Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Pentru felul principal al mesei de prânz sau pentru o cină delicioasă, prepară o rețetă de tocană de ardei copți cu piept de pui. Te va cuceri pe loc combinația ingredientelor folosite.
Tocană de ardei copți cu piept de pui. Rețetă simplă și gustoasă
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru un prânz delicios și hrănitor, încearcă o rețetă de friptură de pui în sos picant de roșii.
Friptură de pui în sos picant de roșii, pentru un prânz delicios
Când ești în căutarea unui fel de mâncare sățios, aromat și ușor de făcut încearcă aceste rețete de plăcinte cu carne. Se fac ușor, fie că alegi să faci tu aluatul, fie că îl cumperi.
4 rețete de plăcinte cu carne. Preparate cu adevărat delicioase
Dacă adori salatele simple dar consistente pe care le poți servi la una dintre mesele principale ale zilei, îți oferim o rețetă de salată nemțească din cartofi cu bacon, denumită Kartoffelsalat.
Kartoffelsalat. Rețetă de salată nemțească din cartofi cu bacon
În fiecare dintre noi a rămas o fărâmă de copilărie, nu-i așa? Și pentru că cornurile au făcut parte din viața fiecăruia la un moment dat, azi venim în ajutorul tău cu o rețetă de aluat franțuzesc de croissante, numai bun de făcut în zilele de răsfăț.
Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată
Wasabi este nelipsit de lângă sushi. Pasta verde, foarte iute și aromată, se îmbină perfect cu sosul de soia și cu ingredientele delicate de sushi. Află totul despre wasabi și rețeta lui pentru a-l putea prepara chiar la tine acasă.
Wasabi. Ce este și cum poți să faci sosul chiar acasă la tine
Salata rece de paste este unul dintre preparatele care nu trebuie să îți lipsească din meniu. Poate fi un prânz sau o cină, le poți pune la pachet la birou sau le poți lua la picnic.
Salată rece de paste. Care sunt cele mai bune combinații
Una dintre cele mai populare mâncăruri pentru mesele principale ale zilei, rămâne rețeta de musaca de cartofi cu carne tocată, ca la mama acasă.
Musaca de cartofi cu carne tocată, ca la mama acasă
Ouăle umplute pot fi cel mai simplu și mai apetisant aperitiv. Cu cât ai mai multe umpluturi pentru ouă, cu atât platourile tale vor arăta mai bine, iar fiecare dintre oaspeți va găsi ceva pe gustul său.
Cele mai bune umpluturi pentru ouă. 8 rețete perfecte pentru orice petrecere
Dacă ești în căutarea unei rețete simple, rapidă, dar gustoasă și foarte consistentă pentru masa de prânz, încearcă rețeta de cartofi cu bacon și usturoi la cuptor.
Cartofi cu bacon și usturoi la cuptor. Rețetă simplă și rapidă pentru masa de prânz
Dacă adori combinația de varză cu carne de porc, rețeta de varză murată cu ciolan afumat, preparată la cuptor poate deveni una dintre favoritele tale.
Varză murată cu ciolan afumat, preparată la cuptor
Dacă ești în căutare de rețete interesante pentru gustări delicioase și sănătoase îți oferim o rețetă de avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci.
Avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci. Rețetă de gustare delicioasă și sănătoasă
Pentru una dintre gustările zilei, sau pentru pauza de masă de la birou, îți recomandăm să încerci o rețetă de ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi.
Ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi
Dacă obișnuiești să folosești diferite mezeluri pe platourile cu aperitive, sau pentru gustări delicioase, află că le poți prepara și în casă. Îți oferim în acest scop o rețetă de pastramă din piept de pui, simplă și ușor de preparat.
Pastramă din piept de pui. Mezel de casă simplu și gustos
Dacă adori supele și ești în căutare de rețete diverse, îți recomandăm să încerci și rețeta combinată de supă de pui cu legume și paste. Este o supă gustoasă și consistentă care îți asigură senzația de sățietate între mese.
Supă de pui cu legume și paste, gustoasă și consistentă
Dacă obișnuiești să prepari omletă pentru mic dejun încearcă și varianta de mini omlete cu cartofi rași. Te vei bucura, alături de cei dragi, de un mic dejun și gustos și sățios.
Mini omlete cu cartofi rași. Rețeta unui mic dejun delicios
Sosul Bechamel este unul dintre cele cinci sosuri de bază ale bucătăriei franceze, alături de Velouté, Espagnole sos tomat și Hollandaise. Sosul Bechamel este un sos alb, decadent care stă la baza multor feluri de mâncare.
Sosul Bechamel. Cum poți prepara acest sos clasic franțuzesc
Homarul este considerat un ingredient destul de pretențios și puțini se încumetă să îl gătească acasă. Nu doar că este greu de găsit o sursă de unde să îl cumperi proaspăt, dar și dacă este pregătit corect riști să pierzi timp și bani. Află cum să gătești acasă homar.
Cum să gătești acasă homar. Metoda prin care poți să-l prepari ca la restaurant
Pentru atunci când dorești să faci pauză de la preparatele cu carne, poți prepara o rețetă de ciorbă de legume dreasă cu iaurt. Iaurtul adăugat în ciorbă va oferi un gust acrișor, dar și un plus de cremozitate.
Ciorbă de legume dreasă cu iaurt. Rețetă de ciorbă cu gust acrișor
Aioli este un sos de usturoi și ulei de măsline care se pregătește des în bucătăria mediteraneană. Originile exacte ale sosului nu se știu, pentru că sunt arogate atât de Franța, cât și de Spania. Numele „aioli” se traduce prin „usturoi și ulei” și are rădăcini atât în catalană, cât și în provensală.
Aioli, sosul de usturoi pentru care se luptă Spania și Franța
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru gustările unei zile, îți recomandăm să încerci o rețetă simplă și rapidă de mini tarte cu brânză și ardei. Rețetele de gustări rapide sunt ideale pentru atunci când nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie. În plus, nu ai nevoie nici de foarte multe ingrediente.
Mini tarte cu brânză și ardei. Rețetă de gustare simplă și rapidă
Îți plac chiftelele, dar parcă te-ai plictisit de ele preparate în modul clasic? Încearcă o rețetă de chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă.
Chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă
Dacă vrei să pregătești pentru una dintre mesele principale ale zilei un preparat pe gustul tuturor, încearcă rețeta de ficăței de pui cu usturoi. Dacă mai prepari pentru ei și o mămăliguță, ca la mama acasă, răsfățul va fi maxim.
Ficăței de pui cu usturoi. Un preparat pe placul tuturor
Dacă dorești pentru masa de prânz o mâncare gustoasă, ușor picantă și aromată, rețeta de curry de pui cu năut întrunește toate condițiile.
Curry de pui cu năut. O mâncare picantă și aromată
Mâncărurile pe bază de cartofi cu carne sunt printre preferințele tuturor, însă plăcinta ciobanului sau Shepherd’s pie parcă le întrece pe toate. Rețeta face parte din bucătăria englezească și se prepară, în mod clasic, din piure de cartofi cu carne de miel.
Plăcinta ciobanului sau Shepherd’s pie. Rețetă din bucătăria englezească
Pâinea cu maia este considerată de mulți mai sănătoasă, cu o textură mai bună, cu un gust mai savuros. Dacă vrei să înveți și tu să faci aluat dospit cu maia trebuie să îți iei inima în dinți și să încerci. Nu este atât de greu pe cât mare.
Cum poți face maia naturală și la ce o poți folosi
Dacă îți plac combinațiile de legume cu carne în preparate delicioase, rețeta de frigărui de pui cu legume cu siguranță va fi pe placul tău. Este o rețetă simplă și hrănitoare, perfectă și pentru mesele copiilor.
Frigărui de pui cu legume. O rețetă simplă și hrănitoare
Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură deosebită, pe bază de cartofi, poți încerca rețeta de cartofi evantai cu șuncă și brânză topită, preparați la cuptor. Te vor cuceri atât gustul cât și aspectul cartofilor preparați în acest mod.
Cartofi evantai cu șuncă și brânză topită, preparați la cuptor
Dacă ești în căutarea unor rețete simple de aperitive delicioase, poți lua în calcul și rețeta de rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză. Se prepară simplu și ușor și nu necesită ingrediente multe.
Rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză
Pe un platou cu diferite aperitive preparate pentru mese festive își pot face loc, cu succes și câteva felii de chec aperitiv din legume cu ouă fierte. Este un chec simplu, preparat la rece, fără coacere.
Chec aperitiv din legume cu ouă fierte. Chec simplu fără coacere
Dacă obișnuiești să servești peștele la grătar, la tigaie sau la cuptor cu garnitură de cartofi, combină-le din start în aceeași rețetă denumită plăcinta pescarului.
Plăcinta pescarului. Rețetă de plăcintă cu pește și cartofi
Dacă îți plac fripturile și garniturile servite cu diferite sosuri delicioase, încearcă-le și cu un sos de pătrunjel. Este un sos rece, ușor acrișor și ușor picant, având ca ingredient principal pătrunjelul verde și denumit sos chimichurri.
Sos chimichurri. Sos rece de pătrunjel, perfect pentru fripturi și garnituri
Dacă ești în căutarea unor rețete gustoase de aperitive cu somon, îți oferim o rețetă de ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj.
Ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj
Dacă te-ai hotărât să incluzi avocado în cât mai multe preparate culinare, îți recomandăm să încerci și rețeta de avocado toast cu ciuperci preparate la tigaie. Este o combinație simplă de ingrediente, dar perfectă pentru un mic dejun delicios.
Avocado toast cu ciuperci preparate la tigaie, pentru un mic dejun delicios
Pentru o cină ușoară sau o gustare simplă, prepară o rețetă de salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei. Este una dintre cele mai simple rețete de salată, dar gustoasă și hrănitoare.
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei
Dacă ți-ai propus să pregătești un preparat pe bază de pește, pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de macrou în sos de roșii la cuptor, servit cu mămăliguță.
Macrou în sos de roșii la cuptor, servit cu mămăliguță
O porție de pui crocant la air fryer alături de o salată sau o garnitură din legume la cuptor poate fi cina perfectă atunci când vrei ceva delicios și rapid de gătit.
Pui crocant la air fryer. Rețeta gata în 15 minute
Fructele de mare au un conținut ridicat de nutrienți. Este indicat să le incluzi în meniul tău cât mai des. Totuși, trebuie să ai grijă să fie din surse sigure pentru că beneficiile pot fi anulate dacă acestea emană cantități mari de dioxid de carbon. Dacă vrei să mănânci sustenabil atunci trebuie să fii atentă ce fructe de mare alegi.
Care sunt cele mai sănătoase fructe de mare, potrivit unui nou studiu
Când spui humus te gândești la pită, nu? Acesta nu este singurul preparat care poate acompania deliciosul humus născut în Orientul Mijlociu. Iată cu ce se mănâncă humusul pentru a te bucura de o masă copioasă.
Cu ce se mănâncă humusul. Idei de combinații delicioase
Dorința de a slăbi este de cele mai multe ori învinsă de faptul că trebuie să gătești și de cele mai multe ori nu prea știi ce. Cauți mereu rețete de preparate care te ajută să slăbești și pare că nu prea ai alte variante în afară de salată și piept de pui la grătar. Nu doar lipsa inspirației este o problemă, ci și lipsa timpului.
5 rețete de preparate care te ajută să slăbești. Se gătesc foarte rapid, într-un singur vas
Dacă dorești să obții o friptură foarte fragedă din carne de pui, încearcă rețeta de pui pe sare la cuptor. Te vei bucura de o friptură fragedă la interior și frumos rumenită la exterior.
Pui pe sare la cuptor. Friptură fragedă din carne de pui
Salata Caprese sau Insalata Caprese sau „salata de la Capri” este un aperitiv, o garnitură sau un prânz ușor, clasic, popular în întreaga lume.
Salata caprese, visul mediteranean născut în Insula Capri
Poți începe ziua cu câteva preparate sănătoase pentru mic-dejun care te pot ajuta să lupți cu inflamațiile din corp. Fructele și legumele bogate în antioxidanți nu lipsesc, iaurtul grecesc bogat în grăsimi sănătoase și condimentele sunt ingredientele perfecte pentru un mic-dejun echilibrat.
5 preparate sănătoase pentru mic-dejun care te ajută să reduci inflamația din corp
Aroma fructului de avocado variază în funcție de cât de copt este. Atunci când a ajuns la maturitate are un gust ușor dulce, blând, cremos și unt. Un avocado copt este un ingredient perfect pentru salate, sandviciuri, sosuri sau pentru a fi servit drept garnitură. Avocado necopt este ferm și va fi mai ușor de tăiat. Nu va fi dulce și nici nu avea textură cremoasă. Se poate folosi la sandviciuri, salate și la prepararea murăturilor de avocado.
Cu ce se mănâncă avocado. 4 idei gustoase și simple
Dacă dorești să prepari și o altfel de friptură decât din carne de porc, îți oferim o rețetă de rață întreagă la cuptor cu mere și portocale. Friptura de rață este ideală și pentru seara de Revelion, dar și pentru alte ocazii deosebite.
Rață întreagă la cuptor cu mere și portocale
Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu o friptură gustoasă, fragedă și suculentă îți recomandăm să prepari ceafă de porc la cuptor.
Ceafă de porc la cuptor. Rețetă simplă de friptură
Pentru atunci când dorești să introduci în meniul unei zile și un preparat cu pește, îți recomandăm o rețetă de doradă cu legume și lămâie la cuptor.
Doradă cu legume și lămâie la cuptor
Dacă dorești pentru masa de Anul Nou o friptură și gustoasă, dar și cu aspect deosebit, prepară rețeta de friptură din mușchiuleț de porc împletit. Te vei bucura de cea mai fragedă friptură și poate cea mai delicioasă.
Friptură din mușchiuleț de porc împletit. O friptură delicioasă cu aspect spectaculos
Pentru un platou festiv cu cât mai multe aperitive delicioase și frumos colorate, poți prepara și o rețetă de chec aperitiv.
Chec aperitiv. Rețetă de chec sărat cu șuncă și măsline
Dolmas sau sarmale turcești sunt, după cum spun sursele istorice, cele de la care s-a răspândit în toată zona balcanică acest tip de preparat. Pregătit în fiecare țară după specificul local, sarmalele sunt originale din Turcia, unde se gătesc cu carne de vită, de miel sau cu umplute cu diverse cereale și legume.
Sarmale turcești. Cea mai gustoasă rețetă de sarmale