Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Instagramul produce trenduri în toate domeniile, chiar și în cel culinar. Găsești o mulțime de rețete interesante pe acest canal de social media. Iată 4 dintre cele mai populare rețete de pe Instagram din care să te inspiri.
Rețete de pe Instagram pe care să le încerci când vrei un preparat gustos
Doria cu carne de pui este un preparat delicios copt la cuptor. Carne de pui suculentă este gătită cu orez condimentat, totul acoperit cu un sos bechamel cremos de casă și brânză este masa perfectă în orice anotimp.
Doria cu carne de pui. Combinația perfectă de orez, carne și brânzeturi
O pizza napoletana adevărată are un sos de calitate, cea mai bună mozzarella și poate câteva frunze întregi de busuioc. Înainte de a adăuga toppingurile, va trebui să faci un blat napoletan de pizza. Acesta este preparat din ingrediente simple și are nevoie de o perioadă lungă de odihnă. În acest fel amidonul se va descompune în zaharuri mai simple și se va forma gluten, iar aluatul se va întinde mai ușor.
Blat de pizza napoletana. Cum să aduci aroma Italiei la tine acasă
Dacă ești în căutare de rețete simple și și delicioase pentru una dintre mesele principale ale zilei, trece pe listă și rețeta de cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie.
Cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie. O mâncare simplă și delicioasă
Cozonacul este desertul tradițional românesc ce însoțește orice masă în zilele de Paște sau de Crăciun. De multe ori se întâmplă să îți mai rămână bucăți destul de mari și te întrebi ce facem cu cozonacul rămas de la sărbători. Nu îl arunca pentru că îl poți transforma în niște deserturi gustoase și spectaculoase.
Ce facem cu cozonacul rămas de la sărbători. 4 rețete și idei
Când ai poftă de un o mâncare reconfortantă , nimic nu e mai potrivit ca o porție de paste carbonara cu sos cremos. Ai nevoie de doar cinci ingrediente și 20 de minute pentru a te bucura de o mâncare caldă și delicioasă.
Rețeta clasică de paste carbonara cu sos cremos
Dacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei. Poți chiar să le murezi dacă vrei să reziste mai mult timp. Hai să descoperim împreună ce facem cu ouăle rămase de la Paște.
Ce facem cu ouăle rămase de la Paște. 5 idei și rețete ca să nu irosești nimic
Salata cu ouă va deveni cu siguranță unul dintre aperitivele tale preferate. Lămâia, muștarul și ierburile aromatice îi dau o aromă proaspătă și ușor acidulată. O poți servi simplă sau în combinație cu alte ingrediente.
Salată de ouă fierte. Rețeta unui aperitiv delicios și hrănitor
Waffles sau mai pe românește vafele au devenit un desert tot mai popular în ultimii ani, fie datorită aparatelor care permit pregătirea lor acasă, fie pentru că au apărut tot mai multe magazine specializate. Află și tu care sunt cele mai cunoscute tipuri de vafe din lume. Descoperă de ce sunt atât de îndrăgite.
Cele mai cunoscute tipuri de vafe. Un preparat îndrăgit în întreaga lume
Pentru borș de miel rețeta este simplă și nu necesită o îndemânare aparte. Se pregătește în general primăvara, în special în perioada sărbătorilor pascale. Dacă îți place în mod deosebit o poți include oricând în meniu.
Borș de miel după rețeta clasică. Ciorba perfectă pentru masa de Paște
Carnea de miel este vedeta sărbătorii de Paște. Se poate găti în multe feluri astfel încât să fie delicioasă și să o aprecieze chiar și cei care spun de obicei că nu le place. Cu condimentele potrivite carnea de miel poate deveni preferata ta. Iată 5 rețete cu carne de miel pe care să le încerci la masa de Paște.
5 rețete cu carne de miel pe care să le încerci la masa de Paște
Dacă adori friptura de miel și ești în căutarea unei rețete simple și ușor de preparat, încearcă rețeta de friptură din pulpă de miel la cuptor.
Friptură din pulpă de miel la cuptor. Rețetă simplă și ușor de preparat
Nu poate exista masă de Paște fără stufat clasic cu carne de miel. Este un fel de mâncare special, atât de aromat datorită verdețurilor proaspete.
Rețeta de stufat clasic cu carne de miel
Masa de Paște este momentul perfect pentru a încerca un preparat special: friptură de ied la cuptor. Este fragedă, nu are nevoie de multă pregătire și se potrivește cu o mulțime de garnituri.
Friptură de ied la cuptor. Rețeta clasică pentru Paște
În mod tradițional stufatul se face din carne de miel sau de iepure, însă poți încerca și alte variante. Poți face stufat cu carne de pui care va fi la fel de gustos și de aromat datorită verdețurilor proaspete.
Stufat de pui. Rețeta simplă și ușoară pentru Paște
Dacă nu mai știi cum să prepari carnea de miel pentru masa de Paște, încearcă rețeta de friptură de miel cu usturoi și rozmarin, preparată la cuptor. Este absolut delicioasă și ușor de preparat. Carnea iese fragedă, suculentă și foarte plăcut aromată.
Friptură de miel cu usturoi și rozmarin, preparată la cuptor
Una dintre cele mai simple rețete de friptură din carne de miel, pentru masa de Paște, este rețeta de cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, preparate la tigaie. Nu este doar simplă, ci și ușor de preparat, iar cotletele ies fragede și delicioase.
Cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, preparate la tigaie
Dacă ești în căutarea unei rețete de drob, dar nu vrei să optezi pentru carnea de miel, îți recomandăm să încerci rețeta de drob de pui cu ouă de prepeliță. Este un drob mai ușor ca gust și mai spectaculos cu acele ouă micuțe.
Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel
Dacă te numeri printre consumatorii preparatelor din carne de miel la masa de Paște, îți oferim o rețetă delicioasă de friptură de miel cu sparanghel și morcovi. Te va cuceri combinația acestor ingrediente.
Friptură de miel cu sparanghel și morcovi, perfectă pentru masa de Paște
Cea mai populară rețetă de aperitiv pentru masa de Paște este rețeta tradițională de drob de miel. Drobul preparat în modul tradițional este foarte gustos, foarte consistent și foarte aspectuos, mai ales cu ouă fierte în interior.
Drob de miel. Rețetă tradițională pentru masa de Paște
Dacă ești în căutarea mai multor metode pentru vopsit ouăle de Paște, încearcă să pregătești și ouă vopsite cu tehnica orezului și coloranți alimentari. Te vei bucura alături de familie și prieteni de un platou spectaculos cu ouă vopsite.
Ouă vopsite cu tehnica orezului și coloranți alimentari
Nu lăsa să treacă primăvara fără să te bucuri de gustul de leurdă. Acest usturoi sălbatic înrudit cu arpagicul este o încrucișare între usturoi și ceapă, se folosește în supe, sosuri, piureuri, alături de legume sotate.
Leurda sau usturoiul sălbatic. 4 rețete perfecte pentru primăvară
Vrei să ai ouă decorate frumos pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, dar fără a folosi vopsea din comerț? Încearcă metoda clasică și sănătoasă pentru ouă vopsite natural cu foi de ceapă.
Ouă vopsite natural cu foi de ceapă. Cea mai sănătoasă variantă
Dacă ești în căutarea unor rețete de preparate din carne de miel pentru masa de Paște, îți recomandăm o rețetă de borș de miel simplu și delicios. Borșul este preparat după rețeta bunicii, cu multă carne și legume.
Borș de miel simplu și delicios, preparat după rețeta bunicii
Ai auzit de delicioasa supă tarator? Dacă ai fost în vacanță în Bulgaria sau în Albania cu siguranță ai găsit-o în meniurile restarantelor și poate ai și încercat-o. În aceste două țări este un preparat tradițional, consumat de tineri și bătrâni deopotrivă.
Supă tarator. Cea mai delicioasă supă rece de castraveți
Pentru atunci când dorești să prepari maioneză, dar nu ai suficient timp pentru rețeta clasică, îți recomandăm să încerci rețeta de maioneză rapidă. Nu îți ia mai mult de două minute să o prepari.
Maioneză rapidă. Rețetă de maioneză gata în două minute
Smörgåstårta este denumirea unui tort sandviș aperitiv, din bucătăria tradițională suedeză. Este un sandviș uriaș, preparat din felii de pâine toast, iar între ele se pun diferite creme aperitiv sau salate.
Tort sandviș aperitiv – Smörgåstårta
Dacă îți plac salatele de cartofi, simple și rapid de preparat, poți încerca și rețeta de salată de cartofi cu ridichi și castraveți murați. Este perfectă pentru una dintre mesele zilei.
Salată de cartofi cu ridichi și castraveți murați
Friteuza cu aer cald este ca o salvare atunci când ai nevoie de o gustare rapidă și sănătoasă. Nu ai nevoie de ulei decât în cantități mici, iar timpul de preparare este de cele mai multe ori sub jumătate de oră. Am pregătit pentru tine 3 sugestii de aperitive la air fryer pe care să le încerci atunci când vrei să mănânci ceva rapid.
3 aperitive la air fryer. Rețete gata în 15 minute
Dacă te-ai hotărât să incluzi urzicile în cât mai multe preparate culinare, trece pe listă și rețeta de budincă de urzici cu ouă și usturoi. Este perfectă pentru una dintre gustările zilei.
Budincă de urzici cu ouă și usturoi, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Pentru că tarabele piețelor abundă de ceapă verde și usturoi verde, nu ezita să le incluzi în alimentația ta zilnică. Prepară, printre altele și o salată de cartofi cu usturoi verde, pentru una dintre mesele zilei.
Salată de cartofi cu usturoi verde. Salată caldă, simplă și gustoasă
Dacă vrei să gătești un preparat de post, gustos și consistent, pentru masa de prânz, încearcă rețeta de ardei umpluți cu legume și orez.
Ardei umpluți cu legume și orez. Un preparat de post, gustos și consistent
Pentru a profita din plin de beneficiile urzicilor, încearcă să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Îți recomandăm să încerci pentru una dintre gustările zilei o rețetă de melcișori din aluat cu urzici și usturoi.
Melcișori din aluat cu urzici și usturoi, pentru gustări delicioase
Dacă îți place hummusul oriental și dorești să îl prepari în cât mai multe combinații, încearcă și rețeta de hummus cu avocado. Te vei bucura de un preparat și delicios, cu o textură cremoasă și culoare frumoasă, dar și foarte sănătos.
Hummus cu avocado. Rețetă delicioasă și sănătoasă
Pare destul de complicat să faci sandvișuri de post care să fie și arătoase și gustoase, dar nu este deloc așa. Ai la îndemână o mulțime de ingrediente, de la salate la humus și tofu.
Sandvișuri de post. 7 rețete hrănitoare și gustoase
Salata boeuf de post este la fel de gustoasă și de apetisantă ca cea care conține carne. Chiar și cu maioneza vegetală rămâne un aperitiv pe care îl poți servi la mese de sărbătoare sau oricând îți este poftă de o salată mai specială.
Salata boeuf de post. Rețeta perfectă și pentru vegetarieni
Supa clară de pui este perfectă atunci când vrei să faci preparate cu orez, sosuri, paste sau atunci când pur și simplu vrei să dai un gust mai complex unui preparat. Se face foarte ușor și poate fi păstrată la congelator luni de zile.
Supă clară de pui. Rețeta simplă și rapidă
Poți face și aperitive de post care să arate foarte bine și să fie gustoase. Fie că vrei să le folosești pentru niște musafiri mai pretențioși sau pentru un prânz în familie, aceste aperitive vor fi apreciate de toată lumea.
Aperitive de post. 10 idei din care să te inspiri când ai musafiri
Supa Gazpacho este o supă rece de roșii, specifică în anumite regiuni din Spania. Este foarte populară în Andaluzia, unde este servită rece.
Gazpacho, supă rece de roșii. Rețeta tradițională care a cucerit lumea
Poți face cina în 15 minute fără prea mari bătăi de cap și fără să faci rabat de la gust. Cea mai simplă și mai savuroasă soluție este să combini proteinele de origine animală cu legume. Nu doar că vei obține preparate delicioase, dar vei avea și o cină ușoară. Uite cum poți să prepari cina în 15 minute.
Cum să prepari cina în 15 minute. 8 rețete din care să te inspiri
Dintre verdețurile timpurii de primăvară, urzicile se bucură de un nivel crescut de popularitate în rândul românilor. Include-le și tu în alimentația zilnică, pentru că sunt adevărate surse de sănătate. Îți oferim în acest scop o rețetă de supă cremă de urzici cu crutoane aromate.
Supă cremă de urzici cu crutoane aromate, plină de gust și de sănătate
Postul este o perioadă în care trebuie să îți pui creativitatea la contribuție. Dacă vrei să prepari mâncare pentru pachetul de la birou trebuie să cauți variante cu un aspect plăcut și sățioase. Îți propunem 7 idei de mâncare la pachet. Preparate perfecte pe care să le iei la birou atunci când ții post
7 idei de mâncare la pachet. Preparate pe care să le iei la birou atunci când ții post
Pentru o zi de post cu dezlegare la pește, îți recomandăm să încerci o delicioasă rețetă de macrou cu legume la tigaie. Se prepară destul de simplu și nu necesită ingrediente multe.
Macrou cu legume la tigaie. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ești în căutarea unei rețete de preparate simple și rapide pentru o zi de post, încearcă rețeta de salată de cartofi cu ceapă roșie. Pe cât de simplă este, pe atât de gustoasă și de hrănitoare.
Salată de cartofi cu ceapă roșie. Rețetă simplă pentru o zi de post
Pandemia a schimbat multe dintre obiceiurile noastre, iar cel mai important dintre ele este modul în care lucrăm. Pentru mulți dintre noi modul de a munci de acasă obligatoriu în perioada de restricții a rămas o normalitate și astăzi. Acest lucru a dus și la modificarea modului în care mâncăm. Îți propunem 5 idei pentru masa de prânz.
5 idei pentru masa de prânz. Rețete perfecte pentru atunci când lucrezi de acasă
Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o zi de post cu dezlegare la pește, încearcă o rețetă de brioșe cu ton și legume mexicane. Sunt simple și ușor de preparat, dar și foarte gustoase.
Brioșe cu ton și legume mexicane, pentru gustări delicioase
Când spui tzatziki spui Grecia și invers. Nu există persoană care să fi fost la vreo tavernă grecească și să nu fi cerut măcar odată celebrul sos de iaurt cu castraveți. Te invităm să descoperi rețeta simplă și ușoară de sos tzatziki.
Sos tzatziki. Rețeta pe care o poți face la tine acasă
Loboda mai este denumită în alte zone ale lumii spanac de munte sau spanac franțuzesc. Este o legumă care a fost cândva foarte populară și, de fapt, a fost una dintre primele legume cultivate de oameni, cunoscută cu mult înainte de vremea grecilor antici. Există o mulțime de rețete cu lobodă pe care le poți încerca.
4 rețete cu lobodă pe care să le încerci în această primăvară
Dacă îți plac urzicile și dorești să le incluzi cât mai des în alimentația ta, încercă și o rețetă de mâncare de urzici cu orez și mămăliguță. Este perfectă pentru masa de prânz dintr-o zi de post.
Mâncare de urzici cu orez și mămăliguță, pentru masa de prânz
Dacă vrei să încerci o rețetă de maioneză fără ou, îți recomandăm să testezi combinația de țelină cu usturoi și muștar. Este gustoasă, cremoasă și are tot ce trebuie pentru a fi inclusă în categoria rețetelor de maioneză vegetală.
Maioneză fără ou. Rețetă de maioneză din țelină și usturoi