Pentru a te bucura și mai târziu de gustul și aroma gutuilor, dar și de proprietățile lor, prepară rețeta de compot de gutui pentru iarnă.
Compot de gutui pentru iarnă. Rețetă fără conservanțiPentru că este sezonul ei, al conopidei, nu ezita s-o incluzi în alimentația ta zilnică pentru a profita din plin de proprietățile acesteia. Îți oferim în acest scop o rețetă de conopidă gratinată. Este o rețetă simplă și rapidă de gustare delicioasă.
Conopidă gratinată. Rețetă simplă și rapidă de gustare delicioasăDacă adori gustul și aroma gutuilor, include-le și în rețete de deserturi delicioase. Una dintre acestea poate fi rețeta de tartă cu gutui caramelizate și sos caramel pe care ți-o oferim mai jos.
Tartă cu gutui caramelizate și sos caramelPentru că tarabele din piață abundă de conopidă, nu ezita să o incluzi în cât mai multe preparate culinare, acum când este sezonul ei. Îți oferim în acest scop o rețetă de conopidă cu usturoi, gustoasă, simplă și ușor de preparat.
Conopidă cu usturoi. Rețetă simplă și rapidăDacă ai preparat dulceața de gutui și dorești să-i testezi gustul și altfel decât la micul dejun, îți oferim o rețetă de plăcintă cu mere și dulceață de gutui. Este ușor de preparat, este gustoasă și foarte aromată.
Plăcintă cu mere și dulceață de gutui, gustoasă și foarte aromatăDacă mâncarea de varză murată se numără printre preferințele tale, încearcă și rețeta noastră de varză murată cu orez și jumări. Combinația este și gustoasă și consistentă, iar dacă mai pui alături și o felie de mămăligă, deliciul va fi maxim.
Varză murată cu orez și jumări, perfectă pentru mesele de prânzDacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură mai deosebită care să încânte atât gustul cât și aspectul, îți recomandăm să încerci prăjitura Snickers. Este compusă dintr-o combinație de straturi irezistibile.
Prăjitura Snickers. Un desert simplu și deliciosDacă îți plac preparatele cu conopidă, nu ezita să încerci și rețeta de sufleu de conopidă cu brânză sărată. Este o rețetă simplă și gustoasă, inspirată din bucătăria franțuzească.
Sufleu de conopidă cu brânză sărată. Rețetă simplă și gustoasăDacă vrei să aduni aromele și culorile toamnei într-un desert delicios, îți oferim o rețetă de prăjitură cu dovleac și nuci.
Prăjitură cu dovleac și nuci. Desert de toamnă deliciosDacă ți-ai propus să incluzi cât mai mult conopida în preparatele tale culinare, nu ezita să încerci și o rețetă de curry de năut și conopidă. Este o rețetă simplă și ușoară, din ingrediente puține și la îndemână.
Curry de năut și conopidă. Un preparat cu gust picantDacă te întrebi ce poți să mai gătești simplu și delicios, pentru o zi de post, îți oferim o rețetă de mâncare de varză cu paste tricolore. Este o combinație perfectă pentru o mâncare consistentă.
Mâncare de varză cu paste tricolore. Rețetă de postDovleacul copt și gutuile coapte fac parte dintre deserturile ce au marcat copilăria celor care au crescut la bunici. Nu era casă în care, toamna târziu, să nu dăinuie aroma celor două fructe, preparate pe plită, sau în cuptorul sobei cu lemne. În amintirea gustului copilăriei, îți oferim o rețetă de dovleac caramelizat la cuptor.
Dovleac caramelizat la cuptor. Un desert de sezon foarte adoratPentru una dintre gustările zilei, sau pentru o masă principală din zi, îți recomandăm o rețetă de budincă de conopidă cu brânză. Este foarte ușor de preparat, iar conopida este pusă maxim în valoare pe lângă celelalte ingrediente.
Budincă de conopidă cu brânză. Alegerea perfectă pentru o masă delicioasăDacă nu ai încercat până acum rețeta de varză roșie călită, acum ai ocazia s-o faci, pentru că tarabele din piață abundă de această legumă de toamnă.
Varză roșie călită. Rețetă cu gust dulce-acrișorPentru că specialiștii în nutriție ne recomandă consumul de salate, pentru porția de sănătate, îți oferim în acest scop o rețetă de salată de varză cu sfeclă roșie și morcovi. Este o salată plină de savoare și culoare și, mai ales, plină de vitamine.
Salată de varză cu sfeclă roșie și morcovi. Alegerea perfectă pentru porția de sănătateSe apropie un eveniment important și nu ai idee cu ce desert să-i răsfeți pe cei dragi? Îți oferim o rețetă de negresă marmorată cu dovleac copt, foarte delicioasă și spectaculoasă.
Negresă marmorată cu dovleac copt. Un desert delicios, de sezonUna dintre cele mai simple rețete cu conopidă, dar și mult îndrăgită de gurmanzi, este rețeta de conopidă pane. Este o rețetă de aperitiv delicios, ușor de preparat și cu ingrediente puține.
Conopidă pane. Un aperitiv simplu și gustosPrintre legumele pe care le poți prepara sub formă de murături, pentru iarnă, se numără și varza de Bruxelles. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de varză de Bruxelles murată, pentru a te bucura de gustul și proprietățile ei la iarnă.
Varză de Bruxelles murată. Rețetă simplăDacă adori conopida în murăturile pentru iarnă, îți oferim și o rețetă simplă, dar sănătoasă de conopidă murată în saramură.
Conopidă murată în saramură. Rețetă simplă pentru murături gustoaseVarza de Bruxelles este o legumă ce trece de multe ori neobservată, datorită formei ei micuțe, sau pentru că nu mulți se încumetă să o includă în alimentație. Dacă nu știi cum să o gătești, îți oferim mai jos o rețetă simplă și sănătoasă de varză de Bruxelles gratinată.
Varză de Bruxelles gratinată. Rețetă simplă și sănătoasăPrintre rețetele de murături pe care le prepari în această perioadă, poți să să testezi și rețeta de salată de varză roșie pentru iarnă, la borcan. Te vei bucura de gustul ei mai târziu, alături de diferite fripturi și garnituri.
Salată de varză roșie pentru iarnă, la borcanCe poate fi mai gustos în sezonul rece decât o friptură sau o garnitură alături de murăturile preferate? Și pentru că piața abundă de conopidă și de sfeclă roșie, îți oferim o rețetă de conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramură.
Conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramurăNu ezita să introduci conopida în alimentația ta zilnică, pentru că ai o gamă variată de rețete pe care le poți prepara cu ea. Una dintre acestea este rețeta de supă cremă de conopidă. Este o rețetă simplă, dar gustoasă și consistentă.
Supă cremă de conopidă. Rețetă simplă și gustoasăPentru porția de vitamine dintr-o zi de toamnă, prepară o rețetă de salată de varză cu țelină și morcov. Vei avea în farfurie o explozie de savoare și vitamine, dar și de sănătate.
Salată de varză cu țelină și morcov. O explozie de vitamine și de sănătateDacă adori sarmalele tradiționale, acum este timpul să conservi varza pentru a te bucura de acestea mai târziu. Îți oferim mai jos o rețetă de varză murată, așa cum o prepara bunica.
Varză murată. Rețetă din caietul buniciiPentru atunci când ai poftă de sarmale, dar nu ai timp de împăturit, îți oferim rețeta de varză a la Cluj. Este o rețetă cu varză murată, carne tocată și orez, așezate în straturi. În popor i se mai spune și rețeta de sarmale împrăștiate.
Varză a la Cluj. Rețetă cu varză muratăDacă vrei să testezi gustul verzei murate și în alte preparate decât în clasicele sarmale, îți oferim o rețetă de ștrudel cu varză murată și bacon afumat.
Ștrudel cu varză murată și bacon afumatPentru că este sezonul conopidei, nu ezita să o incluzi în meniurile tale zilnice. O poți prepara în cel mai simplu mod, cum ar fi această rețetă de conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe.
Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințeDacă adori gustul parfumat al gutuilor și obișnuiești să le conservi pentru iarnă sub formă de gem sau dulceață, nu arunca cojile și cotoarele acestora. Îți oferim o rețetă de peltea de gutui în care le vei folosi.
Peltea de gutui. Rețetă simplă și ușor de preparatDacă îți place să frămânți aluaturi dulci sau sărate, atunci îți oferim o rețetă de cornuri pufoase cu gem, perfectă pentru micul dejun.
Cornuri pufoase cu gem. Rețetă pentru micul dejunÎți plac smochinele, dar vrei să te bucuri de gustul lor și sub altă formă decât în starea lor naturală? Încearcă o rețetă simplă, dar gustoasă, de smochine caramelizate.
Smochine caramelizate. Rețetă simplă și gustoasăPe rafturile magazinelor găsești o mulțime de tipuri de zahăr. Alb, negru, demerara, moscovado sau pudră sunt doar câteva dintre ele. Este greu să știi la ce folosește fiecare pentru a obține preparate delicioase. Ai mai jos o listă cu tipuri de zahăr pentru prăjituri și gătit.
Tipuri de zahăr pentru prăjituri și gătit. Cum se folosește fiecare dintre eleDacă nu ai combinat până acum aroma merelor cu cea a gutuilor, încearcă rețeta de prăjitură turnată cu mere și gutui. Te vei bucura de parfumul minunat al toamnei într-un desert de excepție.
Prăjitură turnată cu mere și gutui. O combinație plăcută de aromeDacă îți plac deserturile cu mere, trece pe lista de preparat și rețeta de prăjitură turnată cu mere acrișoare. Este simplu de preparat, nu necesită ingrediente complexe, este delicioasă și aspectuoasă.
Prăjitură turnată cu mere acrișoare. Un desert pe gustul tuturorPrintre borcanele cu murături din cămară își vor face loc cu succes și câteva borcane cu gogonele murate în saramură. Nu rata sezonul acestora fără a le prepara! Te vei bucura mai târziu de un plus de sănătate la borcan.
Gogonele murate în saramură. Rețetă simplă și sănătoasăPentru una dintre mesele principale ale meniului zilnic, îți recomandăm să prepari rețeta de paste cu pui și sos Alfredo, cunoscută sub denumirea de Fettucine Chicken Alfredo.
Paste cu pui și sos Alfredo. Fettucine Chicken AlfredoGhebele mai sunt numite și ”pâinea pădurii”, ”carne vegetală” sau ”optinci”. Pot fi consumate proaspete, dar sunt foarte bune și conservate. Poți pune ghebe la borcan pentru iarnă în mai multe variante, după gustul tău.
Ghebe la borcan pentru iarnă. 3 rețete utileDacă îți plac deserturile cu dovleac, poate te inspiră și această rețetă de ruladă cu dovleac și mac. Vei avea spectacol de culoare și savoare într-un desert simplu de preparat, cu ingrediente la îndemână.
Ruladă cu dovleac și mac. Spectacol de culoare și savoareUn borcan de ciuperci murate pentru iarnă e un deliciu mai ales dacă le faci în casă și poți controla tu ingredientele folosite. Se fac foarte repede, fără să fie nevoie de prea multe pregătiri.
Ciuperci murate pentru iarnă. 3 rețete simple și sănătoasePentru porția de sănătate dintr-o zi de toamnă, prepară o delicioasă salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină. Vei avea o farfurie plină de savoare, de culoare și de vitamine.
Salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină. Porție de sănătate din farfuriePentru un weekend petrecut cu familia și prietenii și pentru că este sezonul dovlecilor, merită preparat un tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată.
Tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolatăDacă îți plac deserturile cu ciocolată și fructe, cu siguranță te va cuceri și rețeta de brownie cu zmeură și fistic, pe care ți-o oferim mai jos.
Brownie cu zmeură și fistic. Un desert irezistibilUnele dintre cele mai cunoscute tipuri de dovleac de iarnă de la noi sunt cel plăcintar și cel turcesc, însă există mult mai multe. Fiecare dintre ele se gătește într-un fel anume, fiind potrivite atât pentru preparate dulci, cât și pentru cele sărate.
12 tipuri de dovleac de iarnă și sfaturi despre cum să le foloseștiDacă ești în căutarea unei rețete de preparat plină de savoare și culoare, poți încerca rețeta de cartofi dulci cu avocado și brânză feta. Te vei bucura de un preparat nu doar gustos, dar și sănătos și consistent.
Cartofi dulci cu avocado și brânză feta. Savoare și culoareDacă adori aroma și gustul dovleacului copt, poți profita de acestea și dacă incluzi dovleacul în diferite rețete de aluaturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de pancakes cu dovleac plăcintar și sirop de arțar.
Pancakes cu dovleac plăcintar și sirop de arțar. Desert de postPentru că sezonul rece vine la pachet cu diferite virusuri gripale, este bine să îți asiguri din timp câteva remedii naturale. Îți oferim în acest scop rețeta de sirop de ridiche neagră cu miere.
Sirop de ridiche neagră cu miere. Un remediu natural împotriva tuseiCina ar trebui să fie o masă ușoară, atât din punct de vedere al consistenței preparatelor, cât și al modului în care acestea sunt gătite. Cel mai echilibrat mod de a încheia ziua este să alegi preparate proteice pentru cină.
Preparate proteice pentru cină. Le poți încerca chiar aziDacă adori deserturile cu dovleac, îți oferim pentru deliciul zilelor de toamnă, o rețetă de prăjitură cu aluat turnat și dovleac.
Prăjitură cu aluat turnat și dovleac. Desert de toamnă deliciosEști în căutarea unor rețete de aperitive simple și gustoase, bune de savurat când stai la povești cu familia și prietenii? Trece pe listă și rețeta de spirale cu șuncă și cașcaval, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Spirale cu șuncă și cașcaval. Un aperitiv simplu și gustosPentru că tarabele piețelor abundă de ardei multicolori, nu ezita să- incluzi în cât mai multe preparare, acum în sezonul lor de coacere. Poți începe cu rețeta de ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii.
Ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii