Pentru că vara cele mai adorate deserturi sunt pe bază de fructe, avem pentru tine o rețetă de prăjitură cu multe fructe și cremă de vanilie, denumită ”Prăjitura Vis de vară”. Te va cuceri atât prin gustul deosebit și explozia de arome, cât și prin aspectul cu contrast spectaculos de culori.
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Rețeta de chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz și semințe de susan, pe care ți-o oferim mai jos, este o variantă sănătoasă și delicioasă a rețetei de chifteluțe clasice.
Chifteluțe de dovlecei cu fulgi de ovăz și semințe de susan
Această rețetă de prăjitură de post cu prune este foarte ușor de preparat și este ideală pentru momentele în care dorești un desert simplu, dar plin de arome. Este o prăjitură din categoria celor de post, dar va avea succes și în celelalte zile.
Prăjitură de post cu prune, simplă și ușor de preparat
Printre rețetele de dulceață sau gem de piersici pe care le poți prepara vara aceasta, adaugă și rețeta de nectar de piersici. Te vei bucura de o băutură răcoritoare, savuroasă și cremoasă, dar și plină de vitamine. Rețeta se prepară simplu și ușor iar nectarul poate fi savurat proaspăt sau conservat pentru iarnă. Astfel, te poți delecta cu gustul dulce și aromat al piersicilor și în sezonul rece.
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
În plin sezon al prunelor coapte, poți beneficia de gustul și aroma lor incluzându-le în cât mai multe preparate, dulci sau sărate. Îți oferim în acest scop o rețetă de chifle cu brânză dulce și prune, perfecte pentru micul dejun.
Chifle cu brânză dulce și prune, perfecte pentru micul dejun
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc să reducă aportul caloric sau să evite uleiul din diverse motive alimentare.
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Dacă obișnuiești să folosești roșiile uscate la pizza, sau în salate, îți recomandăm să încerci și rețeta de rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete. Este o rețetă simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt puține și accesibile. În plus, dacă nu agreezi carnea de vițel, poți folosi cu succes și piept de pui.
Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele mai târziu și nu va mai fi nevoie să le achiziționezi din comerț.
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă ești în căutare de idei pentru a prepara înghețată cu fructe, avem pentru tine o rețetă de înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos. Te vei bucura de o înghețată mai naturală, ce-ți oferă o explozie de arome și o culoare apetisantă.
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Dacă adori legumele coapte pe grătar sau în cuptor, rețeta de mâncare de legume coapte în cuptor, cu siguranță va fi pe gustul tău. Este o rețetă simplă și ușoară, care se prepară într-un timp destul de scurt.
Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și arome
Dintre rețetele cu fructe cele mai populare în bucătăria românească sunt tartele. Dacă și tu le adori, îți oferim mai jos o rețetă de tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți. Este un desert gustos și aspectuos ce cucerește atât papilele cât și privirile.
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Dacă ești în căutarea unei rețete pe bază de carne de vițel, îți recomandăm să încerci o rețetă de rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci. Rețeta va fi foarte apreciată servită la o masă de prânz gustoasă și hrănitoare, luată în familie.
Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci
Dacă nu mai știi ce să gătești pentru un prânz savuros și sățios, îți recomandăm rețeta de escalop de porc cu ciuperci. Este un fel de mâncare clasic în bucătăria europeană, apreciat pentru simplitatea și savoarea sa. Este un preparat versatil și gustos, care combină carnea fragedă de porc cu ciuperci suculente, într-un sos bogat și aromat.
Escalop de porc cu ciuperci. Rețetă pentru un prânz savuros
Dacă vrei să incluzi prunele în cât mai multe rețete de deserturi delicioase și spectaculoase, trece pe lista de preparat și rețeta de prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă. Te va cuceri combinația de gusturi, texturi și arome, dar și contrastul de culori.
Prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă
Când vrei să învingi căldura zilelor de vară și să te răcorești în mod delicios, rețetele de înghețată sunt printre cele mai utile. Îți recomandăm în acest scop o rețetă de înghețată de mango, simplă și rapid de preparat.
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Este sezonul coacerii ardeilor pentru conservele de iarnă dar și pentru a-i folosi la diferite preparate. Dintre acestea, salata de ardei copți este foarte îndrăgită, mai ales servită lângă o friptură reușită. Dacă ești în căutarea unei rețete mai interesantă, îți oferim mai jos rețeta de salată de ardei multicolori, cu semințe de susan.
Salată de ardei multicolori, cu semințe de susan
Printre prăjiturile vedetă ale verii, un loc fruntaș îl ocupă rețeta de prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Îți oferim mai jos rețeta pentru a o prepara și tu și a-i cuceri pe cei dragi cu un contrast deosebit de arome, texturi și culori.
Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Desertul vedetă al verii
Este sezonul conservelor de roșii și vrei să prepari cât mai multe rețete pentru gusturi diferite? Încearcă și rețeta de sos de roșii cu cimbru și busuioc, ideal pentru paste și pizza. Te vei bucura de un sos aromat și consistent pe care îl poți folosi și la alte preparate.
Sos de roșii cu cimbru și busuioc, ideal pentru paste și pizza
În plin sezon al ardeilor de grădină ai ocazia să te delectezi cu gustul lor în diferite preparate culinare. Printre acestea îți recomandăm să încerci și rețeta de ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi. Este o altfel de salată, delicioasă și colorată.
Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi. O salată gustoasă și colorată
Rețeta de lipii grecești pentru gyros este una dintre acele rețete pe care le îndrăgești de la prima încercare. Lipia este cunoscută și sub numele de pită și este moale și pufoasă, perfectă pentru a înfășura carnea și garniturile specifice acestui preparat.
Lipii grecești pentru gyros, preparate pe plită sau la tigaie
Atunci când vei merge la munte și va fi sezonul mugurilor de pin, nu ezita să aduni câteva kg, pentru a prepara deliciosul sirop din muguri de pin. Este o băutură tradițională cunoscută pentru aroma sa distinctivă și proprietățile sale benefice pentru sănătate.
Sirop din muguri de pin. O băutură cu efecte benefice pentru sănătate
Dacă îți plac preparatele cu maioneză de casă, rețeta de salată de fasole verde cu maioneză și usturoi, cu siguranță va fi pe gustul tău. Este o rețetă simplă și ușoară, ce conține ingrediente puține și accesibile. Este ideală pentru o masă ușoară sau ca garnitură pentru felurile principale.
Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi, gustoasă și răcoroasă
Dacă nu vrei să mai aprinzi cuptorul sau aragazul în zilele călduroase de vară, îți recomandăm să prepari rețeta de supă rece Okroshka. Este o rețetă din bucătăria rusească și se prepară dintr-un amestec de legume crude: castraveți, ridichi roșii, ceapă verde. Iar pentru consistență se adaugă și cartofi fierți, ouă fierte și carne afumată.
Rețeta de supă rece Okroshka, pentru zilele călduroase de vară
Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de aroma lor și în sezonul rece, poți prepara cu ușurință câteva borcane de gem de smochine. Va fi un adevărat deliciu pentru micul dejun, servit cu pâine prăjită. Dar va fi un răsfăț culinar servit și în interiorul clătitelor mult adorate. Îl mai poți folosi chiar și ca umplutură pentru prăjituri și tarte. Însă te poți bucura de el și sub formă de sos lângă o friptură de rață sau de gâscă.
Gem de smochine. Rețeta unui gem cremos și aromat
Dacă ești în căutarea unei rețete de gogoșari conservați, care să se mențină crocanți dar să fie aromați, încearcă rețeta de gogoșari în oțet, la rece. Este o metodă populară de a păstra aceste legume gustoase și crocante pentru iarnă.
Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase
Nu rata sezonul fructelor fără a le conserva aromele la borcan sau sticlă și pentru mai târziu. Îți oferim mai jos rețeta de sirop de coacăze roșii, care este o băutură delicioasă și revigorantă. Are o culoare roșie intensă și un gust dulce-acrișor, fiind perfect pentru a fi folosit ca băutură răcoritoare diluată cu apă, în cocktailuri, peste înghețată sau în diverse deserturi. Gustul său revigorant îl face ideal pentru zilele calde de vară, dar poate fi savurat și în lunile mai reci, aducând o notă de prospețime
Sirop de coacăze roșii, o băutură delicioasă și revigorantă
Rețeta de cornuri de cartofi cu brânză poate fi o alegere delicioasă și sățioasă pentru mic dejun, gustare sau chiar cină. Cartofii fac aluatul moale și pufos, iar brânza adaugă un gust savuros.
Cornuri de cartofi cu brânză, pentru mic dejunuri savuroase
Rețeta de omletă cu dovlecei la cuptor este o alegere excelentă pentru un mic dejun sănătos, un brunch sau o cină ușoară. Este simplu și ușor de preparat, este nutritivă și plină de arome.
Omletă cu dovlecei la cuptor, un preparat versatil și sănătos
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert răcoritor și aromat, ideal pentru zilele calde de vară, avem pentru tine o rețetă de înghețată de mentă cu lapte condensat. Rețeta este simplă și nu necesită utilizarea unui aparat de înghețată, fiind perfectă pentru a fi pregătită acasă cu minim efort.
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Dacă te întrebi cu ce poți să-ți mai impresionezi familia în materie de gustări, trece pe listă și rețeta de salată de țelină cu morcovi și maioneză. Este o rețetă simplă, rapidă și revigorantă, perfectă pentru orice masă.
Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase
Dacă ai poftă de castraveți murați, dar nu mai ai răbdare să aștepți sezonul de murături, poți apela la rețeta de castraveți murați la soare. Este o metodă mai sănătoasă de a face murături fermentate natural.
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis-ul este un preparat tradițional francez, de obicei asociat cu fructele și servit ca desert. Totuși, această variantă de clafoutis cu multe legume și parmezan, este perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară. Rețeta este destul de simplă și ușoară, iar ingredientele se pot alege după preferințe.
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi poate fi preparată ca garnitură la diverse feluri principale. Însă poate fi savurată și ca atare, datorită combinației consistente de ingrediente ce oferă gust și sățietate.
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Dacă nu mai știi ce desert să prepari pentru deliciul familiei, atunci îți recomandăm să încerci rețeta de brownie cu afine și cremă de lămâie. Este un desert cu o combinație irezistibilă de gusturi și arome.
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
Pentru că în zilele caniculare de vară mâncărurile de bază sunt supele reci și salatele îți recomandăm să încerci și rețeta de roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete. Rețeta este ideală pentru orice masă din zi. Dar o mai poți prepara și pentru un platou cu aperitive festive.
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Pentru un prânz delicios și consistent, prepară și tu rețeta de vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval. Combinația de ingrediente oferă un gust bogat și savuros, dar și sățietate pentru un timp mai îndelungat.
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
Dacă vă plac mâncărurile cu castraveți murați, vă oferim o rețeta de castraveții în suc de roșii pentru iarnă. Este o metodă tradițională de conservare, care combină prospețimea castraveților cu gustul bogat și acidulat al roșiilor.
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Se întâmplă uneori să-ți rămână albușuri nefolosite pentru co folosești doar gălbenușurile la anumite preparate și nu știi ce să faci cu ele? Îți recomandăm să încerci rețeta de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată.
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Dacă nu mai știi cu ce să te răcorești în mod delicios în zilele toride de vară, încearcă rețeta de înghețată cu aromă intensă de citrice. Este un desert răcoritor și revigorant, care te va cuceri de la prima înghițitură.
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori este un fel de mâncare savuros și plin de culoare, ideal pentru iubitorii de arome exotice. Îți oferim mai jos rețeta pentru a o prepara și tu și a-i desfăta pe cei dragi cu așa preparat delicios.
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Se apropie o sărbătoare sau un eveniment în familie și cauți rețete de deserturi pentru un platou festiv? Trece pe lista de preparat și rețeta de rulouri de bezea cu alune și ciocolată.
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rețeta de salată de castraveți cu usturoi și mărar este simplă, gustoasă și răcoritoare. Este chiar perfectă pentru a fi savurată în zilele toride de vară. Poate fi preparată ca și gustare, dar și ca acompaniament pentru diverse feluri de mâncare.
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Pentru momentele dulci, petrecute alături de familie, îți oferim o rețetă delicioasă de prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Este rețeta unui desert aromat și elegant.
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Rețeta de mâncare de cartofi cu fasole verde este foarte populară în bucătăria românească, fiind o mâncare savuroasă și sățioasă. Este de fapt o tocană ideală pentru zilele de post sau pentru cei care caută o masă vegetariană savuroasă.
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Dacă îți plac afinele incluse în deserturi, încearcă și rețeta de înghețată de vanilie cu afine. Este o combinație de ingrediente clasică și elegantă. Aceasta oferă un contrast delicios între cremozitatea înghețatei de vanilie și gustul proaspăt, ușor acidulat al afinelor.
Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare
Dacă ai preparat deja gemul de caise, testează-i gustul și în deserturi savuroase. Îți oferim în acest scop o rețetă de tartă cu caise proaspete și gem de caise, plină de savoare și culoare.
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort delicios și elegant, încearcă rețeta de tort cu ciocolată și zmeură. Este un tort perfect pentru ocazii speciale sau pentru momentele când dorești să te răsfeți. Te vor cuceri combinația de arome și contrastul spectaculos de culori.
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Semifreddo cu zmeură și fistic este un desert italian delicios și răcoritor, ideal pentru zilele calde de vară. Numele „semifreddo” înseamnă „pe jumătate înghețat” în italiană. Acesta descrie perfect textura cremoasă și fină a desertului, dar și efectul răcoros ca o înghețată.
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Rețeta de pui umplut cu ficăței și bacon afumat este o rețetă savuroasă și consistentă, perfectă pentru atunci când se adună toată familia la masă. Această combinație de ingrediente oferă un gust bogat și complex, iar carnea de pui rămâne fragedă și suculentă.
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros
Acest ștrudel cu vișine este o delicatesă clasică de patiserie, adorată pentru combinația sa perfectă de aluat subțire, crocant și umplutură suculentă de vișine. Această rețetă transformă vișinele proaspete, cu gustul lor dulce-acrișor, într-o umplutură delicioasă care contrastează minunat cu textura fină și crocantă a aluatului.
Ștrudel cu vișine. Rețeta unui desert delicios, cu gust ușor acrișor