Descoperă rețete delicioase pentru aluaturi de cozonac, pâine sau plăcinte pe HelloTaste.ro. Află idei deosebite, spectaculoase sau rapide, gata de pus în practică la tine în bucătărie.
Dacă ți-e dor de gustul pâinii de casă, așa cum o făcea mama sau bunica în copilărie, îți oferim cea mai ușoară și simplă rețetă de pâine de casă.
Pâine de casă. Cea mai ușoară și simplă rețetăDacă ești în căutare de rețete tradiționale românești, trece pe lista de preparat și rețeta de pesmeți cu brânză. Este rețeta unor plăcinte pufoase cu brânză sărată, ce aparține bucătăriei tradiționale dobrogene.
Pesmeți cu brânză. Rețetă tradițională dobrogeanăPreparatele de la restaurant te impresionează nu doar prin gust, ci și prin prezentare. Fiecare farfurie vine însoțită de decoruri care mai de care mai interesante care completează într-un mod plăcut aspectul. Te gândești că trebuie să fii un chef cu ani de experiență ca să le poți face, dar adevărul este că, dacă ai puțin exercițiu, îți vor reuși și ție acasă. Iată cum poți face dantelă din aluat pentru a-ți decora preparatele.
Dantelă din aluat. Cum să obții în 15 minute cel mai elegant decor pentru prăjituriDacă ai preparat jumări de porc sau ai procurat din comerț, după ce îți satisfaci pofta cu ele, include-le și în alte rețete de preparate culinare. Una dintre acestea, pe care ți-o oferim mai jos, este rețeta de pogăcele cu jumări de porc.
Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradiționalăIaurtul nu este doar un mic dejun sănătos, ci și un ingredient valoros pentru preparate mai complexe. Îl poți adăuga în smoothie, budinci, chiar și pâine. Pentru aceasta din urmă nu ai nevoie decât de făină cu agent de creștere pentru cea mai simplă rețetă de lipie cu iaurt.
Lipie cu iaurt. Rețetă din 5 ingredientePoți face cea mai bună pită fără gluten din doar 8 ingrediente în doar 30 de minute, fără prea mult efort. O poți servi la oricare dintre mesele zilei, cu legume, cu carne, cu salate sau pur și simplu caldă cu un strop de unt.
Pită fără gluten. Rețeta simplă, gata în 30 de minutePentru micul dejun sau pentru pauza de masă de la birou, rețeta de turte cu ceapă verde la tigaie poate fi opțiunea ideală. Turtele sunt delicioase și foarte consistente. Le poți savura chiar și simple, dar pot înlocui cu succes pâinea de la masă.
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de postKhachapuri este un delicios produs de patiserie din Georgia care a devenit un adevărat simbol al gastronomiei caucaziene. Este o pâine cu brânză ce se servește de sute de ani în această țară. Este atât de bună încât a început să fie apreciată și la nivel internațional.
Khachapuri, delicioasa pâine cu brânză georgianăTe-ai gândit că poți face chifle dulci din doar 3 ingrediente? Doar din fulgi de ovăz, banane și praf de copt poți să prepari pâinici ușoare și sănătoase, numai bune pentru mic dejun sau gustări.
Chifle dulci din doar 3 ingrediente. Pâinea de care ai nevoie pentru un mic dejun plin de răsfățChapati este o pâine indiană fără drojdie, iar variante ale sale pot fi găsite pe mese din întreaga lume. Cel mai adesea sunt întâlnite în India și în Kenia. Versiunea indiană seamănă mai degrabă o tortilla, iar cea kenyană are și rolul de tacâm la masă.
Chapati, pâine indiană fără drojdie. Cum o poți face la tine acasăDacă deții forme de copt pentru prepararea mini tartelor, dar nu știi ce aluat să prepari, îți oferim o rețetă simplă de aluat pentru crustă de mini tarte. Este rețeta aluatului fraged pe care îl poți prepara și pentru alte delicii dulci sau sărate.
Aluat pentru crustă de mini tarte. Rețeta aluatului fragedDacă ești în căutarea unei rețete inedite de pâine aceste chifle cu mere sunt ceea ce ai nevoie. Sunt atât de moi, cu un aluat ușor umed încât nu te vei mai sătura de ele. Se fac ușor și nu ai nevoie de drojdie, făină albă, ouă, zahăr adăugat, unt sau ulei. În doar 30 de minute poți avea o pâine proaspătă și delicioasă.
Chifle cu mere, pâinea care îți va îndulci diminețilePentru gustări delicioase servite alături de familie și prieteni, îți recomandăm să încerci rețeta de pogăcele cu cașcaval. Rețeta este tradițională din Banat, unde pogăcelele nu lipsesc de pe platourile cu aperitive.
Pogăcele cu cașcaval. Rețetă tradițională din BanatCiabatta este o pâine italiană cunoscută pentru crusta sa crocantă, miezul său aerat și aroma specială. Datorită acestor caracteristici și-a câștigat popularitatea și o poți găsi aproape în orice colț al lumii la micul dejun sau în sandvișuri delicioase. Descoperă rețeta de ciabatta. Se prepară rapid și nu ai nevoie de ingrediente complexe.
Rețeta de ciabatta, pâinea specială a ItalieiChiar dacă găsești la fiecare colț de stradă mult adoratul covridog sau crenvurst în aluat, tot mai bun este cel făcut în casă. Rețeta acestuia este foarte simplă și rapidă.
Covridog făcut în casă. Rețeta e mai simplă decât ai credeDacă ți-ai propus să prepari pâine de casă într-una din aceste zile, îți recomandăm să încerci rețeta de pâine cu dovleac în aluat, modelată sub formă de dovleac. Este o pâine deosebită și ca textură, și ca formă, iar culoarea este cuceritoare.
Pâine cu dovleac în aluat, modelată într-o formă specialăPentru atunci când dorești să-ți impresionezi familia cu preparate savuroase la micul dejun, îți recomandăm rețeta de cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel. Le poți prepara de seara, iar dimineața le reîncălzești la microunde.
Cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel. Rețetă pentru micul dejunPentru micul dejun sau pentru gustările de mai târziu, rețeta de turte chinezești, la tigaie, umplute cu ceapă verde, poate fi una dintre opțiuni. Se prepară destul de ușor și nu necesită ingrediente multe.
Turte chinezești, la tigaie, umplute cu ceapă verdeAtunci când rămâi fără pâine sau ai poftă de pâine preparată în casă, poți încerca și rețeta de pâine indiană Naan, preparată la tigaie. Te va încânta gustul ei deosebit, dar și timpul rapid de preparare.
Pâine indiană Naan, preparată la tigaieRețeta de plăcintă cu brânză, preparată la tigaie, este o rețetă tradițională românească care îți va readuce în memorie gustul copilăriei și al meselor de acasă. Această plăcintă este ușor de preparat și are un gust delicios, perfect pentru micul dejun sau gustarea de după-amiază.
Plăcintă cu brânză, preparată la tigaie. Rețeta care este gata în 30 de minuteEclerul este un desert franțuzesc care și-a câștigat popularitatea în întreaga lume. Cea mai populară variantă este cea cu cremă de ciocolată, acoperit cu fondant tot de ciocolată, însă există libertate totală pentru alegerea umpluturii și glazurii. Descoperă și tu rețeta de coji de eclere. Vezi cum le poți prepara chiar la tine acasă.
Coji de eclere. Cea mai simplă rețetă de casăDacă ai poftă de pâine de casă, dar nu ai timp și de frământat și de copt, poți încerca rețeta de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie și denumite ”Bazlama”.
Bazlama. Rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaieDacă îți plac prăjiturile în multe straturi, cu foi fragede, îți oferim o rețetă de foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Foile sunt delicioase, sunt aromate, dar și frumos colorate. Mierea adăugată în compoziție împreună cu alte ingrediente, oferă o culoare deosebită foilor de prăjituri.
Foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Rețeta rapidă pentru prăjituriAceste lipii cu cartofi, la tigaie sunt atât de bune încât le poți mânca simple. Dacă vrei, poți înfășura în ele carne mărunțită, salate și sosuri sau le poți folosi în loc de tacâmuri pentru tocănițe sau alte tipuri de mâncăruri.
Lipii cu cartofi, la tigaie. Rețeta pe care o poți prepara în 20 de minuteFocaccia este pâinea italienească ce merge perfect cu o bucată de mozzarella și câteva roșii cherry. O poți face chiar la tine acasă, iar secretul pentru focaccia de casă este aluatul rece. Lăsând aluatul să se odihnească până la 48 de ore în frigider, vei avea o pâine delicioasă, ca-n Italia.
Focaccia de casă, cea mai simplă și delicioasă pâine a italienilorAceste delicioase batoane cu miere și mac fac parte din categoria deliciilor culinare cu gust de copilărie. Cu siguranță le savurai și tu în drum spre școală, procurate de la unul dintre chioșcurile cu produse de panificație.
Batoane cu miere și mac. Rețeta îndrăgitelor batoane, în varianta de postMucenicii se mănâncă pe 9 martie pentru a-i comemora pe cei 40 de mucenici din Sebastia. Tradiția se ține doar în România și în Republica Moldova, iar mucenicii se mai numesc și sfinți, sfințișori sau brădoși, în funcție de zonă. Hai să aflăm împreună cum se face aluatul pentru mucenici.
Cum se face aluatul pentru mucenici moldovenești sau munteneștiAtunci când rămâi fără pâine sau când ai timp de frământat aluaturi, poți prepara rețeta de lipii integrale de post. Lipiile pot fi preparate și pentru micul dejun, dar și pentru a le folosi la sandvișuri și a le servi în pauza de masă de la serviciu.
Lipii integrale de post. Lipii subțiri preparate în casăÎn fiecare dintre noi a rămas o fărâmă de copilărie, nu-i așa? Și pentru că cornurile au făcut parte din viața fiecăruia la un moment dat, azi venim în ajutorul tău cu o rețetă de aluat franțuzesc de croissante, numai bun de făcut în zilele de răsfăț.
Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolatăPâinea cu maia este considerată de mulți mai sănătoasă, cu o textură mai bună, cu un gust mai savuros. Dacă vrei să înveți și tu să faci aluat dospit cu maia trebuie să îți iei inima în dinți și să încerci. Nu este atât de greu pe cât mare.
Cum poți face maia naturală și la ce o poți folosiPentru că dovlecii sunt vedetele toamnei, iar rețetele cu dovleac sunt la mare căutare, îți recomandăm să-ți surprinzi familia preparând o rețetă de chifle cu piure de dovleac.
Chifle cu piure de dovleac, în formă de dovleacPentru atunci când dorești să prepari plăcinte și nu ai în congelator un pachet de aluat, îți recomandăm să încerci rețeta de aluat pentru foi de plăcintă. Este rețeta celor mai fine foi de plăcintă pe care le poți prepara acasă. Nu sunt doar fine, sunt și sănătoase, pentru că sunt preparate cu ingrediente naturale.
Rețeta pentru foi de plăcintă. Cum poți face acasă cel mai gustos aluatDacă dorești să testezi și preparate din alte bucătării ale lumii, începe cu rețeta de Pirojki cu varză. Este o rețetă delicioasă de plăcinte rusești cu varză călită.
Pirojki cu varză. Plăcinte rusești cu varzăPentru momentele în care dorești să-ți surprinzi familia la micul dejun cu preparate delicioase, îți oferim rețeta tradițională de langoși ungurești.
Langoși ungurești. Rețeta tradițională pas cu pasAi poftă de ceva bun, dar nu știi de ce? Venim noi în ajutorul tău. Fie că este dimineață, prânz sau seara, nu ezita să prepari plăcinte cu cartofi. Acestea sunt un adevărat răsfăț culinar, atât pentru tine cât și pentru cei dragi.
Plăcinte cu cartofi coapte la tigaie, rețetă ardeleneascăParatha, parantha sau parauntha este o pâine indiană cu unt. Aceasta este una dintre cele mai populare pâini din bucătăria indiană, pakistaneză și afgană. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu ceva deosebit, merită să încerci această rețetă de paratha.
Rețetă de paratha, lipie indiană cu untRețeta de plăcintă cu iaurt este specifică multor țări, mai ales în zona Balcanilor. O fac și grecii, și bulgarii, se găsește și în Albania și în Macedonia.
Plăcintă cu iaurt. Cea mai simplă rețetăAi nevoie de foi de prăjituri și nu ești deloc mulțumită de ceea ce găsești pe rafturile magazinelor? Avem noi soluția pentru tine. Îți oferim o rețetă de foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii, care nu au cum să te dezamăgească.
Foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii pentru deserturi delicioase, cu un gust greu de egalat