BeautiFood

Chefi celebri și pasionați îți dezvăluie tehnici culinare celebre, rețete delicioase, sfaturi în bucătărie și secretele unui plating perfect în cadrul emisiunii BeautiFood.

Ghimbirul, cel mai versatil condiment. Cum să îl folosești în bucătărie sau ca tratament
BeautiFood | 10 februarie 2023

Ghimbirul, cel mai versatil condiment. Cum să îl folosești în bucătărie sau ca tratament

Ghimbirul este unul dintre puținele condimente pe care le poți folosi și proaspăt și uscat și pudră și confiat. Este atât de versatil că poate fi ingredient în preparate sărate, dulci, se poate face ceai din el sau smoothie.

Ghimbirul, cel mai versatil condiment. Cum să îl folosești în bucătărie sau ca tratament
Natto sau secretul alimentației sănătoase a japonezilor
BeautiFood | 6 februarie 2023

Natto sau secretul alimentației sănătoase a japonezilor

Natto este una dintre mâncărurile speciale ale Japoniei, iubite pentru beneficiile asupra sănătății. Acestă soia fermentată, cu aspect ciudat și miros puternic, ușor astringent, nu este foarte cunoscută în restul lumii, deși ar merita încercată.

Natto sau secretul alimentației sănătoase a japonezilor
Physalis, fructele de aur cu aromă unică
BeautiFood | 25 ianuarie 2023

Physalis, fructele de aur cu aromă unică

Physalis sunt niște fructe mici, ca niște globulețe portocalii, îmbrăcate în niște rochițe de hârtie. Se mai numesc și cireșe de pământ, agișe de Cape, fructe de aur, cătină incașă, boabe poha sau agrișe cu pelerine. Sunt originare din Peru, unde cresc în sălbăticie, dar datorită gustului lor delicat au început să fie cultivate în întreaga lume.

Physalis, fructele de aur cu aromă unică
Jackfruit, fructul care poate hrăni toată planeta
BeautiFood | 24 ianuarie 2023

Jackfruit, fructul care poate hrăni toată planeta

Jackfruit este un copac ce poate produce până la trei tone de fructe de dimensiuni imense. Este o sursă de hrană miraculoasă pentru oamenii care trăiesc în țările tropicale.

Jackfruit, fructul care poate hrăni toată planeta
Totul despre rambutan. Ce este și cum se consumă
BeautiFood | 22 ianuarie 2023

Totul despre rambutan. Ce este și cum se consumă

Arborele de rambutan, Nephelium lappaceum, crește nativ în Indonezia tropicală, în special în părți din Borneo. Astăzi este cultivat în climatul tropical din întreaga lume: în Asia, Africa, America de Nord, America Centrală și de Sud și Australia. Copacii de rambutan sunt veșnic verzi, ajungând până la 19 m înălțime și dând fructe de două ori pe an.

Totul despre rambutan. Ce este și cum se consumă
Cel mai vechi desert din lume: Ashura
BeautiFood | 14 ianuarie 2023

Cel mai vechi desert din lume: Ashura

Ashura este o budincă care pare că are în compoziție tot ce este mai bun. Mai este cunoscută și drept Budinca lui Noe, Ashura este unul dintre cele mai vechi deserturi din lume.

Cel mai vechi desert din lume: Ashura
Laptele de migdale sau laptele de ovăz. Care băutură este mai sănătoasă pentru tine
BeautiFood | 18 decembrie 2022

Laptele de migdale sau laptele de ovăz. Care băutură este mai sănătoasă pentru tine

Laptele de migdale și cel de ovăz sunt unele dintre cele mai populare alegeri pentru persoanele care vor să evite consumul de lactate. Totuși, care dintre ele este mai sănătos? Hai să aflăm împreună care sunt diferențele și asemănările dintre laptele de migdale sau laptele de ovăz.

Laptele de migdale sau laptele de ovăz. Care băutură este mai sănătoasă pentru tine
Matcha, ceaiul samurailor. Ce este și cum se prepară
BeautiFood | 12 decembrie 2022

Matcha, ceaiul samurailor. Ce este și cum se prepară

Matcha este un ceai verde de înaltă calitate. Pudra de ceai verde se bate în apă fierbinte, în loc să fie înmuiată, pentru a forma o băutură spumoasă. Actul meditativ de a pregăti, prezenta și sorbit matcha este coloana vertebrală a ceremoniei japoneze a ceaiului. 

Matcha, ceaiul samurailor. Ce este și cum se prepară
Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătărie
BeautiFood | 9 decembrie 2022

Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătărie

Niciodată nu strică să ai o cutie de lapte condensat în dulap. Este util pentru o mulțime de deserturi, chiar și pentru a îndulci cafeaua sau ceaiul.

Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătărie
Choux a la creme cu vanilie, rețeta de cofetărie pe care o poți prepara chiar la tine acasă
Video
BeautiFood | 8 august 2022

Choux a la creme cu vanilie, rețeta de cofetărie pe care o poți prepara chiar la tine acasă

Choux a la creme cu vanilie este una dintre cele mai iubite rețete de desert. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite a preparat-o și el și, deși a spus încă de la început că e destul de complicată, acesta a dat asigurări că rezultatul nu te va dezamăgi nicio clipă.

Choux a la creme cu vanilie, rețeta de cofetărie pe care o poți prepara chiar la tine acasă
Salam de biscuiți cu merișoare, rețeta care îți va aminti de copilărie
Video
BeautiFood | 1 august 2022

Salam de biscuiți cu merișoare, rețeta care îți va aminti de copilărie

Rețeta de salam de biscuiți cu merișoare este printre cele mai populare rețete de deserturi. Fie că doar vrei să pregătești ceva dulce pentru weekend, ai musafiri sau vrei pur și simplu să-și amintești de copilărie, acest desert are toate ingredientele pentru a satisface și cele mai excentrice cerințe.

Salam de biscuiți cu merișoare, rețeta care îți va aminti de copilărie
Chec cu textură de madeleines, varianta lui Nobo
Video
BeautiFood | 25 iulie 2022

Chec cu textură de madeleines, varianta lui Nobo

Așa cum face în fiecare săptămână, Nobo, câștigătorul Chefi fără limite, a gătit una dintre cele mai populare rețete de pe Google. Într-o nouă ediție Beautifood, acesta a propus varianta sa de desert, un chec cu textură de madeleines, numai bun de savurat alături de cei dragi.

Chec cu textură de madeleines, varianta lui Nobo
Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Video
BeautiFood | 18 iulie 2022

Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche

Ai nevoie de un preparat care se prepară rapid? Chef Roxana Blenche vine în ajutorul tău și îți propune rețeta de mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Acesta este un fel de mâncare principal care se potrivește atât pentru masa de prânz, dar și pentru cină.

Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Tehnici de tăiere a legumelor în bucătărie. Sfaturile oferite de Chef Roxana Blenche
Video
BeautiFood | 18 iulie 2022

Tehnici de tăiere a legumelor în bucătărie. Sfaturile oferite de Chef Roxana Blenche

Într-un nou episod al emisiunii BeautiFood, Chef Roxana Blenche le-a prezentat pasionaților de gastronomie câteva tehnici de tăiere a legumelor în bucătărie. Descoperă și tu cum arată legumele tăiate julien sau cum le poți toca brunoise.

Tehnici de tăiere a legumelor în bucătărie. Sfaturile oferite de Chef Roxana Blenche
Salată de fructe specială. Propunerea Roxanei Blenche pentru un desert spectaculos
Video
BeautiFood | 17 iulie 2022

Salată de fructe specială. Propunerea Roxanei Blenche pentru un desert spectaculos

Salata de fructe este în general un amestec de mai multe fructe, cu texturi și arome diferite, care se pot asezona cu diferite topping-uri sau sosuri dulci. Și pentru că a venit primăvara, îți propunem în continuare o salată de fructe specială, propunerea Roxanei Blenche pentru un desert spectaculos.

Salată de fructe specială. Propunerea Roxanei Blenche pentru un desert spectaculos
Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasă
Video
BeautiFood | 16 iulie 2022

Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasă

Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească, o rețetă simplă și gustoasă pentru cei care vor să evite carnea de porc. Ai nevoie de piept de pui, diverse brânzeturi maturate, ulei de floarea soarelui, soia, unt, sparanghel și varză chinezească. Nimic mai simplu, nu-i așa?

Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasă
Platou tradițional. Ce poți să le oferi prietenilor atunci când vin neanunțați în vizită
Video
BeautiFood | 16 iulie 2022

Platou tradițional. Ce poți să le oferi prietenilor atunci când vin neanunțați în vizită

Fie că vorbim despre musafiri neanunțați sau despre o surpriză pregătită pentru colegii de birou, acest platou tradițional va fura ochii oricui și va încânta și cele mai mofturoase papile gustative.

Platou tradițional. Ce poți să le oferi prietenilor atunci când vin neanunțați în vizită
Tocăniță de porc cu ciuperci uscate și piure de cartofi
Video
BeautiFood | 16 iulie 2022

Tocăniță de porc cu ciuperci uscate și piure de cartofi

Chef Roxana Blenche propune o rețetă care va impresiona toate soacrele, așa cum spune chiar ea. Deci dacă ești dispusă să-ți etalezi calitățile de gospodină în fața mamei partenerului de cuplu, atunci fă cu încredere această tocăniță de porc cu ciuperci uscate și piure de cartofi.

Tocăniță de porc cu ciuperci uscate și piure de cartofi
Platou cu brânzeturi de la Chef Roxana Blenche. Tehnici importante pentru realizarea unei farfurii cu gust
Video
BeautiFood | 12 iulie 2022

Platou cu brânzeturi de la Chef Roxana Blenche. Tehnici importante pentru realizarea unei farfurii cu gust

Un aperitiv ușor și delicios este și un platou cu brânzeturi. Acesta este perfect pentru o petrecere sau pentru când mergi într-o țară nouă și vrei să ai o experiență culinară diferită. De fapt, este ideal pentru orice fel de întâlnire.

Platou cu brânzeturi de la Chef Roxana Blenche. Tehnici importante pentru realizarea unei farfurii cu gust
Tort cu ciocolată și nuci, desert pentru toate gusturile
Video
BeautiFood | 11 iulie 2022

Tort cu ciocolată și nuci, desert pentru toate gusturile

Ești o împătimită a deserturilor cu ciocolată? Îți place combinația dintre ciocolată și textura crocantă a nucilor? Atunci te afli unde trebuie. Chef Nobo a pregătit pentru tine o rețetă de tort cu ciocolată și nuci, simplă și ușor de preparat. Câștigătorul Chefi fără limite, sezonul 2, a făcut rețeta la Beautifood și pe cât de complicat pare, pe atât de ușor e de realizat.

Tort cu ciocolată și nuci, desert pentru toate gusturile
Panna cotta cu mango, ananas și mentă, o rețetă răcoroasă de vară
Video
BeautiFood | 4 iulie 2022

Panna cotta cu mango, ananas și mentă, o rețetă răcoroasă de vară

Panna cotta este un desert nelipsit din meniul restaurantele italiene. Aceasta a căpătat din ce în ce mai multă popularitate și la noi în țară. De data aceasta, Nobo, câștigătorul Chefi fără limite 2022, a propus varianta de panna cotta cu mango, ananas și mentă, la Beautifood | Sezonul 2.

Panna cotta cu mango, ananas și mentă, o rețetă răcoroasă de vară
Cremă de zahăr ars. Desertul care îți amintește de copilărie
Video
BeautiFood | 4 iulie 2022

Cremă de zahăr ars. Desertul care îți amintește de copilărie

Dacă vrei să savurezi un desert care îți amintește de copilărie, îți propunem să încerci rețeta de cremă de zahăr ars. Se prepară ușor, ai nevoie de puține ingrediente și, dacă urmezi indicațiile, sigur nu vei da greș. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite, a inclus și el acest desert fin pe lista preparatelor pe care le-a pregătit într-un nou episod din BeautiFood | Sezonul 2.

Cremă de zahăr ars. Desertul care îți amintește de copilărie
Banana bread. O rețetă simplă și delicioasă
Video
BeautiFood | 3 iulie 2022

Banana bread. O rețetă simplă și delicioasă

Banana bread este soluția ideală atunci când bananele se coc prea mult și nu mai pot fi mâncare. Este una dintre cele mai populare rețete din lume, motiv pentru ca Nobo a decis să includă pe lista deserturilor preparate în sezonul 2 al emisiunii BeautiFood.

Banana bread. O rețetă simplă și delicioasă
Macarons cu ganache de ciocolată. O rețetă rafinată
Video
BeautiFood | 3 iulie 2022

Macarons cu ganache de ciocolată. O rețetă rafinată

Macarons sunt unele dintre cele mai îndrăgite și cunoscute deserturi din lume. În Franța, este cel mai bine vândut produs dulce, și pornind de la gradul de popularitate al acestui desert, Nobo a decis să îți ofere rețeta de macarons cu ganache de ciocolată.

Macarons cu ganache de ciocolată. O rețetă rafinată
Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Desertul potrivit pentru o vară perfectă
Video
BeautiFood | 3 iulie 2022

Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Desertul potrivit pentru o vară perfectă

Când spui desert și bezea, automat te gândești la prăjitura Pavlova. Fie că alegi să o faci sub formă de prăjitură, fie că preferi un tort, nu vei da greș indiferent de ocazie. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite 2022, ne propune să testăm rețeta de pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Este un desert care se prepară ușor, iar gustul este delicios.

Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Desertul potrivit pentru o vară perfectă
Tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie. Care sunt sfaturile oferite de Roxana Blenche
Video
BeautiFood | 27 iunie 2022

Tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie. Care sunt sfaturile oferite de Roxana Blenche

Descoperă câteva tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie, prezentate de Chef Roxana Blenche. Deși pare un proces dificil, îți reamintim că nimeni nu s-a născut învățat. În plus, doar punând în practică diferite tehnici, vei deveni mai sigură pe tine și pe calitățile tale în bucătărie.

Tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie. Care sunt sfaturile oferite de Roxana Blenche
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tagliatelle cu năut în sos de roșii în bol alb, alături de verdeață și lămâie
06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Bucăți de ciocolată albă de casă, cu cereale
05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
brânza stracciatella pusă într-un bol de lemn
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
Chec de post cu dovleac copt porționat pe un platou alb dreptunghiular
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
O sticlă plină cu oțet de mere
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
Paste cu ciuperci de post în farfurie neagră, alături de două furculițe, ciuperci, pătrunjel verde și două felii de pâine
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
Paste cu broccoli și măsline, garnisite cu roșii deshidratate, ardei roșu și multă verdeață într-un bol alb cu furculiță
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Porție de supă cremă de dovleac cu usturoi copt în bol cu lingură, alături de usturoi proaspăt
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Vezi cele mai noi articole
închide