Dacă nu mai știi ce să pregătești pentru un platou cu aperitive, îți oferim o rețetă interesantă de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci.
Cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci
Dacă nu știi ce să mai gătești, din categoria rețetelor de post, gustoase și hrănitoare, îți recomandăm să încerci rețeta de mâncare de linte. Se prepară simplu și ușor, este consistentă și aduce o mulțime de beneficii organismului.
Mâncare de linte. Rețetă de post foarte hrănitoare
Pentru cele mai multe dintre noi perioada Crăciunului este cea mai frumoasă din an. Nu doar că petrecem timp cu familia, dar este momentul celor mai delicioase deserturi. Tot felul de prăjituri, unele dintre ele pregătite doar cu această ocazie, îmbogățesc mesele la care ne strângem cu cei dragi. Fiecare țară are desertul ei special pentru masa de Crăciun. Îți prezentăm o listă cu deserturi tradiționale de Crăciun în Europa, trecând prin aproape toate regiunile acesteia.
Deserturi tradiționale de Crăciun în Europa. De la celebrele buturugi franțuzești la pâinea ritualică a sârbilor
Una dintre prăjiturile adorate de pe platoul cu prăjituri pentru masa de Crăciun este prăjitura Lamington. La noi este mai cunoscută sub denumirea de prăjitura tăvălită cu nucă de cocos.
Prăjitura Lamington. Prăjitura tăvălită prin nucă de cocos
Chiar dacă sigur ai o rețetă preferată de salată de boeuf, îți oferim și varianta noastră, așa cum o cunoaștem de la mama sau bunica. Este cea mai iubită rețetă de salată aperitiv, care se prepară cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a altor evenimente deosebite.
Salată de boeuf. Cea mai adorată rețetă de salată aperitiv
Prăjituri de Crăciun sunt multe și parcă le-ai pregăti pe toate pentru tine și familia ta în perioada sărbătorilor de iarnă. Inspiră-te din propunerile noastre pentru aduce un plus de savoare în casa ta.
5 prăjituri de Crăciun delicioase și ușor de făcut
Pe lângă rețetele de friptură din carne de porc și cele de cozonac, nelipsită pentru masa de Crăciun este și rețeta de sarmale în foi de varză murată. Este una dintre preferatele românilor și nu numai cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ci și la diferite evenimente mai speciale.
Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun
Dacă, pe lângă rețeta tradițională de cozonac, dorești să prepari și cozonaci mai speciali, încearcă rețeta de cozonac cu Nutella și nuci. Te vei bucura de un desert pufos, cu umplutură delicioasă.
Cozonac cu Nutella și nuci. Rețeta unui desert pufos, cu umplutură delicioasă
Pentru zilele de sărbătoare, trebuie să pregătești și câteva băuturi pentru masa de Crăciun, dar și pentru Revelion. Ai nevoie atât de cocktailuri alcoolice, cât și de preparate calde, pe care le pot consuma atât copiii, cât și adulții.
Băuturi pentru masa de Crăciun: 5 rețete interesante care te pot inspira
Dacă nu te-ai hotărât ce friptură să prepari pentru masa de Crăciun, îți oferim o rețetă de pulpă de porc cu legume la cuptor.
Pulpă de porc cu legume la cuptor, pentru masa de Crăciun
Nu ar fi completă masa de Crăciun fără cozonac, desertul tradițional pentru sărbătorile de iarnă. Dacă nu te-ai decis încă asupra rețetei de cozonac, îți recomandăm să încerci rețeta noastră de cozonac cu cremă de nuci și rom.
Cozonac cu cremă de nuci și rom. Rețetă de cozonac cu umplutură bogată
Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii și familia cu un desert delicios și spectaculos pentru sărbătorile de iarnă, prepară rețeta de tort Buturuga de Crăciun sau Bûche de Noël.
Tort Buturuga de Crăciun sau Bûche de Noël
Dacă vrei să te bucuri de gustul delicios, dar sănătos al mezelurilor, nu ezita să le prepari în casă. Îți oferim în acest scop o rețetă de pastramă de porc preparată la cuptor, perfectă pentru platoul cu aperitive de sărbători.
Pastramă de porc preparată la cuptor. Mezel delicios de casă
Printre rețetele de prăjituri pe care le vei coace cu ocazia sărbătorilor sau a unor evenimente deosebite, poți prepara și o ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos. Este un desert rapid și fără coacere, din ingrediente simple.
Ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos
Dacă te întrebi cu ce prăjitură să îți cucerești familia și prieteni atunci când stați la povești, poți încerca prăjitura Krantz.
Prăjitura Krantz. Prăjitură delicioasă cu nuci caramelizate
Dacă nu te-ai hotărât din ce tip de carne să prepari friptura pentru masa de Crăciun, îți venim în ajutor cu o rețetă de friptură de porc asortată la cuptor.
Friptură de porc asortată la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Răcituri de porc sau piftie de porc sunt denumirile unei rețete tradiționale preparată din carne de porc cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Este o tradiție ca preparatele din carne de porc să se consume la sărbătorile de iarnă, care preced după sărbătoarea de Ignat, a sacrificării porcilor.
Răcituri de porc sau piftie de porc. Rețetă tradițională
Dacă adori gustul aromat al turtei dulci, dar nu ai timp să prepari rețeta clasică, poți prepara o rețetă mai simplă și mai ușoară de turtă dulce la tavă.
Turtă dulce la tavă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă îți plac jumările și obișnuiești să le consumi în mod clasic sau incluse în preparate culinare, încearcă și rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este delicioasă savurată ca aperitiv pe felii de pâine prăjită.
Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească
Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură delicioasă cu nucă de cocos, te poți opri din căutări pentru că prăjitura Raffaello întrunește toate așteptările.
Prăjitura Raffaello. Rețetă delicioasă de prăjitură cu nucă de cocos
Adori cotletele de porc, dar nu ai idee cum să le prepari pentru a obține gust și frăgezime? Îți oferim în acest scop o rețetă de cotlete de porc la tigaie, cu lămâie și condimente.
Cotlete de porc la tigaie, cu lămâie și condimente
Dacă dorești să ai pe mesele sărbătorilor de iarnă preparate delicioase, dar și spectaculoase, prepară cozonacii în diferite forme. Una dintre rețetele de cozonac poate fi cea de cozonac împletit în formă rotundă, cu rahat și lămâie.
Cozonac împletit în formă rotundă, cu rahat și lămâie
Dintre specialitățile din carne de porc preparate de români pentru masa de Crăciun, rețeta de cârnați de casă nu are cum să lipsească.
Cârnați de casă. Rețetă tradițională de la bunica
Dacă dorești o rețetă de cozonac cu o altfel de umplutură decât cea clasică cu nuci sau cu rahat, încearcă rețeta de cozonac cu nucă de cocos. Este o rețetă de cozonac pufos și foarte aromat.
Cozonac cu nucă de cocos. Rețetă de cozonac pufos și foarte aromat
Una dintre rețetele de cozonac cu care poți impresiona familia și invitații este rețeta de cozonac Babka cu nucă și ciocolată. Este un cozonac deosebit, cu multă umplutură, împletit și însiropat după coacere.
Cozonac Babka cu nucă și ciocolată. Rețetă de cozonac însiropat
Dintre rețetele cu carne de porc preparate în preajma sărbătorilor de iarnă rețeta de jumări de porc este cea mai ușoară. Dacă nu ai încercat-o încă, nu mai ezita, pentru că jumările preparate în casă sunt cele mai gustoase.
Jumări de porc. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Una dintre cele mai populare rețete de cozonac, preparată cu ocazia sărbătorilor de iarnă, este rețeta de cozonac cu nucă și rahat.
Cozonac cu nucă și rahat. Rețetă tradițională de cozonac
Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură de post simplă și delicioasă, îți recomandăm să prepari rețeta de cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor.
Cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor. O garnitură simplă și delicioasă
În ton cu specificul sărbătorii de Crăciun este și rețeta de coroniță din carne tocată în foietaj. Se prepară ușor, din ingrediente simple, va fi gustoasă și va arăta perfect pe un platou festiv.
Coroniță din carne tocată în foietaj. Rețetă pentru masa de Crăciun
Dacă ți-ai propus să prepari cozonac, dar îți este teamă că nu ți vor reuși așa cum ar trebui, avem pentru tine câteva sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Sunt adunate de la bucătarii iscusiți, de prin toate colțurile țării.
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Printre rețetele de friptură pe care ți-ai propus să le prepari pentru masa de Crăciun, mai trece pe listă și rețeta de ruladă din fleică de porc la cuptor.
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Dintre cele mai delicioase rețete de post pe care le poți prepara pentru masa de prânz sau cină, rețeta de ciulama de ciuperci cu usturoi ocupă un loc fruntaș.
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Dacă te întrebi ce să mai gătești, simplu, rapid și delicios, de post, poți încerca o mâncare de fasole verde congelată. Chiar dacă nu găsești pe piață fasole verde, proaspătă, poți opta cu încredere pentru cea congelată. Este la fel de gustoasă și dispune de o mare parte din proprietăți, păstrate și în timpul congelării.
Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post
Preparatele cu orez sunt printre cele mai simple, ușoare și rapide, dar și gustoase și consistente. În plus, poți combina orezul cu o mulțime de alte ingrediente pentru un plus de savoare și culoare. Încearcă o rețetă de orez cu spanac pentru a te bucura de o explozie de gusturi și de un plus de sănătate.
Spanac cu orez. Rețetă simplă și gustoasă
Pentru micul dejun din zilele de post, sau pentru platoul cu aperitive, merită preparată rețeta de pate de năut cu ciuperci. Este gustoasă, este sățioasă, dar și foarte sănătoasă și hrănitoare.
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros
Dovleceii fac parte din categoria celor mai populare legume pe care le poți include în alimentația ta în toate sezoanele. Una dintre mâncărurile cu dovlecei pe care o poți prepara și în perioadele de post este delicioasa tocăniță de dovlecei.
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Chifteluțele de pui sunt de nerefuzat, mai ales în rândul copiilor. Însă un platou cu chifteluțe de pui în crustă de semințe cucerește instant atât papilele cât și privirile.
Chifteluțe de pui în crustă de semințe. O rețetă simplă și delicioasă
Dacă te întrebi ce poți să mai prepari din categoria rețetelor de post, pentru una dintre mesele principale ale zilei, consideră ideală rețeta de hummus de năut și linte. Este gustoasă, foarte hrănitoare și foarte sățioasă.
Hummus de năut și linte. Rețetă de post
Pentru o masă simplă, dar gustoasă și consistentă, este mai mult decât perfectă rețeta de spaghete cu ton și sos de roșii. Nu petreci mult timp pentru prepararea ei și nici de ingrediente deosebite nu ai nevoie.
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
În România, ciorbele și supele sunt cele care deschid orice masă. Sunt mai degrabă aperitive, însă sunt atât de sățioase, încât pot constitui un fel de mâncare în sine, fără să mai fie nevoie de altceva.
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
România este țara unde încă se mai gătesc deserturi preparate în casă. Din bucătăriile noastre încă mai vine miros de plăcinte și gogoși tradiționale, așa cum le făceau bunicile sau străbunicile noastre acum zeci de ani. Descoperă și tu care sunt cele mai populare deserturi din România. Am selectat pentru tine unele dintre cele mai apreciate preparate dulci de către români.
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Rețetele cu paste au devenit una dintre opțiuni atunci când dorești un preparat rapid, simplu, dar delicios. Dacă ești în căutarea unei astfel de rețete, în varianta de post, prepară rețeta de paste cu vinete în sos de roșii.
Paste cu vinete în sos de roșii. Rețetă delicioasă de post
Una dintre mâncărurile mult adorate din bucătăria tradițională românească este mâncarea de fasole bătută cu sos de ceapă călită. Este gustoasă și ușor de preparat, din ingrediente simple și puține.
Fasole bătută cu sos de ceapă călită. Rețetă tradițională românească
Dacă adori salata de vinete, dar și hummusul, deopotrivă, amestecă-le și vei obține un gust deosebit de hummus cu vinete.
Hummus cu vinete. O combinație delicioasă, de post
Dacă adori chiftelele și ești în căutarea unor rețete interesante, îți oferim o rețetă simplă și rapidă de chiftele de linte și ciuperci. Sunt gustoase și hrănitoare, se prepară din ingrediente simple și vegetale fiind ideale pentru perioadele de post.
Chiftele de linte și ciuperci, gustoase și hrănitoare
Garniturile de cartofi sunt printre primele opțiuni, dar îți dorești diversitate în preparare? Încearcă rețeta de cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi, delicioasă și ușor de preparat.
Cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi
Pentru gustări delicioase din zilele de post sau pentru un platou cu aperitive, merită preparată și rețeta de pate de măsline cu capere. Măslinele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive pentru că sunt foarte gustoase și versatile. Se pot consuma alături de oricare alte ingrediente: legume, brânzeturi, salate și multe altele.
Pate de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post
Dacă dorești să poposești pentru inspirația culinară și în bucătăriile altor popoare, încearcă rețeta de chifteluțe din năut cunoscute sub denumirea de Falafel. Este o rețetă din bucătăria libaneză.
Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut
Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură simplă, de post, încearcă rețeta de cartofi aromați la cuptor. Este atât de gustoasă și sățioasă încât nu mai ai nevoie de altceva la masă, decât de o salată verde, pentru un plus de prospețime.
Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post
Dacă adori supele cremă pline de savoare și culoare, nu ezita să prepari și rețeta de supă cremă de mazăre cu mentă. Este foarte gustoasă, aromată și sănătoasă.
Supă cremă de mazăre cu mentă, colorată și aromată