Sfaturi culinare

Descoperă pe HelloTaste.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.

Ce este făina de secară și în ce preparate se folosește
Sfaturi culinare | 18 ianuarie 2023

Ce este făina de secară și în ce preparate se folosește

Secara este o cereală, la fel ca grâul și orzul, cultivată în special în zonele cu climă ceva mai rece. Oamenii folosesc secara de mai bine de 2000 de ani. Hai să aflăm împreună ce este făina de secară și cum se folosește

Ce este făina de secară și în ce preparate se folosește
Testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consum
Sfaturi culinare | 17 ianuarie 2023

Testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consum

Toate ouăle pe care le cumperi din comerț au inscripționate pe ele o dată. După trecerea ei ai tentația să le arunci, însă trebuie să știi că mai sunt bune câteva săptămâni bune după aceea dată. Află care este testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consum.

Testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consum
Sfaturile lui Gordon Ramsay pentru cele mai bune ouă prăjite
Sfaturi culinare | 15 ianuarie 2023

Sfaturile lui Gordon Ramsay pentru cele mai bune ouă prăjite

Ouăle prăjite sunt perfecte pentru micul-dejun. Pe cât par de simplu de făcut, pe atât sunt de complicat, mai ales dacă vrei să fie cu gălbenușul zemos și albușul ușor crocant. Celebrul bucătar Gordon Ramsay dezvăluie care este secretul lui pentru a obține cele mai bune ouă prăjite. Află care sunt sfaturile lui Gordon Ramsay pentru cele mai bune ouă prăjite.

Sfaturile lui Gordon Ramsay pentru cele mai bune ouă prăjite
Totul despre tigăile de fontă. Cum trebuie alese și ce avantaje au
Sfaturi culinare | 13 ianuarie 2023

Totul despre tigăile de fontă. Cum trebuie alese și ce avantaje au

Vasele de gătit din fontă au revenit la modă fiind recomandate de bucătari pentru rezistența lor, dar și de nutriționiști pentru faptul că nu interferează cu alimentele. Adevărul este că sunt folosite de sute de ani pentru că sunt ușor de folosit, de curățat și de depozitat.

Totul despre tigăile de fontă. Cum trebuie alese și ce avantaje au
Ce poți găti în tigaia neaderentă și pentru ce să nu o folosești niciodată
Sfaturi culinare | 11 ianuarie 2023

Ce poți găti în tigaia neaderentă și pentru ce să nu o folosești niciodată

Din bucătăria ta nu ar trebui să lipsească tigaia neaderentă de calitate. Chiar dacă ți se pare că poți găti în ea orice, adevărul este că în unele cazuri rezultatul nu este cel dorit. Află ce poți găti în tigaia neaderentă și pentru ce să nu o folosești niciodată.

Ce poți găti în tigaia neaderentă și pentru ce să nu o folosești niciodată
Cum să faci ouă poșate perfecte. Sfaturi de la bucătari
Sfaturi culinare | 8 ianuarie 2023

Cum să faci ouă poșate perfecte. Sfaturi de la bucătari

Ouăle poșate perfecte, așa cum le primești la micul-dejun la hoteluri și restaurante de calitate, pot fi făcute și acasă dacă stăpânești câteva tehnici simple. 

Cum să faci ouă poșate perfecte. Sfaturi de la bucătari
Ce să nu gătești la air fryer, potrivit specialiștilor
Sfaturi culinare | 7 ianuarie 2023

Ce să nu gătești la air fryer, potrivit specialiștilor

Friteuza cu aer cald sau air fryerul a devenit un produs electrocasnic din ce în ce mai utilizat pentru că scutește timp, dar și pentru că preparatele rezultate au mai puține grăsimi. Totuși, nu poți găti orice folosindu-l. Hai să aflăm împreuă ce să nu gătești la air fryer.

Ce să nu gătești la air fryer, potrivit specialiștilor
Sfaturi practice care te ajută să nu se mai lipească peștele de tigaie
Sfaturi culinare | 4 ianuarie 2023

Sfaturi practice care te ajută să nu se mai lipească peștele de tigaie

Probabil ți s-a întâmplat măcar o singură dată în viață să gătești pește și să ți se lipească de tigaie. Când ai vrut să îl scoți în farfurie aproape că s-a rupt, indifirent cât de bun era gustul lui, nu părea deloc apetisant. Iată câteva sfaturi practice care te ajută să nu se mai lipească peștele de tigaie.

Sfaturi practice care te ajută să nu se mai lipească peștele de tigaie
Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine
Sfaturi culinare | 31 decembrie 2022

Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine

Noaptea de Revelion este încărcată de superstiții și fiecare încearcă să facă tot felul de lucruri pentru a-i merge mai bine în anul în care intră. Pare că totul contează, de la modul în care te îmbraci la ceea ce pui pe masă. Hai să aflăm împreună ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine.

Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul care vine
Condimente potrivite pentru carne. Ce se potrivește cu fiecare tip în parte
Sfaturi culinare | 29 decembrie 2022

Condimente potrivite pentru carne. Ce se potrivește cu fiecare tip în parte

Condimentarea cărnii înainte de a o găti este cel mai important pas pentru a avea un preparat gustos. Chiar dacă are aroma ei specifică, în funcție de animalul de la care provine, are totuși nevoie și de ierburi aromatice complementare pentru a căpăta și mai mult gust.

Condimente potrivite pentru carne. Ce se potrivește cu fiecare tip în parte
6 ingrediente pentru prăjituri pentru care merită să plătești mai mult
Sfaturi culinare | 26 decembrie 2022

6 ingrediente pentru prăjituri pentru care merită să plătești mai mult

Unele ingrediente pentru prăjituri sunt destul de scumpe, mai ales dacă alegi să prepari torturi sau deserturi mai complexe. Prețul făinii și al zahărului nu îl simți în portofel, însă trebuie să ții cont că ai nevoie de multe altele.

6 ingrediente pentru prăjituri pentru care merită să plătești mai mult
Ce înseamnă lapte pasteurizat. Cum se obține și ce avantaje are
Sfaturi culinare | 26 decembrie 2022

Ce înseamnă lapte pasteurizat. Cum se obține și ce avantaje are

Laptele pasteurizat este un lapte crud supus unui tratament termic la maximum 20 de minute după ce a fost colectat. Procedura asigură distrugerea bacteriilor și implicit a unui termen de valabilitate mai mare.

Ce înseamnă lapte pasteurizat. Cum se obține și ce avantaje are
Compoziția pentru sarmale. Rețete, trucuri și cantități
Sfaturi culinare | 21 decembrie 2022

Compoziția pentru sarmale. Rețete, trucuri și cantități

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun, însă le poți face în orice perioadă a anului. Sunt foarte spornice, consistente și gustoase. Există sute de rețete de sarmale. Fiecare familie are combinație proprie de condimente și de cărnuri, tehnicile de împachetare și timpi de fierbere.

Compoziția pentru sarmale. Rețete, trucuri și cantități
Semințele de in te pot ajuta să slăbești. Cum trebuie să le consumi ca să funcționeze
Sfaturi culinare | 19 decembrie 2022

Semințele de in te pot ajuta să slăbești. Cum trebuie să le consumi ca să funcționeze

Semințele de in sunt un ingredient foarte valoros din punct de vedere nutrițional, însă trebuie consumate cu grijă, respectând un anumit mod de preparare. Doar așa îți vor putea susține sănătatea sistemului digestiv. Hai să descoperim modul în care semințele de in te pot ajuta să slăbești.

Semințele de in te pot ajuta să slăbești. Cum trebuie să le consumi ca să funcționeze
Care este diferența dintre ceapa albă și cea galbenă. Cum să le folosești în bucătărie
Sfaturi culinare | 17 decembrie 2022

Care este diferența dintre ceapa albă și cea galbenă. Cum să le folosești în bucătărie

Dacă vrei să gătești un preparat care necesită ceapă albă, dar tu ai doar ceapă galbenă. Oare poți să o folosești? Nu ești singura în această situație. Ceapa galbenă este una dintre cele mai utilizate legume și se găsește în aproape orice gospodărie. Hai să aflăm împreună care este diferența dintre ceapa albă și cea galbenă

Care este diferența dintre ceapa albă și cea galbenă. Cum să le folosești în bucătărie
Ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii
Sfaturi culinare | 16 decembrie 2022

Ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii

Pastele sunt preparatul perfect care te salvează atunci când ai nevoie de o masă rapidă. Se fac foarte rapid și, dacă nu ești pretențioasă, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente necostisitoare. Hai să aflăm împreună ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii.

Ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii
Care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză. Cum să o pregătești în funcție de modul de utilizare a acesteia
Sfaturi culinare | 14 decembrie 2022

Care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză. Cum să o pregătești în funcție de modul de utilizare a acesteia

Maioneza este unul dintre cele mai comune sosuri folosite pentru diferite feluri de mâncare. O pui langa legume, în salate, în alte sosuri, lângă preparate cu carne. Dacă vrei să faci pregătești acest sos acasă iată care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză

Care este cea mai bună metodă de a prepara maioneză. Cum să o pregătești în funcție de modul de utilizare a acesteia
Cum să cureți calcarul depus pe fierbătorul de apă
Sfaturi culinare | 12 decembrie 2022

Cum să cureți calcarul depus pe fierbătorul de apă

Pe măsură ce trece timpul fierbătorul de apă va avea de suferit din cauza depunerilor de calcar. Dacă nu îl cureți în mod constant aparatul tău nu va mai funcționa corect și în cele din urmă nu va mai merge deloc. Află cum să cureți calcarul depus pe fierbătorul de apă

Cum să cureți calcarul depus pe fierbătorul de apă
Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc, potrivit specialiștilor
Sfaturi culinare | 11 decembrie 2022

Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc, potrivit specialiștilor

Dacă treci pragul unui restaurant pescăresc te aștepți să găsești acolo numai preparate proaspete și delicioase. Nu este întotdeauna așa și trebuie să fii foarte atentă la detalii pentru a avea o experiență plăcută. Află ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc.

Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc, potrivit specialiștilor
De ce ies sarmalele tari. Explicații și trucuri pentru a preveni aceasta problemă
Sfaturi culinare | 10 decembrie 2022

De ce ies sarmalele tari. Explicații și trucuri pentru a preveni aceasta problemă

Sarmalele sunt vedetele mesei de Crăciun fără doar și poate. Mai mari sau mai mici, cu afumătură sau fără, cu smântână alături sau doar cu un ardei iute nu lipsesc de pe masa de sărbători. De ce ies sarmalele tari este una dintre dilemele multor gospodine.

De ce ies sarmalele tari. Explicații și trucuri pentru a preveni aceasta problemă
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Galerie foto
Sfaturi culinare | 8 decembrie 2022

Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți

Dacă ți-ai propus să prepari cozonac, dar îți este teamă că nu ți vor reuși așa cum ar trebui, avem pentru tine câteva sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Sunt adunate de la bucătarii iscusiți, de prin toate colțurile țării.

Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Sfaturi culinare | 7 decembrie 2022

Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor

Poți face și acasă friptură de vită la fel de bună ca un bucătar. Secretul este să o pregătești corect înainte. Îți prezentăm cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită.

Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Sfaturi culinare | 6 decembrie 2022

Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are

Ienibaharul este un condiment obținut din fructele de pădure uscate ale unei plante cunoscute sub numele de Pimenta dioica, care face parte din familia mirturilor. Aroma de ienibahar amintește de scorțișoară, cuișoare, nucșoară și piper. 

Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Zahăr brun întărit. Ce poți face ca să-l înmoi imediat
Sfaturi culinare | 4 decembrie 2022

Zahăr brun întărit. Ce poți face ca să-l înmoi imediat

Ți s-a întâmplat vreodată să vrei să folosești puțin zahăr brun și să fie tare ca piatra? Nu trebuie să folosești forța brută ca să îl aduci la starea lui obișnuită și nici să îl arunci.

Zahăr brun întărit. Ce poți face ca să-l înmoi imediat
Cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți chiar și o lună
Sfaturi culinare | 3 decembrie 2022

Cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți chiar și o lună

Morcovii sunt legume destul de rezistente, însă este nevoie să respecți câteva reguli pentru a te bucura de prospețimea lor cât mai mult timp. Nu doar atât, pot fi revigorați chiar și cei care au început să se stafidească. Hai să aflăm împreună care este cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți.

Cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți chiar și o lună
Cum poți face confit pentru iarnă din orice ingredient
Sfaturi culinare | 1 decembrie 2022

Cum poți face confit pentru iarnă din orice ingredient

Confit este o metodă de conservare a alimentelor folosită pentru prima dată în Franța. Se folosește gătirea lentă pentru a se păstra și intensifica aromele. Este nevoie de respectarea cu precizie a pașilor care nu sunt foarte complicați. Hai să aflăm împreună cum poți face confit pentru iarnă.

Cum poți face confit pentru iarnă din orice ingredient
De ce se lasă pandișpanul. Sfaturi pentru un pandișpan pufos
Sfaturi culinare | 29 noiembrie 2022

De ce se lasă pandișpanul. Sfaturi pentru un pandișpan pufos

Pandișpanul este una dintre prăjiturile cel mai ușor de preparat. Este o rețetă atât de versatilă încât poate fi consumată simplă sau poate fi bază pentru torturi sau alte deserturi.

De ce se lasă pandișpanul. Sfaturi pentru un pandișpan pufos
De ce se lasă checul. Trucuri și sfaturi pentru un chec pufos și gustos
Sfaturi culinare | 28 noiembrie 2022

De ce se lasă checul. Trucuri și sfaturi pentru un chec pufos și gustos

Să faci prăjituri este o adevărată artă, dar și o știință exactă. Dacă nu ții seama de toate detaliile legate de cantități, temperatura ingredientelor sau a cuptorului, lucrurile pot ieși prost. Checul este una dintre cele mai banale prăjituri, dar care se întâmplă cel mai des să nu iasă cum trebuie. Hai să aflăm împreună de ce se lasă checul.

De ce se lasă checul. Trucuri și sfaturi pentru un chec pufos și gustos
Ce să nu comanzi niciodată dintr-o pizzerie. Sfaturi de la specialiști
Sfaturi culinare | 27 noiembrie 2022

Ce să nu comanzi niciodată dintr-o pizzerie. Sfaturi de la specialiști

Pizza poate părea preparatul unde nu există combinații greșite. Există pizza cu ananas sau cu alte fructe, au fost restaurante care au încercat pizza cu sarmale sau cu cartofi prăjiți. Hai să aflăm împreună ce să nu comanzi niciodată dintr-o pizzerie.

Ce să nu comanzi niciodată dintr-o pizzerie. Sfaturi de la specialiști
5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară
Sfaturi culinare | 26 noiembrie 2022

5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară

De câte ori ți-ai studiat musculatura în ultima perioadă? Dacă ți se pare că este loc de îmbunătățiri, dar nu ai timp să mergi la sală, avem o veste bună pentru tine. Iată 5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară.

5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară
4 alimente care îți cresc colesterolul. Ce spun specialiștii despre aceste produse
Sfaturi culinare | 25 noiembrie 2022

4 alimente care îți cresc colesterolul. Ce spun specialiștii despre aceste produse

Colesterolul este implicat într-o serie de procese din organism care se traduc prin apariția unor probleme la nivelul sistemului cardiovascular. Dacă nivelul colesterolului rău este mare atunci este posibil să te confrunți cu hipertensiune. Până să ajungi la tratament medicamentos, află care sunt cele 4 alimente care îți cresc colesterolul. Vezi de ce e recomandat să le eviți.

4 alimente care îți cresc colesterolul. Ce spun specialiștii despre aceste produse
6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
Sfaturi culinare | 24 noiembrie 2022

6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă

O dietă bogată în fructe și legume te poate proteja de mai multe boli cronice, potrivit mai multor studii. Cu toate acestea de multe ori nu consumi cantitatea potrivită. Dacă vrei să schimbi acest lucru iată o listă cu 6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă.

6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
Cât timp se fierb ouăle. Trucuri utile pentru gospodine
Sfaturi culinare | 23 noiembrie 2022

Cât timp se fierb ouăle. Trucuri utile pentru gospodine

Oul este unul dintre cele mai complexe alimente. Cea mai sănătoasă modalitate de gătire este prin fierbere. Nu doar că se păstrează vitaminele și mineralele, dar este și foarte versatil. Oul fiert poate fi consumat simplu, dar și în salate, sandviciuri sau alte preparate. Hai să aflăm împreună cât timp se fierb ouăle.

Cât timp se fierb ouăle. Trucuri utile pentru gospodine
Cât se fierbe mămăliga. Trucuri de la bunica
Sfaturi culinare | 21 noiembrie 2022

Cât se fierbe mămăliga. Trucuri de la bunica

Mămăliga este unul dintre cele mai simple preparate din bucătăria românească. Nu ai nevoie decât de apă, mălai și sare și obții un preparat pe care poți să îl asociezi cu aproape orice. Merge și cu magiun de prune pentru un desert popular. Totuși, pe cât este de simplă, pe atât mulți se feresc să o facă pentru că le este teamă că nu le iese bine. Hai să descoperim cât se fierbe mămăliga.

Cât se fierbe mămăliga. Trucuri de la bunica
Ce să nu gătești niciodată la instant pot
Sfaturi culinare | 20 noiembrie 2022

Ce să nu gătești niciodată la instant pot

Oala sub presiune, pe care mamele noastre o mai numeau și ”oala minune”, este într-adevăr salvatoare. Acum există variante și mai moderne, cu multe funcții, care te ajută să gătești chiar dacă nu ești neapărat pasionată. Hai să aflăm împreună ce să nu gătești niciodată la instant pot.

Ce să nu gătești niciodată la instant pot
Alimente pe care nu e recomandat să le speli. Uite ce sfaturi îți oferă specialiștii în bucătărie
Sfaturi culinare | 17 noiembrie 2022

Alimente pe care nu e recomandat să le speli. Uite ce sfaturi îți oferă specialiștii în bucătărie

Suntem tentați să spălăm toate alimentele pe care le cumpărăm pentru că ne temem de bacterii și de virusuri care ne pot îmbolnăvi. Totuși, există produse care ar trebui folosite fără să treacă pe sub un jet de apă. Îți oferim o listă de alimente pe care nu e recomandat să le speli.

Alimente pe care nu e recomandat să le speli. Uite ce sfaturi îți oferă specialiștii în bucătărie
Cum să împiedici fructele să mucegăiască
Sfaturi culinare | 15 noiembrie 2022

Cum să împiedici fructele să mucegăiască

Fructele sunt delicioase, dar de cele mai multe ori mucegăiesc prea repede și nu apuci să te bucuri de ele în timp util. Iată ce poți face pentru a avea fructe proaspete și după mai multe zile după ce le-ai cumpărat. Experții te învață cum să împiedici fructele să mucegăiască.

Cum să împiedici fructele să mucegăiască
Cum se depozitează salata ca să reziste chiar și o lună
Sfaturi culinare | 14 noiembrie 2022

Cum se depozitează salata ca să reziste chiar și o lună

Salata se poate strica foarte repede, în doar 2-3 zile de când ai cumpărat-o. Frunzele ei devin maro și pot chiar și să mucegăiască. Iată ce poți face pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Află cum se depozitează salata ca să reziste și o lună.

Cum se depozitează salata ca să reziste chiar și o lună
Cum să fierbi paste al dente. Sfaturi de la un chef un italian
Sfaturi culinare | 13 noiembrie 2022

Cum să fierbi paste al dente. Sfaturi de la un chef un italian

Pastele se gătesc rapid, sunt foarte versatile și delicioase, însă este nevoie de respectarea câtorva sfaturi pentru a le pregăti perfect. Dacă ele vin de la un italian atunci succesul este garantat. Află cum poți să fierbi pastele al dente.

Cum să fierbi paste al dente. Sfaturi de la un chef un italian
Cum păstrezi bananele proaspete timp de o săptămână
Sfaturi culinare | 12 noiembrie 2022

Cum păstrezi bananele proaspete timp de o săptămână

Bananele sunt unele dintre cele mai sensibile fructe. Par să se strice brusc și repede, indiferent de modul și locul în care le depozitezi. Totuși, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a le crește perioada de viață până la 7 zile. Iată cum păstrezi bananele proaspete pentru perioadă mai lungă de timp.

Cum păstrezi bananele proaspete timp de o săptămână
Cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni. Sfaturi utile pentru orice gospodină
Sfaturi culinare | 11 noiembrie 2022

Cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni. Sfaturi utile pentru orice gospodină

Pâinea este unul dintre alimentele care nu rezistă foarte mult, mai ales dacă nu este păstrată în condiții corecte. Totuși, poți face câteva lucruri simple ca să o păstrezi proaspătă mai mult timp. Hai să descoperim împreună cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni.

Cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni. Sfaturi utile pentru orice gospodină
De ce au biscuiții crackers găuri mici. Secretul care a ieșit la iveală
Sfaturi culinare | 10 noiembrie 2022

De ce au biscuiții crackers găuri mici. Secretul care a ieșit la iveală

Ai ronțăit și tu biscuiți sărați –crakers—la film, pe drum, la birou, în parc. Poate ai observat că toți au mici găurele. Te-ai întrebat de ce? Am făcut-o noi și iată ce am aflat! Descoperă și tu de ce au biscuiții crackers găuri mici. Care este secretul din spatele acestei decizii.

De ce au biscuiții crackers găuri mici. Secretul care a ieșit la iveală
Cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Află cum trebuie depozitată
Sfaturi culinare | 9 noiembrie 2022

Cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Află cum trebuie depozitată

Ai găsit carne tocată de vită la un preț accesibil și ai cumpărat mai multă decât îți este necesar pentru o musaca sau câțiva hamburgeri. Hai să aflăm împreună cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Uite ce spun specialiștii despre folosirea ei.

Cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Află cum trebuie depozitată
Cum să cureți tava de cuptor. 5 metode care nu dau greș
Sfaturi culinare | 8 noiembrie 2022

Cum să cureți tava de cuptor. 5 metode care nu dau greș

Tava de cuptor este obiectul de bucătărie cele mai versatil. O poți folosi pentru fripturi, legume, cartofi, dar și pentru a coace prăjituri și pâine. Cu puțină imaginație poți să gătești într-o singură tavă un întreg meniu pentru o familie. Hai să aflăm împreună cum să cureți tava de cuptor și care sunt cele dinci metode care nu dau niciodată greș

Cum să cureți tava de cuptor. 5 metode care nu dau greș
11 alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider
Sfaturi culinare | 7 noiembrie 2022

11 alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider

De cele mai multe ori avem impresia că dacă ținem alimentele în frigider își vor păstra prospețimea mai mult timp. În general, este adevărat, dar sunt și situații în care aerul rece nu face decât să le strice într-un timp mai scurt. Uite o listă cu alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider. Află care sunt recomandările specialiștilor.

11 alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider
Cum se prepară corect pastele. Un ghid complet în 10 pași
Sfaturi culinare | 3 noiembrie 2022

Cum se prepară corect pastele. Un ghid complet în 10 pași

Secretul unor paste delicioase este sosul. Dacă știi cum să îl faci și cum să îl adaugi te vei bucura de un preparat gustos, cu o textură perfectă. Hai să aflăm împreună cum se prepară corect pastele. Îți oferim un ghid complet pentru realizarea unor preparate delicioase.

Cum se prepară corect pastele. Un ghid complet în 10 pași
Cum să topești ciocolata. Sfaturi de la cofetari profesioniști
Sfaturi culinare | 28 octombrie 2022

Cum să topești ciocolata. Sfaturi de la cofetari profesioniști

Atunci când ai nevoie de ciocolată topită recomandat este să folosești fulgi de ciocolată pentru că sunt uniformi și în felul acesta îți este mai ușor să lucrezi cu ei. Chiar și așa poți să nu ai succesul pe care îl așteptai. Iată cum poți să topești ciocolata ca un cofetar profesionist.

Cum să topești ciocolata. Sfaturi de la cofetari profesioniști
Cel mai sănătos pește pentru familia ta
Sfaturi culinare | 27 octombrie 2022

Cel mai sănătos pește pentru familia ta

Peștele conține un nivel ridicat de nutrienți și proteine fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente. Peștele cu carne grasă, somonul și tonul, au și mai multe beneficii. În plus, carnea de pește conține mai puține grăsimi saturate. Hai să aflăm împreună care este cel mai sănătos pește pentru familia ta.

Cel mai sănătos pește pentru familia ta
Motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele
Sfaturi culinare | 18 octombrie 2022

Motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele

Apa în care au fiert pastele ajunge de obicei săfie aruncată, deși ar trebui să o păstrezi pentru că poate fi folosită pentru a înnobila diverse preparate. Iată care este motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele.

Motivul surprinzător pentru care trebuie să păstrezi apa în care au fiert pastele
8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari
Sfaturi culinare | 15 octombrie 2022

8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari

Dacă îți place să faci prăjituri, pâine sau plăcinte, dar nu vrei să urmezi școala de cofetari, avem pentru tine câteva sfaturi de la unii dintre cei mai pricepuți profesioniști. Hai să aflăm împreună cele 8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari.

8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă în farfurie rustică, cu lingură de lemn
07:26
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
1 aprilie, 10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Vezi cele mai noi articole
închide