Descoperă rețete variate pentru cele mai delicioase deserturi: de la prăjituri, tarte și înghețate simple, pâna la cele mai spectaculoase torturi.
                            Profită de sezonul căpșunilor coapte și aromate și include-le în cât mai multe deserturi de nerefuzat. Îți oferim în acest scop o rețetă de prăjitură cu căpșuni și fistic.
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
                            Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai simplă de preparat.
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
                            Pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, în plin sezon al căpșunilor coapte, poți prepara rețeta de tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni, glazurat cu ciocolată. Gustul tortului este de excepție, iar aspectul va fi pe măsura gustului.
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
                            Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor sub formă de eclere, choux sau profiterol, încearcă și rețeta de churros cu sos de ciocolată.
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
                            Ești în căutarea unei rețete de prăjitură delicioasă, dar mai interesantă decât o prăjitură clasică? Îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu ananas și pudră Matcha. Gustul absolut delicios al prăjiturii este completat armonios de aspectul ei spectaculos.
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
                            Dacă adori orezul cu lapte, dar vrei să aduci îmbunătățiri rețetei din copilărie, îl poți prepara sub formă de budincă de orez cu mere caramelizate. Te va cuceri textura cremoasă a orezului, dar și combinația delicioasă cu mere.
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
                            Pentru porția de desert cu care dorești să-i răsfeți pe cei dragi, îți recomandăm să încerci o rețetă de prăjitură simplă cu rubarbă. Este simplă și din punct de vedere al listei de ingrediente, dar și al modului de preparare.
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
                            Dacă vrei să-ți cucerești invitații și familia cu un tort delicios și spectaculos, preparat cu diferite ocazii speciale, încearcă rețeta de tort Mozaic sau tort tablă de șah.
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
                            Printre rețetele de prăjituri vechi, de cofetărie, adorate de toți se numără și rețeta de indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Sunt mici prăjiturele preparate din foi subțiri și rotunde, de pandișpan, umplute cu cremă și glazurate cu ciocolată.
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
                            Prăjitura Albinița este una dintre prăjiturile care ne-au îndulcit gustul copilăriei. Este o prăjitură delicioasă, care conține foi cu miere, coapte pe dosul tăvii și a cărei rețetă ți-o oferim mai jos.
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
                            Dacă adori deserturile cu fructe și gust dulce-acrișor, poți încerca și rețeta de prăjitură cu rubarbă și bezea. Te va cuceri combinația ingredientelor, dar și aspectul spectaculos al prăjiturii.
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
                    Rețeta de pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză este perfectă pentru masa de Paște. Cu o consistență cremoasă, aromată și potrivit de dulce, este desertul care completează într-un mod savuros masa de sărbătoare.
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
                    Cozonacul și pasca sunt deserturile tradiționale pentru masa de Paște. Dacă vrei să își delectezi oaspeții și cu alte preparate dulci, fără să stai prea mult în bucătărie, poți să încerci aceste deserturi rapide de Paște.
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
                            Dacă vrei ca pe masa de Paște să ai și alte deserturi în afară de cozonac și pască poți încerca să pregătești câteva dulciuri mai interesante. Poți să te inspiri din cele 4 idei de bomboane pentru masa de Paște pe care le-am pregătit pentru tine.
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
                    Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica ta care frământa cu dragoste și respect aluatul pentru cozonaci. Mai apoi așteptai cu nerăbdare să îi scoată din cuptor și să îi guști, dar nu aveai voie până când vă întorceați de la biserică. Iată o rețetă de cozonac tradițional ca să te bucuri din nou de gustul din copilărie.
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
                            Rețeta de cozonac Potica sau Povitica este inspirată din bucătăriile slovenă și croată. Este rețeta unui cozonac cu multe straturi și cu umplutură bogată de nuci cu cacao și aromată cu scorțișoară.
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
                            Pentru că pasca este nelipsită de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale, îți recomandăm ca pe lângă rețeta tradițională să prepari și o rețetă de pască cu aluat fraged cu ciocolată. Este o variantă a mult adoratului desert care va cuceri atât prin gust, cât și prin aspect.
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
                            Printre rețetele de prăjituri pe care ți-ai propus să le prepari pentru masa de Paște încearcă și rețeta de desert în formă de ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori.
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
                            Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar și pentru privirile pofticioșilor.
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
                            Dacă vrei să prepari pască pentru masa de Paște, dar te temi că nu vei avea suficient timp, îți recomandăm o rețetă de pască pufoasă fără aluat. Este cea mai simplă rețetă de pască pentru masa de Paște.
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
                            Dacă nu mai ai idei ce desert să prepari pentru momentele dulci ale zilei, încearcă rețeta de gogoși de post cu apă minerală. Se prepară din ingrediente puține și simple, pe care le găsești uitate prin cămara ta.
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
                            Pandișpanul este unul dintre cele mai adorate deserturi, care conține ingrediente puține și simple. Însă pentru un plus de gust și aspect, îl putem îmbogăți cu diferite ingrediente precum fructele proaspete sau uscate și ciocolata. Îți oferim mai jos o rețetă de pandișpan cu dropsuri de ciocolată, pentru momentele dulci ale zilei.
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
                    O porție de clătite de post cu apă minerală este perfectă și la micul dejun, dar și la desert. Sunt pufoase și moi și le poți umple cu toppinguri dulci sau sărate.
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
                            Pentru momentele dulci, petrecute cu familia și prietenii merită preparată rețeta Gâteau St. Honoré. Este o rețetă din bucătăria franțuzească care are la bază eclere umplute cu caramel sărat.
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
                    Când nu mai știi ce să mănânci dulce în zilele de post poți încerca să faci clătite de post cu bere. Este o rețetă mai inedită, însă vor ieși pufoase, cu o aromă discretă de bere. Se potrivesc cu orice fel de topping și sunt potrivite și pentru micul dejun.
Clătite de post cu bere, un deliciu de neratat
                            Dacă nu mai știi ce să prepari pentru porția de desert a familiei, încearcă rețeta de prăjitură cu găuri și sos caramel. Este o rețetă inspirată din bucătăria americană, cunoscută sub denumirea „Poke Cake”.
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
                            Pentru zilele când poftești la desert, dar nu ai timp de rețete complexe, îți recomandăm să prepari rețeta de desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Este o rețetă simplă și rapidă, fără coacere.
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
                    Dacă îți plac deserturile pufoase, o porție de clătite de post cu praf de copt poate fi ceea ce cauți. Sunt moi și aerate și pot fi consumate cu tot felul de toppinguri, atât la masa de dimineață, cât și la desert sau gustare.
Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos
                    Dacă vrei o rețetă mai specială de clătite poți încerca să încorporezi în aluat mere dată prin răzătoare. Vei obține un desert foarte parfumat, cu o textură ușor crocantă. Iată cum se prepară rapid cele mai delicioase clătite de post cu mere.
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
                            Rețeta de tort Bienenstich, tradusă prin „tort Înțepătura albinei” este o rețetă tradițională germană, foarte populară. Se prepară în majoritatea brutăriilor sau cofetăriilor germane și este foarte apreciată de consumatori.
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
                    Dacă îți plac deserturile cu fructe, atunci trebuie să încerci neapărat rețeta de clafoutis și cobbler. Sunt două deserturi diferite, unul de origine franceză, altul americană. Ce le face asemănătoare este că sunt delicioase și pline de arome.
Rețeta de clafoutis și cobbler. Cum prepari cele mai apreciate deserturi cu fructe
                    Clătitele de post reprezintă o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru cei care doresc să se bucure de gustul reconfortant al acestui desert clasic fără a utiliza ingrediente de origine animală. Cu o textură pufoasă și o varietate de topping-uri delicioase, aceste clătite sunt potrivite pentru toate gusturile și preferințele culinare. Descoperă rețeta de clătite de post cu lapte vegetal.
Clătite de post cu lapte vegetal. Rețeta unui desert delicios
                            Pentru momentele dulci petrecute cu familia în zilele de post, încearcă și tu o rețetă simplă și ușoară de tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos. Vă veți bucura de un desert, pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos și aromat.
Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos
                            Dacă dorești să-ți sporești colecția rețetelor de cornulețe, desertul îndrăgit din copilărie, îți oferim o rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Te vei bucura de gustul delicios al cornulețelor, dar și de aspectul lor mai interesant.
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
                            Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite de tort, pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți oferim o rețetă de tort de ciocolată cu glazură oglindă. Gustul este absolut delicios, iar aspectul pe măsura gustului.
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
                            Dacă vrei să îți răsfeți familia cu o prăjitură delicioasă și interesantă, prepară prăjitura Verdens Beste, în traducere „cea mai bună prăjitură din lume”. Rețeta este tradițională norvegiană și a fost creeată în jurul anilor ’30.
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
                            Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui mai simplu desert.
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
                    Budinca de griș poate fi mic dejun, desert sau gustare și, în oricare dintre situații, te vei bucura de un preparat cremos și reconfortant. În funcție de preferințe îl poți servi simplu sau cu diverse adaosuri de fructe proaspete, dulcețuri sau sosuri.
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
                            Dacă vrei să îți surprinzi familia cu un desert absolut delicios, dar și spectaculos, încearcă rețeta de brioșe din aluat rulat cu ciocolată. Nu este un desert greu de realizat, iar ingredientele sunt dintre cele comune rețetelor de deserturi.
Brioșe din aluat rulat cu ciocolată, perfecte pentru porția de desert
                            Pentru un eveniment deosebit în familie, rețeta de tort cu mousse de ciocolată neagră și albă poate fi alegerea ideală. Tortul va avea un aspect elegant și un gust delicios.
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
                    Bananele adaugă dulceață naturală și o textură moale și cremoasă, îmbogățind gustul și consistența desertului. Poți să faci cu ele chiar și clătite de post cu banane. Rețeta este simplă și se prepară ușor.
Clătite de post cu banane, un desert de nerefuzat
                            Dacă ai o formă specială de copt nuci, desertul adorat al copilăriei, avem pentru tine o rețetă de nuci cu cremă caramel de post. Este simplă și ușor de preparat, iar nucile ies absolut delicioase.
Nuci cu cremă caramel de post. Rețeta copilăriei, reinterpretată
                    Banana bread este un desert specific american care a câștigat popularitate în întreaga lume datorită gustului său, dar și ușurinței cu care se prepară. Există foarte multe variante ale acestui preparat, fiecare putând să personalizeze rețeta în funcție de preferințe. Iată cum poți face banana bread din trei ingrediente și cum poți să o îmbunătățești dacă vrei.
Banana bread din trei ingrediente. Desertul pe care îl poți face oricând vrei ceva dulce
                    Gogoșile sunt delicioase, trebuie să recunoști. Sunt moi, parfumate și doar gândul că muști dintr-una îți lasă gura apă. Totuși, au un mic inconvenient: trebuie prăjite. Poate că tocmai acea baie de ulei le dă gustul și textura însă pentru sănătatea și silueta ta ar trebui să găsești altă variantă. Iată cum poți face gogoși fără prăjire.
Cele mai pufoase gogoși fără prăjire. Rețeta simplă
                    Clătitele de post cu griș reprezintă o opțiune savuroasă pentru zilele în care ai poftă de ceva dulce. Se pregătesc rapid și pot fi umplute cu dulceață, fructe proaspete, cremă de cocos, nuci sau fructe uscate mărunțite. Iată cum poți prepara clătite de post cu griș.
Clătite de post cu griș, desertul potrivit pentru mesele în familie
                            Clătitele sunt printre preferințele multora în materie de desert pentru că sunt gustoase și ușor de preparat. Rețetele sunt foarte versatile. Poți prepara aluatul în feluri diferite, iar clătitele le poți prepara atât la tigaie, cât și la cuptor. Încearcă și tu una dintre variantele la cuptor preparând rețeta Dutch Baby pe care ți-o oferim mai jos.
Dutch Baby. Clătită uriașă preparată la cuptor
                            Pentru răsfățul de la micul dejun sau pentru atunci când stai la povești cu familia, poți prepara rețeta de biscuiți Sablé. Este o rețetă cunoscută și ca fursecuri franțuzești cu unt.
Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt
                            Dacă ești nostalgică după deserturile copilăriei și ești în căutare de rețete savuroase, trece pe lista ta și rețeta de profiterol cu vanilie și ciocolată. Chiar dacă vei petrece puțin mai mult timp în bucătărie, reușita desertului îți va cuceri atât papilele cât și privirile.
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
                            Pentru că a început postul și sunt la mare căutare rețetele de dulciuri de post, îți oferim mai jos o rețetă de cornulețe de post cu borș în aluat și umplute cu gem de căpșuni. Sunt delicioase, mai ales servite dimineața la micul dejun, alături de un ceai aromat.
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
                    Religieuse este o prăjitură clasică franțuzească, care a fost creată pentru prima dată în secolul al XIX-lea. Este numită „religieuse”, care se traduce prin călugăriță, datorită asemănării sale cu călugărițele.
Religieuse, desertul tradițional franțuzesc potrivit pentru mese delicioase