Dacă adori ciorbele bogate în legume, nu ezita să prepari pentru iarnă și câteva borcane cu zarzavat pentru ciorbe. Te vor răsfăța aromele și culorile acestora și în preparatele din sezonul rece.
Zarzavat pentru ciorbe. O conservă nelipsită din cămarăDacă adori gustul și aroma murelor de vară bine coapte, te poți bucura de acestea și mai târziu, conservându-le. Poți conserva murele sub formă de gem, de dulceață sau de sirop. Îți oferim mai jos rețeta pentru sirop de mure aromat și intens colorat.
Sirop de mure. Rețetă simplă de sirop aromat și intens coloratDacă ești în căutarea unui desert simplu de vară, delicios și spectaculos, îți oferim o rețetă de prăjitură cu afine și bezea.
Prăjitură cu afine și bezea. Desert simplu de varăNu rata sezonul dovleceilor de grădină, fără a te răsfăța cu o varietate de preparate din aceștia. Include-i în rețete de salate, chiftele, supe-creme sau de mâncăruri scăzute. Vor oferi acestora atât gust delicios cât și textură și consistență. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan, perfecți pentru gustări savuroase.
Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezanPentru a profita din plin de gustul dovleceilor, dar și al roșiilor de grădină, îți recomandăm să încerci o rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii. Te vei bucura de o mâncare simplă și gustoasă la una dintre mesele principale ale zilei.
Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșiiCaisele, cu coaja lor mătăsoasă și parfumul unic, sunt extrem de trecătoare. Acum le vezi pe tarabele din piață, acum dispar în doar câteva săptămâni. Nu mai sta pe gânduri și cumpără câteva, atât pentru a le consuma proaspete, cât și pentru a le savura în deserturi delicioase. Îți oferim cinci preparate cu caise, care îți vor parfuma zilele de vară.
5 preparate cu caise, care să îți parfumeze varaDacă îți plac deserturile cu fructe proaspete în compoziție, îți recomandăm să încerci o rețetă de pandișpan cu vișine și caise. Cu siguranță îl vei declara desertul vedetă al verii.
Pandișpan cu vișine și caise, desertul vedetă al veriiÎți place salata de vinete, dar uneori simți nevoia de o schimbare în gustul și consistența acesteia? Îți recomandăm să încerci rețeta de salată de vinete cu ardei și usturoi, cremoasă și delicioasă.
Salată de vinete cu ardei și usturoi, cremoasă și delicioasăCastraveții murați sunt nelipsiți din cămările noastre pentru că fac parte din lista cu cele mai simple, dar și cele mai gustoase murături. Dacă nu ai o rețetă proprie, îți oferim mai jos cea mai simplă și rapidă rețetă de castraveți murați pentru iarnă.
Castraveți murați pentru iarnă. Rețetă simplă și rapidăDacă te numeri printre persoanele care adoră preparatele cu dovlecei, îți oferim o rețetă simplă de spaghete de dovlecei la tigaie. Pe cât de simplă este, pe atât de savuroasă și hrănitoare.
Spaghete de dovlecei, la tigaie. O rețetă simplă pe care o vei repetaTemperaturile ridicate cer o hidratare pe măsură. Apa este cea mai bună variantă, dar poți să îți mai diversifici meniul cu aceste 8 băuturi fără alcool răcoritoare și aromate.
Băuturi fără alcool cu care să te răcorești vara aceastaGuavele sunt fructe tropicale cu coajă verde-gălbuie, care cresc pe copaci. Sunt originare din America Centrală și extrem de populare printre iubitorii de fructe exotice. În zona lor, ele sunt considerate remediu tradițional pentru o serie de afecțiuni ale organismului. Cercetările demonstrează că într-adevăr acestea influențează în mod pozitiv organismul.
Totul despre guava, fructul minune din America de SudDieta cu deficit caloric este un plan alimentar structurat care restricționează aportul caloric zilnic și are scopul de a ajuta la pierderea în greutate. Dacă vrei să urmezi acest regim alimentar trebuie să consumi aproximativ 1.200 până la 1.500 de calorii pe zi. Iată câteva idei de mic-dejun pentru dieta cu deficit caloric.
Idei de mic-dejun pentru dieta cu deficit caloricDacă ți-ai propus să slăbești, primul pas pe care trebuie să îl faci este să regândești meniul zilnic. Proteinele trebuie să ocupe un procent cât mai mare din totalul nutrienților consumați pentru a scăpa de grăsimea acumulată în organism, susțin nutriționiștii. Descoperă cinci preparate hiperproteice pe care e recomandat să le consumi la micul dejun, atunci când îți dorești să pierzi câteva kilograme.
5 preparate hiperproteice pe care să le consumi la micul dejun când vrei să slăbeștiMaioneza este sosul acela delicios care completează sandviciuri calde sau reci, însoțește fripturi sau legume la grătar sau la cuptor, preparate cu ouă sau salate. Varianta clasică se obține din ou și ulei, însă sunt situații în care poate vrei o maioneză vegetală, mai ușoară, mai săracă în calorii și grăsimi.
Cea mai simplă și gustoasă rețetă de maioneză vegetalăNu de puține ori se întâmplă să rămână de la cină bucăți de carne de pui cu care nu mai știi ce să faci. Dacă ai o cantitate mai mare, poți să o transformi în salate delicioasă care pot reprezenta prânzul de a doua zi. Ai aici o listă cu ce poți face cu carnea de pui rămasă de la cină.
Ce poți face cu carnea de pui rămasă de la cină. 5 idei de salate simplu de făcutTrufele sunt ingredientul care pot transforma un preparat banal într-unul rafinat. Despre trufe s-au scris nenumărate cărți, iar în jurul lor s-au născut legende. Nici nu este de mirare, pentru că se găsesc foarte rar, motiv pentru care sunt și foarte scumpe.
Ce sunt trufele. Totul despre simbolul luxului în bucătărieDescoperă cinci greșeli pe care le faci când prepari sosuri și cum le poți repara pentru ca, la final, să te bucuri de un preparat delicios.
5 greșeli pe care le faci când prepari sosuri. Soluții pentru a le reparaAi poftă de ceva gustos și sănătos, dar nu ai timp să stai prea mult în bucătărie? Dacă îți place tonul, venim în ajutorul tău cu această salată de ciuperci cu ton și castraveți murați. Este un aperitiv gustos. Nu necesită prea multe ingrediente și se prepară rapid.
Salată de ciuperci cu ton și castraveți murați, un aperitiv gustos și rapid de preparatSuculentă și parfumată, carnea la grătar este preferata celor mai mulți dintre noi. Doar că vremea nu ne permite decât pentru perioade scurte să o preparăm în acest mod sau nu avem mereu dispoziția necesară să folosim grill-ul electric în casă. Pentru astfel de situații, îți propunem să încerci și varianta la cuptor. Iată cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor.
Cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptorSunt sosuri pentru carnea la grătar care pot transforma o simplă friptură, într-o delicatesă. Alese cu grijă, condimentele și ingredientele folosite în prepararea sosului pot potența aromele și frăgezi carnea.
7 sosuri pentru carnea la grătar pe care să le încerci vara aceastaÎți plac prăjiturile, dar ai vrea să mănânci cât mai puțin zahăr și făină? Dieta săracă în carbohidrați este asociată cu un stil de viață sănătos și echilibrat și cu o greutate corporală normală. De aceea, îți oferim rețetele pentru cinci prăjituri fără zahăr și făină. Îți garantăm că pot înlocui cu succes deserturi clasice.
5 prăjituri fără zahăr și făină, mai gustoase decât deserturile clasiceFructul dragonului sau pitaya este un fruct tropical dulce și crocant. Planta din care provine fructul este de fapt un tip de cactus din genul Hylocereus, care include aproximativ 20 de specii diferite. Popular inițial în sud-estul Asiei și America Latină, fructul dragonului este acum cultivat și savurat în toată lumea.
Totul despre fructul dragonului. Cum trebuie ales, consumat și depozitatDespre Titanic s-a vorbit atât de mult încât se știu foarte multe detalii despre ce s-a întâmplat cu oamenii de acolo. Datorită meniurilor recuperate în urma tragediei, s-a aflat chiar și ce au mâncat pasagerii la ultimele lor mese de la bordul navei. Iată ce a conținut ultima cină de pe Titanic.
Ultima cină de pe Titanic. Meniul cu 11 feluri de mâncare care a fost servit înainte de impactMicul dejun este cea mai importantă masă a zilei, după cum spun nutriționiștii. Aceștia ne îndeamnă să consumăm multe fibre și, de cele mai multe ori, suntem tentate să alegem fulgii de ovăz. Totuși, există și alte variante pentru a te bucura de un mic-dejun bogat în fibre.
Mic dejun bogat în fibre. 5 rețete pentru diminețile în care nu mai vrei fulgi de ovăzCaffe frappe este o băutură inventată în 1957, în orașul grecesc Salonic, de către un angajat al unei firme producătoare de cafea instant. Rețeta originală este extrem de simplă, însă de-a lungul timpului a tot fost îmbogățită și a ajuns în întreaga lume.
Caffe frappe, băutura grecească inventată din greșealăAi nevoie de foi de prăjituri și nu ești deloc mulțumită de ceea ce găsești pe rafturile magazinelor? Avem noi soluția pentru tine. Îți oferim o rețetă de foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii, care nu au cum să te dezamăgească.
Foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii pentru deserturi delicioase, cu un gust greu de egalatS-ar putea să fii surprinsă să afli că boabele de piper negru, alb și verde toate provin de la sămânța aceleiași plante. Variația de culoare provine din diferitele etape de dezvoltare și procesare. Boabele de piper provin din planta Piper nigrum, care este originară din India. Află mao multe despre cele 6 tipuri de piper comestibile.
Tipuri de piper comestibile. Beneficii pentru sănătatea organismuluiChecul este adesea un desert care ne amintește de copilărie. De perioadele în care stăteam la bunici și printre treburile gospodărești, cei ai casei încercau să ne răsfețe cu ceva dulce, bun și cald. Așa este și acest chec de post dens și aromat, care se prepară și foarte ușor. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a-l obține.
Chec de post dens și aromat. Rețeta rapidă și la îndemâna tuturorPișcoturile sunt gustoase, aromate, practice și se găsesc ușor pe rafturile magazinelor. Crema de mascarpone este la fel de accesibilă. Textura ei cremoasă și fină te face să o mănânci cu lingurița pur și simplu, fără altfel de intervenție asupra ei. Cu toate acestea, dacă ai musafiri care nu s-au anunțat din timp, poți pregăti prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone, o rețetă simplă, fără coacere.
Prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone. Descoperă o rețetă simplă, fără coacereCeaiul verde are o mulțime de antioxidanți care ajută la îmbunătățirea funcției cerebrale, la pierderea în greutate și care scad riscul de boli cardiovasculare. Poate fi combinat cu o mulțime de alte ierburi medicinale și nu numai, pentru un gust mai bun, dar și pentru un aport mai mare de substanțe benefice sănătății.
Ceaiul verde: între savoare și terapie. 6 rețete delicioaseCireșele sunt fructele vedetă ale verii. Sunt delicioase, pline de vitamine și minerale și atât de versatile, încât am putea să le consumăm în fiecare zi fără să ne plictisim. De aceea, îți oferim cinci rețete de deserturi cu cireșe, pe care le vei adora în această vară.
5 rețete de deserturi cu cireșe, de care nu te vei plictisi vara aceasta