Descoperă pe HelloTaste.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.
Semințele de in sunt un ingredient foarte valoros din punct de vedere nutrițional, însă trebuie consumate cu grijă, respectând un anumit mod de preparare. Doar așa îți vor putea susține sănătatea sistemului digestiv. Hai să descoperim modul în care semințele de in te pot ajuta să slăbești.
Semințele de in te pot ajuta să slăbești. Cum trebuie să le consumi ca să funcționezeDacă vrei să gătești un preparat care necesită ceapă albă, dar tu ai doar ceapă galbenă. Oare poți să o folosești? Nu ești singura în această situație. Ceapa galbenă este una dintre cele mai utilizate legume și se găsește în aproape orice gospodărie. Hai să aflăm împreună care este diferența dintre ceapa albă și cea galbenă
Care este diferența dintre ceapa albă și cea galbenă. Cum să le folosești în bucătăriePastele sunt preparatul perfect care te salvează atunci când ai nevoie de o masă rapidă. Se fac foarte rapid și, dacă nu ești pretențioasă, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente necostisitoare. Hai să aflăm împreună ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii.
Ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșiiMaioneza este unul dintre cele mai comune sosuri folosite pentru diferite feluri de mâncare. O pui langa legume, în salate, în alte sosuri, lângă preparate cu carne. Dacă vrei să faci pregătești acest sos acasă iată care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză
Care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză. Cum să o pregătești în funcție de modul de utilizare a acesteiaPe măsură ce trece timpul fierbătorul de apă va avea de suferit din cauza depunerilor de calcar. Dacă nu îl cureți în mod constant aparatul tău nu va mai funcționa corect și în cele din urmă nu va mai merge deloc. Află cum să cureți calcarul depus pe fierbătorul de apă
Cum să cureți calcarul depus pe fierbătorul de apăDacă treci pragul unui restaurant pescăresc te aștepți să găsești acolo numai preparate proaspete și delicioase. Nu este întotdeauna așa și trebuie să fii foarte atentă la detalii pentru a avea o experiență plăcută. Află ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc.
Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc, potrivit specialiștilorSarmalele sunt vedetele mesei de Crăciun fără doar și poate. Mai mari sau mai mici, cu afumătură sau fără, cu smântână alături sau doar cu un ardei iute nu lipsesc de pe masa de sărbători. De ce ies sarmalele tari este una dintre dilemele multor gospodine.
De ce ies sarmalele tari. Explicații și trucuri pentru a preveni aceasta problemăDacă ți-ai propus să prepari cozonac, dar îți este teamă că nu ți vor reuși așa cum ar trebui, avem pentru tine câteva sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Sunt adunate de la bucătarii iscusiți, de prin toate colțurile țării.
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusițiPoți face și acasă friptură de vită la fel de bună ca un bucătar. Secretul este să o pregătești corect înainte. Îți prezentăm cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită.
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilorIenibaharul este un condiment obținut din fructele de pădure uscate ale unei plante cunoscute sub numele de Pimenta dioica, care face parte din familia mirturilor. Aroma de ienibahar amintește de scorțișoară, cuișoare, nucșoară și piper.
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust areȚi s-a întâmplat vreodată să vrei să folosești puțin zahăr brun și să fie tare ca piatra? Nu trebuie să folosești forța brută ca să îl aduci la starea lui obișnuită și nici să îl arunci.
Zahăr brun întărit. Ce poți face ca să-l înmoi imediatMorcovii sunt legume destul de rezistente, însă este nevoie să respecți câteva reguli pentru a te bucura de prospețimea lor cât mai mult timp. Nu doar atât, pot fi revigorați chiar și cei care au început să se stafidească. Hai să aflăm împreună care este cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți.
Cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți chiar și o lunăConfit este o metodă de conservare a alimentelor folosită pentru prima dată în Franța. Se folosește gătirea lentă pentru a se păstra și intensifica aromele. Este nevoie de respectarea cu precizie a pașilor care nu sunt foarte complicați. Hai să aflăm împreună cum poți face confit pentru iarnă.
Cum poți face confit pentru iarnă din orice ingredientPandișpanul este una dintre prăjiturile cel mai ușor de preparat. Este o rețetă atât de versatilă încât poate fi consumată simplă sau poate fi bază pentru torturi sau alte deserturi.
De ce se lasă pandișpanul. Sfaturi pentru un pandișpan pufosSă faci prăjituri este o adevărată artă, dar și o știință exactă. Dacă nu ții seama de toate detaliile legate de cantități, temperatura ingredientelor sau a cuptorului, lucrurile pot ieși prost. Checul este una dintre cele mai banale prăjituri, dar care se întâmplă cel mai des să nu iasă cum trebuie. Hai să aflăm împreună de ce se lasă checul.
De ce se lasă checul. Trucuri și sfaturi pentru un chec pufos și gustosPizza poate părea preparatul unde nu există combinații greșite. Există pizza cu ananas sau cu alte fructe, au fost restaurante care au încercat pizza cu sarmale sau cu cartofi prăjiți. Hai să aflăm împreună ce să nu comanzi niciodată dintr-o pizzerie.
Ce să nu comanzi niciodată dintr-o pizzerie. Sfaturi de la specialiștiDe câte ori ți-ai studiat musculatura în ultima perioadă? Dacă ți se pare că este loc de îmbunătățiri, dar nu ai timp să mergi la sală, avem o veste bună pentru tine. Iată 5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară.
5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa muscularăColesterolul este implicat într-o serie de procese din organism care se traduc prin apariția unor probleme la nivelul sistemului cardiovascular. Dacă nivelul colesterolului rău este mare atunci este posibil să te confrunți cu hipertensiune. Până să ajungi la tratament medicamentos, află care sunt cele 4 alimente care îți cresc colesterolul. Vezi de ce e recomandat să le eviți.
4 alimente care îți cresc colesterolul. Ce spun specialiștii despre aceste produseO dietă bogată în fructe și legume te poate proteja de mai multe boli cronice, potrivit mai multor studii. Cu toate acestea de multe ori nu consumi cantitatea potrivită. Dacă vrei să schimbi acest lucru iată o listă cu 6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă.
6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casăOul este unul dintre cele mai complexe alimente. Cea mai sănătoasă modalitate de gătire este prin fierbere. Nu doar că se păstrează vitaminele și mineralele, dar este și foarte versatil. Oul fiert poate fi consumat simplu, dar și în salate, sandviciuri sau alte preparate. Hai să aflăm împreună cât timp se fierb ouăle.
Cât timp se fierb ouăle. Trucuri utile pentru gospodineMămăliga este unul dintre cele mai simple preparate din bucătăria românească. Nu ai nevoie decât de apă, mălai și sare și obții un preparat pe care poți să îl asociezi cu aproape orice. Merge și cu magiun de prune pentru un desert popular. Totuși, pe cât este de simplă, pe atât mulți se feresc să o facă pentru că le este teamă că nu le iese bine. Hai să descoperim cât se fierbe mămăliga.
Cât se fierbe mămăliga. Trucuri de la bunicaOala sub presiune, pe care mamele noastre o mai numeau și ”oala minune”, este într-adevăr salvatoare. Acum există variante și mai moderne, cu multe funcții, care te ajută să gătești chiar dacă nu ești neapărat pasionată. Hai să aflăm împreună ce să nu gătești niciodată la instant pot.
Ce să nu gătești niciodată la instant potSuntem tentați să spălăm toate alimentele pe care le cumpărăm pentru că ne temem de bacterii și de virusuri care ne pot îmbolnăvi. Totuși, există produse care ar trebui folosite fără să treacă pe sub un jet de apă. Îți oferim o listă de alimente pe care nu e recomandat să le speli.
Alimente pe care nu e recomandat să le speli. Uite ce sfaturi îți oferă specialiștii în bucătărieFructele sunt delicioase, dar de cele mai multe ori mucegăiesc prea repede și nu apuci să te bucuri de ele în timp util. Iată ce poți face pentru a avea fructe proaspete și după mai multe zile după ce le-ai cumpărat. Experții te învață cum să împiedici fructele să mucegăiască.
Cum să împiedici fructele să mucegăiascăSalata se poate strica foarte repede, în doar 2-3 zile de când ai cumpărat-o. Frunzele ei devin maro și pot chiar și să mucegăiască. Iată ce poți face pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Află cum se depozitează salata ca să reziste și o lună.
Cum se depozitează salata ca să reziste chiar și o lunăPastele se gătesc rapid, sunt foarte versatile și delicioase, însă este nevoie de respectarea câtorva sfaturi pentru a le pregăti perfect. Dacă ele vin de la un italian atunci succesul este garantat. Află cum poți să fierbi pastele al dente.
Cum să fierbi paste al dente. Sfaturi de la un chef un italianBananele sunt unele dintre cele mai sensibile fructe. Par să se strice brusc și repede, indiferent de modul și locul în care le depozitezi. Totuși, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a le crește perioada de viață până la 7 zile. Iată cum păstrezi bananele proaspete pentru perioadă mai lungă de timp.
Cum păstrezi bananele proaspete timp de o săptămânăPâinea este unul dintre alimentele care nu rezistă foarte mult, mai ales dacă nu este păstrată în condiții corecte. Totuși, poți face câteva lucruri simple ca să o păstrezi proaspătă mai mult timp. Hai să descoperim împreună cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni.
Cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni. Sfaturi utile pentru orice gospodinăAi ronțăit și tu biscuiți sărați –crakers—la film, pe drum, la birou, în parc. Poate ai observat că toți au mici găurele. Te-ai întrebat de ce? Am făcut-o noi și iată ce am aflat! Descoperă și tu de ce au biscuiții crackers găuri mici. Care este secretul din spatele acestei decizii.
De ce au biscuiții crackers găuri mici. Secretul care a ieșit la ivealăAi găsit carne tocată de vită la un preț accesibil și ai cumpărat mai multă decât îți este necesar pentru o musaca sau câțiva hamburgeri. Hai să aflăm împreună cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Uite ce spun specialiștii despre folosirea ei.
Cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Află cum trebuie depozitatăTava de cuptor este obiectul de bucătărie cele mai versatil. O poți folosi pentru fripturi, legume, cartofi, dar și pentru a coace prăjituri și pâine. Cu puțină imaginație poți să gătești într-o singură tavă un întreg meniu pentru o familie. Hai să aflăm împreună cum să cureți tava de cuptor și care sunt cele dinci metode care nu dau niciodată greș
Cum să cureți tava de cuptor. 5 metode care nu dau greșDe cele mai multe ori avem impresia că dacă ținem alimentele în frigider își vor păstra prospețimea mai mult timp. În general, este adevărat, dar sunt și situații în care aerul rece nu face decât să le strice într-un timp mai scurt. Uite o listă cu alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider. Află care sunt recomandările specialiștilor.
11 alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigiderSecretul unor paste delicioase este sosul. Dacă știi cum să îl faci și cum să îl adaugi te vei bucura de un preparat gustos, cu o textură perfectă. Hai să aflăm împreună cum se prepară corect pastele. Îți oferim un ghid complet pentru realizarea unor preparate delicioase.
Cum se prepară corect pastele. Un ghid complet în 10 pașiAtunci când ai nevoie de ciocolată topită recomandat este să folosești fulgi de ciocolată pentru că sunt uniformi și în felul acesta îți este mai ușor să lucrezi cu ei. Chiar și așa poți să nu ai succesul pe care îl așteptai. Iată cum poți să topești ciocolata ca un cofetar profesionist.
Cum să topești ciocolata. Sfaturi de la cofetari profesioniștiPeștele conține un nivel ridicat de nutrienți și proteine fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente. Peștele cu carne grasă, somonul și tonul, au și mai multe beneficii. În plus, carnea de pește conține mai puține grăsimi saturate. Hai să aflăm împreună care este cel mai sănătos pește pentru familia ta.
Cel mai sănătos pește pentru familia taApa în care au fiert pastele ajunge de obicei săfie aruncată, deși ar trebui să o păstrezi pentru că poate fi folosită pentru a înnobila diverse preparate. Iată care este motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele.
Motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pasteleDacă îți place să faci prăjituri, pâine sau plăcinte, dar nu vrei să urmezi școala de cofetari, avem pentru tine câteva sfaturi de la unii dintre cei mai pricepuți profesioniști. Hai să aflăm împreună cele 8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari.
8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetariObișnuiești să cumperi cartofi în cantități mai mari și ajungi să arunci mare parte din ei? Iată cum poți să păstra cartofii timp de 6 luni fără să se strice.
Cum poți păstra cartofii 6 luni fără să se strice, potrivit experțilorData viitoare când vrei să tai un avocado gândește-te de două ori înainte de a alege cuțitul. Nu contează doar mărimea acestuia, ci și materialul din care este făcut. Află de ce să nu tai niciodată avocado cu un cuțit metalic. Sfaturile vin din partea specialiștilor.
De ce să nu tai niciodată avocado cu un cuțit metalic, potrivit specialiștilorOvăzul este ingredientul pe care îl întâlnești pe orice listă de alimente sănătoase. Nu doar că are numeroase beneficii asupra sănătății, dar îl poți găti fără prea mari bătăi de cap și într-un timp relativ scurt. Nu ai niciun motiv să nu îl incluzi în meniul tău. Chiar dacă crezi că știi totul despre el, află și de ce trebuie să tragi fulgii de ovăz la tigaie înainte de a-i folosi în preparate.
De ce trebuie să tragi fulgii de ovăz la tigaie înainte de a-i folosi în preparateCongelarea este una dintre metodele prin care poți să păstrezi alimentele mai mult timp. Dincolo de acest aspect, te ajută să economisești sume considerabile de bani și să fii mai organizată în bucătărie. Dacă de obicei congelezi legume sau fructe, află și de aceste alimente despre care nu știai că le poți congela.
Alimente despre care nu știai că le poți congela. Își păstrează propriețățile la fel de bineVrei să pui felii de mere la pachet, dar mereu se înnegresc și nu mai sunt atât de apetisante? Există câteva soluții pentru a preveni acest fenomen. Îți oferim în ajutor 4 metode simple pentru a împiedica oxidarea merelor după ce le tai.
Metode simple pentru a împiedica oxidarea merelor după ce le taiMulte rețete cer să folosești hârtie cerată, altele hârtie pergament. Care este diferența dintre cele două și când trebuie folosite. Află mai multe detalii despre hârtia pergament și hârtia cerată, doar așa te poți bucura de beneficiile lor.
Hârtia pergament și hârtia cerată. Când se poate folosi fiecareFolia de aluminiu este nelipsită din bucătărie. Este folosită pentru gătit, pentru împachetat, pentru acoperit vase sau pentru a proteja diverse suprafețe. Pare că este universală, însă sunt situații în care utilizarea ei este total nerecomandată. Ți-am pregătit o listă cu situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărie.
7 situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărieIndiferent dacă ești o gospodină experimentată sau începătoare, câteva sfaturi de la profesioniști nu îți vor strica niciodată. Cine nu își dorește să își ușureze viața? Ai aici 15 sfaturi care vor schimba modul în care gătești.
Sfaturi care vor schimba modul în care gătești. Mici trucuri de la specialiștiDovleacul plăcintar este dulce, cremos și poate fi folosit atât în rețete de desert, cât și în preparate sărate. Poate fi gătit simplu, doar tăiat felii și pus la cuptor, dar și transformat în supe cremă sau garnituri savuroase. Află și tu trei metode care te învață cum să coci dovleac pentru a obține cele mai delicioase preparate.
Cum să coci dovleac pentru garnituri, supe și piure. 3 metode la îndemâna oricuiCondimentele nu lipsesc din nicio bucătărie. Ele aduc savoare bucatelor, dar trebuie să ai mare grijă cum le depozitezi ca să își păstreze calitățile cât mai mult timp și să nu își schimbe gustul sau textura. Îți oferim câteva sfaturi utile despre cum să depozitezi condimentele pentru a te bucura de beneficiile lor atunci când gătești.
Cum să depozitezi condimentele pentru a rămâne proaspete mai mult timpȚi s-a întâmplat să ai legume în frigider pe care le-ai cumpărat de doar câteva zile și să constați, când a-i vrut să le mănânci, că sunt moi sau au urme de mucegai? Îți dezvăluim în acest articol de ce se strică fructele și legumele, chiar dacă le ții la rece, în frigider.
De ce se strică fructele și legumele, deși le ții la frigiderCele mai bune ouă bătute pot fi făcute în mai multe feluri, iar fiecare modalitate de preparare are ca rezultat un fel de mâncare cu gust delicios. Unii preferă să le bată într-un castron și apoi să le pună în tigaie, alții le pun întregi în tigaie și le amestecă acolo până când ajung la consistența dorită.
Cum să faci cele mai bune ouă bătute, potrivit experțilorPorumbul fiert este o gustare pe cât de simplă, pe atât de complexă. Nu ai nevoie decât de porumb și apă pentru a-l găti, dar vei aduce la tine în bucătărie o parte din copilărie. Mirosul ce va cuprinde toată casa te va duce cu gândul la zilele de vară din vacanța de la bunici. Ai aici pașii necesari pentru cum să faci porumb fiert ca în copilărie.
Cum să faci porumb fiert ca în copilărie