Descoperă rețete delicioase pentru aluaturi de cozonac, pâine sau plăcinte pe HelloTaste.ro. Află idei deosebite, spectaculoase sau rapide, gata de pus în practică la tine în bucătărie.
Eclerul este un desert franțuzesc care și-a câștigat popularitatea în întreaga lume. Cea mai populară variantă este cea cu cremă de ciocolată, acoperit cu fondant tot de ciocolată, însă există libertate totală pentru alegerea umpluturii și glazurii. Descoperă și tu rețeta de coji de eclere. Vezi cum le poți prepara chiar la tine acasă.
Coji de eclere. Cea mai simplă rețetă de casăDacă ai poftă de pâine de casă, dar nu ai timp și de frământat și de copt, poți încerca rețeta de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie și denumite ”Bazlama”.
Bazlama. Rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaieDacă îți plac prăjiturile în multe straturi, cu foi fragede, îți oferim o rețetă de foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Foile sunt delicioase, sunt aromate, dar și frumos colorate. Mierea adăugată în compoziție împreună cu alte ingrediente, oferă o culoare deosebită foilor de prăjituri.
Foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Rețeta rapidă pentru prăjituriAceste lipii cu cartofi, la tigaie sunt atât de bune încât le poți mânca simple. Dacă vrei, poți înfășura în ele carne mărunțită, salate și sosuri sau le poți folosi în loc de tacâmuri pentru tocănițe sau alte tipuri de mâncăruri.
Lipii cu cartofi, la tigaie. Rețeta pe care o poți prepara în 20 de minuteFocaccia este pâinea italienească ce merge perfect cu o bucată de mozzarella și câteva roșii cherry. O poți face chiar la tine acasă, iar secretul pentru focaccia de casă este aluatul rece. Lăsând aluatul să se odihnească până la 48 de ore în frigider, vei avea o pâine delicioasă, ca-n Italia.
Focaccia de casă, cea mai simplă și delicioasă pâine a italienilorAceste delicioase batoane cu miere și mac fac parte din categoria deliciilor culinare cu gust de copilărie. Cu siguranță le savurai și tu în drum spre școală, procurate de la unul dintre chioșcurile cu produse de panificație.
Batoane cu miere și mac. Rețeta îndrăgitelor batoane, în varianta de postMucenicii se mănâncă pe 9 martie pentru a-i comemora pe cei 40 de mucenici din Sebastia. Tradiția se ține doar în România și în Republica Moldova, iar mucenicii se mai numesc și sfinți, sfințișori sau brădoși, în funcție de zonă. Hai să aflăm împreună cum se face aluatul pentru mucenici.
Cum se face aluatul pentru mucenici moldovenești sau munteneștiAtunci când rămâi fără pâine sau când ai timp de frământat aluaturi, poți prepara rețeta de lipii integrale de post. Lipiile pot fi preparate și pentru micul dejun, dar și pentru a le folosi la sandvișuri și a le servi în pauza de masă de la serviciu.
Lipii integrale de post. Lipii subțiri preparate în casăÎn fiecare dintre noi a rămas o fărâmă de copilărie, nu-i așa? Și pentru că cornurile au făcut parte din viața fiecăruia la un moment dat, azi venim în ajutorul tău cu o rețetă de aluat franțuzesc de croissante, numai bun de făcut în zilele de răsfăț.
Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolatăPâinea cu maia este considerată de mulți mai sănătoasă, cu o textură mai bună, cu un gust mai savuros. Dacă vrei să înveți și tu să faci aluat dospit cu maia trebuie să îți iei inima în dinți și să încerci. Nu este atât de greu pe cât mare.
Cum poți face maia naturală și la ce o poți folosiPentru că dovlecii sunt vedetele toamnei, iar rețetele cu dovleac sunt la mare căutare, îți recomandăm să-ți surprinzi familia preparând o rețetă de chifle cu piure de dovleac.
Chifle cu piure de dovleac, în formă de dovleacPentru atunci când dorești să prepari plăcinte și nu ai în congelator un pachet de aluat, îți recomandăm să încerci rețeta de aluat pentru foi de plăcintă. Este rețeta celor mai fine foi de plăcintă pe care le poți prepara acasă. Nu sunt doar fine, sunt și sănătoase, pentru că sunt preparate cu ingrediente naturale.
Rețeta pentru foi de plăcintă. Cum poți face acasă cel mai gustos aluatDacă dorești să testezi și preparate din alte bucătării ale lumii, începe cu rețeta de Pirojki cu varză. Este o rețetă delicioasă de plăcinte rusești cu varză călită.
Pirojki cu varză. Plăcinte rusești cu varzăPentru momentele în care dorești să-ți surprinzi familia la micul dejun cu preparate delicioase, îți oferim rețeta tradițională de langoși ungurești.
Langoși ungurești. Rețeta tradițională pas cu pasAi poftă de ceva bun, dar nu știi de ce? Venim noi în ajutorul tău. Fie că este dimineață, prânz sau seara, nu ezita să prepari plăcinte cu cartofi. Acestea sunt un adevărat răsfăț culinar, atât pentru tine cât și pentru cei dragi.
Plăcinte cu cartofi coapte la tigaie, rețetă ardeleneascăParatha, parantha sau parauntha este o pâine indiană cu unt. Aceasta este una dintre cele mai populare pâini din bucătăria indiană, pakistaneză și afgană. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu ceva deosebit, merită să încerci această rețetă de paratha.
Rețetă de paratha, lipie indiană cu untRețeta de plăcintă cu iaurt este specifică multor țări, mai ales în zona Balcanilor. O fac și grecii, și bulgarii, se găsește și în Albania și în Macedonia.
Plăcintă cu iaurt. Cea mai simplă rețetăAi nevoie de foi de prăjituri și nu ești deloc mulțumită de ceea ce găsești pe rafturile magazinelor? Avem noi soluția pentru tine. Îți oferim o rețetă de foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii, care nu au cum să te dezamăgească.
Foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii pentru deserturi delicioase, cu un gust greu de egalat