Descoperă rețete variate pentru cele mai delicioase deserturi: de la prăjituri, tarte și înghețate simple, pâna la cele mai spectaculoase torturi.
Biscuiții șprițați fac parte dintre deserturile pe care le preparau în trecut mamele sau bunicile. Erau nelipsiți de pe platourile cu dulciuri festive de sărbători. Dacă vrei să aduci și tu gustul copilăriei pe masa de Crăciun sau pentru alte evenimente, îți oferim o rețetă de biscuiți șprițați cu ciocolată.
Biscuiți șprițați cu ciocolată. Rețetă cu gust de copilărieÎn fiecare an, odată cu sosirea sezonului festiv, aroma îmbietoare a turtei dulci invadează bucătăriile din întreaga lume. Este un desert îndrăgit, asociat cu bucuria, generozitatea și atmosfera caldă a sărbătorilor de iarnă. Cu o istorie bogată și o tradiție lungă, turta dulce rămâne un simbol al sezonului festiv, aducând amintiri pline de gust și culoare. Descoperă și tu o rețetă de turtă dulce cu miere, moale și pufoasă. Este un desert perfect pentru a fi preparat în familie.
Rețetă de turtă dulce cu miere, moale și pufoasă. Desert de făcut în familie, perfect pentru iarnăDacă vrei creezi o poveste culinară de neuitat în acest sezon festiv, prepară alături de familie o gamă variată de fursecuri tematice. Pe lângă rețetele de turtă dulce, specifice Crăciunului, mai poți prepara și rețeta de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură.
Fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură. Rețetă pentru masa de CrăciunPentru porția de desert din zilele de post sau pentru gustarea dulce din pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de melcișori cu scorțișoară. Se prepară ușor, din ingrediente simple și mereu la îndemână.
Melcișori cu scorțișoară. Rețetă de desert savuros, de postSmørkager sau fursecuri daneze cu unt sunt adevărate delicii culinare, perfecte pentru mesele de sărbătoare. La fiecare mușcătură vei simți bogăția untului și arome subtile care încântă papilele gustative într-un mod inconfundabil.
Fursecuri daneze cu unt, deliciul scandinav de pe masa ta de sărbătoareDacă vrei să îți răsfeți familia la micul dejun cu preparate din aluaturi pufoase, îți oferim o rețetă de cornuri de post cu marmeladă. Cornurile sunt delicioase atât calde, cât și reci, savurate în pauza de masă de la birou sau de la școală.
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluatPrintre rețetele de deserturi pe care ți-ai propus să le prepari în zilele de post, strecoară și rețeta de baclava de post. Nu vei constata nicio diferență față de cea clasică, este la fel de gustoasă și se aromată. În plus, este mai sănătoasă pentru că nu conține unt.
Baclava de post. Rețeta celui mai dulce și aromat desertBrioșele proteice cu afine sunt un mic dejun gustos și foarte sățios. Datorită cantității mari de fibre îți vor da senzația de sațietate pentru o perioadă foarte lungă de timp. În plus, au și puține calorii așa încât te poți bucura de ele la o ceașcă de cafea fără niciun regret.
Brioșe proteice cu afine. Desertul delicios pe care îl mănânci fără vinovățieOricând ai poftă de un desert aromat care îmbină în mod echilibrat aromele dulci și acrișoare poți prepara un chec de post cu vișine. Se poate servi cu o cupă de frișcă vegetală alături pentru a deveni un adevărat răsfăț.
Chec de post cu vișine. Rețeta de desert rapid și deliciosAceastă rețetă de prăjitură cu suc de roșii în aluat este una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri din categoria celor de post. Rețeta se prepară din ingrediente cunoscute, însă necesită puțină atenție prepararea foilor de aluat cu bulion sau cu suc de roșii.
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de postPentru a îmbogăți platoul cu fursecuri preparate pentru sărbătorile de iarnă, îți recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți italieni Canestrelli. Au o textură fragedă și sfărâmicioasă și un gust delicios.
Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italianăDacă ții post și nu știi ce desert să mai pregătești, atunci poți să încerci un chec de post cu apă minerală. Se face foarte rapid și este la fel de pufos ca varianta clasică. Dacă mai adaugi și câteva nuci și fructe confiate vei avea un festin pe cinste.
Chec de post cu apă minerală. Rețeta simplă și rapidăPentru că rețetele de biscuiți sau fursecuri sunt la mare căutare în perioada sărbătorilor de iarnă, avem pentru tine o rețetă interesantă de biscuiți conuri de brad cu cacao.
Biscuiți conuri de brad cu cacao. Rețetă pentru sărbătorile de iarnăDacă nu mai ai idei despre ce desert de post să mai prepari, îți recomandăm o rețetă de ștrudel cu mere cuburi. Este rețeta unui desert, pe cât de simplu, pe atât de delicios și aromat.
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și deliciosDacă te întrebi cu ce fursecuri să umpli platoul pentru Moș Nicolae sau pentru alte ocazii deosebite, poți prepara rețeta de nuci și alte forme de fursecuri umplute. Fursecurile sunt de post și fac parte dintre dulciurile cu gust de copilărie, pe care le preparau mamele și bunicile.
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilăriePentru o aniversare, o sărbătoare sau pentru un eveniment deosebit, rețeta orientală de tort egiptean poate fi opțiunea ideală. Tortul iese absolut delicios, dar și foarte aspectuos.
Tort egiptean. Rețetă orientală, delicioasăDeserturile de post nu trebuie să fie fade. Încearcă acestă rețetă de chec de post cu mere și te vei bucura de o prăjitură pufoasă, dulce și aromată. Este perfect pentru zilele reci, cu o cană de ceai fierbinte alături.
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasăSă faci fondue de ciocolată este o experiență culinară care îmbină socializarea, rafinamentul și gustul dulce al ciocolatei topite. Originar din Elveția în secolul al XX-lea, fondue a devenit un simbol al convivialității și al bucuriei culinare, fiind apreciat în întreaga lume.
Fondue de ciocolată, desertul care adună prietenii împreunăDacă adori deserturile cu mere și ești în căutare de rețete din categoria celor de post, îți oferim o rețetă de prăjitură cu mere și ciocolată. Este delicioasă și arată spectaculos, încât nici n-ai crede că este de post.
Prăjitură cu mere și ciocolată. Rețetă de postPrintre deserturile de post pe care ți-ai propus să le prepari în această perioadă, adaugă și rețeta de rulouri cu stafide și scorțișoară. Se prepară ușor și nu necesită multe ingrediente.
Rulouri cu stafide și scorțișoară. Rețetă de postPrintre rețetele de fursecuri pe care ți-ai propus să le prepari pentru un platou festiv, încearcă și rețeta de fursecuri cu griș și cacao. Te vor cuceri atât prin gustul delicios, cât și prin aspectul spectaculos.
Fursecuri cu griș și cacao. Rețetă pentru un platou festivDacă ești în căutarea unei rețete de cremă pentru torturi și prăjituri, delicioasă și aromată, încearcă rețeta de cremă de mascarpone și cafea. Se prepară la rece, folosind mixerul și este ideală, mai ales pentru rețetele de tiramisu la pahar sau pentru alte deserturi fără coacere.
Cremă de mascarpone și cafea, ideală pentru torturi și prăjituriUn tort cu 12 straturi de ciocolată nu se face repede, însă este atât de rafinat și de elegant, încât trebuie să îl încerci. Este perfect pentru orice eveniment special.
Tort cu 12 straturi de ciocolată. Rețeta de care ai nevoie la orice sărbătoareDacă îți plac mic dejunurile pe bază de fulgi de ovăz, încearcă și rețeta de porridge cu mere în sos caramel. Combinația de ingrediente te va cuceri negreșit.
Porridge cu mere în sos caramel. Rețetă pentru un mic dejun deliciosChecul este unul dintre cele mai versatile deserturi, pentru că îl poți prepara în diferite moduri. Îl poți prepara în diferite variante atât cu ingrediente clasice, cât și de post. Azi avem pentru tine o rețetă de chec cu morcovi și mere, în varianta de post. Este foarte gustos și foarte aromat, dar și frumos colorat.
Chec cu morcovi și mere, pentru deliciul zilelor de postBatoane de fulgi de ovăz și unt de arahide sunt o alternativă sănătoasă la dulciurile din comerț. Nu au zahăr sau făină albă și sunt perfecte pentru gustări sau desert.
Batoane de fulgi de ovăz și unt de arahide, desertul sănătos pe care îl poți face rapid acasăDacă vrei o rețetă de fursecuri din 3 ingrediente ai ajuns unde trebuie. Acest desert este perfect pentru gustări sau pentru un mic dejun târziu. Fursecurile sunt aromate, cu o textură plăcută și un aspect apetisant.
Rețetă de fursecuri din 3 ingrediente. Desertul este gata în 30 de minutePentru diminețile reci din sezonul de iarnă, merg tare bine acești biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Alături de un ceai fierbinte sunt delicioși și sunt de post.
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de postDacă îți plac prăjiturile cu foi fragede, coapte pe dosul tăvii, îți oferim și o rețetă de prăjitură cu foi și mere caramelizate. Este delicioasă, aromată și are un aspect cuceritor.
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragedeAceste fursecuri din 3 ingrediente, fără coacere, sunt moi și ușor lipicioase, dar sunt tot ce ai nevoie când îți este poftă de ceva bun și sănătos. Nu conțin făină, ouă, zahăr rafinat, unt. Se păstrează bine pentru o perioadă lungă de timp și sunt delicioase.
Fursecuri din 3 ingrediente. Desert fără coacereBudinca toffee „lipicioasă” este un desert britanic clasic, cu aromă bogată de caramel și o textură delicios de moale. Este perfectă mai ales în sezonul rece, dar poate aduce bucurie oricând iubitorilor de dulciuri.
Budinca toffee, desertul clasic britanic pe care îl vei adoraData viitoare când îți rămân albușuri și nu știi ce să faci cu ele, nu le mai arunca. Încearcă această rețetă de bezele cu nuci pecan. Vei avea un desert perfect pentru cafea sau pentru o cană de ceai.
Bezele cu nuci pecan, cel mai delicios mod de a folosi albușurile rămase în plusDacă ești în căutare de rețete celebre de prăjituri din bucătăria internațională, îți recomandăm să încerci rețeta pentru prăjitura Pani Walewska.
Prăjitura Pani Walewska. Prăjitură cu aluat fraged, bezea și gemChiar dacă rețetele culinare au evoluat datorită ingredientelor actuale care ne ușurează munca, de multe ori ne mai întoarcem și la rețetele vechi, cu dor de gustul copilăriei. Una dintre acestea este rețeta de glazură oglindă cu cacao.
Glazură oglindă de cacao. Perfectă pentru torturi și prăjituriTe invităm să încerci cea mai ușoară rețetă de prăjitură cu cafea. Este un desert simplu și delicios. În plus, nu ai nevoie nici de multe ingrediente sau de abilități speciale în bucătărie.
Cea mai ușoară rețetă de prăjitură cu cafea. Un desert simplu și deliciosRețeta de pere fierte în vin reprezintă un desert sofisticat și aromat, care combină dulceața fructelor cu aromele bogate ale vinului. Dacă ești în căutarea unui preparat elegant pentru o cină specială sau pentru ocazii festive, nu ezita să îl încerci.
Pere fierte în vin. Desertul potrivit pentru o masă elegantăPrăjitura Valurile Dunării cu caise din compot este o adaptare delicioasă a rețetei de prăjitură cu aceeași denumire, dar preparată cu vișine. Rețeta aparține bucătăriei austrieci și se compune dintr-un blat marmorat cu cacao și vișine, o cremă cu aromă de vanilie și o glazură de ciocolată amăruie.
Prăjitura Valurile Dunării cu caise din compotSe apropie un eveniment important în familie și ești în căutarea unei rețete ușoare de tort? Descoperă rețeta noastă de tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone, simplă și rapidă.
Tort cu blat de nuci și cremă de mascarponeDacă îți plac torturile decadente, cremoase, poți încerca să faci un tort cu trei straturi de ciocolată. Este un tort absolut delicios și foarte elegant. Pare complicat de făcut, dar de fapt nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și durează prepararea aproximativ 45 de minute.
Tort cu trei straturi de ciocolată. Rețeta pe care trebuie să o încerci la următoarea aniversareCând îți este poftă de un desert, dar nu vrei să pierzi mult timp în bucătărie și să fie și sănătos poți încerca această variantă de brownie keto din doar două ingrediente. Pare imposibil să poți face o astfel de prăjitură, dar rezultatul este unul spectaculos.
Brownie keto din doar două ingrediente. Desertul de care ai nevoie când ești la dietăAceastă cremă de cacao și unt este ușor de făcut, foarte gustoasă și are numai patru ingrediente. Este folosită pentru torturi, fursecuri și diverse prăjituri. Iubitorii de ciocolată cu siguranță o știu din Amandine sau prajitura Excelent.
Cremă de cacao și unt. O rețetă simplă și rapidăDacă ești în căutarea unei rețete de plăcintă cu mere, care să îți amintească de copilărie, încearcă rețeta de plăcintă țărănească cu mere caramelizate și aluat fraged cu iaurt.
Plăcintă țărănească cu mere caramelizate și aluat fraged cu iaurtDacă îți este poftă de un desert simplu, dar savuros cu mere, avem pentru tine o rețetă de prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale.
Prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdaleDacă ai preparat gemul de gutui, și dorești să-i testezi gustul într-un desert, îți oferim o rețetă de prăjitură fragedă cu gem de gutui. Este o rețetă simplă ce se prepară din ingrediente puține și foarte accesibile.
Prăjitură fragedă cu gem de gutui. Desert delicios și aromatDacă te numeri printre cei care adoră deserturile cu dovleac, avem pentru tine o rețetă simplă, dar delicioasă de tiramisu cu dovleac copt și mascarpone, la pahar.
Tiramisu cu dovleac copt și mascarpone. Desert servit la paharDacă ai un aparat de preparat vafe în propria bucătărie, îți recomandăm să încerci și rețeta de tort din vafe cu ciocolată și mascarpone. Este foarte ușor de preparat, iar ingredientele sunt simple și accesibile.
Tort din vafe cu ciocolată și mascarpone. Rețetă simplă și ușoarăÎn Statele Unite ale Americii când spui camping spui smore. Este un desert emblematic fără de care nopțile petrecute în natură în fața cortului sau a rulotei nu ar mai fi la fel. Sunt preferate atât de copii, cât și de adulți pentru că sunt versatile și pot fi adaptate gustului fiecăruia.
Ce este smore, desertul american servit la camping și iubit de copiiDacă nu ai degustat până acum compotul de gutui preparat în toamna aceasta, îi poți testa gustul într-o delicioasă rețetă de negresă cu gutui din compot și nuci.
Negresă cu gutui din compot și nuci. Rețetă cu arome de toamnăPrintre rețetele de deserturi tradiționale din bucătăria franceză, simple și rapide, se numără și rețeta de prăjitură Far Breton. Rețeta provine din regiunea Bretagne, din Franța și este o prăjitură cu prune și cremă de vanilie, fără blat.
Far Breton. Prăjitură simplă și rapidă cu prune uscateRețeta de plăcintă turnată cu dovleac este una dintre cele mai simple variante a acestui desert delicios. Blatul se face rapid, iar umplutura de dovleac este cremoasă și parfumată.
Plăcintă turnată cu dovleac. Cea mai bună rețetă de toamnă