Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Dacă dorești să obții o friptură foarte fragedă din carne de pui, încearcă rețeta de pui pe sare la cuptor. Te vei bucura de o friptură fragedă la interior și frumos rumenită la exterior.
Pui pe sare la cuptor. Friptură fragedă din carne de puiSalata Caprese sau Insalata Caprese sau „salata de la Capri” este un aperitiv, o garnitură sau un prânz ușor, clasic, popular în întreaga lume.
Salata caprese, visul mediteranean născut în Insula CapriPoți începe ziua cu câteva preparate sănătoase pentru mic-dejun care te pot ajuta să lupți cu inflamațiile din corp. Fructele și legumele bogate în antioxidanți nu lipsesc, iaurtul grecesc bogat în grăsimi sănătoase și condimentele sunt ingredientele perfecte pentru un mic-dejun echilibrat.
5 preparate sănătoase pentru mic-dejun care te ajută să reduci inflamația din corpAroma fructului de avocado variază în funcție de cât de copt este. Atunci când a ajuns la maturitate are un gust ușor dulce, blând, cremos și unt. Un avocado copt este un ingredient perfect pentru salate, sandviciuri, sosuri sau pentru a fi servit drept garnitură. Avocado necopt este ferm și va fi mai ușor de tăiat. Nu va fi dulce și nici nu avea textură cremoasă. Se poate folosi la sandviciuri, salate și la prepararea murăturilor de avocado.
Cu ce se mănâncă avocado. 4 idei gustoase și simpleDacă dorești să prepari și o altfel de friptură decât din carne de porc, îți oferim o rețetă de rață întreagă la cuptor cu mere și portocale. Friptura de rață este ideală și pentru seara de Revelion, dar și pentru alte ocazii deosebite.
Rață întreagă la cuptor cu mere și portocaleDacă vrei să-ți surprinzi familia cu o friptură gustoasă, fragedă și suculentă îți recomandăm să prepari ceafă de porc la cuptor.
Ceafă de porc la cuptor. Rețetă simplă de fripturăPentru atunci când dorești să introduci în meniul unei zile și un preparat cu pește, îți recomandăm o rețetă de doradă cu legume și lămâie la cuptor.
Doradă cu legume și lămâie la cuptorDacă dorești pentru masa de Anul Nou o friptură și gustoasă, dar și cu aspect deosebit, prepară rețeta de friptură din mușchiuleț de porc împletit. Te vei bucura de cea mai fragedă friptură și poate cea mai delicioasă.
Friptură din mușchiuleț de porc împletit. O friptură delicioasă cu aspect spectaculosPentru un platou festiv cu cât mai multe aperitive delicioase și frumos colorate, poți prepara și o rețetă de chec aperitiv.
Chec aperitiv. Rețetă de chec sărat cu șuncă și măslineDolmas sau sarmale turcești sunt, după cum spun sursele istorice, cele de la care s-a răspândit în toată zona balcanică acest tip de preparat. Pregătit în fiecare țară după specificul local, sarmalele sunt originale din Turcia, unde se gătesc cu carne de vită, de miel sau cu umplute cu diverse cereale și legume.
Sarmale turcești. Cea mai gustoasă rețetă de sarmaleDacă nu mai știi ce să pregătești pentru un platou cu aperitive, îți oferim o rețetă interesantă de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci.
Cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperciRețeta de salată boeuf cu piept de pui și mazăre este ușor de făcut, gustoasă, cu un conținut caloric scăzut, dar totuși hrănitoare. Amestecul de legume cu carne legat cu puțină maioneză este perfect pentru mesele de sărbători sau atunci când ai o masă specială în familie.
Salata boeuf cu piept de pui și mazăre nu este doar gustoasă, ci și foarte hrănitoareDacă nu știi ce să mai gătești, din categoria rețetelor de post, gustoase și hrănitoare, îți recomandăm să încerci rețeta de mâncare de linte. Se prepară simplu și ușor, este consistentă și aduce o mulțime de beneficii organismului.
Mâncare de linte. Rețetă de post foarte hrănitoarePrin casele din Iași, Vaslui, Bacău vei găsi în zilele de Crăciun sarmale moldovenești care sunt mici, cât un deget, fragede și suculente. Compoziția lor nu diferă esențial de cea a sarmalelor din alte zone ale României, ele remarcându-se mai mult prin dimensiunile miniaturale.
Sarmale moldovenești. Rețetă și trucuri de la gospodinele cu experiențăSalata boeuf cu carne de porc este o variantă gustoasă pentru mesele tale de sărbătoare indiferent că vorbim despre Revelion, aniversări sau petreceri în familie. Are un aspect festiv și un gust delicios.
Salata boeuf cu carne de porc. Rețeta rapidă pentru sărbătoriChiar dacă sigur ai o rețetă preferată de salată de boeuf, îți oferim și varianta noastră, așa cum o cunoaștem de la mama sau bunica. Este cea mai iubită rețetă de salată aperitiv, care se prepară cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a altor evenimente deosebite.
Salată de boeuf. Cea mai adorată rețetă de salată aperitivPe lângă rețetele de friptură din carne de porc și cele de cozonac, nelipsită pentru masa de Crăciun este și rețeta de sarmale în foi de varză murată. Este una dintre preferatele românilor și nu numai cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ci și la diferite evenimente mai speciale.
Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de CrăciunSarmale în foi de viță se pot face în orice perioadă a anului, dar cele mai savuroase sunt la finalul verii când frunzele de viță-de-vie sunt fragede și foarte aromate. Acestea dau o notă ușor acrișoară preparatului, făcându-l mai ușor de digerat.
Sarmale în foi de viță. Rețeta simplă și rapidăDacă nu te-ai hotărât ce friptură să prepari pentru masa de Crăciun, îți oferim o rețetă de pulpă de porc cu legume la cuptor.
Pulpă de porc cu legume la cuptor, pentru masa de CrăciunDacă vrei să te bucuri de gustul delicios, dar sănătos al mezelurilor, nu ezita să le prepari în casă. Îți oferim în acest scop o rețetă de pastramă de porc preparată la cuptor, perfectă pentru platoul cu aperitive de sărbători.
Pastramă de porc preparată la cuptor. Mezel delicios de casăAceste cotlete de porc la air fryer pot fi o cină rapidă, delicioasă, cu proteine de calitate. Sunt fragede și suculente la interior și ușor crocante la exterior.
Cotlete de porc la air fryer. Rețeta care îți garantează o friptură suculentăDacă nu te-ai hotărât din ce tip de carne să prepari friptura pentru masa de Crăciun, îți venim în ajutor cu o rețetă de friptură de porc asortată la cuptor.
Friptură de porc asortată la cuptor. Rețetă pentru masa de CrăciunRăcituri de porc sau piftie de porc sunt denumirile unei rețete tradiționale preparată din carne de porc cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Este o tradiție ca preparatele din carne de porc să se consume la sărbătorile de iarnă, care preced după sărbătoarea de Ignat, a sacrificării porcilor.
Răcituri de porc sau piftie de porc. Rețetă tradiționalăDacă îți plac jumările și obișnuiești să le consumi în mod clasic sau incluse în preparate culinare, încearcă și rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este delicioasă savurată ca aperitiv pe felii de pâine prăjită.
Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardeleneascăAdori cotletele de porc, dar nu ai idee cum să le prepari pentru a obține gust și frăgezime? Îți oferim în acest scop o rețetă de cotlete de porc la tigaie, cu lămâie și condimente.
Cotlete de porc la tigaie, cu lămâie și condimenteMasa de Crăciun nu ar fi completă fără câteva feliuțe de slănină afumată cu boia. O poți cumpăra de la magazin, dar de ce să nu o faci chiar la tine acasă? Odată ce vei încerca nu vei mai vrea să încerci altfel de slănină.
Cum să faci slănină afumată. Rețeta de pe vremea buniciiDintre specialitățile din carne de porc preparate de români pentru masa de Crăciun, rețeta de cârnați de casă nu are cum să lipsească.
Cârnați de casă. Rețetă tradițională de la bunicaFiecare are propria rețetă de varză cu carne de porc. Unora le place să pună carne afumată, alții preferă varza murată sau poate pun roșii și puțin borș ca să o acrească pe cea dulce. Pentru unii nici nu contează. Important este să fie varză.
Varză cu carne de porc, mâncarea tradițională a ierniiDintre rețetele cu carne de porc preparate în preajma sărbătorilor de iarnă rețeta de jumări de porc este cea mai ușoară. Dacă nu ai încercat-o încă, nu mai ezita, pentru că jumările preparate în casă sunt cele mai gustoase.
Jumări de porc. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnăNiciodată nu strică să ai o cutie de lapte condensat în dulap. Este util pentru o mulțime de deserturi, chiar și pentru a îndulci cafeaua sau ceaiul.
Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătărieDacă ești în căutarea unei rețete de garnitură de post simplă și delicioasă, îți recomandăm să prepari rețeta de cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor.
Cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor. O garnitură simplă și delicioasăÎn ton cu specificul sărbătorii de Crăciun este și rețeta de coroniță din carne tocată în foietaj. Se prepară ușor, din ingrediente simple, va fi gustoasă și va arăta perfect pe un platou festiv.
Coroniță din carne tocată în foietaj. Rețetă pentru masa de CrăciunPrintre rețetele de friptură pe care ți-ai propus să le prepari pentru masa de Crăciun, mai trece pe listă și rețeta de ruladă din fleică de porc la cuptor.
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de CrăciunCeapa roșie murată este ușor acrișoară, dulce și cu o textură crocantă. Dă un plus de savoare sandvișurilor, salatelor, fripturilor. Încearcă această rețetă și nu o vei vrea mereu în bucătăria ta. Hai să descoperim împreună o rețetă delicioasă de dulceață de ceapă roșie.
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate specialeDintre cele mai delicioase rețete de post pe care le poți prepara pentru masa de prânz sau cină, rețeta de ciulama de ciuperci cu usturoi ocupă un loc fruntaș.
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de postDacă te întrebi ce să mai gătești, simplu, rapid și delicios, de post, poți încerca o mâncare de fasole verde congelată. Chiar dacă nu găsești pe piață fasole verde, proaspătă, poți opta cu încredere pentru cea congelată. Este la fel de gustoasă și dispune de o mare parte din proprietăți, păstrate și în timpul congelării.
Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de postPreparatele cu orez sunt printre cele mai simple, ușoare și rapide, dar și gustoase și consistente. În plus, poți combina orezul cu o mulțime de alte ingrediente pentru un plus de savoare și culoare. Încearcă o rețetă de orez cu spanac pentru a te bucura de o explozie de gusturi și de un plus de sănătate.
Spanac cu orez. Rețetă simplă și gustoasăPentru micul dejun din zilele de post, sau pentru platoul cu aperitive, merită preparată rețeta de pate de năut cu ciuperci. Este gustoasă, este sățioasă, dar și foarte sănătoasă și hrănitoare.
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savurosDovleceii fac parte din categoria celor mai populare legume pe care le poți include în alimentația ta în toate sezoanele. Una dintre mâncărurile cu dovlecei pe care o poți prepara și în perioadele de post este delicioasa tocăniță de dovlecei.
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasăChifteluțele de pui sunt de nerefuzat, mai ales în rândul copiilor. Însă un platou cu chifteluțe de pui în crustă de semințe cucerește instant atât papilele cât și privirile.
Chifteluțe de pui în crustă de semințe. O rețetă simplă și delicioasăDacă te întrebi ce poți să mai prepari din categoria rețetelor de post, pentru una dintre mesele principale ale zilei, consideră ideală rețeta de hummus de năut și linte. Este gustoasă, foarte hrănitoare și foarte sățioasă.
Hummus de năut și linte. Rețetă de postPentru o masă simplă, dar gustoasă și consistentă, este mai mult decât perfectă rețeta de spaghete cu ton și sos de roșii. Nu petreci mult timp pentru prepararea ei și nici de ingrediente deosebite nu ai nevoie.
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasăRețetele cu paste au devenit una dintre opțiuni atunci când dorești un preparat rapid, simplu, dar delicios. Dacă ești în căutarea unei astfel de rețete, în varianta de post, prepară rețeta de paste cu vinete în sos de roșii.
Paste cu vinete în sos de roșii. Rețetă delicioasă de postUna dintre mâncărurile mult adorate din bucătăria tradițională românească este mâncarea de fasole bătută cu sos de ceapă călită. Este gustoasă și ușor de preparat, din ingrediente simple și puține.
Fasole bătută cu sos de ceapă călită. Rețetă tradițională româneascăDacă adori salata de vinete, dar și hummusul, deopotrivă, amestecă-le și vei obține un gust deosebit de hummus cu vinete.
Hummus cu vinete. O combinație delicioasă, de postDacă adori chiftelele și ești în căutarea unor rețete interesante, îți oferim o rețetă simplă și rapidă de chiftele de linte și ciuperci. Sunt gustoase și hrănitoare, se prepară din ingrediente simple și vegetale fiind ideale pentru perioadele de post.
Chiftele de linte și ciuperci, gustoase și hrănitoareGarniturile de cartofi sunt printre primele opțiuni, dar îți dorești diversitate în preparare? Încearcă rețeta de cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi, delicioasă și ușor de preparat.
Cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoiPentru gustări delicioase din zilele de post sau pentru un platou cu aperitive, merită preparată și rețeta de pate de măsline cu capere. Măslinele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive pentru că sunt foarte gustoase și versatile. Se pot consuma alături de oricare alte ingrediente: legume, brânzeturi, salate și multe altele.
Pate de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de postDacă dorești să poposești pentru inspirația culinară și în bucătăriile altor popoare, încearcă rețeta de chifteluțe din năut cunoscute sub denumirea de Falafel. Este o rețetă din bucătăria libaneză.
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năutDacă ești în căutarea unei rețete de garnitură simplă, de post, încearcă rețeta de cartofi aromați la cuptor. Este atât de gustoasă și sățioasă încât nu mai ai nevoie de altceva la masă, decât de o salată verde, pentru un plus de prospețime.
Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post