Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Omleta este preferata celor mici, dar nici adulții nu spun nu, mai ales dacă aceasta este preparată ca la carte. Și pentru că omleta simplă poate părea prea banală în zilele noastre, îți propunem o rețetă de omletă cu ceapă și măsline.
Omletă cu ceapă și măsline, rețetă delicioasă și rapidăPentru că vara este destul de greu să stai prea mult timp în căldura din bucătărie, ai putea să încerci să faci o mâncare simplă, cu fasole păstăi. Este o rețetă ușor de preparat, care se poate servi atât ca fel principal de mâncare, cât și ca garnitură la o friptură. Se prepare rapid și este foarte gustoasă.
Mâncare de fasole păstăi. O rețetă simplă, de sezonTe-ai săturat de preparate banale sau care te satisfac pe moment, dar mai apoi stomacul dă semne că nu e tocmai în regulă? Nicio problemă. Venim în ajutorul tău cu o rețetă de ouă poșate pe pat de sparanghel.
Rețetă de ouă poșate pe pat de sparanghelDacă îți plac preparatele cu paste și îți dorești să pregătești rapid cea mai simplă și gustoasă rețetă, îți propunem să încerci rețeta de spaghete aglio e olio. E delicioasă și nu ai cum să dai greș în procesul de prepare, dacă urmezi toți pașii de gătire.
Spaghete aglio e olio. Rețetă din bucătăria italianăRețeta de ciorbă de urzici se prepară în special primăvara. Acesta este anotimpul perfect pentru o cură de detoxifiere, iar urzicile sunt renumite pentru proprietățile lor speciale. Sunt bogate în vitaminele A, B2 C și K și se folosesc atât în alimentație, cât și în scopuri medicinale. Ciorba de urzici este pe cât de gustoasă, pe atât de ușor de preparat.
Ciorbă de urzici: rețetă simplă și delicioasăSuculentă și parfumată, carnea la grătar este preferata celor mai mulți dintre noi. Doar că vremea nu ne permite decât pentru perioade scurte să o preparăm în acest mod sau nu avem mereu dispoziția necesară să folosim grill-ul electric în casă. Pentru astfel de situații, îți propunem să încerci și varianta la cuptor. Iată cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor.
Cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptorCiorbă de spanac și urzici este vedeta sezonului de primăvară. Profită din plin de vitaminele pe care aceste două plante le conțin și oferă-i organismului tău un boost de energie. Combinația de spanac și urzici, într-o ciorbă delicioasă, este tot ce îți trebuie în această perioadă.
Ciorbă de spanac și urzici. Rețetă gustoasă și sănătoasăSupa cremă e alegerea perfectă pentru un prânz sănătos. Se pregătește rapid și nu ai nevoie de multe ingrediente. Poți să alegi legumele care îți plac cel mai mult sau te poți folosi de cele pe care le ai în frigider. Important este ca legumele să fie proaspete pentru ca această supă cremă de legume să aibă o aromă deosebită.
Supă cremă de legume. Alegerea perfectă pentru o masa sănătoasăSalata coleslaw este o salată de varză tipic americană. Sigur ai văzut-o în meniul restaurantelor de tip fast-food. Se poate mânca simplă, dar este deseori folosită pentru a fi adăugată în sandvișuri, hamburgeri sau hotdog.
Salata coleslaw. Cum să faci cea mai bună salată de varzăVara este vremea picnicurilor cu familia și prietenii. O zi petrecută în natură cere și o masă pe măsură, cu preparate din ingrediente naturale de sezon. Ai aici o listă cu cele mai îndrăgite preparate pentru picnic.
Preparate pentru picnic. 10 idei pentru toată familiaAi poftă de ceva bun, dar nu știi de ce? Venim noi în ajutorul tău. Fie că este dimineață, prânz sau seara, nu ezita să prepari plăcinte cu cartofi. Acestea sunt un adevărat răsfăț culinar, atât pentru tine cât și pentru cei dragi.
Plăcinte cu cartofi coapte la tigaie, rețetă ardeleneascăParatha, parantha sau parauntha este o pâine indiană cu unt. Aceasta este una dintre cele mai populare pâini din bucătăria indiană, pakistaneză și afgană. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu ceva deosebit, merită să încerci această rețetă de paratha.
Rețetă de paratha, lipie indiană cu untAceastă rețetă de muffins cu legume este ideală pentru momentele când vrei să diversifici meniul pentru prima parte a zilei. Aceasta este ideală și atunci când ai copii mici. Forma de brioșă permite consumul cu ușurință chiar și de către cele mai mici mânuțe.
Rețetă de muffins cu legume, ideală pentru un mic dejun copiosSunt sosuri pentru carnea la grătar care pot transforma o simplă friptură, într-o delicatesă. Alese cu grijă, condimentele și ingredientele folosite în prepararea sosului pot potența aromele și frăgezi carnea.
7 sosuri pentru carnea la grătar pe care să le încerci vara aceastaPastă de ton cu țelină și ceapă e pe lista cu aperitive care se fac rapid. Este un preparat foarte gustos, care trebuie să fie pe masa oricărui iubitor de pește sau a celor care țin post, în zilele cu dezlegare la pește. Pune pasta pe crutoane de diferite forme și dimensiuni, în boluri sau castronele pentru salată sau chiar în forme din ardei ori roșii scobite. Totul depinde de tine!
Pastă de ton cu țelină și ceapăDacă ai invitați și vrei să-i impresionezi cu niște aperitive deosebite sau dacă vrei să ai niște gustări la îndemână, poți să încerci să faci coșulețe din foietaj. Acestea sunt potrivite pentru orice tip de masă, de la mic dejun la gustările dintre mese, sau chiar la cină când nu ai timp să stai prea mult în bucătărie.
Coșulețe din foietaj, aperitive pentru toate gusturilePizza prosciutto e funghi este unul dintre cele mai simple sortimente de pizza. Cu toate acestea, ciupercile și șunca prosciutto îi dau o aromă aparte care o face iubită de toată lumea. Dacă și tu ești fan al acestui fel de pizza, iată rețeta perfectă pentru a o prepara chiar la tine în bucătărie.
Pizza prosciutto e funghi. Rețeta pe care o poți face chiar la tine acasăDulceața de cireșe, fără zahăr o faci vara ca să te bucuri de ea imediat, dar sigur o vrei și în lunile reci când nu sunt disponibile fructe proaspete. Chiar dacă nu are zahăr, ea rezistă până la un an. Rețeta de dulceață de cireșe e la mare căutare, așa că nu mai sta pe gânduri.
Rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un anMicul dejun este cea mai importantă masă a zilei, după cum spun nutriționiștii. Aceștia ne îndeamnă să consumăm multe fibre și, de cele mai multe ori, suntem tentate să alegem fulgii de ovăz. Totuși, există și alte variante pentru a te bucura de un mic-dejun bogat în fibre.
Mic dejun bogat în fibre. 5 rețete pentru diminețile în care nu mai vrei fulgi de ovăzUn sos bechamel bun este cheia pentru preparatele din paste la cuptor, cum sunt lasagna sau cannelloni, musaca sau alte plăcinte cu legume sau carne. Descoperă cum să faci un sos bechamel perfect și 11 trucuri care te vor ajuta atunci când îl prepari.
Cum să faci un sos bechamel perfect. 11 trucuri de folos pentru tineOmleta este un preparat care se consumă foarte des la micul dejun. Fie că e preferata copiilor sau a adulților, omleta este o mâncare care se poate combina în mai multe variante. Aceasta asigură aportul de nutrienții necesari pentru un start bun al zilei. Dacă tot este atât de populară, îți propunem azi o rețetă de omletă cu spanac și ardei gras.
Omletă cu spanac și ardei gras, o rețetă plină de culoare și aromeRețeta de plăcintă cu iaurt este specifică multor țări, mai ales în zona Balcanilor. O fac și grecii, și bulgarii, se găsește și în Albania și în Macedonia.
Plăcintă cu iaurt. Cea mai simplă rețetăCartofii sunt foarte populari la noi în țară. Dacă se află pe lista ta de alimente de bază, atunci îți propunem o salată de cartofi cu sos de muștar și smântână. Se prepară rapid și cu siguranță ai la îndemână toate ingredientele.
Salată de cartofi cu sos de muștar și smântână, un deliciu în farfuriePulled pork este un hit al localurilor care vând street food. Fiecare bucătar se laudă că preparatul lui este cel mai bun, cel mai fraged, cel mai bine condimentat. Cu toate acestea, nu uita că poți încerca și tu să faci acasă, așa că venim în ajutorul tău cu cea mai bună rețetă de pulled pork.
Rețetă de pulled pork. Preparatul care îi va impresiona pe invitațiAceastă rețetă de ouă umplute îți amintește și ție de gustul copilăriei? La fiecare eveniment festiv, ouăle umplute stăteau la loc de cinste pe față. De multe ori îi ceream mamei să le facă și atunci când nu aveam de sărbătorit, dar nu erau atât de simplu de preparat și trebuia să aștept gustul lor până la următorul mare eveniment din familie.
Rețetă de ouă umplute cu ton, un aperitiv gustos și sănătosAi nevoie de foi de prăjituri și nu ești deloc mulțumită de ceea ce găsești pe rafturile magazinelor? Avem noi soluția pentru tine. Îți oferim o rețetă de foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii, care nu au cum să te dezamăgească.
Foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii pentru deserturi delicioase, cu un gust greu de egalatSos pesto este originar din Genova, regiunea Liguria din nordul Italiei. De-a lungul timpului au apărut și alte variante: pesto cu usturoi zdrobit, cu busuioc și muguri de pin amestecate cu ulei de măsline, brânză Parmigiano Reggiano și inclusiv pesto cu Fiore Sardo, o brânză din lapte de oaie.
Sos Pesto. Rețeta simplă pe care o poți face în 5 minute