Descoperă rețete variate pentru cele mai delicioase deserturi: de la prăjituri, tarte și înghețate simple, pâna la cele mai spectaculoase torturi.
Pentru momentele speciale petrecute alături de familie și prieteni, poți prepara rețeta de prăjitură cu gem acrișor și nuci, denumită prăjitura Figaro. Este una dintre rețetele vechi de prăjituri, notată în caietul îngălbenit de timp al mamei sau al bunicii. Nu lipsea de pe platourile cu prăjituri festive de la sărbători.
Prăjitura Figaro. Rețetă de prăjitură cu gem acrișor și nuciTrufele de ciocolată sunt unul dintre cele mai elegante și rafinate deserturi pe care le poți prepara la tine acasă. Se potrivesc perfect la ocazii festive și pot fi chiar un cadou gustos. Aceste mici bomboane de ciocolată, rotunde și îmbietoare, au o istorie fascinantă și o varietate de variante ce pot satisface cele mai exigente papile gustative. Încearcă și tu rețeta de trufe de ciocolată.
Trufe de ciocolată. Rețeta simplă a celui mai elegant și rafinat desertDacă îți plac gogoșile, dar dorești să testezi mai multe rețete de aluaturi pentru acestea, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși pufoase cu unt în aluat. Este o rețetă inspirată din bucătăria germană.
Gogoși pufoase cu unt în aluat. Desert simplu și deliciosPentru că este sezonul portocalelor aromate și pline de vitamine, nu ezita să le incluzi în alimentația ta, chiar și sub formă de deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de plăcintă grecească cu portocale, denumită Portokalopita.
Portokalopita. Rețetă de plăcintă grecească cu portocaleÎn zilele reci de toamnă sau de iarnă ai nevoie de un desert cremos și cald cu care să te răsfeți și să îți încălzești și sufletul și corpul. Vrei ceva aromat, dulce, bogat, care se prepară repede și ușor. Iată 4 idei de rețete de deserturi calde pe care să le încerci. Sunt ideale în zilele reci și mohorâte.
4 rețete de deserturi calde care te fac să uiți de frigul de afarăPoți face paste coapte cu caramel, un desert delicios, inedit și rapid de făcut. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar cele necesare nu au niște costuri foarte mari. Este foarte gustos, iar întreaga familie îl va adora.
Paste coapte cu caramel, un desert inedit din doar 5 ingredientePaleurile erau cândva printre cele mai apreciate fursecuri de pe platourile festive. Făceau parte din lista cu rețete de dulciuri notate în caietul bunicii. Dacă și ție îți este dor de gustul lor, îți oferim mai jos o rețetă veche de paleuri cu ciocolată.
Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărieDacă îți plac croissantele franțuzești, dar nu te-ai încumetat încă să le prepari în propria bucătărie, îți recomandăm să încerci o rețetă rapidă de croissante cu ciocolată.
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietajDacă ești în căutarea unei rețete de tort simplu și delicios, cu aromă dar și foarte aromat, îți oferim o rețetă de tort cu mandarine. Este o rețetă destul de ușor de preparat, iar ingredientele sunt de sezon și foarte accesibile.
Tort cu mandarine, delicios și foarte aromatPentru că în sezonul rece găsești portocale din belșug, atât galbene cât și roșii, nu ezita să le încluzi în deserturi delicioase. Îți oferim în acest scop o rețetă de mini tarte cu vanilie și portocale, în două culori.
Mini tarte cu vanilie și portocale. Desert în două culoriMelktert, cunoscut și sub numele de „plăcintă cu lapte” în limba afrikaans, este o delicatesă tradițională sud-africană ce a captivat inimile și papilele gustative ale multor oameni. Originară din comunitatea olandeză din Africa de Sud, această prăjitură a devenit emblematică în gastronomia țării.
Melktert, plăcinta africană cu lapte care a cucerit lumeaDacă îți este dor de gustul prăjiturilor pe care le savurai în cofetăriile de altădată și ești în căutare de rețete vechi, autentice, încearcă și rețeta de savarine de casă. Este rețeta pe care o aveau bunicile trecută în caietul îngălbenit de trecerea timpului și transmisă din generație în generație.
Savarine de casă. Rețetă veche, ca la cofetăriile de altădatăPâinea cu smântână și afine este de fapt un desert delicios, ușor de făcut, pe care îl vei aprecia pe tot parcursul anului. Este moale, cu un echilibru perfect între dulce și acrișor, ceea ce o face perfectă chiar și pentru micul-dejun.
Pâine cu smântână și afine. Desertul reconfortant de care ai nevoie când vrei ceva bunMinciunelele sau uscățelele, cum le mai spune prin unele locuri din România, sunt gogoși subțiri, dar pufoase, perfecte pentru o zi de weekend relaxat. Poate îți amintești de ele pentru că în casele multora se pregăteau când toată familia la masă. Dacă vrei să te bucuri din nou de gustul minunat de minciunele poți să le prepari după rețeta de mai jos.
Minciunele, cele mai subțiri și delicioase gogoșiDacă familia ta adoră clătitele și vrei să o surprinzi cu o rețetă mai altfel decât cea clasică, încearcă rețeta de clătite cu ciocolată și banane. Sunt și delicioase, dar vor arăta spectaculos, mai ales secționate.
Clătite cu ciocolată și banane. Rețeta unui desert de nerefuzatCând ți-e poftă de ceva dulce, dar te abții pentru că te gândești la calorii și conținut de zahăr încearcă aceste „fursecuri nevinovate”. Sunt varianta la fel de delicioasă a fursecurilor clasice, doar că au mai puține ingrediente și sunt mai sănătoase.
Fursecuri „nevinovate” din trei ingrediente. Rețeta e gata în 12 minute, fără zahăr, făina sau untClătitele sunt printre cele mai simple și rapide deserturi și sunt adorate de toți iubitorii gustului dulce. Dacă vrei să încerci o rețetă de clătite mai interesantă și ca gust și ca aspect, îți recomandăm rețeta de clătite Tiramisu.
Clătite Tiramisu. Clătite cu cremă de mascarpone și pișcoturiDesertul sub formă de faguri, preparat la aparatul cu forme speciale, este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din copilărie. Pentru a-ți aminti de acel gust inconfundabil, încearcă și tu rețeta de faguri cu glazură de ciocolată, pe care ți-o oferim mai jos.
Faguri cu glazură de ciocolată. Rețetă cu gust de copilăriePentru că citricele sunt mai gustoase și mai aromate la noi, în sezonul rece, profită din plin de ele și include-le în deserturi savuroase. Una dintre rețetele cu citrice pe care ți-o recomandăm este cea de prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată.
Prăjitură cu mandarine și glazură de ciocolată. Desert foarte aromatPentru atunci când vrei să prepari un tort Tiramisu, dar nu dorești să adaugi ouă crude în cremă, avem pentru tine o rețetă simplă și rapidă de tort Tiramisu fără ouă.
Tort Tiramisu fără ouă. Rețetă simplă și rapidăLaptele condensat se obține prin îndepărtarea parțială a apei din laptele proaspăt, urmată de adăugarea zahărului. Acest proces îi conferă o consistență groasă și o dulceață specifică. Laptele condensat este adesea folosit în diverse rețete de deserturi pentru a le oferi un gust dulce și cremos. Descoperă ce poți face cu o singură cutie de lapte condensat? Iată trei rețete ușoare, rapide și delicioase.
Ce poți face cu o cutie de lapte condensat? 3 rețete ușoare și delicioaseO porție de fursecuri din doar 5 ingrediente care este gata în 15 minute, chiar și coaptă, este o promisiunea unei seri delicioase și relaxante. Dacă ești în căutarea unui desert bogat și moale trebuie să încerci această rețetă.
Fursecuri din doar 5 ingrediente, gata în 15 minute. Rețeta de care ai nevoie când vrei să te răsfețiChocoflan este denumirea unui desert savuros din bucătăria americană, preparat dintr-un blat cu cacao și cremă de zahăr ars. Îți oferim mai jos rețeta detaliată, pentru a o prepara și tu. Cu siguranță îi vei cuceri pe cei dragi cu gustul ei delicios și aspectul interesant.
Chocoflan. Rețetă de prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolatăDacă obișnuiești să consumi biscuiți la micul dejun sau ca gustare pe parcursul zilei, îți oferim mai jos o rețetă de biscuiți de banane și fulgi de ovăz. Sunt simpli, sunt delicioși și sunt sănătoși.
Biscuiți de banane și fulgi de ovăz, perfecți pentru micul dejunKaiserschmarrn este denumirea unor clătite din bucătăria austriacă. Clătitele sunt pufoase și se servesc rupte în bucăți, decorate cu zahăr pudră sau glazurate cu diferite sosuri dulci.
Kaiserschmarrn. Rețetă de clătite imperiale rupte în bucățelePentru că portocalele sunt mai aromate și mai gustoase în sezonul rece, nu ezita să profiți de ele introducându-le și în rețete de deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de șarlotă de portocale, cu frișcă naturală și pișcoturi, delicioasă și cu un aspect cuceritor.
Șarlotă de portocale cu frișcă naturală și pișcoturiRețeta de plăcintă suedeză cu mere este, poate, cea mai simplă modalitate de a face acest desert. Nu trebuie să lași la dospit niciun aluat, să ai grijă la temperatura din cameră, nici să îl întinzi. În 10 minute plăcinta va fi la cuptor și te vei bucura de o prăjitură delicioasă.
Plăcintă suedeză cu mere. Desertul este gata în 10 minutePentru momentele dulci petrecute cu familia și prietenii, îți oferim o rețetă de prăjitură cu foaie sfărâmată, cunoscută sub denumirea de Prăjitura Katy.
Prăjitura Katy. Rețetă de prăjitură cu foaie sfărâmatăMochi este un desert japonez tradițional, care constă în biluțe sau dreptunghiuri de orez lipicios, cu un gust subtil și o textură moale și elastică. Această specialitate este consumată de obicei în perioadele de sărbătoare, precum Anul Nou japonez, o festivitate numită „Mochitsuki”,, dar este disponibilă și pe tot parcursul anului în diverse variante și arome.
Mochi, cel mai savuros desert japonez. Cum îl poți face la tine acasăDacă te-ai plictisit de rețetele clasice de cornulețe cu gem sau cu rahat, încearcă rețeta de cornulețe fragede cu mac. Sunt mai deosebite ca gust și aspect, dar sunt simple și ușor de preparat.
Cornulețe fragede cu mac, simple și ușor de preparatPrăjitura Greta Garbo sau Jerbo face parte din colecția de prăjituri delicioase, inspirate din alte bucătării ale lumii. Este o prăjitură simplă și ușoară ce se prepară din din foi de aluat fraged, umplute cu gem de caise și nucă și glazurată cu un strat generos de ciocolată.
Prăjitura Greta Garbo sau Jerbo. Rețetă de colecțiePrintre cele mai apreciate rețete de deserturi din bucătăria franțuzească se numără și rețeta de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată. Chiar dacă este o rețetă mai complexă, merită preparată, mai ales pentru un eveniment deosebit sau pentru o sărbătoare.
Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolatăPentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, rețeta de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietaj, poate fi alegerea ideală. Rulourile umplute sunt și gustoase, dar și cuceritoare prin aspectul lor spectaculos.
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietajDacă nu te poți decide ce tort să prepari pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți recomandăm să încerci rețeta de tort Richard. Este rețeta unui delicios tort din foi de bezea cu nuci, umplute cu cremă de ciocolată.
Tort Richard. Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de ciocolatăDacă ești în căutarea unei rețete de desert delicios cu mere, încearcă rețeta de tartă Tatin cu mere caramelizate. Este simplă și ușor de preparat, este savuroasă și are un aspect spectaculos.
Tartă Tatin cu mere caramelizate. Rețetă de desert franțuzescRețetele de trufe de ciocolată făcute în casă sunt delicioase. Trufele sunt un desert elegant și gustos pe care îl poți face pentru mesele la care ai musafiri. În plus, sunt atât de versatile încât, pornind de la bază, poți să faci mai multe variante diferite într-un timp foarte scurt. Dacă pui într-o cutie mai deosebită trufele de ciocolată făcute în casă pot fi și un cadou dulce pentru cei dragi.
Trufe de ciocolată făcute în casă. Cel mai rapid și elegant desert pentru mese de sărbătoarePentru a-i cuceri pe cei dragi cu un tort delicios și cu aspect elegant, îți recomandăm să prepari rețeta de tort Doboș. Este rețeta unui tort cu multe straturi, ce cucerește atât papilele cât și privirile.
Tort Doboș. Rețeta de tort cu multe straturiDacă te gândești să prepari un chec, dar dorești o rețetă mai specială, încearcă rețeta de chec șah cu ciocolată și zmeură. Te vei bucura de o combinație delicioasă de gusturi, arome și culori.
Chec șah cu ciocolată și zmeură. Desert delicios și spectaculosNu mai ai idei de rețete pentru torturi delicioase și spectaculoase, pe care să le prepari cu ocazia unor evenimente deosebite sau sărbători? Îți oferim mai jos o rețetă de tort cu compot de dovleac și blat marmorat cu mac. Te va cuceri combinația de arome și texturi, dar și aspectul spectaculos al tortului.
Tort cu compot de dovleac și blat marmorat cu macPentru că după pregătirile de sărbători sau alte evenimente importante îți rămân câteva albușuri nefolosite, îți oferim o rețetă de tort cu alune și cafea, în care să le folosești.
Tort cu alune și cafea. Un tort cu blaturi de bezea și cremă aromatăTiramisu este unul dintre cele mai cunoscute și populare deserturi din lume. „Tiramisu” este pe locul 5 în topul celor mai cunoscute cuvinte din limba italiană și se găsește în vocabularul a 23 de limbi diferite. Pentru că este atât de popular, în jurul său s-au născut o serie de legende cu privire la modul în care a fost preparat pentru prima dată. Descoperă povestea celui mai celebru desert italienesc: tiramisu.
Povestea celui mai celebru desert italienesc: tiramisuBabka este un cozonac mai special, mai bogat și mai aromat, pregătit la origine în comunitățile evreiești. Astăzi se găsește în întreaga lume și are mai multe variante.
Babka, desertul făcut celebru de serialul SeinfeldCozonacul este mai mult decât un simplu desert. Îl găsim pe toate mesele de sărbătoare, în foarte multe culturi. Prin istoria sa plină de tradiție și variantele sale diverse, cozonacul a devenit un simbol al al bucuriei, al familiei. Umplutura de cozonac este una dintre cele mai importante părți. Descoperă câteva rețete simple și rapide.
Umplutură de cozonac. 5 rețete delicioasePrăjitura red velvet este un desert recunoscut pentru culoarea sa distinctivă roșie și pentru stratul de cremă de brânză pufoasă care îl acoperă. Datorită aspectului și gustului său este perfect pentru mesele festive. În plus, se prepară destul de ușor așa că nu trebuie să dai fuga la cofetărie.
Prăjitura red velvet. Rețeta de desert spectaculos, perfect pentru CrăciunDacă nu ai preparat încă rețeta de haioșe cu gem, acum este cel mai potrivit moment, pentru că este sezonul în care găsești toate ingredientele necesare.
Haioșe cu gem. Rețetă de desert din aluat cu osânzăRețeta de biscuiți de Crăciun cu unt este o parte esențială a tradiției sezonului festiv. Moșul cel darnic este așteptat cu acest desert delicios pentru a prinde energie să poată ajunge la toți copiii din lume.
Biscuiți de Crăciun cu unt. Rețeta simplă și gustoasăOricât de delicios ar fi un desert are nevoie de un finisaj perfect pentru a fi și apetisant. Putem face acest lucru cu o glazură de ciocolată, fie neagră sau albă, în funcție de preferințe.
Glazură de ciocolată pentru tort, eclere sau alte prăjituri. Rețeta simplăRețetele de biscuiți sau fursecuri au devenit o adevărată provocare, înainte de sărbătorile de iarnă. Dacă și tu dorești să dai curs acestei provocări culinare, încearcă printre alte rețete și rețeta noastră de biscuiți cu cireșe confiate.
Biscuiți cu cireșe confiate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnăPrintre rețetele de turtă dulce sau alte fursecuri, preparate pentru sărbătorile de iarnă, mai adaugă și rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Vei avea pe același platou o gamă bogată de gusturi, arome și texturi.
Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Rețetă de fursecuri pentru CrăciunDacă ești în căutarea unei rețete pentru cel mai fraged aluat de cornulețe, încearcă rețeta de cornulețe cu untură în aluat. Untura este ingredientul cu cea mai mare proprietate de frăgezire a aluaturilor.
Cornulețe cu untură în aluat. Rețeta celor mai fragede cornulețe