Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Beurre blanc este un sos clasic de unt care este atât cremos, cât și acidulat. Se servește cu preparate din carne de pește sau fructe de mare, legume și cu ouă poșate.
Beurre blanc, sosul perfect pentru preparate din pește
Dacă te-ai hotărât să prepari o rețetă cu carne de pui pentru masa de prânz, încearcă rețeta noastră de pui cu găluște în sos picant. Te vei răsfăța cu o combinație de preparate delicioase într-o singură farfurie.
Pui cu găluște în sos picant. Rețetă savuroasă pentru masa de prânz
O porție de borș de sfeclă este specifică bucătăriei ucrainiene. Are un gust aparte, este plin de culoare și de savoare datorită multitudinii de legume folosite. De obicei, i se adaugă și găluști umplute cu carne sau alte legume. Borșul vegetarian cu vushka poate fi pregătit în orice anotimp și este gustos atât cald, cât și rece.
Borș de sfeclă cu găluști. Rețeta intrată în Patrimoniul UNESCO
Dacă nu mai știi ce să gătești pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm o rețetă de bruschette cu friptură în sos de bere. Familia se va bucura de un așa preparat gustos și consistent.
Bruschette cu friptură în sos de bere, pentru una dintre gustările zilei
Îți place pieptul de pui și ești în căutarea unei rețete care să-i pună gustul în valoare? Încearcă rețeta de piept de pui cu pesto de busuioc, preparat la cuptor. Combinația de gusturi și texturi te va cuceri.
Piept de pui cu pesto de busuioc și parmezan, preparat la cuptor
Dacă nu te încântă prepararea gemurilor și dulcețurilor din fructe cu adaos de zahăr, află că le poți prepara și în mod cât mai natural. Pentru a te convinge îți recomandăm să încerci rețeta de gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătos.
Gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătos
Aceste lipii cu cartofi, la tigaie sunt atât de bune încât le poți mânca simple. Dacă vrei, poți înfășura în ele carne mărunțită, salate și sosuri sau le poți folosi în loc de tacâmuri pentru tocănițe sau alte tipuri de mâncăruri.
Lipii cu cartofi, la tigaie. Rețeta pe care o poți prepara în 20 de minute
Turtele sau plăcintele preparate la tigaie sunt foarte apreciate, pentru că ne aduc aminte de copilărie. Le preparau bunicile în trecut, le preparăm și noi astăzi, dar cu alte ingrediente. Încearcă și tu rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie, pentru una dintre mesele zilei.
Plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie
Burek cu brânză vei găsi în toate țările din Balcani. Este preparatul de patiserie emblematic în zonă. De aceea, vei vedea că oamenii îl mănâncă la oricare dintre mesele zilei. După doar o înghițitură îți vei da seama de ce sunt atât de îndrăgostiți de acest produs de patiserie.
Burek cu brânză sărată, cel mai delicios preparat de patiserie din Balcani
Dacă te numeri printre iubitorii rețetelor de musaca, nu ezita să încerci și varianta de musaca de cartofi piure cu spanac. Este gustoasă, foarte cremoasă și mai sănătoasă.
Musaca de cartofi piure cu spanac, cremoasă și gustoasă
Dulceața de petale de trandafir îți aduce aminte de vremurile în care bunicile serveau cafeaua în ceșcuțe elegante de porțelan, cu un bol mic de dulceață de trandafiri și o carafă de apă alături. Le aducea pe o tavă de argint, cu lingurițe delicate, iar zaharul era pus într-o zaharniță cu modele sculptate. Par vremuri apuse însă, dacă îți este dor de ele poți încerca să faci la tine acasă dulceață de trandafiri.
Dulceață de trandafiri, desert parfumat și aromat
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru gustări zilnice sau pentru pauza de masă de la birou, încearcă o rețetă de chec aperitiv cu spanac și morcovi.
Chec aperitiv cu spanac și morcovi, pentru gustări zilnice
Sosul de roșii este baza multor feluri de mâncare. Dacă este preparat bine poate transforma un fel banal într-unul spectaculos sau poate fi consumat chiar ca atare. Deși pare ușor de preparat are nevoie de atenție și de ingrediente de cea mi bună calitate pentru a avea gustul și textura perfecte.
Ingredientele secrete care fac sosul de roșii cremos și gustos
Dacă vrei să te bucuri și mai târziu de parfumul florilor de soc, conservă-le la borcan preparând sirop, dulceață sau socată. Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață din flori de soc, parfumată și delicioasă.
Dulceață din flori de soc, parfumată și delicioasă
Profită de sezonul cartofilor noi și include-i în meniul zilei pentru că sunt și gustoși, dar au și beneficii extraordinare pentru sănătate. Prepară o rețetă de cartofi noi cu unt și mărar, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Cartofi noi cu unt și mărar, o garnitură simplă și gustoasă
Dacă obișnuiești să consumi cât mai des brânză, atât proaspătă cât și sărată, avem pentru tine o rețetă de brânză de vaci preparată în casă. Este mult mai gustoasă, dar și mai sănătoasă și se prepară foarte simplu și ușor.
Brânză de vaci preparată în casă, mai gustoasă și mai sănătoasă
Dacă nu mai ai idei de preparate pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de găluște de cartofi cu bacon afumat. Sunt delicioase, sunt foarte consistente și nu se prepară greu.
Găluște de cartofi cu bacon afumat, pentru una dintre mesele zilei
Shaorma este un fel de mâncare cu origini în lumea arabă care este iubit în toată lumea. Poți să o faci la tine acasă, din ingrediente pe care le poți găsi la orice supermarket. Descoperă în cele ce urmează cea mai bună rețetă pentru shaorma de casă.
Cea mai bună rețetă pentru shaorma de casă
Atunci când ai musafiri cauți să pregătești aperitive ușoare, care se prepară rapid, dar care arată foarte bine și sunt gustoase. Variante sunt multe și cu puțină imaginație poți să impresionezi și cei mai mofturoși oaspeți.
Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile
Pentru micul dejun sau o gustare delicioasă și consistentă, încearcă o rețetă de frittata cu spaghete și bacon. Este simplă și ușor de preparat, dar pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și de sățioasă.
Frittata cu spaghete și bacon. Rețetă pentru o gustare delicioasă și consistentă
Dacă ți-au atras privirea interesantele felii de pizza turcească în vitrinele fast food-urilor sau pe la street food-uri, află că le poți prepara cu ușurință în propria bucătărie. Îți oferim mai jos rețeta de Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe.
Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe
Huevos rotos este un fel de mâncare specific spaniol pe care trebuie să îl încerci atunci când vrei să mănânci ceva foarte consistent. Variante ale sale se găsesc în toate țările cu comunități spaniole puternice.
Huevos rotos sau cum să faci cartofi cu ouă ochiuri ca un spaniol
Instagramul produce trenduri în toate domeniile, chiar și în cel culinar. Găsești o mulțime de rețete interesante pe acest canal de social media. Iată 4 dintre cele mai populare rețete de pe Instagram din care să te inspiri.
Rețete de pe Instagram pe care să le încerci când vrei un preparat gustos
Doria cu carne de pui este un preparat delicios copt la cuptor. Carne de pui suculentă este gătită cu orez condimentat, totul acoperit cu un sos bechamel cremos de casă și brânză este masa perfectă în orice anotimp.
Doria cu carne de pui. Combinația perfectă de orez, carne și brânzeturi
O pizza napoletana adevărată are un sos de calitate, cea mai bună mozzarella și poate câteva frunze întregi de busuioc. Înainte de a adăuga toppingurile, va trebui să faci un blat napoletan de pizza. Acesta este preparat din ingrediente simple și are nevoie de o perioadă lungă de odihnă. În acest fel amidonul se va descompune în zaharuri mai simple și se va forma gluten, iar aluatul se va întinde mai ușor.
Blat de pizza napoletana. Cum să aduci aroma Italiei la tine acasă
Dacă ești în căutare de rețete simple și și delicioase pentru una dintre mesele principale ale zilei, trece pe listă și rețeta de cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie.
Cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie. O mâncare simplă și delicioasă
Cozonacul este desertul tradițional românesc ce însoțește orice masă în zilele de Paște sau de Crăciun. De multe ori se întâmplă să îți mai rămână bucăți destul de mari și te întrebi ce facem cu cozonacul rămas de la sărbători. Nu îl arunca pentru că îl poți transforma în niște deserturi gustoase și spectaculoase.
Ce facem cu cozonacul rămas de la sărbători. 4 rețete și idei
Când ai poftă de un o mâncare reconfortantă , nimic nu e mai potrivit ca o porție de paste carbonara cu sos cremos. Ai nevoie de doar cinci ingrediente și 20 de minute pentru a te bucura de o mâncare caldă și delicioasă.
Rețeta clasică de paste carbonara cu sos cremos
Dacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei. Poți chiar să le murezi dacă vrei să reziste mai mult timp. Hai să descoperim împreună ce facem cu ouăle rămase de la Paște.
Ce facem cu ouăle rămase de la Paște. 5 idei și rețete ca să nu irosești nimic
Salata cu ouă va deveni cu siguranță unul dintre aperitivele tale preferate. Lămâia, muștarul și ierburile aromatice îi dau o aromă proaspătă și ușor acidulată. O poți servi simplă sau în combinație cu alte ingrediente.
Salată de ouă fierte. Rețeta unui aperitiv delicios și hrănitor
Waffles sau mai pe românește vafele au devenit un desert tot mai popular în ultimii ani, fie datorită aparatelor care permit pregătirea lor acasă, fie pentru că au apărut tot mai multe magazine specializate. Află și tu care sunt cele mai cunoscute tipuri de vafe din lume. Descoperă de ce sunt atât de îndrăgite.
Cele mai cunoscute tipuri de vafe. Un preparat îndrăgit în întreaga lume
Pentru borș de miel rețeta este simplă și nu necesită o îndemânare aparte. Se pregătește în general primăvara, în special în perioada sărbătorilor pascale. Dacă îți place în mod deosebit o poți include oricând în meniu.
Borș de miel după rețeta clasică. Ciorba perfectă pentru masa de Paște
Carnea de miel este vedeta sărbătorii de Paște. Se poate găti în multe feluri astfel încât să fie delicioasă și să o aprecieze chiar și cei care spun de obicei că nu le place. Cu condimentele potrivite carnea de miel poate deveni preferata ta. Iată 5 rețete cu carne de miel pe care să le încerci la masa de Paște.
5 rețete cu carne de miel pe care să le încerci la masa de Paște
Dacă adori friptura de miel și ești în căutarea unei rețete simple și ușor de preparat, încearcă rețeta de friptură din pulpă de miel la cuptor.
Friptură din pulpă de miel la cuptor. Rețetă simplă și ușor de preparat
Nu poate exista masă de Paște fără stufat clasic cu carne de miel. Este un fel de mâncare special, atât de aromat datorită verdețurilor proaspete.
Rețeta de stufat clasic cu carne de miel
Masa de Paște este momentul perfect pentru a încerca un preparat special: friptură de ied la cuptor. Este fragedă, nu are nevoie de multă pregătire și se potrivește cu o mulțime de garnituri.
Friptură de ied la cuptor. Rețeta clasică pentru Paște
În mod tradițional stufatul se face din carne de miel sau de iepure, însă poți încerca și alte variante. Poți face stufat cu carne de pui care va fi la fel de gustos și de aromat datorită verdețurilor proaspete.
Stufat de pui. Rețeta simplă și ușoară pentru Paște
Dacă nu mai știi cum să prepari carnea de miel pentru masa de Paște, încearcă rețeta de friptură de miel cu usturoi și rozmarin, preparată la cuptor. Este absolut delicioasă și ușor de preparat. Carnea iese fragedă, suculentă și foarte plăcut aromată.
Friptură de miel cu usturoi și rozmarin, preparată la cuptor
Una dintre cele mai simple rețete de friptură din carne de miel, pentru masa de Paște, este rețeta de cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, preparate la tigaie. Nu este doar simplă, ci și ușor de preparat, iar cotletele ies fragede și delicioase.
Cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, preparate la tigaie
Dacă ești în căutarea unei rețete de drob, dar nu vrei să optezi pentru carnea de miel, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de pui cu ouă de prepeliță. Este un drob mai ușor ca gust și mai spectaculos cu acele ouă micuțe.
Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel
Dacă te numeri printre consumatorii preparatelor din carne de miel la masa de Paște, îți oferim o rețetă delicioasă de friptură de miel cu sparanghel și morcovi. Te va cuceri combinația acestor ingrediente.
Friptură de miel cu sparanghel și morcovi, perfectă pentru masa de Paște
Cea mai populară rețetă de aperitiv pentru masa de Paște este rețeta tradițională de drob de miel. Drobul preparat în modul tradițional este foarte gustos, foarte consistent și foarte aspectuos, mai ales cu ouă fierte în interior.
Drob de miel. Rețetă tradițională pentru masa de Paște
Dacă ești în căutarea mai multor metode pentru vopsit ouăle de Paște, încearcă să pregătești și ouă vopsite cu tehnica orezului și coloranți alimentari. Te vei bucura alături de familie și prieteni de un platou spectaculos cu ouă vopsite.
Ouă vopsite cu tehnica orezului și coloranți alimentari
Nu lăsa să treacă primăvara fără să te bucuri de gustul de leurdă. Acest usturoi sălbatic înrudit cu arpagicul este o încrucișare între usturoi și ceapă, se folosește în supe, sosuri, piureuri, alături de legume sotate.
Leurda sau usturoiul sălbatic. 4 rețete perfecte pentru primăvară
Vrei să ai ouă decorate frumos pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, dar fără a folosi vopsea din comerț? Încearcă metoda clasică și sănătoasă pentru ouă vopsite natural cu foi de ceapă.
Ouă vopsite natural cu foi de ceapă. Cea mai sănătoasă variantă
Dacă ești în căutarea unor rețete de preparate din carne de miel pentru masa de Paște, îți recomandăm o rețetă de borș de miel simplu și delicios. Borșul este preparat după rețeta bunicii, cu multă carne și legume.
Borș de miel simplu și delicios, preparat după rețeta bunicii
Ai auzit de delicioasa supă tarator? Dacă ai fost în vacanță în Bulgaria sau în Albania cu siguranță ai găsit-o în meniurile restarantelor și poate ai și încercat-o. În aceste două țări este un preparat tradițional, consumat de tineri și bătrâni deopotrivă.
Supă tarator. Cea mai delicioasă supă rece de castraveți
Pentru atunci când dorești să prepari maioneză, dar nu ai suficient timp pentru rețeta clasică, îți recomandăm să încerci rețeta de maioneză rapidă. Nu îți ia mai mult de două minute să o prepari.
Maioneză rapidă. Rețetă de maioneză gata în două minute
Smörgåstårta este denumirea unui tort sandviș aperitiv, din bucătăria tradițională suedeză. Este un sandviș uriaș, preparat din felii de pâine toast, iar între ele se pun diferite creme aperitiv sau salate.
Tort sandviș aperitiv – Smörgåstårta
Dacă îți plac salatele de cartofi, simple și rapid de preparat, poți încerca și rețeta de salată de cartofi cu ridichi și castraveți murați. Este perfectă pentru una dintre mesele zilei.
Salată de cartofi cu ridichi și castraveți murați