Pentru că deja s-a răcorit afară, supele cremă, gustoase și consistente își fac loc cu succes în meniurile zilnice. Îți oferim în acest scop o rețetă de supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromate.
Supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromateDacă îți plac perele suculente și aromate, nu ezita să le incluzi și în diferite deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de prăjitură cu nuci și pere, gustoasă și spectaculoasă.
Prăjitură cu nuci și pere. Un desert de toamnă deliciosKetchupul este considerat un sos pe bază de roșii care este folosit în principal pentru cartofi prăjiți, friptură sau paste. Mai poate fi folosit ca ingredient sau bază pentru alt tip de sosuri. Deși de cele mai multe ori este achiziționat din magazin, ketchup-ul poate fi făcut și în casă fără prea mari de cap. Descoperă și tu patru rețete de ketchup de casă.
Rețete de ketchup de casă. 4 variante pentru toate gusturileDacă îți plac preparatele cu ghebe și vrei să te bucuri de acestea și după ce nu le mai găsești proaspete pe piață, îți recomandăm să pui câteva pachete cu ghebe la congelator pentru iarnă.
Ghebe la congelator pentru iarnă, perfecte pentru preparate delicioasePavlova este o prăjitură delicioasă, cu o textură aparte, dar puțini sunt cei care știu că acest desert celebru este motivul de ceartă între Australia și Noua Zeelandă. Fiecare dintre cele două state își revendică inventarea acestui desert de bezea.
Pavlova, prăjitura de bezea care a cucerit întreaga lume cu gustul eiLa air fryer poți face rețete cu legume ușor și rapid, dar mai ales fără multe grăsimi, care să îți pună în pericol silueta și sănătatea. Descoperă patru rețete vegane pentru air fryer, pe care îți recomandăm să le testezi atunci când nu mai ai inspirație în bucătărie.
4 rețete vegane pentru air fryer. Preparatele care îți salvează mesele zilniceDacă adori fripturile, dar și cartofii alături de sosuri delicioase, îți recomandăm să încerci cel puțin una dintre cele patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi.
Patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturiÎți plac chiftelele, dar parcă te-ai plictisit de rețeta clasică și vrei să le combini altfel? Încearcă o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoiPentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de preparare a mâncărurilor în sezonul rece, pune câteva borcane cu sos de roșii aromat, ideal pentru paste și pizza.
Sos de roșii aromat, ideal pentru paste și pizzaVrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un tort deosebit, la sfârșit de săptămână, sau cu diferite ocazii speciale? Îți oferim în acest scop o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic.
Tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fisticA început sezonul cătinei și te gândești să profiți la maxim de beneficiile acesteia cât este proaspătă? Află că poți conserva cătina și pentru sezonul rece în diferite moduri. Îți oferim în acest scop o rețetă de nectar de cătină cu miere și ghimbir.
Nectar de cătină cu miere și ghimbir. Un elixir pentru sănătateCând nu ai idee ce să mai gătești pentru micul-dejun, pentru gustare sau aperitive, poți încerca să faci roșii umplute. Ingredientul principal al umpluturii este brânza, însă sortimentul acesteia și condimentele sunt cele care fac diferența.
Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturileOdată cu sosirea toamnei, pentru că zilele devin din ce în ce mai răcoroase, rețetele de supă cremă își fac loc cu succes în meniurile zilnice. Una dintre cele mai îndrăgite este rețeta de supă cremă de dovleac, plină de savoare și culoare.
Supă cremă de dovleac, plină de savoare și culoareToamna, după câteva zile cu ploi, pădurile abundă de ciuperci comestibile precum hribii, gălbiorii și ghebele. Dacă vrei să gătești din astfel de ciuperci un preparat de toamnă savuros, îți oferim o rețetă simplă de tocăniță de ghebe.
Tocăniță de ghebe. Un preparat de toamnă savurosA început sezonul gutuilor aromate și frumos colorate și te gândești deja să conservi aroma lor și pentru iarnă? Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață de gutui plină de savoare și culoare pe care o vei îndrăgi instant.
Dulceață de gutui, plină de savoare și culoarePentru că ciorba de perișoare este mult adorată de familia toată, încearcă să combini perișoarele și în alte preparate. Surprinde-ți familia preparând o rețetă delicioasă și consistentă de mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi.
Mâncare de cartofi cu perișoare și morcoviDacă adori plăcintele sau prăjiturile cu dovleac plăcintar, află că poți pune dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru iarnă. Îl vei folosi cu succes la umplutura plăcintelor sau la creme pentru prăjituri și torturi.
Dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru plăcinte și prăjituriSalata de vinete cu maioneză sau fără? Nu știm care este preferata ta, dar trebuie să încerci măcar o dată rețeta propusă de noi. Este mult mai cremoasă decât cea simplă și are un gust aparte.
Salată de vinete cu maioneză. Descoperă cea mai echilibrată rețetăDacă adori roșiile cherry de grădină, dar ești mâhnită că se termină sezonul lor, află că poți conserva roșii cherry la borcan, în suc de roșii. Te vei bucura de gustul lor delicios și în sezonul rece.
Roșii cherry la borcan, în suc de roșiiPrintre conservele pe care le prepari pentru iarnă, pune pe listă și rețeta de salată de varză cu morcovi. Este o salată simplă, dar tare gustoasă și plină de vitamine.
Salată de varză cu morcovi, conservată la borcanVinetele sunt consumate în întreaga lume, din spațiul mediteranean până în Caraibe, trecând prin Africa până în Asia. Sunt aromate, se pot prepara în foarte multe moduri și sunt extrem de hrănitoare așa că nu lipsesc din meniul vegetarienilor, dar nici a celor care iubesc carnea. Află totul despre vinete.
Totul despre vinete. Cum să le alegi și să le găteștiPrăjitura Rudy a fost declarată cea mai gustoasă prăjitură cu brânză și cacao după ce a fost preparată și degustată de iubitorii de gust dulce.
Prăjitura Rudy. Cel mai gustos desert cu brânză și cacaoChifteluțele sunt preferatele tuturor, dar mai ales ale copiilor. Acestea sunt printre preparatele cu carne pe care le acceptă cel mai ușor cei mici. Dacă dorești ca chifteluțele să-ți iasă și gustoase, dar și sănătoase, îți oferim o rețetă de chifteluțe din piept de pui la cuptor.
Chifteluțe din piept de pui la cuptor, mai gustoase și mai sănătoasePentru atunci când dorești să prepari plăcinte și nu ai în congelator un pachet de aluat, îți recomandăm să încerci rețeta de aluat pentru foi de plăcintă. Este rețeta celor mai fine foi de plăcintă pe care le poți prepara acasă. Nu sunt doar fine, sunt și sănătoase, pentru că sunt preparate cu ingrediente naturale.
Rețeta pentru foi de plăcintă. Cum poți face acasă cel mai gustos aluatPare simplu să faci grătar, dar arta adevărată stă în mici detali, pe care îți recomandăm să le ai în vedere. În procesul de preparare, fiecare etapă contează: de la temperatura cărnii, înainte de o pune pe grătar, până la timpul în care o lași să se odihnească, după ce o iei de pe grătar. Află cum să faci friptura perfectă pe grătar, potrivit specialiștilor.
Cum să faci friptura perfectă pe grătar, potrivit experțilorChiar dacă ai o rețetă proprie pentru a conserva castraveții, îți recomandăm să încerci și rețeta de castraveți bulgărești în oțet. Vei obține castraveți murați, cu gust dulce-acrișor.
Castraveți bulgărești în oțet. Castraveți murați, cu gust dulce-acrișorFolia de aluminiu pare că este ajutorul de necontestat atunci când vrei să faci cartofi copți la cuptor. Ai putea cred că te ajută să îi faci crocanți la exterior și moi la exterior. Lucrurile nu stau chiar așa, spun specialiștii. Află de ce nu e recomandat să coci cartofi în folie de aluminiu.
De ce nu e recomandat să coci cartofi în folie de aluminiu. Ce spun specialiștiiPentru că este sezonul legumelor pline de savoare și culoare, include-le în cât mai multe preparate culinare. Îți oferim pe această cale o rețetă de tocăniță din carne de pui cu legume la grill, pe care o vei adora.
Tocăniță din carne de pui cu legume la grillDacă ai preparat bulionul de roșii pentru iarnă, testează-i gustul în prăjitura cu bulion, mult adorată de iubitorii gustului dulce. Este o prăjitură cu foi coapte pe dosul tăvii ce se prepară cu bulion în aluat.
Prăjitura cu bulion. Prăjitură cu foi coapte pe dosul tăviiPentru că aripioarele de pui sunt printre cele mai îndrăgite dintre specialitățile din carne, îți oferim mai jos o rețetă de aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor.
Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptorDacă ți-ai propus să prepari gogoși, dar le dorești mai atractive, mai spectaculoase, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși împletite.
Gogoși împletite. Un mod de a face gogoșile mai spectaculoasePentru a diminua din gustul picant al ardeilor iuți, poți prepara rețeta de salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă. O vei mânca pe pâine, atât de gustoasă iese!
Salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnăPentru că este perioada când vinetele sunt legumele vedetă de pe tarabele piețelor, nu ezita să le conservi și pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de vinete conservate în sos de roșii, la borcan.
Vinete conservate în sos de roșii, la borcanÎn trecut, mamele și bunicile păstrau colecția lor interesantă de rețete notată în carnețele îngălbenite de vreme. Una dintre acele rețete, adorată de întreaga familie, era rețeta de prăjitură simplă cu mere, de post. Era una dintre cele mai îndrăgite prăjituri din categoria celor de post.
Prăjitură simplă cu mere, de postChiar dacă găsești legume pe piață și la iarnă, nu vor avea savoarea legumelor din sezon, coapte natural, la soare. Dacă vrei să te bucuri de această aromă inegalabilă, conserv-o într-o delicioasă tocană de legume cu orez pentru iarnă.
Tocană de legume cu orez pentru iarnăPrintre conservele de roșii pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi.
Roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoiZacusca este unul dintre cele mai populare conserve de la noi pentru faptul că este foarte versatilă. Poate fi gustare, garnitură sau chiar fel principal. Se consumă în post cu murături sau în restul zilelor cu carne. Îți oferim o rețetă delicioasă de zacuscă de vinete ca la mama acasă. Gustul ei îți va aduce aminte de copilărie și mesele savurate alături de cei dragi.
Zacuscă de vinete ca la mama acasă. Rețeta tradiționalăGemul de prune este printre puținele conserve pe care le poți face fără zahăr și fără să te temi că nu va fi suficient de dulce. Fructele au suficiente zaharuri naturale și pectină pentru ca magiunul să se lege, să reziste și să aibă un gust excelent.
Cum să faci gem de prune fără zahăr ca pe vremea buniciiDacă obișnuiești să prepari fursecuri în casă și ai o formă specială pentru copt fursecuri, îți oferim o rețetă foarte interesantă de nuci cu cacao și cremă de vanilie.
Nuci cu cacao și cremă de vanilie. Mici bijuterii culinareDacă obișnuiești să servești anumite preparare cu ardei iuți, află că îi poți conserva pentru iarnă prin mai multe metode. Îți oferim mai jos o rețetă de ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere.
Ardei iuți conservați în oțet, fără fierbereDacă ai dat start conservării roșiilor pentru sezonul rece, trece pe listă și rețeta de roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii. Roșiile întregi își vor păstra gustul intact pe parcursul depozitării. Le vei putea include în multe preparate, chiar și în salate.
Roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșiiDacă dorești să testezi și preparate din alte bucătării ale lumii, începe cu rețeta de Pirojki cu varză. Este o rețetă delicioasă de plăcinte rusești cu varză călită.
Pirojki cu varză. Plăcinte rusești cu varzăPentru a desăvârși gustul sarmalelor sau al ciorbelor, îți recomandăm să prepari pentru iarnă rețeta de ardei bulgărești conservați în oțet.
Ardei bulgărești conservați în oțet, pentru iarnăDacă nu ai o rețetă proprie de zacuscă de pește, îți recomandăm să încerci rețeta de zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumat.
Zacuscă de pește. Zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumatDacă vrei să-ți surprinzi familia cu o friptură de pui mai deosebită, îți oferim o rețetă de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente.
Pui întreg la cuptor cu lămâie și condimentePentru că la final de vară și început de toamnă prunele sunt cele mai gustoase, nu ezita să conservi aroma lor la borcane, pentru sezonul rece. Îți oferim mai jos o rețetă de marmeladă de prune, pe care merită să o încerci.
Marmeladă de prune. O rețetă pe care merită să o încerciSmochinul este un arbust care face parte din specia Ficus, originar din partea de sud-vest a Asiei. Astăzi, majoritatea smochinelor din lume sunt cultivate în Grecia, Portugalia, Turcia, Spania și California. Vârful sezonului este toamna, când smochinele sunt dulci și parfumate. Deși în stare proaspătă se găsesc destul de puțin timp, smochinele uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului.
Smochinele. Totul despre unele dintre cele mai vechi fructe de pe pământPentru momentele în care dorești să-ți surprinzi familia la micul dejun cu preparate delicioase, îți oferim rețeta tradițională de langoși ungurești.
Langoși ungurești. Rețeta tradițională pas cu pasDacă îți este dor de gustul orezului cu lapte din copilărie, poți să îl prepari rapid, dar în cantitate mai mare. Savurează o porție bună pentru a-ți potoli pofta, iar din ce rămâne, poți prepara o delicioasă budincă de orez cu prune uscate și bezea.
Budincă de orez cu prune uscate și bezeaDacă ești în căutarea unei rețete simple de paste, dar foarte gustoasă, îți recomandăm să încerci rețeta de paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măsline.
Paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măsline