Descoperă rețete variate pentru cele mai delicioase deserturi: de la prăjituri, tarte și înghețate simple, pâna la cele mai spectaculoase torturi.
Cobbler este un desert copt pe care îl vei întâlni destul de des în Marea Britanie, dar și în Statele Unite ale Americii. Are de obicei o umplutură de fructe de sezon și un topping de biscuiți, fiind iubit pentru îmbinarea delicioasă de gusturi și texturi. Îți lăsăm 3 rețete de cobbler cu fructe din care să te inspiri pentru deserturi răcoritoare.
3 rețete de cobbler cu fructe. Preparate pe care să le încerci vara aceastaPrăjitura cu spumă de căpșuni poate fi alegerea perfectă pentru momentele dulci ale zilei. Rețeta este simplă și destul de rapid de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai comune.
Prăjitura cu spumă de căpșuni. Desert simplu și deliciosDacă ți-ai propus să te delectezi cu cât mai multe deserturi cu căpșuni, îți recomandăm să încerci și rețeta de pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă. Se prepară simplu și ușor, iar ingredientele sunt dintre cele comune și foarte accesibile.
Pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcăVara nu pot lipsi din meniul tău prăjiturile cu fructe. ”Buckle cake” este un desert american, cu textură asemănătoare cu cea a pandișpanului, cu multe fructe, iar deasupra are un strat crocant de crumble. Buckle cake cu afine este una dintre rețetele clasice, dar există mult mai multe variante.
Buckle cake cu afine, cea mai ușoară prăjitură pe care o poți face vara aceastaȚi-ai propus să impresionezi familia și prietenii cu un tort cu căpșuni delicios și spectaculos, dar nu te-ai decis ce rețetă să prepari? Îți recomandăm să încerci rețeta de tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată.
Tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, coloratăDacă vrei să te bucuri cât mai mult de aroma căpșunilor de pe piață, le poți include și în blaturile prăjiturilor, dar și în cremele acestora. Îți recomandăm să încerci o rețetă de cremes cu frișcă și căpșuni.
Cremes cu frișcă și căpșuni. Un desert bicolor, delicios și spectaculosPoți face acasă cea mai simplă și delicioasă înghețată proteică de căpșuni din doar 3 ingrediente, în doar câteva minute. În plus, nu ai nevoie decât de 3 ingrediente care se combină perfect pentru a-ți oferi un desert răcoritor și sănătos.
Înghețată proteică de căpșuni. Desertul pe care îl mănânci fără să te simți vinovatăDacă ați dat start preparării deserturilor cu căpșuni, puneți pe listă și rețeta de tartă cu căpșuni și inimioare din aluat. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și spectaculoasă. Îi va cuceri negreșit pe cei care se vor bucura de o porție din ea.
Tartă cu căpșuni și inimioare din aluat. Desert simplu și ușor de preparatDacă ești în căutarea unei rețete simple dar delicioasă și spectaculoasă cu căpșuni, încearcă rețeta de tartă cu căpșuni și mentă. Te va surprinde maxim combinația aromelor, dar și gustul și aspectul deosebit al tartei.
Tartă cu căpșuni și mentă. Desert simplu și rapidKarpatka este un desert care se prepară cu precădere în Polonia. Are un aluat ușor crocant și o cremă extrem de pufoasă și parfumată. Între cele două elemente este un echilibru perfect.
Karpatka, tort din bucătăria polonezăO felie de banana bread cu ciocolată este tot ceea ce ai nevoie când ai nevoie de un desert aromat și gustos. Este o pâine cu aluat umed, cu aromă dulce de ciocolată și textură crocantă de nuci la fiecare mușcătură de care pur și simplu nu ne putem sătura.
Banana bread cu ciocolată, rețeta de care ai nevoie pentru o gustare delicioasăTortul Triple Chocolate Mousse este elegant, ușor, cu o textură extrem de fină. În plus, are un aspect interesant datorită celor două tipuri de ciocolată folosite. Încearcă-l și tu pentru următoarea petrecere.
Triple Chocolate Mousse, rețeta celui mai fin tortDacă adori deserturile cu brânzeturi, îți recomandăm să încerci și rețeta de brie cu miere și nuci în aluat foietaj, servită cu dulceață. Combinația de mierea cu nuci și brânza Brie topită este foarte interesantă. Iar dacă mai adaugi și dulceață de cireșe amare, deliciul este garantat.
Brie cu miere și nuci în aluat foietaj, servită cu dulceațăDacă adori cremele de torturi și prăjituri pe bază de lapte condensat, îți recomandăm să încerci și tu rețeta de lapte condensat preparat în casă. Se prepară ușor, din puține ingrediente, însă necesită timp mai îndelungat de preparare și puțină răbdare pentru amestecarea continuă a compoziției.
Lapte condensat preparat în casă, perfect pentru creme de torturi și prăjituriBasque burnt cheesecake este denumirea unei rețete de cheesecake delicios din bucătăria spaniolă, pe care ți-o recomandăm s-o încerci și tu.
Basque burnt cheesecake. Rețetă spaniolă de cheesecakeRețeta de colivă aparține bucătăriei tradiționale românești și se prepară doar pentru anumite ritualuri religioase. Se prepară din grâu sau arpacaș și reprezintă o ofrandă adusă de credincioși la biserică spre sfințire în anumite zile acceptate de orânduirile bisericești.
Colivă. Rețetă tradițională din străbuniO porție de gofre pentru congelator te va salva atunci când ai nevoie de o masă rapidă sau când apar la ușă musafiri neașteptați. Doar le scoți din cutie și în 10 minute ai cel mai delicios desert.
Gofre pentru congelator. Rețeta care te salvează atunci când nu ai timpDacă nu mai știi ce să prepari pentru momentele dulci petrecute alături de cei dragi, îți recomandăm rețeta de prăjitură cu frișcă și nuci. Este una dintre acele prăjituri despre care se poate spune că este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Prăjitură cu frișcă și nuci. Rețetă simplă și delicioasăDacă adori deserturile foarte dulci și însiropate, prăjitura Sarailie sau altfel de Baclava va fi cu siguranță pe gustul tău. Rețeta aparține bucătăriei turcești, fiind una dintre cele mai îndrăgite rețete de desert și în țara noastră.
Sarailie sau altfel de Baclava. O rețetă turcească foarte îndrăgităDacă ești în căutarea unei rețete de tort delicios și spectaculos, încearcă rețeta rusească de tort Medovik. Este un tort cu foi din aluat cu miere și cremă de smântână.
Tort Medovik. Tort tradițional din bucătăria ruseascăPrăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii sunt foarte apreciate, în special din punct de vedere al aspectului simetric și uniform. Una dintre rețetele pe care ți-o recomandăm s-o testezi este rețeta de prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.
Prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone cu ciocolată albăDacă dorești să combini mai multe arome și culori într-o prăjitură, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură Duo cu lămâie și vanilie. Te vei bucura de o prăjitură și delicioasă și aromată, dar și aspectuoasă.
Prăjitură Duo cu lămâie și vanilie, delicioasă și foarte aromatăUna dintre prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii, care cucerește prin gust și aspect deosebit, este prăjitura Kati. Este o prăjitură cu foaie sfărâmată și adăugată în cremă și decorată cu bezea de albușuri.
Prăjitura Kati. Prăjitură cu foaie sfărâmată și spumă de albușuriDacă adori prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii, prăjitura Carpați poate deveni una dintre favoritele tale. Este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri din bucătăria românească, nelipsită din caietele îngălbenite de vreme ale mamelor sau bunicilor noastre.
Prăjitura Carpați. Una dintre cele mai îndrăgite prăjituri cu foiDacă te-ai plictisit de torturile cu creme de ciocolată sau de cele cu fructe, încearcă rețeta de tort cu aromă intensă de lămâie și blat din albușuri. Este un tort delicios și foarte elegant ce cucerește instant cu gustul și aspectul lui.
Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocosDacă adori prăjitura Cremes, o poți testa și în altă variantă decât cea clasică. Prepară rețeta de cremes cu vanilie și căpșuni și te vei bucura de un cremes glazurat și foarte aromat.
Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromatPentru atunci când poftești la cornulețe, dar nu ai timp să frămânți aluatul, prepară rețeta de cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj.
Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietajDacă îți place rubarba și vrei să te bucuri de gustul și aroma ei în deserturi delicioase, încearcă o rețetă de tartă cu rubarbă și căpșuni.
Tartă cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert plin de savoare și culoarePentru atunci când îți propui să prepari clătite, trece pe listă și rețeta de clătite cu banane și bezea. Nu trebuie decât să prepari un număr mai mare de clătite. După ce servești câteva de poftă, umplute cu gem sau ciocolată, le poți transforma pe cele care rămân într-un desert delicios și spectaculos.
Clătite cu banane și bezea. Rețeta unui desert de nerefuzatNu arunca nicio bucată din cozonacul rămas după Sărbători. Poți face din el foarte rapid o budincă de cozonac delicioasă, cremoasă și moale.
Budincă de cozonac. Rețeta perfectă din cozonacul rămas după SărbătoriDacă adori prăjiturile cu multă cremă și aspect spectaculos, îți recomandăm să încerci și rețeta de cremșnit cu blat de nucă la interior. Este rețeta unui cremes mai deosebit, atât ca gust cât și ca aspect.
Cremșnit cu blat de nucă la interior. Cremes delicios și spectaculosDacă adori rețetele de cheesecake și cauți una mai simplă și mai ușoară, rețeta de cheesecake japonez poate întruni toate condițiile. Este rețeta celui mai pufos și delicat desert, cu textură fină și gust delicios.
Cheesecake japonez. Rețeta celui mai pufos și delicat desertDacă ești în căutarea unei rețete de tort spectaculos pentru a-i cuceri pe cei dragi, încearcă rețeta de tort cupolă din ruladă cu șarlotă de căpșuni.
Tort cupolă din ruladă cu șarlotă de căpșuniDe Paște încearcă o rețetă de prăjitură cu brânză de vaci fără aluat. Este atât de bună încât o poți pregăti fără niciun motiv anume, ci doar pentru a te bucura de o prăjitură cremoasă și gustoasă.
Prăjitură cu brânză de vaci. Rețeta fără aluatAceastă pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide va fi, cu siguranță, vedeta de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale. Este o pască mai specială datorită aspectului spectaculos, dar și gustului delicios.
Pască cu aluat umplut cu nuci și cremă de ricotta cu stafideDacă ești în căutarea unei rețete de pască mai light, fără grăsimi și fără zahăr, îți oferim o rețetă de pască dietetică. Este o pască foarte gustoasă, fără aluat și făină.
Rețetă de pască dietetică. Pască DukanPe lângă rețetele tradiționale de cozonac pe care ți-ai propus să le prepari pentru întâmpinarea Învierii Domnului, mai pune pe listă și o rețetă de cozonac Baigli cu mac și nucă. Este o rețetă de cozonaci sub formă de ruladă din bucătăria ungurească.
Cozonac Baigli cu mac și nucă. Rețetă din bucătăria ungureascăDacă ești în căutarea unei rețete de pască fină și cremoasă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Te va cuceri atât gustul cât și textura și aspectul acesteia.
Pască cu aluat de pandișpan. Rețetă de pască fină și cremoasăDacă vrei să faci o rețetă rapidă de Paște poți încerca pască cu smântână fără aluat. Este foarte fină și aromată și va fi gata în aproximativ o oră.
Pască cu smântână. Rețeta simplă de pască fără aluatPasca și cozonacul sunt preparatele tradiționale nelipsite de pe masa de Paște, din categoria deserturilor. Dacă ești în căutarea unor rețete mai simple și rapide, încearcă rețeta de pască fără aluat cu multe stafide.
Pască fără aluat, dar cu multe stafide. Pască simplă, delicioasă și aspectuoasăDacă vrei să ieși puțin din sfera clasicului pentru preparatele de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale, rețeta de pască zebră fără aluat poate fi una dintre opțiuni. Este o pască în două culori, delicioasă și spectaculoasă, care îi va impresiona pe cei prezenți la masa de Paște.
Pască zebră fără aluat. Rețetă de pască în două culoriUn cozonac care se desface fâșii când îl scoți din cuptor este un deliciu pe care trebuie să îl încerci în zilele de sărbătoare, fie că vorbim de Paște, de Crăciun sau în alte zile speciale din an.
Rețeta de cozonac care se desface fâșii. Cel mai bun desert pentru orice sărbătoareBudinca de chia cu fructe tropicale este un mic-dejun pe care îl poți prepara de seara fără prea mari bătăi de cap. Va fi o sursă de energie, vitamine și minerale pentru prima parte a zilei.
Budincă de chia cu fructe tropicale. Cum să îți începi ziua cu un mic-dejun sănătosPentru că de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale, preparatele tradiționale precum pasca și cozonacul nu pot lipsi, îți oferim o rețetă de pască tradițională cu brânză și stafide.
Pască tradițională cu brânză și stafide. Rețeta cu aluat de cozonacRețeta tortului Muraveinik sau Anthill, în traducere ”Tort Mușuroi de furnici” face parte din bucătăria tradițională rusească. Se prepară de obicei pentru mesele sărbătorilor de Crăciun sau de Paște, dar și pentru alte evenimente.
Tort Mușuroi de furnici. Rețeta tortului Muraveinik sau AnthillFrigănelele ne aduc multora dintre noi aminte de copilărie. Pufoase la interior și crocante la exterior, cu gust bogat de lapte, ne bucura diminețile când ne strângeam cu toți la masă. Alteori, era un desert în după-amiezele leneșe de primăvară. Cu puțină dulceață sau, pur și simplu, cu zahăr și scorțișoară presărate deasupra frigănele calde erau deliciul copiilor, dar și al adulților. Descoperă rețeta de frigănele la cuptor.
Frigănele la cuptor. Rețeta care îți salvează diminețileDacă ții post și îți este poftă de un desert simplu și delicios, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu mere cuburi și crumble. Nu este o rețetă complicată, iar gustul și aspectul prăjiturii te va cuceri pe loc.
Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Desert delicios, de postDacă îți este dor de gustul salamului de biscuiți cu care te răsfăța mama sau bunica în copilărie, avem pentru tine o rețetă de tort de biscuiți cu ciocolată și alune.
Tort de biscuiți cu ciocolată și alune de pădureDacă ești în căutarea unei rețete de desert rapid și sănătos, încearcă să prepari budincă de chia cu kiwi și lapte de cocos. Te va cuceri atât gustul desertului, cât și simplitatea lui și aspectul apetisant.
Budincă de chia cu kiwi și lapte de cocos. Un desert rapid și sănătosDacă vrei să prepari un blat de tort, dar dorești să reduci cantitatea de făină, poți încerca rețeta de blat de tort cu cacao și amidon. Amidonul înlocuiește cu succes o parte din făină și asigură blatului de tort o textură mai fină.
Blat de tort cu cacao și amidon. Blat simplu și pufos