Dacă îți plac deserturile cu gem de prune, cum ar fi tartele, cornurile sau cornulețele, îți recomandăm să prepari rețeta de gem de prune aromat. Nu vei mai avea nevoie de alte arome la prepararea deserturilor.
Gem de prune aromat, ideal pentru deserturiDacă adori dovleceii în preparatele culinare, îți oferim o rețetă de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zilei.
Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zileiPrintre rețetele de deserturi cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari vara aceasta, poți încerca și rețeta de chec cu fulgi de ovăz și afine. Vei obține un chec mai consistent, cu textură mai densă și ușor umedă. Este perfect pentru deliciul din pauza de cafea sau de ceai.
Chec cu fulgi de ovăz și afine, mai dens și mai consistentNu rata sezonul afinelor fără să le incluzi în alimentația ta, pentru că au multiple beneficii pentru sănătate. Iar pentru mai târziu, în sezonul rece, le poți conserva sub formă de dulceață, gem sau diferite băuturi. Una dintre rețetele de băuturi în care poți include afinele este cea de lichior de afine sau afinată.
Lichior de afine sau afinată. O băutură de casă, fină și aromatăDacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, prepară și tu rețeta de compot de prune întregi. Este o rețetă simplă, așa cum o preparau mamele sau bunicile în trecut.
Compot de prune întregi, pentru iarnăPrintre cele mai simple prăjituri cu fructe, dar foarte adorate, se numără și tartele. Și pentru că sezonul prunelor este în toi, îți oferim o rețetă de tartă cu prune și crumble, simplă și gustoasă.
Tartă cu prune și crumble, simplă și gustoasăDacă te întrebi ce gustări simple și gustoase să mai prepari, rețeta de dovlecei pane de post îți poate fi de ajutor. Se prepară ușor, din ingrediente puține și mereu la îndemână.
Dovlecei pane de post, mai simpli și mai sănătoșiDin categoria deserturilor cu fructe de sezon, avem pentru tine o rețetă simplă și delicioasă de clafoutis cu prune. Clafoutisul nu este chiar o prăjitură, ci este asemănător cu un pancake uriaș preparat la cuptor. Textura nu este pufoasă, este ca de budincă.
Clafoutis cu prune. Un desert simplu și deliciosDacă ești în căutare de rețete pentru conservarea roșiilor, îți propunem să încerci și rețeta de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Este un sos pe care îl vei putea folosi la rețetele de paste și pizza, dar și pentru mâncăruri scăzute. Este ideal pentru rețetele de chiftele sau perișoare în sos de roșii.
Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnăNu lăsa sezonul dovleceilor de grădină să treacă, fără a-i include în rețetele de conserve pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de sos de dovlecei cu ardei copți. Sosul iese delicat, are o textură cremoasă și este foarte gustos.
Sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnăDacă te întrebi în ce desert să mai incluzi prunele pentru a te bucura din plin de gustul lor, îți oferim o rețetă de pandișpan cu prune și bezea. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos căruia cu greu îi reziști.
Pandișpan cu prune și bezea. Desert delicios și spectaculosPentru atunci când dorești să prepari un desert delicios și foarte aromat, salvează rețeta de cheesecake cu cocos. Te vei bucura de un desert alb imaculat și foarte aromat.
Cheesecake cu cocos. Rețetă de cheesecake alb imaculat, foarte aromatDacă adori clasicul tort Pavlova, îl poți încerca și sub formă de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone. Se prepară ușor și va avea un aspect cuceritor.
Ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarponeDacă te întrebi ce să mai prepari pentru momentele dulci ale zilei, îți oferim o rețetă de mini tarte cu mascarpone și căpșuni. Sunt perfecte și pentru un platou cu prăjituri festive.
Mini tarte cu mascarpone și căpșuni, pentru momentele dulci ale zileiSalata de fasole verde cu usturoi este preferata tuturor dintre salatele de vară. Se poate prepara în mai multe variante. Una dintre acestea este cea de salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi.
Salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi, gustoasă și răcoroasăDacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură cu fructe de sezon, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere. Te vei bucura de un desert savuros și spectaculos, alături de familie și prieteni.
Prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacereDacă te întrebi ce să mai servești la micul dejun, ușor și consistent în același timp, îți oferim o rețetă de salată de fructe cu quinoa și busuioc. Este plină de savoare și culoare, dar și de sănătate.
Salată de fructe cu quinoa și busuioc, perfectă pentru micul dejunPentru că este sezonul zmeurei și sunt la mare căutare rețetele de deserturi cu zmeură, încearcă rețeta grecească de Soufra cu zmeură. Este o rețetă de plăcintă cu foi încrețite și o cremă cu arome de lămâie și vanilie, presărată cu zmeură proaspătă.
Soufra cu zmeură. Plăcintă grecească cu foi încrețiteDacă ai poftă de pâine de casă, dar nu ai timp și de frământat și de copt, poți încerca rețeta de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie și denumite ”Bazlama”.
Bazlama. Rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaieȚi-ai propus să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert savuros și spectaculos, dar nu ai idee ce să pregătești? Îți recomandăm să încerci o rețetă de panna cotta cu mango și căpșuni. Este un desert fără coacere, care se montează în pahare și oferă spectacol de culoare și savoare.
Panna Cotta cu mango și căpșuni. Spectacol de culoare și savoare la paharNu rata sezonul piersicilor gustoase și parfumate fără a prepara rețeta de compot de piersici pentru iarnă. Te vei bucura de gustul acestuia la micul dejun, dar și în diferite deserturi.
Compot de piersici pentru iarnă, perfect pentru micul dejun și deserturiDacă îți place combinația de brânză cu caise în deserturi, încearcă și rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate. Sunt delicioase și sunt perfecte pentru pauza de cafea sau de ceai.
Cornulețe cu brânză și caise deshidratate, perfecte pentru momentele dulciPentru că zmeura face parte dintre cele mai adorate fructe în deserturi, îți oferim o rețetă de tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Este o rețetă de desert simplu ce poate face deliciul zilelor de vară.
Tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Desert simplu, de varăChiar dacă ai preparat deja gem de caise pentru iarnă, poți încerca și rețeta de gem de caise cu scorțișoară. Este mai gustos și mai aromat, potrivit pentru a da savoare și culoare deserturilor.
Gem de caise cu scorțișoară, mai gustos și mai aromatDacă nu mai știi cum să prepari vinetele, dar în cel mai simplu mod, îți recomandăm să încerci rețeta de vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel. Este o rețetă simplă, cu puține ingrediente, dar pe cât de simplă este, pe atât de delicioasă.
Vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel. Un preparat simplu și gustosDacă adori mâncărurile cu vinete, poți prepara pentru iarnă și câteva borcane cu vinete marinate în sos de roșii. Poți savura vinetele și servite simple, pe post de salată, dar le poți include și în diferite rețete de mâncăruri.
Vinete marinate în sos de roșii, la borcan, pentru iarnăPrintre cele mai simple și rapide rețete de deserturi cu fructe se numără rețetele de crumble. Încearcă și tu o rețetă de crumble cu caise și fulgi de migdale, pentru momentele dulci ale zilei.
Crumble cu caise și fulgi de migdale. Desert simplu din puține ingredienteO porție dintr-un delicios cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos, servită rece, abia scoasă din frigider, este perfectă pentru a te răcori. Prepară și tu rețeta, pentru a te convinge.
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocosPrintre rețetele de dulceață cu care ți-ai propus să-ți îmbogățești cămara, poți prepara și dulceață de piersici după rețeta bunicii. Este o rețetă veche, așa cum o prepara bunica și notată în caietul îngălbenit de trecerea timpului.
Dulceață de piersici preparată după rețeta bunicii. Rețeta pregătită în mai multe etapeDacă dorești să te bucuri și în sezonul rece de gustul delicios al legumelor de grădină, nu ezita să le conservi și la borcane, pe lângă cele pe care le pui la congelator. Îți oferim în acest scop o rețetă de legume la borcan în saramură, pentru iarnă.
Legume la borcan în saramură, pentru iarnăDacă te întrebi cum să mai combini caisele în preparate delicioase, rețeta de chifle cu brânză dulce și caise în interior îți poate fi de ajutor. Este o rețetă de chifle dulci, perfecte pentru micul dejun sau pentru gustările de mai târziu.
Chifle cu brânză dulce și caise în interior, perfecte pentru micul dejunDacă adori prăjiturile cu fructe proaspete, de vară, rețeta de prăjitură cu zmeură și mascarpone în aluat te va cuceri negreșit. Este prăjitură simplă, dar delicioasă, cu textură densă și ușor umedă.
Prăjitură cu zmeură și mascarpone în aluat. Prăjitură aromată, cu textură umedăUna dintre salatele cu care îți poți răsfăța familia vara aceasta este delicioasa salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoi. Rețete nu este complicată, iar combinația de ingrediente este foarte gustoasă.
Salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoiFructele de vară ne încântă cu aromele și culorile lor deosebite, dar din păcate sezonul coacerii lor trece mult prea repede. Însă pentru a ne bucura și mai târziu de gustul lor le putem conserva preparând rețete de gem, compot, dulceață sau băuturi. Rețeta de gem de piersici este una dintre acestea, cu care ne putem răsfăța papilele în sezonul rece.
Gem de piersici. Rețetă simplă, fără conservanțiCastraveții murați sunt preferații tuturor alături de fripturi și garnituri. Pe lângă conservarea clasică a acestora, mai poți încerca și rețeta de castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi. Murați în acest fel se pot așeza mai bine în borcane și pot intra mai mulți.
Castraveți murați felii, cu ceapă și usturoiGemul de caise este în topul preferințelor celor care adoră gustul dulce, mai ales la micul dejun. Dacă te numeri și tu printre ei, pe lângă gemul clasic mai poți prepara și gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromat.
Gem de caise cu migdale, mai gustos și mai aromatPrintre rețetele cu vinete pe care ți-ai propus să le prepari, încearcă și rețeta de vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soia. Este o mâncare extrem de ușoară și rapidă cu gust dulce-picant.
Vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soiaDacă îți plac vinetele, dar și ciupercile, combină-le într-o delicioasă și consistentă zacuscă de vinete cu ciuperci champignon. Câteva borcane cu zacuscă te vor scăpa de grija gustărilor în sezonul rece.
Zacuscă de vinete cu ciuperci champignon, mai gustoasă și mai consistentăDacă adori preparatele cu gust picant, cu siguranță te va cuceri rețeta de dulceață de ardei iuți cu ardei copți. Este foarte gustoasă și o poți prepara picantă după propriul gust.
Dulceață de ardei iuți cu ardei copți. Un aperitiv cu gust exoticPentru că tarabele din piață abundă de vinete și de ardei, îți propunem să prepari o delicioasă pastă de ardei copți cu vinete. Rețeta poartă denumirea de ”Ajvar” și aparține bucătăriei tradiționale sârbești.
Pastă de ardei copți cu vinete - Ajvar. Rețetă tradițională sârbeascăPentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, îți oferim o rețetă de prăjitură cu aluat fraged și piersici. Se prepară simplu și ușor, iar ingredientele folosite sunt la îndemâna tuturor.
Prăjitură cu aluat fraged și piersici, simplă și gustoasăDacă ți-ai propus să testezi gustul și aroma caiselor în cât mai multe deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură cu caise și cacao. Este simplă și rapid de preparat, este delicioasă și aspectuoasă.
Prăjitură cu caise și cacao, simplă și rapid de preparatPrintre rețetele de murături pe care ți-ai propus să le prepari, poți încerca și rețeta de dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoi. Vor concura, cu succes, castraveciorii murați, gogonelele și celelalte murături.
Dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoiDacă obișnuiești să prepari înghețată acasă, îți recomandăm să încerci și rețeta de înghețată de caise cu sos caramel sărat. Este combinația verii ce te va impresiona atât ca gust cât și ca textură și aspect.
Înghețată de caise cu sos caramel sărat, deliciul absolut al veriiDacă îți plac ciorbele de legume bogate în ingrediente și cu gust acrișor, încearcă rețeta de ciorbă de dovlecel a la grec. Este rețeta uneia dintre cele mai gustoase ciorbe de vară.
Ciorbă de dovlecel a la grec. Rețeta uneia dintre cele mai gustoase ciorbe de varăEste sezonul vinetelor și te gândești că ar fi timpul să conservi din ele și pentru iarnă, dar nu ai loc suficient în congelator? Îți recomandăm să încerci rețeta de vinete în ulei de măsline, la borcan.
Vinete în ulei de măsline, la borcan, pentru iarnăDacă îți plac deserturile cu fructe și ești în căutarea unei rețete simple și ușor de preparat, rețeta de chec cu caise poate fi una dintre opțiuni. Este delicios, este aromat și are un aspect apetisant.
Chec cu caise. Desert simplu de vară, aromat și deliciosDacă nu mai știi ce să gătești pentru masa de prânz din zilele de vară, încearcă rețeta de musaca de vinete cu carne de pui. Este gustoasă și foarte sățioasă.
Musaca de vinete cu carne de pui, pentru un prânz de vară deliciosPrăjitura cu iaurt și caise este una dintre acele prăjituri pe care o adori de la prima degustare. Este delicioasă, este plăcut aromată și are o textură umedă ce o face să fie și răcoroasă.
Prăjitura cu iaurt și caise. Rețeta simplă a unui desert de varăPentru că piața este plină de vinete și de ardei, îți recomandăm să profiți de acestea și să începi să le conservi deja pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de aperitiv cu vinete și ardei capia, perfectă pentru gustările de mai târziu.
Aperitiv cu vinete și ardei capia. Rețetă de conserve pentru iarnă