Pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, rețeta de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietaj, poate fi alegerea ideală. Rulourile umplute sunt și gustoase, dar și cuceritoare prin aspectul lor spectaculos.
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietajDacă îți plac salatele cu maioneză și ești în căutare de combinații mai deosebite, îți recomandăm să încerci și o rețetă de salată de pui cu ciuperci și maioneză. Este o salată aperitiv delicioasă, consistentă și destul de simplu de preparat.
Salată de pui cu ciuperci și maioneză. Un aperitiv ușor și gustosDacă nu te poți decide ce tort să prepari pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți recomandăm să încerci rețeta de tort Richard. Este rețeta unui delicios tort din foi de bezea cu nuci, umplute cu cremă de ciocolată.
Tort Richard. Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de ciocolatăDacă ești în căutarea unei rețete de aperitiv gustos și interesant, avem pentru tine o rețetă de ruladă de cartofi cu spanac și bacon. Este ideală de preparat pentru una dintre gustările zilei.
Ruladă de cartofi cu spanac și bacon. Rețetă de aperitiv savurosPentru atunci când dorești un meniu pe bază de pește, îți recomandăm să încerci și rețeta de pește cu roșii și măsline la tigaie. Este o rețetă rapidă și ușoară, care necesită ingrediente puține și la îndemâna tuturor.
Pește cu roșii și măsline la tigaie. Rețetă simplă și rapidăDacă ești în căutarea unei rețete de desert delicios cu mere, încearcă rețeta de tartă Tatin cu mere caramelizate. Este simplă și ușor de preparat, este savuroasă și are un aspect spectaculos.
Tartă Tatin cu mere caramelizate. Rețetă de desert franțuzescPentru un mic dejun savuros sau pentru gustările din pauza de masă de la birou, prepară o rețetă de sandvișuri cu sfeclă roșie și hering. O poți pregăti de seara, iar a doua zi ai masa asigurată.
Sandvișuri cu sfeclă roșie și hering. Rețetă tradițională, ruseascăPentru a-i cuceri pe cei dragi cu un tort delicios și cu aspect elegant, îți recomandăm să prepari rețeta de tort Doboș. Este rețeta unui tort cu multe straturi, ce cucerește atât papilele cât și privirile.
Tort Doboș. Rețeta de tort cu multe straturiDacă te gândești să prepari un chec, dar dorești o rețetă mai specială, încearcă rețeta de chec șah cu ciocolată și zmeură. Te vei bucura de o combinație delicioasă de gusturi, arome și culori.
Chec șah cu ciocolată și zmeură. Desert delicios și spectaculosNu mai ai idei de rețete pentru torturi delicioase și spectaculoase, pe care să le prepari cu ocazia unor evenimente deosebite sau sărbători? Îți oferim mai jos o rețetă de tort cu compot de dovleac și blat marmorat cu mac. Te va cuceri combinația de arome și texturi, dar și aspectul spectaculos al tortului.
Tort cu compot de dovleac și blat marmorat cu macDacă ai preparat jumări de porc sau ai procurat din comerț, după ce îți satisfaci pofta cu ele, include-le și în alte rețete de preparate culinare. Una dintre acestea, pe care ți-o oferim mai jos, este rețeta de pogăcele cu jumări de porc.
Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradiționalăPentru că după pregătirile de sărbători sau alte evenimente importante îți rămân câteva albușuri nefolosite, îți oferim o rețetă de tort cu alune și cafea, în care să le folosești.
Tort cu alune și cafea. Un tort cu blaturi de bezea și cremă aromatăDacă nu mai ai idei despre ce rețete de friptură din carne de porc să prepari pentru masa de Crăciun, poți încerca rețeta de mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaie. Este o rețetă delicioasă, care se prepară destul de rapid și ușor.
Mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaiePrintre aperitivele pe care ți-ai propus să le așezi pe un platou festiv, mai poți strecura și câteva biluțe de brânză cu ardei și condimente. Vor arăta spectaculos, iar gustul lor este pe măsura aspectului.
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festivDacă nu ai preparat încă rețeta de haioșe cu gem, acum este cel mai potrivit moment, pentru că este sezonul în care găsești toate ingredientele necesare.
Haioșe cu gem. Rețetă de desert din aluat cu osânzăRețetele de biscuiți sau fursecuri au devenit o adevărată provocare, înainte de sărbătorile de iarnă. Dacă și tu dorești să dai curs acestei provocări culinare, încearcă printre alte rețete și rețeta noastră de biscuiți cu cireșe confiate.
Biscuiți cu cireșe confiate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnăPrintre rețetele de turtă dulce sau alte fursecuri, preparate pentru sărbătorile de iarnă, mai adaugă și rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Vei avea pe același platou o gamă bogată de gusturi, arome și texturi.
Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Rețetă de fursecuri pentru CrăciunDacă ești în căutarea unei rețete pentru cel mai fraged aluat de cornulețe, încearcă rețeta de cornulețe cu untură în aluat. Untura este ingredientul cu cea mai mare proprietate de frăgezire a aluaturilor.
Cornulețe cu untură în aluat. Rețeta celor mai fragede cornulețeDacă ești în căutare de rețete de friptură cu care să-ți impresionezi familia la masa de Crăciun sau revelion, încearcă rețeta de cotlet de porc cu sos de ciuperci. Este o rețetă destul de simplă și ușoară, pe care o poți prepara într-un timp relativ, scurt.
Cotlet de porc cu sos de ciuperci, preparat la tigaiePentru un platou bogat cu preparate din carne, poți încerca și rețeta de ruladă de porc cu cașcaval și legume. Rulada este gustoasă și arată apetisant în secțiune.
Ruladă de porc cu cașcaval și legume. Rețetă pentru o masă festivăDacă ți-ai propus să aduci un plus de magie sărbătorilor de iarnă, pregătind diferite rețete de deserturi cu tradiție, trece pe listă și rețeta de fursecuri Linzer. Este o rețetă de fursecuri umplute cu gem, inspirată din bucătăria tradițională austriacă.
Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gemÎn magia sărbătorilor de iarnă, prin prepararea și decorarea biscuiților de turtă dulce se creează povești culinare de neuitat. Încearcă și tu să creezi astfel de povești, preparând împreună cu familia, mult adorata rețetă de turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing.
Turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing. Rețetă pentru masa de CrăciunUna dintre cele mai interesante rețete de cozonac, pe care o poți prepara și tu de sărbători, este cea de cozonac însiropat cu vinars și umplutură de nuci cu scorțișoară. Chiar dacă modul de preparare al acestui cozonac necesită o tehnică mai complexă, merită tot efortul și timpul alocat.
Cozonac însiropat cu vinars și umplutură de nuci cu scorțișoarăSe spune că nu este completă ziua de Crăciun dacă de pe mesele românilor lipsește cozonacul. Acesta este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi tradiționale. Dacă ești în căutarea unei rețete mai simple de cozonac, încearcă rețeta de cozonac din aluat dospit la rece, cu nucă și stafide.
Cozonac din aluat dospit la rece, cu nucă și stafideDacă ești în căutarea unei rețete de tort, specific sărbătorilor de iarnă, îți oferim o rețetă de tort cu blaturi de turtă dulce, delicios și spectaculos.
Tort cu blaturi de turtă dulce, perfect pentru masa de CrăciunDacă nu mai știi ce rețetă de cozonac să prepari pentru a fi diferită de cea clasică, încearcă rețeta de cozonac împletit cu mac și stafide. Umplutura și forma cozonacului îl fac mai special.
Cozonac împletit cu mac și stafide, copt în formă de coronițăBiscuiții șprițați fac parte dintre deserturile pe care le preparau în trecut mamele sau bunicile. Erau nelipsiți de pe platourile cu dulciuri festive de sărbători. Dacă vrei să aduci și tu gustul copilăriei pe masa de Crăciun sau pentru alte evenimente, îți oferim o rețetă de biscuiți șprițați cu ciocolată.
Biscuiți șprițați cu ciocolată. Rețetă cu gust de copilărieDacă vrei creezi o poveste culinară de neuitat în acest sezon festiv, prepară alături de familie o gamă variată de fursecuri tematice. Pe lângă rețetele de turtă dulce, specifice Crăciunului, mai poți prepara și rețeta de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură.
Fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură. Rețetă pentru masa de CrăciunPrintre preparatele tradiționale nelipsite de pe masa de Crăciun, friptura de porc ocupă un loc fruntaș. Una dintre rețetele de friptură pe care îți recomandăm s-o încerci este cea de friptură de porc cu vin, preparată la cuptor.
Friptură de porc cu vin, preparată la cuptor. Rețetă pentru masa de CrăciunDacă îți plac supele de legume, dar le dorești mai bogate în ingrediente, încearcă rețeta italiană de supă Minestrone. Este foarte gustoasă și hrănitoare, dar și foarte sățioasă. Nu mai ai nevoie nici de pâine, dar nici de felul doi la masă.
Minestrone. Rețeta italiană de supă din legume și pastePentru porția de desert din zilele de post sau pentru gustarea dulce din pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de melcișori cu scorțișoară. Se prepară ușor, din ingrediente simple și mereu la îndemână.
Melcișori cu scorțișoară. Rețetă de desert savuros, de postDacă vrei să-ți asiguri pentru sezonul rece un plus de sănătate la borcan, prepară rețeta de curcuma cu miere, denumită și miere de aur. Se prepară simplu și rapid, din doar două ingrediente, iar opțional, mai poți adăuga și condimente.
Curcuma cu miere sau miere de aur. Rețetă pentru sănătateDacă vrei să îți răsfeți familia la micul dejun cu preparate din aluaturi pufoase, îți oferim o rețetă de cornuri de post cu marmeladă. Cornurile sunt delicioase atât calde, cât și reci, savurate în pauza de masă de la birou sau de la școală.
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluatPrintre rețetele de deserturi pe care ți-ai propus să le prepari în zilele de post, strecoară și rețeta de baclava de post. Nu vei constata nicio diferență față de cea clasică, este la fel de gustoasă și se aromată. În plus, este mai sănătoasă pentru că nu conține unt.
Baclava de post. Rețeta celui mai dulce și aromat desertAceastă rețetă de prăjitură cu suc de roșii în aluat este una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri din categoria celor de post. Rețeta se prepară din ingrediente cunoscute, însă necesită puțină atenție prepararea foilor de aluat cu bulion sau cu suc de roșii.
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de postPentru a îmbogăți platoul cu fursecuri preparate pentru sărbătorile de iarnă, îți recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți italieni Canestrelli. Au o textură fragedă și sfărâmicioasă și un gust delicios.
Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italianăPentru micul dejun sau pentru pauza de masă de la birou, rețeta de turte cu ceapă verde la tigaie poate fi opțiunea ideală. Turtele sunt delicioase și foarte consistente. Le poți savura chiar și simple, dar pot înlocui cu succes pâinea de la masă.
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de postPentru că salatele pe bază de cartofi sunt foarte populare și ușor de preparat, îți recomandăm să încerci rețeta de salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Este o rețetă de post, potrivită și pentru vegetarieni.
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Rețetă bună și pentru vegetarieniPentru că rețetele de biscuiți sau fursecuri sunt la mare căutare în perioada sărbătorilor de iarnă, avem pentru tine o rețetă interesantă de biscuiți conuri de brad cu cacao.
Biscuiți conuri de brad cu cacao. Rețetă pentru sărbătorile de iarnăDacă nu mai ai idei despre ce desert de post să mai prepari, îți recomandăm o rețetă de ștrudel cu mere cuburi. Este rețeta unui desert, pe cât de simplu, pe atât de delicios și aromat.
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și deliciosDacă te întrebi cu ce fursecuri să umpli platoul pentru Moș Nicolae sau pentru alte ocazii deosebite, poți prepara rețeta de nuci și alte forme de fursecuri umplute. Fursecurile sunt de post și fac parte dintre dulciurile cu gust de copilărie, pe care le preparau mamele și bunicile.
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilăriePentru o aniversare, o sărbătoare sau pentru un eveniment deosebit, rețeta orientală de tort egiptean poate fi opțiunea ideală. Tortul iese absolut delicios, dar și foarte aspectuos.
Tort egiptean. Rețetă orientală, delicioasăDacă adori deserturile cu mere și ești în căutare de rețete din categoria celor de post, îți oferim o rețetă de prăjitură cu mere și ciocolată. Este delicioasă și arată spectaculos, încât nici n-ai crede că este de post.
Prăjitură cu mere și ciocolată. Rețetă de postDacă ești în căutarea unei rețete simple și delicioase, de post, îți recomandăm rețeta de varză călită cu ciuperci la tigaie. Este o rețetă simplă și rapidă, care se prepară din ingrediente puține și la îndemâna oricui.
Varză călită cu ciuperci la tigaie. Rețetă de postDacă ți-ai propus să-i impresionezi pe cei dragi cu gustări simple, delicioase, dar spectaculoase, încearcă rețeta de coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci.
Coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperciPrintre deserturile de post pe care ți-ai propus să le prepari în această perioadă, adaugă și rețeta de rulouri cu stafide și scorțișoară. Se prepară ușor și nu necesită multe ingrediente.
Rulouri cu stafide și scorțișoară. Rețetă de postPrintre rețetele de fursecuri pe care ți-ai propus să le prepari pentru un platou festiv, încearcă și rețeta de fursecuri cu griș și cacao. Te vor cuceri atât prin gustul delicios, cât și prin aspectul spectaculos.
Fursecuri cu griș și cacao. Rețetă pentru un platou festivDacă ești în căutarea unei rețete de cremă pentru torturi și prăjituri, delicioasă și aromată, încearcă rețeta de cremă de mascarpone și cafea. Se prepară la rece, folosind mixerul și este ideală, mai ales pentru rețetele de tiramisu la pahar sau pentru alte deserturi fără coacere.
Cremă de mascarpone și cafea, ideală pentru torturi și prăjituriDacă îți plac mic dejunurile pe bază de fulgi de ovăz, încearcă și rețeta de porridge cu mere în sos caramel. Combinația de ingrediente te va cuceri negreșit.
Porridge cu mere în sos caramel. Rețetă pentru un mic dejun deliciosChecul este unul dintre cele mai versatile deserturi, pentru că îl poți prepara în diferite moduri. Îl poți prepara în diferite variante atât cu ingrediente clasice, cât și de post. Azi avem pentru tine o rețetă de chec cu morcovi și mere, în varianta de post. Este foarte gustos și foarte aromat, dar și frumos colorat.
Chec cu morcovi și mere, pentru deliciul zilelor de post