Descoperă reţete delicioase şi simple de dulceaţă, gem, peltea, compoturi, murături, zacuscă, salate la borcan şi alte tipuri de conserve clasice sau moderne.
Chiar dacă dovleceii se găsesc pe piață pe tot parcursul anului, cei mai gustoși rămân tot dovleceii de vară crescuți în grădină. Atunci când aceștia apar nu ezitați să puneți câteva pachete la congelator pentru a vă bucura de gustul lor și în sezonul rece. Vă oferim mai jos câteva sfaturi despre cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare a acestora.
Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestoraDacă ți-ai propus să prepari gem de căpșuni pentru iarnă, poți prepara și câteva borcane de gem de căpșuni cu mentă. Te vei bucura de el atât la micul dejun cât și în deserturi.
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturiDacă vrei să te abați puțin de la rețeta clasică de gem, încearcă să adaugi pe lângă fructe și alte ingrediente ce oferă aromă și gust delicios. Îți oferim pentru inspirație o rețetă de gem de căpșuni aromat cu ghimbir.
Gem de căpșuni aromat cu ghimbir. Un plus de sănătate la borcanDacă nu te încântă prepararea gemurilor și dulcețurilor din fructe cu adaos de zahăr, află că le poți prepara și în mod cât mai natural. Pentru a te convinge îți recomandăm să încerci rețeta de gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătos.
Gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătosDulceața de petale de trandafir îți aduce aminte de vremurile în care bunicile serveau cafeaua în ceșcuțe elegante de porțelan, cu un bol mic de dulceață de trandafiri și o carafă de apă alături. Le aducea pe o tavă de argint, cu lingurițe delicate, iar zaharul era pus într-o zaharniță cu modele sculptate. Par vremuri apuse însă, dacă îți este dor de ele poți încerca să faci la tine acasă dulceață de trandafiri.
Dulceață de trandafiri, desert parfumat și aromatDacă vrei să te bucuri și mai târziu de parfumul florilor de soc, conservă-le la borcan preparând sirop, dulceață sau socată. Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață din flori de soc, parfumată și delicioasă.
Dulceață din flori de soc, parfumată și delicioasăConfitul de roșii folosește o tehnică simplă de gătire lentă a roșiilor pentru a obține o textură dulce, suculentă și tartinabilă. Află cum poți prepara confit de roșii chiar la tine acasă.
Confit de roșii. Metoda franțuzescă de a conserva tomateleConfit de usturoi este perfect pe o felie de pâine prăjită, pusă peste paste sau pentru a da mai multă savoare unei supe. Se face ușor, însă este nevoie de atenție pentru ca rezultatul final să fie așa cum trebuie.
Confit de usturoi, delicatesa simplă care va da eleganță meselor taleDacă obișnuiești să adaugi diferite arome în blaturile pentru prăjituri sau în creme, o parte dintre acestea le poți prepara în propria bucătărie. Îți oferim în acest scop o rețetă de pudră din coji de portocale pe care o poți experimenta și cu alte citrice.
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilorDacă îți plac portocalele roșii și dorești să le conservați aroma și pentru mai târziu, încearcă rețeta de dulceață de portocale roșii. Te vei bucura de o dulceață aromată, perfectă pentru gustări delicioase.
Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioaseCeapa roșie murată este ușor acrișoară, dulce și cu o textură crocantă. Dă un plus de savoare sandvișurilor, salatelor, fripturilor. Încearcă această rețetă și nu o vei vrea mereu în bucătăria ta. Hai să descoperim împreună o rețetă delicioasă de dulceață de ceapă roșie.
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate specialePentru că gutuile sunt ultimele fructe de toamnă care se coc, profită de aroma lor și prepară un delicios gem de gutui pentru iarnă.
Gem de gutui. Rețeta celui mai aromat gem de fructePentru a te bucura și mai târziu de gustul și aroma gutuilor, dar și de proprietățile lor, prepară rețeta de compot de gutui pentru iarnă.
Compot de gutui pentru iarnă. Rețetă fără conservanțiPrintre legumele pe care le poți prepara sub formă de murături, pentru iarnă, se numără și varza de Bruxelles. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de varză de Bruxelles murată, pentru a te bucura de gustul și proprietățile ei la iarnă.
Varză de Bruxelles murată. Rețetă simplăTocana de legume pentru iarnă este ideală pentru a pregăti o masă rapidă. Este delicioasă și foarte ușor de preparat. În plus ea poate fi folosită drept garnitură pentru alte feluri de mâncare.
Cea mai bună tocană de legume pentru iarnă. Rețeta simplă și rapidăDacă adori conopida în murăturile pentru iarnă, îți oferim și o rețetă simplă, dar sănătoasă de conopidă murată în saramură.
Conopidă murată în saramură. Rețetă simplă pentru murături gustoasePrintre rețetele de murături pe care le prepari în această perioadă, poți să să testezi și rețeta de salată de varză roșie pentru iarnă, la borcan. Te vei bucura de gustul ei mai târziu, alături de diferite fripturi și garnituri.
Salată de varză roșie pentru iarnă, la borcanCe poate fi mai gustos în sezonul rece decât o friptură sau o garnitură alături de murăturile preferate? Și pentru că piața abundă de conopidă și de sfeclă roșie, îți oferim o rețetă de conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramură.
Conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramurăDacă adori sarmalele tradiționale, acum este timpul să conservi varza pentru a te bucura de acestea mai târziu. Îți oferim mai jos o rețetă de varză murată, așa cum o prepara bunica.
Varză murată. Rețetă din caietul buniciiDacă adori gustul parfumat al gutuilor și obișnuiești să le conservi pentru iarnă sub formă de gem sau dulceață, nu arunca cojile și cotoarele acestora. Îți oferim o rețetă de peltea de gutui în care le vei folosi.
Peltea de gutui. Rețetă simplă și ușor de preparatÎți plac smochinele, dar vrei să te bucuri de gustul lor și sub altă formă decât în starea lor naturală? Încearcă o rețetă simplă, dar gustoasă, de smochine caramelizate.
Smochine caramelizate. Rețetă simplă și gustoasăPrintre borcanele cu murături din cămară își vor face loc cu succes și câteva borcane cu gogonele murate în saramură. Nu rata sezonul acestora fără a le prepara! Te vei bucura mai târziu de un plus de sănătate la borcan.
Gogonele murate în saramură. Rețetă simplă și sănătoasăGhebele mai sunt numite și ”pâinea pădurii”, ”carne vegetală” sau ”optinci”. Pot fi consumate proaspete, dar sunt foarte bune și conservate. Poți pune ghebe la borcan pentru iarnă în mai multe variante, după gustul tău.
Ghebe la borcan pentru iarnă. 3 rețete utileUn borcan de ciuperci murate pentru iarnă e un deliciu mai ales dacă le faci în casă și poți controla tu ingredientele folosite. Se fac foarte repede, fără să fie nevoie de prea multe pregătiri.
Ciuperci murate pentru iarnă. 3 rețete simple și sănătoaseDulceața de ardei iute este o delicatesă pe care o poți întinde în strat subțire pe niște biscuiți sărați, pe un sandviș cu pastramă de vită, o poți pune într-un burger sau pe orice preparat pe care vrei să-l duci la un nivel culinar înalt. Avantajul este că poți face dulceață de ardei iute la tine acasă și să te bucuri de acest răsfăț fără să cheltui prea mult.
Dulceața de ardei iute. Cum se face și cum poți să o consumiUn borcan de tocăniță de roșii și ardei pentru iarnă este perfect atunci când nu ai timp sau dispoziție să gătești. Poate fi o garnitură sau un fel de mâncare în sine. Se potrivește cu orice fel de carne, cu piure, cu pilaf, cu pâine sau cu mămăligă.
Cum sa faci tocăniță de roșii și ardei pentru iarnă, atât simplă, cât și iutePentru că s-au copt strugurii și te ademenesc cu aroma lor, nu ezita să-i incluzi în meniul zilnic. Iar pentru sezonul rece, poți prepara din ei o rețetă de dulceață de struguri fără sâmburi. Doar așa te vei putea bucura de aroma lor pe toată perioada anului.
Dulceață de struguri fără sâmburi. Rețeta simplă, pas cu pasPentru că se apropie sezonul rece, iar acesta vine la pachet și cu viroze și răceli, asigură-ți cămara și cu ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Este un adevărat elixir pentru sănătate!
Ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Un elixir pentru sănătatePentru că este sezonul strugurilor dulci și aromați, nu ezita să-i conservi și pentru mai târziu, pentru a te bucura de gustul lor delicios. Începe cu rețeta de compot de struguri, simplă și rapid de preparat.
Compot de struguri, simplu și rapid de preparatPrintre rețetele de conserve pe care le prepari în această perioadă, trece pe listă și rețeta de salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnă.
Salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnăPentru că este perioada preparării murăturilor, îți recomandăm să treci pe lista de preparare și rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean. Se prepară simplu și rapid și îți va îmbogăți cămara.
Conopidă murată cu morcovi și hreanPentru că se apropie cu pași repezi sezonul rece, iar ardeii de grădină vor dispărea de pe tarabele piețelor, îți oferim o rețetă de salată de ardei copți pentru iarnă, la borcan.
Salată de ardei copți pentru iarnă, la borcanDacă îți plac preparatele cu ghebe și vrei să te bucuri de acestea și după ce nu le mai găsești proaspete pe piață, îți recomandăm să pui câteva pachete cu ghebe la congelator pentru iarnă.
Ghebe la congelator pentru iarnă, perfecte pentru preparate delicioasePentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de preparare a mâncărurilor în sezonul rece, pune câteva borcane cu sos de roșii aromat, ideal pentru paste și pizza.
Sos de roșii aromat, ideal pentru paste și pizzaSmochinele aduc cu ele magia toamnei, cu parfumul ei special, cu textura cremoasă, dar pe alocuri crocantă, cu dulceață strânsă din razele soarelui de peste vară. Îți oferim o modalitate perfectă prin care poți păstra aroma verii într-un borcan: rețeta de dulceață de smochine.
Dulceață de smochine sau cum să păstrezi aroma verii într-un borcanExistă o varietate de moduri prin care poți pune vinete la borcan pentru iarnă. Cel mai des se conservă cele coapte, pentru a fi mai apoi transformate rapid în salată. Dacă vrei o rețetă mai sofisticată, încearcă aceste vinete în stil italian, care sunt delicioase și nu necesită preparare termică.
Cum să conservi vinete la borcan pentru iarnă. Rețetă în stil italian, fără coacereA început sezonul gutuilor aromate și frumos colorate și te gândești deja să conservi aroma lor și pentru iarnă? Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață de gutui plină de savoare și culoare pe care o vei îndrăgi instant.
Dulceață de gutui, plină de savoare și culoareDacă adori plăcintele sau prăjiturile cu dovleac plăcintar, află că poți pune dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru iarnă. Îl vei folosi cu succes la umplutura plăcintelor sau la creme pentru prăjituri și torturi.
Dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru plăcinte și prăjituriDacă adori roșiile cherry de grădină, dar ești mâhnită că se termină sezonul lor, află că poți conserva roșii cherry la borcan, în suc de roșii. Te vei bucura de gustul lor delicios și în sezonul rece.
Roșii cherry la borcan, în suc de roșiiPrintre conservele pe care le prepari pentru iarnă, pune pe listă și rețeta de salată de varză cu morcovi. Este o salată simplă, dar tare gustoasă și plină de vitamine.
Salată de varză cu morcovi, conservată la borcanChiar dacă ai o rețetă proprie pentru a conserva castraveții, îți recomandăm să încerci și rețeta de castraveți bulgărești în oțet. Vei obține castraveți murați, cu gust dulce-acrișor.
Castraveți bulgărești în oțet. Castraveți murați, cu gust dulce-acrișorPentru a diminua din gustul picant al ardeilor iuți, poți prepara rețeta de salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă. O vei mânca pe pâine, atât de gustoasă iese!
Salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnăPentru că este perioada când vinetele sunt legumele vedetă de pe tarabele piețelor, nu ezita să le conservi și pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de vinete conservate în sos de roșii, la borcan.
Vinete conservate în sos de roșii, la borcanChiar dacă găsești legume pe piață și la iarnă, nu vor avea savoarea legumelor din sezon, coapte natural, la soare. Dacă vrei să te bucuri de această aromă inegalabilă, conserv-o într-o delicioasă tocană de legume cu orez pentru iarnă.
Tocană de legume cu orez pentru iarnăPrintre conservele de roșii pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi.
Roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoiZacusca este unul dintre cele mai populare conserve de la noi pentru faptul că este foarte versatilă. Poate fi gustare, garnitură sau chiar fel principal. Se consumă în post cu murături sau în restul zilelor cu carne. Îți oferim o rețetă delicioasă de zacuscă de vinete ca la mama acasă. Gustul ei îți va aduce aminte de copilărie și mesele savurate alături de cei dragi.
Zacuscă de vinete ca la mama acasă. Rețeta tradiționalăGemul de caise este catifelat, parfumat și cu un gust dulce-acrișor. Cu alte cuvinte, irezistibil. Dacă îl faci în casă, din fructe proaspete, coapte exact cât trebuie, alese de tine, va fi ca un răsfăț dulce.
Gem de caise. Descoperă cea mai parfumată rețetăDacă vrei să faci gem de pere, ai nevoie de fructe proaspete, zemoase și parfumate. În mai puțin de o oră vei avea un desert delicios și fin, de care te poți bucura timp de mai multe luni.
Gem de pere. Cum să îl faci în doar o orăGemul de prune este printre puținele conserve pe care le poți face fără zahăr și fără să te temi că nu va fi suficient de dulce. Fructele au suficiente zaharuri naturale și pectină pentru ca magiunul să se lege, să reziste și să aibă un gust excelent.
Cum să faci gem de prune fără zahăr ca pe vremea buniciiDacă obișnuiești să servești anumite preparare cu ardei iuți, află că îi poți conserva pentru iarnă prin mai multe metode. Îți oferim mai jos o rețetă de ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere.
Ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere