Descoperă rețete variate pentru cele mai delicioase deserturi: de la prăjituri, tarte și înghețate simple, pâna la cele mai spectaculoase torturi.
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască fină și cremoasă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Te va cuceri atât gustul cât și textura și aspectul acesteia.
Pască cu aluat de pandișpan. Rețetă de pască fină și cremoasă
Dacă vrei să faci o rețetă rapidă de Paște poți încerca pască cu smântână fără aluat. Este foarte fină și aromată și va fi gata în aproximativ o oră.
Pască cu smântână. Rețeta simplă de pască fără aluat
Pasca și cozonacul sunt preparatele tradiționale nelipsite de pe masa de Paște, din categoria deserturilor. Dacă ești în căutarea unor rețete mai simple și rapide, încearcă rețeta de pască fără aluat cu multe stafide.
Pască fără aluat, dar cu multe stafide. Pască simplă, delicioasă și aspectuoasă
Dacă vrei să ieși puțin din sfera clasicului pentru preparatele de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale, rețeta de pască zebră fără aluat poate fi una dintre opțiuni. Este o pască în două culori, delicioasă și spectaculoasă, care îi va impresiona pe cei prezenți la masa de Paște.
Pască zebră fără aluat. Rețetă de pască în două culori
Un cozonac care se desface fâșii când îl scoți din cuptor este un deliciu pe care trebuie să îl încerci în zilele de sărbătoare, fie că vorbim de Paște, de Crăciun sau în alte zile speciale din an.
Rețeta de cozonac care se desface fâșii. Cel mai bun desert pentru orice sărbătoare
Budinca de chia cu fructe tropicale este un mic-dejun pe care îl poți prepara de seara fără prea mari bătăi de cap. Va fi o sursă de energie, vitamine și minerale pentru prima parte a zilei.
Budincă de chia cu fructe tropicale. Cum să îți începi ziua cu un mic-dejun sănătos
Pentru că de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale, preparatele tradiționale precum pasca și cozonacul nu pot lipsi, îți oferim o rețetă de pască tradițională cu brânză și stafide.
Pască tradițională cu brânză și stafide. Rețeta cu aluat de cozonac
Rețeta tortului Muraveinik sau Anthill, în traducere ”Tort Mușuroi de furnici” face parte din bucătăria tradițională rusească. Se prepară de obicei pentru mesele sărbătorilor de Crăciun sau de Paște, dar și pentru alte evenimente.
Tort Mușuroi de furnici. Rețeta tortului Muraveinik sau Anthill
Frigănelele ne aduc multora dintre noi aminte de copilărie. Pufoase la interior și crocante la exterior, cu gust bogat de lapte, ne bucura diminețile când ne strângeam cu toți la masă. Alteori, era un desert în după-amiezele leneșe de primăvară. Cu puțină dulceață sau, pur și simplu, cu zahăr și scorțișoară presărate deasupra frigănele calde erau deliciul copiilor, dar și al adulților. Descoperă rețeta de frigănele la cuptor.
Frigănele la cuptor. Rețeta care îți salvează diminețile
Dacă ții post și îți este poftă de un desert simplu și delicios, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu mere cuburi și crumble. Nu este o rețetă complicată, iar gustul și aspectul prăjiturii te va cuceri pe loc.
Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Desert delicios, de post
Dacă îți este dor de gustul salamului de biscuiți cu care te răsfăța mama sau bunica în copilărie, avem pentru tine o rețetă de tort de biscuiți cu ciocolată și alune.
Tort de biscuiți cu ciocolată și alune de pădure
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert rapid și sănătos, încearcă să prepari budincă de chia cu kiwi și lapte de cocos. Te va cuceri atât gustul desertului, cât și simplitatea lui și aspectul apetisant.
Budincă de chia cu kiwi și lapte de cocos. Un desert rapid și sănătos
Dacă vrei să prepari un blat de tort, dar dorești să reduci cantitatea de făină, poți încerca rețeta de blat de tort cu cacao și amidon. Amidonul înlocuiește cu succes o parte din făină și asigură blatului de tort o textură mai fină.
Blat de tort cu cacao și amidon. Blat simplu și pufos
Cannoli este un desert italian în formă de tub, din aluat de patiserie prăjit, umplut cu o cremă de brânză dulce și coajă de portocală. Aluatul este preparat din făină, zahăr, ouă și unt. Uneori, i se mai adaugă și un strop de marsala, un vin italian, care îi adaugă o aromă distinctă și dulceață, dar îl și frăgezește.
Cannoli, povestea desertului originar din Sicilia
Te-ai gândit că poți faci gogoși din 2 ingrediente? Vor ieși ușoare și pufoase și sunt foarte ușor de făcut. Nu ai nevoie de drojdie, ouă sau unt. De asemenea, poți adăuga aromele tale preferate.
Gogoși din 2 ingrediente. Rețeta care e gata în 5 minute
Pentru reușita unui tort delicios și spectaculos, blatul de tort reprezintă piesa principală. Îți oferim în acest scop o rețetă de blat umed pentru tort ce nu mai necesită însiropare.
Blat umed pentru tort. Rețetă simplă de blat ce nu mai necesită însiropare
Dacă ai o aniversare în familie sau o ocazie specială, nu vei da greș cu un tort de ciocolată și fructe de pădure. Poți să-l ornezi cu ce fructe preferi, cu flori din vafă sau chiar cu figurine din ciocolată. Important este să-ți placă ție și sărbătoritului.
Tort de ciocolată și fructe de pădure
Pentru deliciul de la micul dejun sau pentru una dintre gustările zilei este chiar perfectă rețeta de budincă din semințe de chia cu cacao.
Budincă din semințe de chia cu cacao, perfectă pentru micul dejun
Aceste brownie cu banană și unt de arahide sunt o opțiune excelentă pentru desert, o gustare înainte de culcare sau chiar pentru micul dejun. Toate cele 3 ingrediente sunt foarte sănătoase așa că o poți mânca fără gijă.
Brownie cu banană și unt de arahide. Rețeta care are proprietăți antiinflamatoare
Printre deserturile pe care ți-ai propus să le prepari în perioadele de post, nu ezita să încerci și o rețetă de plăcintă cu dovleac și foi subțiri de casă.
Plăcintă cu dovleac și foi subțiri de casă. Desert simplu, de post
Printre cele mai adorate deserturi se numără și plăcintele cu mere, delicioase și aromate. Prepară și tu o rețetă de plăcintă cu mere și nuci, pentru a te bucura de un desert de post, simplu și delicios.
Plăcintă cu mere și nuci. Desert de post, simplu și delicios
Pentru răsfățul dulce din zilele de post, avem pentru tine rețeta celor mai simple și aromate fursecuri de post. Prepară și tu fursecuri cu scorțișoară, iar papilele gustative vor dansa de fericire.
Fursecuri cu scorțișoară. Rețeta celor mai simple și aromate fursecuri de post
Dacă adori deserturile cu mac, încearcă o rețetă de prăjitură cu cremă de mac și crumble, perfectă pentru momentele dulci ale zilei.
Prăjitură cu cremă de mac și crumble, perfectă pentru momentele dulci
Dacă adori combinația de cocos cu ciocolată și mai cu seamă bomboanele, îți poți prepara acasă astfel de delicii culinare. Îți oferim în acest scop o rețetă de bomboane de cocos cu ciocolată, din doar trei ingrediente.
Bomboane de cocos cu ciocolată, din doar trei ingrediente
Pentru a face ciocolată vegană de casă nu ai nevoie decât de 3 ingrediente de bază. Dacă mai vrei să adaugi arome suplimentare o poți face în funcție de preferințele personale.
Ciocolată de casă vegană. Desertul sănătos care este gata în 10 minute
Pentru momentele dulci petrecute alături de cei dragi în perioadele de post, poți prepara o delicioasă negresă de post cu nuci și dulceață. Rețeta nu este complicată și nici ingredientele nu sunt complexe.
Negresă de post cu nuci și dulceață, simplă și rapid de preparat
Mucenicii moldovenești sunt mari, pufoși, iar siropul le dă o aromă deosebită. Sunt o îmbinare spectaculoasă de gusturi și texturi pe care nu ai cum să nu o încerci măcar o dată. Iată rețeta de mucenici cu miere și nucă la cuptor care nu dă greș.
Rețeta de mucenici cu miere și nucă la cuptor. Rețeta ca în Moldova
Mucenicii se prepară în moduri diferite în funcție de zonele țării. În ultimii ani a apărut o variantă nouă: mucenici fierți în lapte.
Mucenici fierți în lapte. Rețeta clasică, simplă și gustoasă
Dacă nu ai preparat încă, rețeta de mucenici muntenești, nu mai sta pe gânduri, pentru că este altceva decât rețeta clasică a mucenicilor moldovenești. Pe lângă gustul delicios al aluatului de mucenici, interesant este siropul în care aceștia se vor răsfăța, împreună cu multă nucă măcinată.
Mucenici muntenești. Rețeta tradițională a mucenicilor fierți
Printre rețetele de mucenici pe care ți-ai propus să le prepari pentru ziua de 9 Martie, mai poți strecura și rețeta de mucenici împletiți. Pe lângă clasicii mucenici moldovenești, din același aluat îi poți prepara și pe cei împletiți.
Mucenici împletiți. Mucenici moldovenești foarte aromați
Dacă adori deserturile cu cremă caramel sau glazurate cu sos caramel, află că acel delicios sos poate fi preparat și în propria bucătărie. Îți oferim în acest scop o rețetă simplă și rapidă de sos caramel preparat în casă.
Sos caramel preparat în casă. Sos delicios pentru creme de prăjituri și torturi
Pentru ziua de 9 Martie, în care se comemorează cei 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia, îți recomandăm să prepari și tu rețeta tradițională de mucenici moldovenești de post.
Mucenici moldovenești de post. Rețetă tradițională românească
Pentru momentele dulci, petrecute alături de familie și prieteni, poți prepara o delicioasă rețetă de tartă cu banane și caramel. Va primi notă maximă de la cei care se vor răsfăța cu ea.
Tartă cu banane și caramel. Rețetă de tartă Banoffee
Pornind de la rețetele clasice de mucenici, acestea se pot adapta după preferințele bucătarilor iscusiți. Una dintre acestea este rețeta de mucenici de post umpluți cu nucă și cacao, pe care o poți încerca și tu.
Mucenici de post umpluți cu nucă și cacao
Cozonacul este unul dintre cele mai populare deserturi tradiționale pe care îl poți prepara și în varianta de post. Îți oferim în acest scop o rețetă de cozonac de post cu umplutură mixtă și miez pufos.
Cozonac de post cu umplutură mixtă și miez pufos
Beghrir sau baghrir sunt clătite marocane spongioase, care ți se topesc în gură, făcute dintr-un aluat de griș asemănător cu cel al clătitelor clasice. Se servesc de obicei la micul dejun cu tot felul de umpluturi, care mai de care mai aromate.
Beghrir, clătitele marocane care-ți aduc savoarea Orientului
Să faci prăjituri din ciocolată din doar 3 ingrediente poate fi ceva foarte greu, însă nu este imposibil. De fapt, folosind rețeta de mai jos poți obține rapid un desert delicios. Nu ai nevoie de făină sau de ouă.
Prăjituri din ciocolată din doar 3 ingrediente
Pentru zilele de post sau pentru atunci când ai timp de frământat aluaturi, îți oferim o rețetă de gogoși de post pufoase și aromate. Chiar dacă necesită mai mult timp de așteptare până la degustare, gogoșile merită preparate pentru că sunt printre deserturile cele mai apreciate.
Gogoși de post pufoase și aromate. Rețetă simplă și ușoară
Te-ai hotărât să ții post și ești în căutare de rețete simple și delicioase de deserturi? Încearcă rețeta de prăjitură cu mere și cacao, pe care ți-o oferim mai jos.
Prăjitură cu mere și cacao. Desert simplu de post
Pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, poți prepara o minunată rețetă din bucătăria franceză: Mini Paris Brest cu căpșuni.
Mini Paris Brest cu căpșuni. Rețetă tradițională din bucătăria franțuzească
Unul dintre deserturile clasice de care te-ai bucurat cu siguranță în copilărie este lapte de pasăre. Este o prăjitură clasică, preparată din puține ingrediente, într-un timp scurt, dar foarte gustoasă.
Lapte de pasăre ca în copilărie, după rețeta bunicii
Frangipane este o cremă de migdale fără gluten folosită pentru a face diverse produse de patiserie, prăjituri și tarte. Se prepară prin baterea făinii de migdale cu unt, zahăr și ou. Se folosește în tarte cu fructe, ca umplutură în foitaje sau plăcinte.
Cum să prepari la tine acasă crema frangipane, cea mai delicioasă umplutură pentru tarte
Pentru zilele de post când vei dori să prepari un desert simplu și delicios, pune pe listă o rețetă de vafe cu morcovi și cocos. Te va cuceri, atât culoarea plăcută a vafelor, cât și textura și gustul lor.
Vafe cu morcovi și cocos. Rețeta unui desert simplu și delicios, de post
O porție de cobbler de ciocolată este un răsfăț al simțurilor. Cu o textură ca de caramea moale care ți se topește în gură. Acesta este desert cu un strat asemănător budincii de ciocolată și un altul care seamănă cu brownie, cu un blat uluitor de crocant.
Cobbler de ciocolată. Desert savuros în 3 straturi
Poți face prăjituri cu miere și susan ori de câte ori ai poftă de o gustare dulce sănătoasă. Sunt perfecte atât pentru tine, cât și pentru copii, la birou sau la școală. Le poți servi chiar și atunci când ai musafiri și vrei să îi impresionezi cu un desert deosebit.
Prăjituri cu miere și susan, perfecte la desert sau gustare
Atunci când se anunță prietenii în vizită și nu ai timp de copt deserturi delicioase, poți prepara batoane Bounty de casă. Sunt cele mai bune batoane cu cocos și ciocolată pe care le adoră atât copiii cât și adulții.
Batoane Bounty de casă. Cele mai bune batoane cu cocos și ciocolată
Transformă momentele petrecute alături de familie și prieteni în momente dulci și răsfață-i cu deserturi delicioase. Poți prepara rețeta de biscuiți Red Velvet Crinkle, delicioși și spectaculoși în culori simbolice pentru luna februarie și martie.
Biscuiți Red Velvet Crinkle. Rețetă simplă de biscuiți catifea roșie
Dacă îți place gustul și aroma fructelor mango, nu ezita să le incluzi și în diferite rețete de deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeură. Îi vei răsfăța pe cei dragi cu un desert delicios dar și spectaculos.
Tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeură
Dacă vrei să prepari celor dragi o rețetă de deserturi simple, dar delicioase, îți recomandăm să încerci rețeta de mini cheesecake cu căpșuni.
Mini cheesecake cu căpșuni. Rețetă simplă pentru deserturi delicioase
Dacă dorești să-ți surprinzi persoana iubită cu un cadou dulce și aspect spectaculos, prepară rețeta de chec cu inimioară albă și ciocolată.
Chec cu inimioară albă și ciocolată. Un desert spectaculos pentru momente dulci