Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Dacă obișnuiești să folosești diferite mezeluri pe platourile cu aperitive, sau pentru gustări delicioase, află că le poți prepara și în casă. Îți oferim în acest scop o rețetă de pastramă din piept de pui, simplă și ușor de preparat.
Pastramă din piept de pui. Mezel de casă simplu și gustosDacă adori supele și ești în căutare de rețete diverse, îți recomandăm să încerci și rețeta combinată de supă de pui cu legume și paste. Este o supă gustoasă și consistentă care îți asigură senzația de sățietate între mese.
Supă de pui cu legume și paste, gustoasă și consistentăDacă obișnuiești să prepari omletă pentru mic dejun încearcă și varianta de mini omlete cu cartofi rași. Te vei bucura, alături de cei dragi, de un mic dejun și gustos și sățios.
Mini omlete cu cartofi rași. Rețeta unui mic dejun deliciosSosul Bechamel este unul dintre cele cinci sosuri de bază ale bucătăriei franceze, alături de Velouté, Espagnole sos tomat și Hollandaise. Sosul Bechamel este un sos alb, decadent care stă la baza multor feluri de mâncare.
Sosul Bechamel. Cum poți prepara acest sos clasic franțuzescHomarul este considerat un ingredient destul de pretențios și puțini se încumetă să îl gătească acasă. Nu doar că este greu de găsit o sursă de unde să îl cumperi proaspăt, dar și dacă este pregătit corect riști să pierzi timp și bani. Află cum să gătești acasă homar.
Cum să gătești acasă homar. Metoda prin care poți să-l prepari ca la restaurantPentru atunci când dorești să faci pauză de la preparatele cu carne, poți prepara o rețetă de ciorbă de legume dreasă cu iaurt. Iaurtul adăugat în ciorbă va oferi un gust acrișor, dar și un plus de cremozitate.
Ciorbă de legume dreasă cu iaurt. Rețetă de ciorbă cu gust acrișorAioli este un sos de usturoi și ulei de măsline care se pregătește des în bucătăria mediteraneană. Originile exacte ale sosului nu se știu, pentru că sunt arogate atât de Franța, cât și de Spania. Numele „aioli” se traduce prin „usturoi și ulei” și are rădăcini atât în catalană, cât și în provensală.
Aioli, sosul de usturoi pentru care se luptă Spania și FranțaDacă nu mai știi ce să prepari pentru gustările unei zile, îți recomandăm să încerci o rețetă simplă și rapidă de mini tarte cu brânză și ardei. Rețetele de gustări rapide sunt ideale pentru atunci când nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie. În plus, nu ai nevoie nici de foarte multe ingrediente.
Mini tarte cu brânză și ardei. Rețetă de gustare simplă și rapidăÎți plac chiftelele, dar parcă te-ai plictisit de ele preparate în modul clasic? Încearcă o rețetă de chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă.
Chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasăDacă vrei să pregătești pentru una dintre mesele principale ale zilei un preparat pe gustul tuturor, încearcă rețeta de ficăței de pui cu usturoi. Dacă mai prepari pentru ei și o mămăliguță, ca la mama acasă, răsfățul va fi maxim.
Ficăței de pui cu usturoi. Un preparat pe placul tuturorDacă dorești pentru masa de prânz o mâncare gustoasă, ușor picantă și aromată, rețeta de curry de pui cu năut întrunește toate condițiile.
Curry de pui cu năut. O mâncare picantă și aromatăMâncărurile pe bază de cartofi cu carne sunt printre preferințele tuturor, însă plăcinta ciobanului sau Shepherd’s pie parcă le întrece pe toate. Rețeta face parte din bucătăria englezească și se prepară, în mod clasic, din piure de cartofi cu carne de miel.
Plăcinta ciobanului sau Shepherd’s pie. Rețetă din bucătăria englezeascăPâinea cu maia este considerată de mulți mai sănătoasă, cu o textură mai bună, cu un gust mai savuros. Dacă vrei să înveți și tu să faci aluat dospit cu maia trebuie să îți iei inima în dinți și să încerci. Nu este atât de greu pe cât mare.
Cum poți face maia naturală și la ce o poți folosiDacă îți plac combinațiile de legume cu carne în preparate delicioase, rețeta de frigărui de pui cu legume cu siguranță va fi pe placul tău. Este o rețetă simplă și hrănitoare, perfectă și pentru mesele copiilor.
Frigărui de pui cu legume. O rețetă simplă și hrănitoareDacă ești în căutarea unei rețete de garnitură deosebită, pe bază de cartofi, poți încerca rețeta de cartofi evantai cu șuncă și brânză topită, preparați la cuptor. Te vor cuceri atât gustul cât și aspectul cartofilor preparați în acest mod.
Cartofi evantai cu șuncă și brânză topită, preparați la cuptorDacă ești în căutarea unor rețete simple de aperitive delicioase, poți lua în calcul și rețeta de rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză. Se prepară simplu și ușor și nu necesită ingrediente multe.
Rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânzăPe un platou cu diferite aperitive preparate pentru mese festive își pot face loc, cu succes și câteva felii de chec aperitiv din legume cu ouă fierte. Este un chec simplu, preparat la rece, fără coacere.
Chec aperitiv din legume cu ouă fierte. Chec simplu fără coacereDacă obișnuiești să servești peștele la grătar, la tigaie sau la cuptor cu garnitură de cartofi, combină-le din start în aceeași rețetă denumită plăcinta pescarului.
Plăcinta pescarului. Rețetă de plăcintă cu pește și cartofiDacă îți plac fripturile și garniturile servite cu diferite sosuri delicioase, încearcă-le și cu un sos de pătrunjel. Este un sos rece, ușor acrișor și ușor picant, având ca ingredient principal pătrunjelul verde și denumit sos chimichurri.
Sos chimichurri. Sos rece de pătrunjel, perfect pentru fripturi și garnituriDacă ești în căutarea unor rețete gustoase de aperitive cu somon, îți oferim o rețetă de ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj.
Ruladă cu somon și spanac în aluat foietajDacă te-ai hotărât să incluzi avocado în cât mai multe preparate culinare, îți recomandăm să încerci și rețeta de avocado toast cu ciuperci preparate la tigaie. Este o combinație simplă de ingrediente, dar perfectă pentru un mic dejun delicios.
Avocado toast cu ciuperci preparate la tigaie, pentru un mic dejun deliciosPentru o cină ușoară sau o gustare simplă, prepară o rețetă de salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei. Este una dintre cele mai simple rețete de salată, dar gustoasă și hrănitoare.
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardeiDacă ți-ai propus să pregătești un preparat pe bază de pește, pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de macrou în sos de roșii la cuptor, servit cu mămăliguță.
Macrou în sos de roșii la cuptor, servit cu mămăliguțăO porție de pui crocant la air fryer alături de o salată sau o garnitură din legume la cuptor poate fi cina perfectă atunci când vrei ceva delicios și rapid de gătit.
Pui crocant la air fryer. Rețeta gata în 15 minuteFructele de mare au un conținut ridicat de nutrienți. Este indicat să le incluzi în meniul tău cât mai des. Totuși, trebuie să ai grijă să fie din surse sigure pentru că beneficiile pot fi anulate dacă acestea emană cantități mari de dioxid de carbon. Dacă vrei să mănânci sustenabil atunci trebuie să fii atentă ce fructe de mare alegi.
Care sunt cele mai sănătoase fructe de mare, potrivit unui nou studiuCând spui humus te gândești la pită, nu? Acesta nu este singurul preparat care poate acompania deliciosul humus născut în Orientul Mijlociu. Iată cu ce se mănâncă humusul pentru a te bucura de o masă copioasă.
Cu ce se mănâncă humusul. Idei de combinații delicioaseDorința de a slăbi este de cele mai multe ori învinsă de faptul că trebuie să gătești și de cele mai multe ori nu prea știi ce. Cauți mereu rețete de preparate care te ajută să slăbești și pare că nu prea ai alte variante în afară de salată și piept de pui la grătar. Nu doar lipsa inspirației este o problemă, ci și lipsa timpului.
5 rețete de preparate care te ajută să slăbești. Se gătesc foarte rapid, într-un singur vasDacă dorești să obții o friptură foarte fragedă din carne de pui, încearcă rețeta de pui pe sare la cuptor. Te vei bucura de o friptură fragedă la interior și frumos rumenită la exterior.
Pui pe sare la cuptor. Friptură fragedă din carne de puiSalata Caprese sau Insalata Caprese sau „salata de la Capri” este un aperitiv, o garnitură sau un prânz ușor, clasic, popular în întreaga lume.
Salata caprese, visul mediteranean născut în Insula CapriPoți începe ziua cu câteva preparate sănătoase pentru mic-dejun care te pot ajuta să lupți cu inflamațiile din corp. Fructele și legumele bogate în antioxidanți nu lipsesc, iaurtul grecesc bogat în grăsimi sănătoase și condimentele sunt ingredientele perfecte pentru un mic-dejun echilibrat.
5 preparate sănătoase pentru mic-dejun care te ajută să reduci inflamația din corpAroma fructului de avocado variază în funcție de cât de copt este. Atunci când a ajuns la maturitate are un gust ușor dulce, blând, cremos și unt. Un avocado copt este un ingredient perfect pentru salate, sandviciuri, sosuri sau pentru a fi servit drept garnitură. Avocado necopt este ferm și va fi mai ușor de tăiat. Nu va fi dulce și nici nu avea textură cremoasă. Se poate folosi la sandviciuri, salate și la prepararea murăturilor de avocado.
Cu ce se mănâncă avocado. 4 idei gustoase și simpleDacă dorești să prepari și o altfel de friptură decât din carne de porc, îți oferim o rețetă de rață întreagă la cuptor cu mere și portocale. Friptura de rață este ideală și pentru seara de Revelion, dar și pentru alte ocazii deosebite.
Rață întreagă la cuptor cu mere și portocaleDacă vrei să-ți surprinzi familia cu o friptură gustoasă, fragedă și suculentă îți recomandăm să prepari ceafă de porc la cuptor.
Ceafă de porc la cuptor. Rețetă simplă de fripturăPentru atunci când dorești să introduci în meniul unei zile și un preparat cu pește, îți recomandăm o rețetă de doradă cu legume și lămâie la cuptor.
Doradă cu legume și lămâie la cuptorDacă dorești pentru masa de Anul Nou o friptură și gustoasă, dar și cu aspect deosebit, prepară rețeta de friptură din mușchiuleț de porc împletit. Te vei bucura de cea mai fragedă friptură și poate cea mai delicioasă.
Friptură din mușchiuleț de porc împletit. O friptură delicioasă cu aspect spectaculosPentru un platou festiv cu cât mai multe aperitive delicioase și frumos colorate, poți prepara și o rețetă de chec aperitiv.
Chec aperitiv. Rețetă de chec sărat cu șuncă și măslineDolmas sau sarmale turcești sunt, după cum spun sursele istorice, cele de la care s-a răspândit în toată zona balcanică acest tip de preparat. Pregătit în fiecare țară după specificul local, sarmalele sunt originale din Turcia, unde se gătesc cu carne de vită, de miel sau cu umplute cu diverse cereale și legume.
Sarmale turcești. Cea mai gustoasă rețetă de sarmaleDacă nu mai știi ce să pregătești pentru un platou cu aperitive, îți oferim o rețetă interesantă de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci.
Cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperciRețeta de salată boeuf cu piept de pui și mazăre este ușor de făcut, gustoasă, cu un conținut caloric scăzut, dar totuși hrănitoare. Amestecul de legume cu carne legat cu puțină maioneză este perfect pentru mesele de sărbători sau atunci când ai o masă specială în familie.
Salata boeuf cu piept de pui și mazăre nu este doar gustoasă, ci și foarte hrănitoareDacă nu știi ce să mai gătești, din categoria rețetelor de post, gustoase și hrănitoare, îți recomandăm să încerci rețeta de mâncare de linte. Se prepară simplu și ușor, este consistentă și aduce o mulțime de beneficii organismului.
Mâncare de linte. Rețetă de post foarte hrănitoarePrin casele din Iași, Vaslui, Bacău vei găsi în zilele de Crăciun sarmale moldovenești care sunt mici, cât un deget, fragede și suculente. Compoziția lor nu diferă esențial de cea a sarmalelor din alte zone ale României, ele remarcându-se mai mult prin dimensiunile miniaturale.
Sarmale moldovenești. Rețetă și trucuri de la gospodinele cu experiențăSalata boeuf cu carne de porc este o variantă gustoasă pentru mesele tale de sărbătoare indiferent că vorbim despre Revelion, aniversări sau petreceri în familie. Are un aspect festiv și un gust delicios.
Salata boeuf cu carne de porc. Rețeta rapidă pentru sărbătoriChiar dacă sigur ai o rețetă preferată de salată de boeuf, îți oferim și varianta noastră, așa cum o cunoaștem de la mama sau bunica. Este cea mai iubită rețetă de salată aperitiv, care se prepară cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a altor evenimente deosebite.
Salată de boeuf. Cea mai adorată rețetă de salată aperitivPe lângă rețetele de friptură din carne de porc și cele de cozonac, nelipsită pentru masa de Crăciun este și rețeta de sarmale în foi de varză murată. Este una dintre preferatele românilor și nu numai cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ci și la diferite evenimente mai speciale.
Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de CrăciunSarmale în foi de viță se pot face în orice perioadă a anului, dar cele mai savuroase sunt la finalul verii când frunzele de viță-de-vie sunt fragede și foarte aromate. Acestea dau o notă ușor acrișoară preparatului, făcându-l mai ușor de digerat.
Sarmale în foi de viță. Rețeta simplă și rapidăDacă nu te-ai hotărât ce friptură să prepari pentru masa de Crăciun, îți oferim o rețetă de pulpă de porc cu legume la cuptor.
Pulpă de porc cu legume la cuptor, pentru masa de CrăciunDacă vrei să te bucuri de gustul delicios, dar sănătos al mezelurilor, nu ezita să le prepari în casă. Îți oferim în acest scop o rețetă de pastramă de porc preparată la cuptor, perfectă pentru platoul cu aperitive de sărbători.
Pastramă de porc preparată la cuptor. Mezel delicios de casăAceste cotlete de porc la air fryer pot fi o cină rapidă, delicioasă, cu proteine de calitate. Sunt fragede și suculente la interior și ușor crocante la exterior.
Cotlete de porc la air fryer. Rețeta care îți garantează o friptură suculentăDacă nu te-ai hotărât din ce tip de carne să prepari friptura pentru masa de Crăciun, îți venim în ajutor cu o rețetă de friptură de porc asortată la cuptor.
Friptură de porc asortată la cuptor. Rețetă pentru masa de CrăciunRăcituri de porc sau piftie de porc sunt denumirile unei rețete tradiționale preparată din carne de porc cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Este o tradiție ca preparatele din carne de porc să se consume la sărbătorile de iarnă, care preced după sărbătoarea de Ignat, a sacrificării porcilor.
Răcituri de porc sau piftie de porc. Rețetă tradițională