești să consumi carne de iepure și ești în căutare de rețete savuroase, poți încerca și rețeta de pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale. Este ideală pentru gustări delicioase, dar și pentru platoul cu aperitive de sărbători. Preparat în acest mod, pateul va avea o combinație de gusturi și texturi deosebite.
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocaleDacă vrei ca pe masa de Paște să ai și alte deserturi în afară de cozonac și pască poți încerca să pregătești câteva dulciuri mai interesante. Poți să te inspiri din cele 4 idei de bomboane pentru masa de Paște pe care le-am pregătit pentru tine.
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Carnea de miel provine de la oi mai tinere de 12 luni și este fragedă, cu o aromă subtilă. Are opt aminoacizi esențiali în proporții adecvate, proteine de înaltă calitate și este bogată în vitamine B, zinc și fier. Ai toate motivele să mănânci mai des carne de miel. Descoperă și tu 5 garnituri perfecte pentru carnea de miel. Acestea vor completa orice masă.
Pentru că ouăle umplute nu lipsesc din alimentație, îți recomandăm să încerci și rețeta de ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic. Combinația de ingrediente este și gustoasă, dar și spectaculoasă.
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fisticDacă vrei să combini verdețurile sănătoase de primăvară cu carnea de miel, pentru un plus de gust și sănătate, încearcă rețeta de ciorbă de miel cu lobodă. Este ideală de preparat pentru masa de Paște și nu numai.
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de PașteDacă nu mai ai idee cu ce să asociezi carnea de miel pentru masa de Paște, îți recomandăm să încerci rețeta de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Combinația de ingrediente este delicioasă, consistentă și foarte hrănitoare.
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de PașteMasa de Paște este una dintre cele mai speciale. Deși meniul este încărcat de cele mai multe ori cu produse tradiționale—ouă vopsite, drob, pască, cozonac, friptură de miel, poți să lași creativitatea să își spună cuvântul. Dacă nu îți place carnea de miel, este chiar necesar să faci acest lucru. Iată câteva idei de meniu de Paște fără miel din care să te inspiri.
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivăDacă vrei să petreci sărbătorile Pascale în cel mai tradițional mod și ești în căutare de rețete culinare, trece pe listă și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Se prepară simplu și ușor, la cuptor.
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de PașteRețeta de cozonac Potica sau Povitica este inspirată din bucătăriile slovenă și croată. Este rețeta unui cozonac cu multe straturi și cu umplutură bogată de nuci cu cacao și aromată cu scorțișoară.
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacaoDacă nu te-ai decis ce rețetă de drob să prepari pentru mesele Sărbătorilor Pascale, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de miel pufos pentru Paște. Este una dintre cele mai bune rețete tradiționale de aperitiv pentru masa de Paște.
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetăPentru că pasca este nelipsită de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale, îți recomandăm ca pe lângă rețeta tradițională să prepari și o rețetă de pască cu aluat fraged cu ciocolată. Este o variantă a mult adoratului desert care va cuceri atât prin gust, cât și prin aspect.
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromatăDacă nu ai preparat, încă, rețeta de stufat de miel la cuptor sau ceaun, îți oferim mai jos rețeta, specială pentru masa de Paște. Este una dintre cele mai populare rețete tradiționale cu carne de miel.
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguțăPrintre rețetele de prăjituri pe care ți-ai propus să le prepari pentru masa de Paște încearcă și rețeta de desert în formă de ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori.
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culoriPe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar și pentru privirile pofticioșilor.
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de PașteUna dintre rețetele de friptură din carne de miel pe care o poți prepara pentru mesele sărbătorilor Pascale, poate fi rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rezolvi în același timp și friptura și garnitura.
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentăDacă vrei să prepari pască pentru masa de Paște, dar te temi că nu vei avea suficient timp, îți recomandăm o rețetă de pască pufoasă fără aluat. Este cea mai simplă rețetă de pască pentru masa de Paște.
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru PașteDacă ești în căutarea unor rețete de fripturi delicioase pentru masa de Paște, poate te inspiră și rețeta de iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Combinația de ingrediente este chiar delicioasă.
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de PașteNu rata sezonul rubarbei fără a prepara rețeta de gem de rubarbă aromat. Te vei răsfăța cu un delicios gem cu gust dulce-acrișor, atât servit la micul dejun, cât și inclus în diferite deserturi.
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișorDacă nu mai ai idei ce desert să prepari pentru momentele dulci ale zilei, încearcă rețeta de gogoși de post cu apă minerală. Se prepară din ingrediente puține și simple, pe care le găsești uitate prin cămara ta.
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoarăPandișpanul este unul dintre cele mai adorate deserturi, care conține ingrediente puține și simple. Însă pentru un plus de gust și aspect, îl putem îmbogăți cu diferite ingrediente precum fructele proaspete sau uscate și ciocolata. Îți oferim mai jos o rețetă de pandișpan cu dropsuri de ciocolată, pentru momentele dulci ale zilei.
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușorÎn unele seri pare că nimic nu este mai bun decât o porție de paste. O cină simplă, clasică și totuși de efect. Dacă nu știi ce fel de paste să alegi iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de paste italiene și pentru ce se folosește fiecare sortiment.
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine