Printre rețetele de murături pe care ți-ai propus să le prepari, poți încerca și rețeta de dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoi. Vor concura, cu succes, castraveciorii murați, gogonelele și celelalte murături.
Dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoiDacă îți place dulceața de vișine, dar o dorești mai aromată, încearcă rețeta de dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason. Te vei bucura de gustul delicios al dulceții atât la micul dejun, dar și în diferite deserturi.
Dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anasonDacă adori gustul și aroma caiselor și dorești să te bucuri de acestea și mai târziu, îți propunem să încerci rețeta de dulceață de caise întregi. Este o rețetă veche din caietul bunicii, îngălbenit de trecerea anilor.
Dulceață de caise întregi. Rețetă veche de la bunicaNu rata sezonul caiselor gustoase și parfumate fără să prepari și câteva borcane cu compot de caise jumătăți. Îți vor fi utile mai târziu la rețetele de prăjituri și torturi, dar și pentru răsfățul de zi cu zi.
Compot de caise jumătăți. Rețetă simplă, fără conservanțiDe pe raftul din cămară nu ar trebui să-ți lipsească nici câteva borcane cu compot de vișine. Este delicios, cu gust ușor acrișor și aromat și îți va răsfăța papilele în sezonul rece. În plus, poți folosi vișinele din compot în rețetele de deserturi. Siropul este ideal pentru blaturile de tort și de prăjituri.
Compot de vișine. Un mod simplu și ușor de a conserva vișinele pentru iarnăPe rafturile din cămară își pot face loc și câteva borcane cu gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut colorat. Este un gem dietetic, pe care îl poți consuma și atunci când ești la dietă.
Gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut coloratDacă ai ocazia să găsești în piață cireșe sălbatice nu le ocoli. Poți prepara din ele un delicios și aromat gem de cireșe sălbatice, pentru deliciul de la micul dejun.
Gem de cireșe sălbatice, pentru deliciul de la micul dejunDacă ți-ai satisfăcut pofta de cireșe și dorești să te bucuri de gustul lor și mai târziu, conservă-le la borcane pentru iarnă. Începe cu rețeta clasică de gem de cireșe, așa cum o prepara bunica.
Gem de cireșe. Rețeta clasică preparată de bunicaDacă dorești să conservi căpșunile întregi și să te bucuri de aroma lor și la iarnă, prepară rețeta de compot de căpșuni. Este simplă și rapidă, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile.
Compot de căpșuni. Cel mai simplu mod de a conserva căpșunile pentru iarnăPrintre rețetele de gem sau dulceață pe care ți-ai propus să le prepari, poți trece pe listă și rețeta de jeleu de zmeură. Este rețeta gemului de zmeură, dar preparat fără semințe.
Jeleu de zmeură preparat în casă. Gem delicios, fără semințeDacă vrei să te bucuri de aroma cireșelor și în sezonul rece, nu ezita să le conservi la borcane în cele mai naturale moduri. Începe cu rețeta de compot de cireșe pentru iarnă, simplu și ușor de preparat.
Compot de cireșe pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoarăChiar dacă dovleceii se găsesc pe piață pe tot parcursul anului, cei mai gustoși rămân tot dovleceii de vară crescuți în grădină. Atunci când aceștia apar nu ezitați să puneți câteva pachete la congelator pentru a vă bucura de gustul lor și în sezonul rece. Vă oferim mai jos câteva sfaturi despre cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare a acestora.
Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestoraDacă vrei să te abați puțin de la rețeta clasică de gem, încearcă să adaugi pe lângă fructe și alte ingrediente ce oferă aromă și gust delicios. Îți oferim pentru inspirație o rețetă de gem de căpșuni aromat cu ghimbir.
Gem de căpșuni aromat cu ghimbir. Un plus de sănătate la borcanDacă vrei să te bucuri și mai târziu de parfumul florilor de soc, conservă-le la borcan preparând sirop, dulceață sau socată. Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață din flori de soc, parfumată și delicioasă.
Dulceață din flori de soc, parfumată și delicioasăDacă îți plac portocalele roșii și dorești să le conservați aroma și pentru mai târziu, încearcă rețeta de dulceață de portocale roșii. Te vei bucura de o dulceață aromată, perfectă pentru gustări delicioase.
Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioaseConfit este o metodă de conservare a alimentelor folosită pentru prima dată în Franța. Se folosește gătirea lentă pentru a se păstra și intensifica aromele. Este nevoie de respectarea cu precizie a pașilor care nu sunt foarte complicați. Hai să aflăm împreună cum poți face confit pentru iarnă.
Cum poți face confit pentru iarnă din orice ingredientPentru că gutuile sunt ultimele fructe de toamnă care se coc, profită de aroma lor și prepară un delicios gem de gutui pentru iarnă.
Gem de gutui. Rețeta celui mai aromat gem de fructePentru a te bucura și mai târziu de gustul și aroma gutuilor, dar și de proprietățile lor, prepară rețeta de compot de gutui pentru iarnă.
Compot de gutui pentru iarnă. Rețetă fără conservanțiPrintre legumele pe care le poți prepara sub formă de murături, pentru iarnă, se numără și varza de Bruxelles. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de varză de Bruxelles murată, pentru a te bucura de gustul și proprietățile ei la iarnă.
Varză de Bruxelles murată. Rețetă simplăTocana de legume pentru iarnă este ideală pentru a pregăti o masă rapidă. Este delicioasă și foarte ușor de preparat. În plus ea poate fi folosită drept garnitură pentru alte feluri de mâncare.
Cea mai bună tocană de legume pentru iarnă. Rețeta simplă și rapidăDacă adori conopida în murăturile pentru iarnă, îți oferim și o rețetă simplă, dar sănătoasă de conopidă murată în saramură.
Conopidă murată în saramură. Rețetă simplă pentru murături gustoasePrintre rețetele de murături pe care le prepari în această perioadă, poți să să testezi și rețeta de salată de varză roșie pentru iarnă, la borcan. Te vei bucura de gustul ei mai târziu, alături de diferite fripturi și garnituri.
Salată de varză roșie pentru iarnă, la borcanCe poate fi mai gustos în sezonul rece decât o friptură sau o garnitură alături de murăturile preferate? Și pentru că piața abundă de conopidă și de sfeclă roșie, îți oferim o rețetă de conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramură.
Conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramurăDacă adori sarmalele tradiționale, acum este timpul să conservi varza pentru a te bucura de acestea mai târziu. Îți oferim mai jos o rețetă de varză murată, așa cum o prepara bunica.
Varză murată. Rețetă din caietul buniciiPrintre borcanele cu murături din cămară își vor face loc cu succes și câteva borcane cu gogonele murate în saramură. Nu rata sezonul acestora fără a le prepara! Te vei bucura mai târziu de un plus de sănătate la borcan.
Gogonele murate în saramură. Rețetă simplă și sănătoasăGhebele mai sunt numite și ”pâinea pădurii”, ”carne vegetală” sau ”optinci”. Pot fi consumate proaspete, dar sunt foarte bune și conservate. Poți pune ghebe la borcan pentru iarnă în mai multe variante, după gustul tău.
Ghebe la borcan pentru iarnă. 3 rețete utileUn borcan de tocăniță de roșii și ardei pentru iarnă este perfect atunci când nu ai timp sau dispoziție să gătești. Poate fi o garnitură sau un fel de mâncare în sine. Se potrivește cu orice fel de carne, cu piure, cu pilaf, cu pâine sau cu mămăligă.
Cum sa faci tocăniță de roșii și ardei pentru iarnă, atât simplă, cât și iutePentru că s-au copt strugurii și te ademenesc cu aroma lor, nu ezita să-i incluzi în meniul zilnic. Iar pentru sezonul rece, poți prepara din ei o rețetă de dulceață de struguri fără sâmburi. Doar așa te vei putea bucura de aroma lor pe toată perioada anului.
Dulceață de struguri fără sâmburi. Rețeta simplă, pas cu pasPrintre rețetele de conserve pe care le prepari în această perioadă, trece pe listă și rețeta de salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnă.
Salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnăPentru că se apropie cu pași repezi sezonul rece, iar ardeii de grădină vor dispărea de pe tarabele piețelor, îți oferim o rețetă de salată de ardei copți pentru iarnă, la borcan.
Salată de ardei copți pentru iarnă, la borcanA început sezonul gutuilor aromate și frumos colorate și te gândești deja să conservi aroma lor și pentru iarnă? Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață de gutui plină de savoare și culoare pe care o vei îndrăgi instant.
Dulceață de gutui, plină de savoare și culoareDacă adori plăcintele sau prăjiturile cu dovleac plăcintar, află că poți pune dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru iarnă. Îl vei folosi cu succes la umplutura plăcintelor sau la creme pentru prăjituri și torturi.
Dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru plăcinte și prăjituriDacă adori roșiile cherry de grădină, dar ești mâhnită că se termină sezonul lor, află că poți conserva roșii cherry la borcan, în suc de roșii. Te vei bucura de gustul lor delicios și în sezonul rece.
Roșii cherry la borcan, în suc de roșiiPrintre conservele pe care le prepari pentru iarnă, pune pe listă și rețeta de salată de varză cu morcovi. Este o salată simplă, dar tare gustoasă și plină de vitamine.
Salată de varză cu morcovi, conservată la borcanChiar dacă ai o rețetă proprie pentru a conserva castraveții, îți recomandăm să încerci și rețeta de castraveți bulgărești în oțet. Vei obține castraveți murați, cu gust dulce-acrișor.
Castraveți bulgărești în oțet. Castraveți murați, cu gust dulce-acrișorPentru a diminua din gustul picant al ardeilor iuți, poți prepara rețeta de salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă. O vei mânca pe pâine, atât de gustoasă iese!
Salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnăPentru că este perioada când vinetele sunt legumele vedetă de pe tarabele piețelor, nu ezita să le conservi și pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de vinete conservate în sos de roșii, la borcan.
Vinete conservate în sos de roșii, la borcanChiar dacă găsești legume pe piață și la iarnă, nu vor avea savoarea legumelor din sezon, coapte natural, la soare. Dacă vrei să te bucuri de această aromă inegalabilă, conserv-o într-o delicioasă tocană de legume cu orez pentru iarnă.
Tocană de legume cu orez pentru iarnăPrintre conservele de roșii pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi.
Roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoiGemul de caise este catifelat, parfumat și cu un gust dulce-acrișor. Cu alte cuvinte, irezistibil. Dacă îl faci în casă, din fructe proaspete, coapte exact cât trebuie, alese de tine, va fi ca un răsfăț dulce.
Gem de caise. Descoperă cea mai parfumată rețetăDacă obișnuiești să servești anumite preparare cu ardei iuți, află că îi poți conserva pentru iarnă prin mai multe metode. Îți oferim mai jos o rețetă de ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere.
Ardei iuți conservați în oțet, fără fierbereDacă ai dat start conservării roșiilor pentru sezonul rece, trece pe listă și rețeta de roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii. Roșiile întregi își vor păstra gustul intact pe parcursul depozitării. Le vei putea include în multe preparate, chiar și în salate.
Roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșiiPentru a desăvârși gustul sarmalelor sau al ciorbelor, îți recomandăm să prepari pentru iarnă rețeta de ardei bulgărești conservați în oțet.
Ardei bulgărești conservați în oțet, pentru iarnăDacă adori gustul și aroma murelor de vară bine coapte, te poți bucura de acestea și mai târziu, conservându-le. Poți conserva murele sub formă de gem, de dulceață sau de sirop. Îți oferim mai jos rețeta pentru sirop de mure aromat și intens colorat.
Sirop de mure. Rețetă simplă de sirop aromat și intens coloratCaisele, cu coaja lor mătăsoasă și parfumul unic, sunt extrem de trecătoare. Acum le vezi pe tarabele din piață, acum dispar în doar câteva săptămâni. Nu mai sta pe gânduri și cumpără câteva, atât pentru a le consuma proaspete, cât și pentru a le savura în deserturi delicioase. Îți oferim cinci preparate cu caise, care îți vor parfuma zilele de vară.
5 preparate cu caise, care să îți parfumeze varaDacă te numeri printre cei care preferă o porție de murături lângă friptură, este bine să încerci această rețetă de gogoșari în oțet. Nu necesită fierbere, iar aceste murăturile sunt sănătoase pentru că nu conțin conservanți.
Gogoșari în oțet. Murături fără fierbere și fără conservanțiRețeta de ardei copți la borcan pentru iarnă colorați și aromați este foarte ușor de făcut de oricine. Nu trebuie să ai prea multă experiență în bucătărie ca să prepari această conservă de care te vei bucura în anotimpul rece.
Ardei copți la borcan. Rețeta cu care nu ai cum să greșești