Descoperă rețete variate pentru cele mai delicioase deserturi: de la prăjituri, tarte și înghețate simple, pâna la cele mai spectaculoase torturi.
O porție de fursecuri din doar 5 ingrediente care este gata în 15 minute, chiar și coaptă, este o promisiunea unei seri delicioase și relaxante. Dacă ești în căutarea unui desert bogat și moale trebuie să încerci această rețetă.
Fursecuri din doar 5 ingrediente, gata în 15 minute. Rețeta de care ai nevoie când vrei să te răsfețiChocoflan este denumirea unui desert savuros din bucătăria americană, preparat dintr-un blat cu cacao și cremă de zahăr ars. Îți oferim mai jos rețeta detaliată, pentru a o prepara și tu. Cu siguranță îi vei cuceri pe cei dragi cu gustul ei delicios și aspectul interesant.
Chocoflan. Rețetă de prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolatăDacă obișnuiești să consumi biscuiți la micul dejun sau ca gustare pe parcursul zilei, îți oferim mai jos o rețetă de biscuiți de banane și fulgi de ovăz. Sunt simpli, sunt delicioși și sunt sănătoși.
Biscuiți de banane și fulgi de ovăz, perfecți pentru micul dejunKaiserschmarrn este denumirea unor clătite din bucătăria austriacă. Clătitele sunt pufoase și se servesc rupte în bucăți, decorate cu zahăr pudră sau glazurate cu diferite sosuri dulci.
Kaiserschmarrn. Rețetă de clătite imperiale rupte în bucățelePentru că portocalele sunt mai aromate și mai gustoase în sezonul rece, nu ezita să profiți de ele introducându-le și în rețete de deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de șarlotă de portocale, cu frișcă naturală și pișcoturi, delicioasă și cu un aspect cuceritor.
Șarlotă de portocale cu frișcă naturală și pișcoturiRețeta de plăcintă suedeză cu mere este, poate, cea mai simplă modalitate de a face acest desert. Nu trebuie să lași la dospit niciun aluat, să ai grijă la temperatura din cameră, nici să îl întinzi. În 10 minute plăcinta va fi la cuptor și te vei bucura de o prăjitură delicioasă.
Plăcintă suedeză cu mere. Desertul este gata în 10 minutePentru momentele dulci petrecute cu familia și prietenii, îți oferim o rețetă de prăjitură cu foaie sfărâmată, cunoscută sub denumirea de Prăjitura Katy.
Prăjitura Katy. Rețetă de prăjitură cu foaie sfărâmatăMochi este un desert japonez tradițional, care constă în biluțe sau dreptunghiuri de orez lipicios, cu un gust subtil și o textură moale și elastică. Această specialitate este consumată de obicei în perioadele de sărbătoare, precum Anul Nou japonez, o festivitate numită “Mochitsuki”,, dar este disponibilă și pe tot parcursul anului în diverse variante și arome.
Mochi, cel mai savuros desert japonez. Cum îl poți face la tine acasăDacă te-ai plictisit de rețetele clasice de cornulețe cu gem sau cu rahat, încearcă rețeta de cornulețe fragede cu mac. Sunt mai deosebite ca gust și aspect, dar sunt simple și ușor de preparat.
Cornulețe fragede cu mac, simple și ușor de preparatPrăjitura Greta Garbo sau Jerbo face parte din colecția de prăjituri delicioase, inspirate din alte bucătării ale lumii. Este o prăjitură simplă și ușoară ce se prepară din din foi de aluat fraged, umplute cu gem de caise și nucă și glazurată cu un strat generos de ciocolată.
Prăjitura Greta Garbo sau Jerbo. Rețetă de colecțiePrintre cele mai apreciate rețete de deserturi din bucătăria franțuzească se numără și rețeta de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată. Chiar dacă este o rețetă mai complexă, merită preparată, mai ales pentru un eveniment deosebit sau pentru o sărbătoare.
Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolatăPentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, rețeta de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietaj, poate fi alegerea ideală. Rulourile umplute sunt și gustoase, dar și cuceritoare prin aspectul lor spectaculos.
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietajDacă nu te poți decide ce tort să prepari pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți recomandăm să încerci rețeta de tort Richard. Este rețeta unui delicios tort din foi de bezea cu nuci, umplute cu cremă de ciocolată.
Tort Richard. Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de ciocolatăDacă ești în căutarea unei rețete de desert delicios cu mere, încearcă rețeta de tartă Tatin cu mere caramelizate. Este simplă și ușor de preparat, este savuroasă și are un aspect spectaculos.
Tartă Tatin cu mere caramelizate. Rețetă de desert franțuzescRețetele de trufe de ciocolată făcute în casă sunt delicioase. Trufele sunt un desert elegant și gustos pe care îl poți face pentru mesele la care ai musafiri. În plus, sunt atât de versatile încât, pornind de la bază, poți să faci mai multe variante diferite într-un timp foarte scurt. Dacă pui într-o cutie mai deosebită trufele de ciocolată făcute în casă pot fi și un cadou dulce pentru cei dragi.
Trufe de ciocolată făcute în casă. Cel mai rapid și elegant desert pentru mese de sărbătoarePentru a-i cuceri pe cei dragi cu un tort delicios și cu aspect elegant, îți recomandăm să prepari rețeta de tort Doboș. Este rețeta unui tort cu multe straturi, ce cucerește atât papilele cât și privirile.
Tort Doboș. Rețeta de tort cu multe straturiDacă te gândești să prepari un chec, dar dorești o rețetă mai specială, încearcă rețeta de chec șah cu ciocolată și zmeură. Te vei bucura de o combinație delicioasă de gusturi, arome și culori.
Chec șah cu ciocolată și zmeură. Desert delicios și spectaculosNu mai ai idei de rețete pentru torturi delicioase și spectaculoase, pe care să le prepari cu ocazia unor evenimente deosebite sau sărbători? Îți oferim mai jos o rețetă de tort cu compot de dovleac și blat marmorat cu mac. Te va cuceri combinația de arome și texturi, dar și aspectul spectaculos al tortului.
Tort cu compot de dovleac și blat marmorat cu macPentru că după pregătirile de sărbători sau alte evenimente importante îți rămân câteva albușuri nefolosite, îți oferim o rețetă de tort cu alune și cafea, în care să le folosești.
Tort cu alune și cafea. Un tort cu blaturi de bezea și cremă aromatăTiramisu este unul dintre cele mai cunoscute și populare deserturi din lume. „Tiramisu” este pe locul 5 în topul celor mai cunoscute cuvinte din limba italiană și se găsește în vocabularul a 23 de limbi diferite. Pentru că este atât de popular, în jurul său s-au născut o serie de legende cu privire la modul în care a fost preparat pentru prima dată. Descoperă povestea celui mai celebru desert italienesc: tiramisu.
Povestea celui mai celebru desert italienesc: tiramisuBabka este un cozonac mai special, mai bogat și mai aromat, pregătit la origine în comunitățile evreiești. Astăzi se găsește în întreaga lume și are mai multe variante.
Babka, desertul făcut celebru de serialul SeinfeldCozonacul este mai mult decât un simplu desert. Îl găsim pe toate mesele de sărbătoare, în foarte multe culturi. Prin istoria sa plină de tradiție și variantele sale diverse, cozonacul a devenit un simbol al al bucuriei, al familiei. Umplutura de cozonac este una dintre cele mai importante părți. Descoperă câteva rețete simple și rapide.
Umplutură de cozonac. 5 rețete delicioasePrăjitura red velvet este un desert recunoscut pentru culoarea sa distinctivă roșie și pentru stratul de cremă de brânză pufoasă care îl acoperă. Datorită aspectului și gustului său este perfect pentru mesele festive. În plus, se prepară destul de ușor așa că nu trebuie să dai fuga la cofetărie.
Prăjitura red velvet. Rețeta de desert spectaculos, perfect pentru CrăciunDacă nu ai preparat încă rețeta de haioșe cu gem, acum este cel mai potrivit moment, pentru că este sezonul în care găsești toate ingredientele necesare.
Haioșe cu gem. Rețetă de desert din aluat cu osânzăRețeta de biscuiți de Crăciun cu unt este o parte esențială a tradiției sezonului festiv. Moșul cel darnic este așteptat cu acest desert delicios pentru a prinde energie să poată ajunge la toți copiii din lume.
Biscuiți de Crăciun cu unt. Rețeta simplă și gustoasăOricât de delicios ar fi un desert are nevoie de un finisaj perfect pentru a fi și apetisant. Putem face acest lucru cu o glazură de ciocolată, fie neagră sau albă, în funcție de preferințe.
Glazură de ciocolată pentru tort, eclere sau alte prăjituri. Rețeta simplăRețetele de biscuiți sau fursecuri au devenit o adevărată provocare, înainte de sărbătorile de iarnă. Dacă și tu dorești să dai curs acestei provocări culinare, încearcă printre alte rețete și rețeta noastră de biscuiți cu cireșe confiate.
Biscuiți cu cireșe confiate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnăPrintre rețetele de turtă dulce sau alte fursecuri, preparate pentru sărbătorile de iarnă, mai adaugă și rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Vei avea pe același platou o gamă bogată de gusturi, arome și texturi.
Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Rețetă de fursecuri pentru CrăciunDacă ești în căutarea unei rețete pentru cel mai fraged aluat de cornulețe, încearcă rețeta de cornulețe cu untură în aluat. Untura este ingredientul cu cea mai mare proprietate de frăgezire a aluaturilor.
Cornulețe cu untură în aluat. Rețeta celor mai fragede cornulețeDacă ți-ai propus să aduci un plus de magie sărbătorilor de iarnă, pregătind diferite rețete de deserturi cu tradiție, trece pe listă și rețeta de fursecuri Linzer. Este o rețetă de fursecuri umplute cu gem, inspirată din bucătăria tradițională austriacă.
Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gemÎn magia sărbătorilor de iarnă, prin prepararea și decorarea biscuiților de turtă dulce se creează povești culinare de neuitat. Încearcă și tu să creezi astfel de povești, preparând împreună cu familia, mult adorata rețetă de turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing.
Turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing. Rețetă pentru masa de CrăciunUna dintre cele mai interesante rețete de cozonac, pe care o poți prepara și tu de sărbători, este cea de cozonac însiropat cu vinars și umplutură de nuci cu scorțișoară. Chiar dacă modul de preparare al acestui cozonac necesită o tehnică mai complexă, merită tot efortul și timpul alocat.
Cozonac însiropat cu vinars și umplutură de nuci cu scorțișoarăSe spune că nu este completă ziua de Crăciun dacă de pe mesele românilor lipsește cozonacul. Acesta este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi tradiționale. Dacă ești în căutarea unei rețete mai simple de cozonac, încearcă rețeta de cozonac din aluat dospit la rece, cu nucă și stafide.
Cozonac din aluat dospit la rece, cu nucă și stafideDacă ești în căutarea unei rețete de tort, specific sărbătorilor de iarnă, îți oferim o rețetă de tort cu blaturi de turtă dulce, delicios și spectaculos.
Tort cu blaturi de turtă dulce, perfect pentru masa de CrăciunDacă nu mai știi ce rețetă de cozonac să prepari pentru a fi diferită de cea clasică, încearcă rețeta de cozonac împletit cu mac și stafide. Umplutura și forma cozonacului îl fac mai special.
Cozonac împletit cu mac și stafide, copt în formă de coronițăO felie de chec de post cu banane, moale, pufos, aromat cu o cană de ceai alături poate fi un mic dejun ca un răsfăț. Îl poți face în doar 10 minute, din ingrediente simple și la îndemână.
Chec de post cu banane. Rețeta gata în 10 minuteBiscuiții șprițați fac parte dintre deserturile pe care le preparau în trecut mamele sau bunicile. Erau nelipsiți de pe platourile cu dulciuri festive de sărbători. Dacă vrei să aduci și tu gustul copilăriei pe masa de Crăciun sau pentru alte evenimente, îți oferim o rețetă de biscuiți șprițați cu ciocolată.
Biscuiți șprițați cu ciocolată. Rețetă cu gust de copilărieÎn fiecare an, odată cu sosirea sezonului festiv, aroma îmbietoare a turtei dulci invadează bucătăriile din întreaga lume. Este un desert îndrăgit, asociat cu bucuria, generozitatea și atmosfera caldă a sărbătorilor de iarnă. Cu o istorie bogată și o tradiție lungă, turta dulce rămâne un simbol al sezonului festiv, aducând amintiri pline de gust și culoare. Descoperă și tu o rețetă de turtă dulce cu miere, moale și pufoasă. Este un desert perfect pentru a fi preparat în familie.
Rețetă de turtă dulce cu miere, moale și pufoasă. Desert de făcut în familie, perfect pentru iarnăDacă vrei creezi o poveste culinară de neuitat în acest sezon festiv, prepară alături de familie o gamă variată de fursecuri tematice. Pe lângă rețetele de turtă dulce, specifice Crăciunului, mai poți prepara și rețeta de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură.
Fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură. Rețetă pentru masa de CrăciunPentru porția de desert din zilele de post sau pentru gustarea dulce din pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de melcișori cu scorțișoară. Se prepară ușor, din ingrediente simple și mereu la îndemână.
Melcișori cu scorțișoară. Rețetă de desert savuros, de postSmørkager sau fursecuri daneze cu unt sunt adevărate delicii culinare, perfecte pentru mesele de sărbătoare. La fiecare mușcătură vei simți bogăția untului și arome subtile care încântă papilele gustative într-un mod inconfundabil.
Fursecuri daneze cu unt, deliciul scandinav de pe masa ta de sărbătoareDacă vrei să îți răsfeți familia la micul dejun cu preparate din aluaturi pufoase, îți oferim o rețetă de cornuri de post cu marmeladă. Cornurile sunt delicioase atât calde, cât și reci, savurate în pauza de masă de la birou sau de la școală.
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluatPrintre rețetele de deserturi pe care ți-ai propus să le prepari în zilele de post, strecoară și rețeta de baclava de post. Nu vei constata nicio diferență față de cea clasică, este la fel de gustoasă și se aromată. În plus, este mai sănătoasă pentru că nu conține unt.
Baclava de post. Rețeta celui mai dulce și aromat desertBrioșele proteice cu afine sunt un mic dejun gustos și foarte sățios. Datorită cantității mari de fibre îți vor da senzația de sațietate pentru o perioadă foarte lungă de timp. În plus, au și puține calorii așa încât te poți bucura de ele la o ceașcă de cafea fără niciun regret.
Brioșe proteice cu afine. Desertul delicios pe care îl mănânci fără vinovățieOricând ai poftă de un desert aromat care îmbină în mod echilibrat aromele dulci și acrișoare poți prepara un chec de post cu vișine. Se poate servi cu o cupă de frișcă vegetală alături pentru a deveni un adevărat răsfăț.
Chec de post cu vișine. Rețeta de desert rapid și deliciosAceastă rețetă de prăjitură cu suc de roșii în aluat este una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri din categoria celor de post. Rețeta se prepară din ingrediente cunoscute, însă necesită puțină atenție prepararea foilor de aluat cu bulion sau cu suc de roșii.
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de postPentru a îmbogăți platoul cu fursecuri preparate pentru sărbătorile de iarnă, îți recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți italieni Canestrelli. Au o textură fragedă și sfărâmicioasă și un gust delicios.
Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italianăDacă ții post și nu știi ce desert să mai pregătești, atunci poți să încerci un chec de post cu apă minerală. Se face foarte rapid și este la fel de pufos ca varianta clasică. Dacă mai adaugi și câteva nuci și fructe confiate vei avea un festin pe cinste.
Chec de post cu apă minerală. Rețeta simplă și rapidăPentru că rețetele de biscuiți sau fursecuri sunt la mare căutare în perioada sărbătorilor de iarnă, avem pentru tine o rețetă interesantă de biscuiți conuri de brad cu cacao.
Biscuiți conuri de brad cu cacao. Rețetă pentru sărbătorile de iarnăDacă nu mai ai idei despre ce desert de post să mai prepari, îți recomandăm o rețetă de ștrudel cu mere cuburi. Este rețeta unui desert, pe cât de simplu, pe atât de delicios și aromat.
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios