Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Gemul de prune este printre puținele conserve pe care le poți face fără zahăr și fără să te temi că nu va fi suficient de dulce. Fructele au suficiente zaharuri naturale și pectină pentru ca magiunul să se lege, să reziste și să aibă un gust excelent.
Cum să faci gem de prune fără zahăr ca pe vremea bunicii
Supa de roșii cu tăieței, rece sau caldă, este tot ceea ce au nevoie în zilele caniculare de vară. Cu cât roșiile sunt mai coapte și mai cărnoase cu atât supa va fi mai delicioasă.
Supă de roșii cu tăieței. Cum să obții un preparat perfect
Dacă obișnuiești să servești anumite preparare cu ardei iuți, află că îi poți conserva pentru iarnă prin mai multe metode. Îți oferim mai jos o rețetă de ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere.
Ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere
Vinete parmigiana sau parmigiana di melanzane este unul dintre cele mai populare preparate italienești. Îmbină într-un mod delicios legumele cu brânzeturile, aromele completându-se unele pe celelalte.
Vinete parmigiana. Deliciul italienesc de care nu te mai saturi
Dacă ai dat start conservării roșiilor pentru sezonul rece, trece pe listă și rețeta de roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii. Roșiile întregi își vor păstra gustul intact pe parcursul depozitării. Le vei putea include în multe preparate, chiar și în salate.
Roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii
Dacă dorești să testezi și preparate din alte bucătării ale lumii, începe cu rețeta de Pirojki cu varză. Este o rețetă delicioasă de plăcinte rusești cu varză călită.
Pirojki cu varză. Plăcinte rusești cu varză
Poți face foarte ușor compot de prune. Ai nevoie doar de fructe, zahăr și apă. Acesta e minunat ca gustare, dar poți folosi fructele și pentru a face tarte sau alte prăjituri.
Rețeta de compot de prune care îți va aminti de copilăria la bunici
Pentru a desăvârși gustul sarmalelor sau al ciorbelor, îți recomandăm să prepari pentru iarnă rețeta de ardei bulgărești conservați în oțet.
Ardei bulgărești conservați în oțet, pentru iarnă
Când vrei să mănânci ceva bun, sățios și rapid poți să faci în doar 15 minute paste cu ton cu spanac. Pui aproape toate ingredientele într-o oală și aștepți să se fiarbă. Nimic nu poate fi mai ușor de atât, nu-i așa?
Paste cu ton și spanac. Rețeta care e gata în 15 minute
Dacă nu ai o rețetă proprie de zacuscă de pește, îți recomandăm să încerci rețeta de zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumat.
Zacuscă de pește. Zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumat
Rețeta de sos de usturoi și miere e din ce în ce mai populară. Aceasta se folosește alături de salatele cu note amare, cu castraveții sau cu creveți, atât ca dressing, cât și ca marinadă. Dacă o încerci o dată, vei vrea să o repeți ori de câte ori ai nevoie de un sos.
Sos de usturoi și miere, perfect pentru orice tip de carne
Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu o friptură de pui mai deosebită, îți oferim o rețetă de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente.
Pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente
Pentru că la final de vară și început de toamnă prunele sunt cele mai gustoase, nu ezita să conservi aroma lor la borcane, pentru sezonul rece. Îți oferim mai jos o rețetă de marmeladă de prune, pe care merită să o încerci.
Marmeladă de prune. O rețetă pe care merită să o încerci
Pentru momentele în care dorești să-ți surprinzi familia la micul dejun cu preparate delicioase, îți oferim rețeta tradițională de langoși ungurești.
Langoși ungurești. Rețeta tradițională pas cu pas
Dacă ești în căutarea unei rețete simple de paste, dar foarte gustoasă, îți recomandăm să încerci rețeta de paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măsline.
Paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măsline
Dacă te-ai plictisit de amestecul de ulei, sare și oțet pentru salata verde poți încerca un sos de miere și grepfrut. Notele sale dulci-acrișoare sunt perfecte pentru orice preparat cu frunze verzi de la salată la baby spanac.
Sos de miere și grepfrut. Tot ce ai nevoie pentru a asezona salata verde
Să gătești preparate ieftine poate fi o adevărată provocare. Dacă ai la îndemână o bucată de carne o poți asezona cu condimente și ierburi aromatice. Alături de câteva legume poți avea un fel de mâncare complex, sănătos și hrănitor.
Preparate ieftine și delicioase care te pot scoate din încurcătură
Ai în plan să prepari o friptură din piept de pui, dar îți dorești să fie altfel decât în modul clasic? Îți oferim o rețetă de piept de pui Caprese, preparată la cuptor cu roșii și mozzarella.
Piept de pui Caprese. Piept de pui la cuptor cu roșii și mozzarella
S-au copt prunele negre, cărnoase și aromate, perfecte pentru a le conserva aroma pentru sezonul rece. Printre rețetele de gem, dulceață sau compot, nu ezita să prepari și rețeta tradițională românească de magiun de prune.
Magiun de prune. Rețetă tradițională românească
Nu rata sezonul dovleceilor de grădină fără a prepara rețeta de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume!
Dovlecei umpluți cu piept de pui și legume
Atunci când te plictisești de clasica salată de roșii cu castraveți, poți încerca rețeta italiană de roșii cu pâine denumită Panzanella.
Panzanella. Rețetă de salată italiană de roșii cu pâine
Dressing-ul cu miere și oțet balsamic este dulce, cu note ușor acidulate. Îl poți folosi pentru orice salată, dar se potrivește perfect cu salatele care conțin fructe. Combinația de ingrediente din acest dressing cu miere și oțet balsamic este foarte echilibrată.
Dressing cu miere și oțet balsamic. Rețeta simplă, potrivită pentru orice salată cu fructe
Compotul de piersici este unul dintre cele mai aromate și mai fine compoturi pe care le poți face pentru iarna. Poți să îl prepari atât din fructe cu tot cu coajă sau fără, cu zahăr sau cu îndulcitori.
Cum să faci compot de piersici ca să țină toată iarna
Dulceața de piersici nu este atât de populară în România, deși procesul de preparare este destul de simplu, iar rezultatul delicios. Este parfumată, cu o textură catifelată, numai bună de pus pe o felie de pâine cu unt în zilele reci de toamnă.
Dulceața de piersici. Rețeta care rezistă până primăvara
Adori salata de vinete, dar îți dorești s-o prepari în cât mai multe combinații? Îți oferim o rețetă interesantă de salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei.
Salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei
Gemul de afine este una dintre cele mai savuroase metode de a păstra peste iarnă micuțele fructe pline de antioxidanți. Se poate face din doar trei ingrediente și nu necesită foarte mult timp de preparare.
Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectină
Pentru că este sezonul roșiilor de grădină coapte la soare și pline de savoare, îți oferim o rețetă de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi. Vei avea la masă un preparat aromat și cremoas, plin de savoare și culoare.
Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi
O porție de compot de caise poate fi uneori soluția ideală atunci când vrei ceva dulce și nu știi ce să mănânci. De asemenea, poți să folosești fructele din compot pentru a prepara diverse prăjituri sau alte preparate și îl poți savura atât în zilele toride de vară, cât și iarna.
Compot de caise. Rețeta care rezistă până la primăvară
Sos de miere cu paprika și limetă se potrivește cu orice preparat, de la fructe sau legume la grătar și până la brânză. Aromele sale sunt echilibrate, dar va predomina cea de miere, mai ales dacă se folosește cea de tei.
Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătar
Obișnuiești să congelezi vinete coapte pentru a te bucura de gustul lor și în sezonul rece? Lasă spațiul din congelator pentru alte alimente și pune vinete coapte la borcan pentru iarnă.
Vinete coapte la borcan pentru iarnă
Dacă îți plac gustările sub formă de budincă, servite calde sau reci, îți oferim o delicioasă rețetă de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc. Rețeta este simplă, conține ingrediente puține și se prepară rapid.
Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc
Dacă adori ciorbele bogate în legume, nu ezita să prepari pentru iarnă și câteva borcane cu zarzavat pentru ciorbe. Te vor răsfăța aromele și culorile acestora și în preparatele din sezonul rece.
Zarzavat pentru ciorbe. O conservă nelipsită din cămară
O lingură de sos de miere și lămâie poți pune peste orice fel de salată, fie ea rece sau caldă. De asemenea, dressingul funcționează foarte bine ca marinadă pentru carnea de porc, de pui sau pentru tofu.
Sos de miere și lămâie, cel mai simplu sos pentru salate
Nu rata sezonul dovleceilor de grădină, fără a te răsfăța cu o varietate de preparate din aceștia. Include-i în rețete de salate, chiftele, supe-creme sau de mâncăruri scăzute. Vor oferi acestora atât gust delicios cât și textură și consistență. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan, perfecți pentru gustări savuroase.
Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan
Pentru a profita din plin de gustul dovleceilor, dar și al roșiilor de grădină, îți recomandăm să încerci o rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii. Te vei bucura de o mâncare simplă și gustoasă la una dintre mesele principale ale zilei.
Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii
Caisele, cu coaja lor mătăsoasă și parfumul unic, sunt extrem de trecătoare. Acum le vezi pe tarabele din piață, acum dispar în doar câteva săptămâni. Nu mai sta pe gânduri și cumpără câteva, atât pentru a le consuma proaspete, cât și pentru a le savura în deserturi delicioase. Îți oferim cinci preparate cu caise, care îți vor parfuma zilele de vară.
5 preparate cu caise, care să îți parfumeze vara
Îți place salata de vinete, dar uneori simți nevoia de o schimbare în gustul și consistența acesteia? Îți recomandăm să încerci rețeta de salată de vinete cu ardei și usturoi, cremoasă și delicioasă.
Salată de vinete cu ardei și usturoi, cremoasă și delicioasă
Castraveții murați sunt nelipsiți din cămările noastre pentru că fac parte din lista cu cele mai simple, dar și cele mai gustoase murături. Dacă nu ai o rețetă proprie, îți oferim mai jos cea mai simplă și rapidă rețetă de castraveți murați pentru iarnă.
Castraveți murați pentru iarnă. Rețetă simplă și rapidă
Dulceața de pere poate fi făcută foarte ușor fără adaos de zahăr pentru că aceste fructe conțin o cantitate mare de fructoză și de pectină. Vei obține o dulceață cremoasă și parfumată numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită în diminețile reci de iarnă.
Cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr
Vișinele sunt moi și acrișoare și sunt consumate de cele mai multe ori atunci când sunt gătite. Îți vom da câteva sugestii de preparate în care vișinele sunt vedetele. Descoperă patru rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului.
4 rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului
O porție de fulgi de ovăz cu espresso la micul-dejun este alegerea perfectă dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, dar vrei totuși să mănânci ceva sănătos și sățios.
Mic-dejun delicios. Fulgi de ovăz cu espresso
Bucătăria franțuzească este considerată cea mai rafinată din lume, indiferent dacă vorbim despre preparate sofisticate sau o simplă rețetă de omletă. Chiar și aceasta din urmă este considerată a fi mult mai gustoasă, dacă este făcută după rețeta bucătarilor francezi. Descoperă cum să faci cea mai bună omletă franțuzească în propria bucătărie.
Cum să faci cea mai bună omletă franțuzească la tine acasă
Dacă te numeri printre persoanele care adoră preparatele cu dovlecei, îți oferim o rețetă simplă de spaghete de dovlecei la tigaie. Pe cât de simplă este, pe atât de savuroasă și hrănitoare.
Spaghete de dovlecei, la tigaie. O rețetă simplă pe care o vei repeta
Dacă te numeri printre cei care preferă o porție de murături lângă friptură, este bine să încerci această rețetă de gogoșari în oțet. Nu necesită fierbere, iar aceste murăturile sunt sănătoase pentru că nu conțin conservanți.
Gogoșari în oțet. Murături fără fierbere și fără conservanți
Supa cremă de morcovi este cremoasă, bogată în vitamine, se face ușor și poate fi congelată pentru a fi consumată mai târziu. Nu ai niciun motiv să nu o încerci. Dacă ai copii, cu siguranță această rețetă este modalitatea perfectă să îi convingi să consume morcovi.
Cea mai cremoasă supă cremă de morcovi pe care o poți face acasă
Dacă ții post sau vrei să iei o pauză de la mâncat carne, îți propunem o rețetă de chiftele de post, cu linte și ciuperci. Se fac rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Chiftele de post, cu linte și ciuperci. Se fac rapid și sunt foarte hrănitoare
Dacă vrei să încerci un pate de pește și nu ai idee pe care să-l alegi, îți propunem o rețetă de pate de somon afumat cu hrean, sănătos și delicios. Ca orice pate, îl poți mânca pe pâine sau îl poți folosi în diferite combinații atunci când vrei să faci platouri cu aperitive pentru zile speciale.
Pate de somon afumat cu hrean. Rețetă de post
Mutabal sau Moutabel este o salată de vinete și ulei de măsline din Orientul Mijlociu. O vei găsi cu precădere în Siria, Liban și Armenia, dar nu numai.
Mutabal, salata de vinete din Orientul Mijlociu
Dacă te-ai săturat de cartofii prăjiți sau de celebrul piure, poți să încerci o porție de cartofi gratinați. Rețeta originală provine din Franța și a fost adaptată în funcție de imaginația fiecăruia.
Cartofi gratinați. Rețeta perfectă pentru o cină rapidă sau o garnitură delicioasă
Zacusca nu lipsește din nicio cămară. Fie că nu știi ce să alegi pentru cină, fie că ai nevoie rapid de o gustare, o zacuscă de vinete te scoate din impas.
Zacuscă de vinete. Rețeta simplă pe care o vei face mereu