Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Falafel este un fel de mâncare oriental care conține o mulțime de condimente ceea ce îl face aromat într-un mod în care să vrei să îl mănânci tot mai des. Poți să îl faci în tigaie, dar dacă vrei să fie cât mai sănătos poți să gătești falafel la air fryer.
Falafel la air fryer. Rețeta pe care o poți face acasă
Durează aproximativ 5 ore și jumătate să faci pui cremos la slow cooker, dar merită fiecare minut. Este foarte fraged, iar smântâna și condimentele fac un sos delicios.
Pui cremos la slow cooker. Cel mai fraged piept de pui cu sos de smântână
Cele mai elegante flori, trandafirii, sunt adesea folosite drept sursă de inspirație și pentru preparatele culinare. Prepară și tu rețeta de trandafiri crocanți din cartofi cu bacon, pentru a-ți răsfăța familia cu gustări delicioase și interesante.
Trandafiri crocanți din cartofi cu bacon, pentru gustări delicioase
Cel mai rapid mod de a prepara o garnitură este să pui câteva legume la aburi. Sunt o sursă de vitamine, minerale și fibre, fără un aport caloric semnificativ. Când gătești friptură data viitoare poți încerca să pui alături de ea câțiva morcovi gătiți la aburi. Te vei îndrăgosti de această rețetă. Descoperă mai jos cum să gătești morcovi la aburi.
Cum să gătești morcovi la aburi. Rețete pe care le va iubi toată familia
Risotto cu sfeclă roșie și parmezan poate fi alegerea ideală pentru un prânz gustos și hrănitor. Rețeta este extrem de simplă, cu ingrediente puține, naturale și aromate.
Risotto cu sfeclă roșie și parmezan. Rețetă simplă, pentru un prânz hrănitor
Bisque este o supă franțuzească foarte fină și catifelată preparată din crustacee, homar, crab, creveți și raci. Din cojile se face supa, iar carnea este încorporată la final. Unele rețete conțin și vin sau smântână pentru un plus de aromă.
Bisque, supa specială a francezilor pe care trebuie să o încerci și tu
Dacă îți place amestecul de fructe de mare și paste, atunci trebuie să încerci această rețetă. Este cremoasă, iar echilibrul între ingrediente este perfect. Află cum să faci paste cu fructe de mare chiar la tine acasă.
Cum să faci paste cu fructe de mare chiar la tine acasă
Pentru una dintre gustările delicioase ale zilei, încearcă și tu rețeta de cașcaval pane cu sos picant de fructe cu ardei.
Cașcaval pane cu sos picant de fructe, pentru una dintre gustările zilei
La fel ca în alte domenii există o modă și în gastronomie. Fiecare an vine cu preparatele sau ingredientele pe care pare că toată lumea vrea să le încerce. Iată care sunt cele mai populare preparate din 2022, după un top realizat de Instagram.
Cele mai populare preparate din 2022. Topul la nivel mondial
Cina de Ziua Îndrăgostiților poate fi o provocare dacă vrei să o pregătești acasă. Vrei ceva ușor, dar gustos, hrănitor și incitant și, cu siguranță, deosebit.
5 idei de preparate pentru cina de Ziua Îndrăgostiților. Iată cum poți să-ți surprinzi partenerul
Kaygana este un preparat tradițional turcesc care se face diferit în fiecare zonă a țării. Seamănă cu o omletă, mult mai bogată, cu multe ingrediente adăugate pentru a-i da arome delicioase. Fiecare regiune are o rețetă de kaygana, dar kaygana fiecăruia este diferită. Cel mai mult se gătește pe coasta turcă a Mării Negre.
Kaygana, omleta turcească pe care o vei adora
Dacă te întrebi ce mai poți prepara pentru a-i cuceri pe cei dragi de Valentine’s Day sau de Dragobete, îți oferim o rețetă de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză și castraveți.
Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, cremă de brânză și castraveți
Dacă ai copilărit la bunici sau ai luat parte la mesele tradiționale alături de familie, cu siguranță îți amintești cu nostalgie de gustul preparatelor din copilărie. Una dintre cele mai adorate rețete cu gust de copilărie este cea de ostropel de pui ca la bunica acasă.
Ostropel de pui ca la bunica acasă. Rețetă tradițională românească
Dacă îți place omleta la micul dejun încearc-o și în altă variantă, mai gustoasă și mai consistentă. Prepară o rețetă de ruladă din omletă cu morcovi și brânză, perfectă pentru una dintre gustările zilei. Te vei bucura de un gust delicios, dar și de un aspect cuceritor al ruladei. Combinația de ingrediente este una interesantă, ce oferă o armonie de gusturi și de culori.
Ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Rețetă pentru o gustare delicioasă
Dacă te întrebi ce mai poți prepara simplu și ușor pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gnocchi cu sos de roșii.
Gnocchi cu sos de roșii. Cum faci gnocchi de casă, simpli și gustoși
Pizza al tegamino este un preparat atât de simplu și totuși atât de delicios. În plus este foarte versatil. Poți adăuga peste blat orice ingrediente îți plac, în orice combinație.
Pizza al tegamino, rețeta pe care o poți face acasă cu ușurință
Pizza marinara este pizza clasică napolitană. Nu are în compoziție brânză, așa că roșiile sunt foarte importante. Usturoiul și oregano sunt cele care parfumează această pizza atât de simplă, dar atât de gustoasă.
Pizza marinara, cea mai simplă rețetă din lume
Mac and cheese este preparatul pe care îl vezi în mai toate serialele americane. Îl fac mamele grăbite, îl cer copiii mofturoși, îl gătesc burlacii, e pe mesele familiilor. Este atât de iubit încât se găsește și semipreparat sau se găsesc doar amestecuri de brânzeturi pe care doar trebuie să le încălzești și să le pui peste paste. Ce este atât de special la aceste macaroane cu brânză?
Macaroni cu brânză. De ce este specială rețeta de „mac and cheese” a americanilor
Poți face somon cu broccoli la air fryer pentru o cină rapidă și sănătoasă sau pentru un prânz la birou. Este bogat în proteine de calitate și de aceea îți va da o senzația de sațietate pentru mai mult timp.
Somon cu broccoli la air fryer, cea mai sănătoasă și gustoasă cină
Confit de usturoi este perfect pe o felie de pâine prăjită, pusă peste paste sau pentru a da mai multă savoare unei supe. Se face ușor, însă este nevoie de atenție pentru ca rezultatul final să fie așa cum trebuie.
Confit de usturoi, delicatesa simplă care va da eleganță meselor tale
Dacă îți plac preparatele pe bază de creveți, îți oferim o rețetă de creveți cu sos de roșii, pentru una dintre mesele principale ale zilei. Este una dintre cele mai simple rețete cu creveți.
Creveți cu sos de roșii. Una dintre cele mai simple rețete cu creveți
Pentru una dintre gustările zilei, chiar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou, îți recomandăm să încerci o rețetă de empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor.
Empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor
Dacă obișnuiești să adaugi diferite arome în blaturile pentru prăjituri sau în creme, o parte dintre acestea le poți prepara în propria bucătărie. Îți oferim în acest scop o rețetă de pudră din coji de portocale pe care o poți experimenta și cu alte citrice.
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
Pastele bolognese nu au nicio legătură cu orașul Bologna din Italia. Istoricii și gastronomii sunt de acord că, de fapt, felul de mâncare își are originea în orașul Imola (un pic la vest de Bologna). Imola este locul de naștere al celui mai vechi sos ragù documentat – datând din secolul al XVIII-lea.
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Dacă îți plac portocalele roșii și dorești să le conservați aroma și pentru mai târziu, încearcă rețeta de dulceață de portocale roșii. Te vei bucura de o dulceață aromată, perfectă pentru gustări delicioase.
Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioase
Pentru porția de vitamine pe care o poți asimila pe cale naturală, prepară o rețetă de salată de fenicul cu portocale. Este ideală de servit ca gustare printre mese, în special dimineața. Nu este greșit nici dacă o servești pe post de cină simplă și ușoară.
Salată de fenicul cu portocale, pentru o gustare simplă și rapidă
Avocado toast este preparatul despre care multimilionarul australian Tim Gurner a spus că îi împiedică pe tineri să își cumpere case, sărăcindu-i. Afirmația lui Gurner din 2017 nu doar că nu a oprit vânzările de avocado toast, ci a diversificat rețetele. Astăzi sunt zeci, poate sute de variante.
Avocado toast. 7 rețete din care să te inspiri
Tofu crocant este o gustare vegetariană rapidă și ușoară. Îl poți servi simplu, dar și alături de o salată de crudități, legume la grătar sau sotate, cartofi piure sau copți.
Tofu crocant. Rețeta asiatică pe care o poți face la tine acasă
Friptura de vită este unul dintre cele mai gustoase, dar și pretențioase preparate. De la alegerea cărnii până la momentul servirii trebuie respectate anumite reguli pentru a-i da frăgezime și savoare. Îți propunem 3 rețete clasice de friptură de vită pe care să le încerci fără să te temi că nu îți vor ieși.
3 rețete clasice de friptură de vită perfecte pentru mesele în familie
Iarna e vremea supelor cremoase, aromate și pline de vitamine. E vremea unei supe bogate în proteine care să te hrănească și să îți asigure vitaminele și minerale care să te ajute să faci față vremii reci.
6 supe bogate în proteine. Rețete delicioase pentru întreaga familie
Pentru felul principal al mesei de prânz sau pentru o cină delicioasă, prepară o rețetă de tocană de ardei copți cu piept de pui. Te va cuceri pe loc combinația ingredientelor folosite.
Tocană de ardei copți cu piept de pui. Rețetă simplă și gustoasă
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru un prânz delicios și hrănitor, încearcă o rețetă de friptură de pui în sos picant de roșii.
Friptură de pui în sos picant de roșii, pentru un prânz delicios
Când ești în căutarea unui fel de mâncare sățios, aromat și ușor de făcut încearcă aceste rețete de plăcinte cu carne. Se fac ușor, fie că alegi să faci tu aluatul, fie că îl cumperi.
4 rețete de plăcinte cu carne. Preparate cu adevărat delicioase
Dacă adori salatele simple dar consistente pe care le poți servi la una dintre mesele principale ale zilei, îți oferim o rețetă de salată nemțească din cartofi cu bacon, denumită Kartoffelsalat.
Kartoffelsalat. Rețetă de salată nemțească din cartofi cu bacon
În fiecare dintre noi a rămas o fărâmă de copilărie, nu-i așa? Și pentru că cornurile au făcut parte din viața fiecăruia la un moment dat, azi venim în ajutorul tău cu o rețetă de aluat franțuzesc de croissante, numai bun de făcut în zilele de răsfăț.
Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată
Wasabi este nelipsit de lângă sushi. Pasta verde, foarte iute și aromată, se îmbină perfect cu sosul de soia și cu ingredientele delicate de sushi. Află totul despre wasabi și rețeta lui pentru a-l putea prepara chiar la tine acasă.
Wasabi. Ce este și cum poți să faci sosul chiar acasă la tine
Salata rece de paste este unul dintre preparatele care nu trebuie să îți lipsească din meniu. Poate fi un prânz sau o cină, le poți pune la pachet la birou sau le poți lua la picnic.
Salată rece de paste. Care sunt cele mai bune combinații
Una dintre cele mai populare mâncăruri pentru mesele principale ale zilei, rămâne rețeta de musaca de cartofi cu carne tocată, ca la mama acasă.
Musaca de cartofi cu carne tocată, ca la mama acasă
Ouăle umplute pot fi cel mai simplu și mai apetisant aperitiv. Cu cât ai mai multe umpluturi pentru ouă, cu atât platourile tale vor arăta mai bine, iar fiecare dintre oaspeți va găsi ceva pe gustul său.
Cele mai bune umpluturi pentru ouă. 8 rețete perfecte pentru orice petrecere
Dacă ești în căutarea unei rețete simple, rapidă, dar gustoasă și foarte consistentă pentru masa de prânz, încearcă rețeta de cartofi cu bacon și usturoi la cuptor.
Cartofi cu bacon și usturoi la cuptor. Rețetă simplă și rapidă pentru masa de prânz
Dacă adori combinația de varză cu carne de porc, rețeta de varză murată cu ciolan afumat, preparată la cuptor poate deveni una dintre favoritele tale.
Varză murată cu ciolan afumat, preparată la cuptor
Dacă ești în căutare de rețete interesante pentru gustări delicioase și sănătoase îți oferim o rețetă de avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci.
Avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci. Rețetă de gustare delicioasă și sănătoasă
Pentru una dintre gustările zilei, sau pentru pauza de masă de la birou, îți recomandăm să încerci o rețetă de ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi.
Ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi
Dacă obișnuiești să folosești diferite mezeluri pe platourile cu aperitive, sau pentru gustări delicioase, află că le poți prepara și în casă. Îți oferim în acest scop o rețetă de pastramă din piept de pui, simplă și ușor de preparat.
Pastramă din piept de pui. Mezel de casă simplu și gustos
Dacă adori supele și ești în căutare de rețete diverse, îți recomandăm să încerci și rețeta combinată de supă de pui cu legume și paste. Este o supă gustoasă și consistentă care îți asigură senzația de sățietate între mese.
Supă de pui cu legume și paste, gustoasă și consistentă
Dacă obișnuiești să prepari omletă pentru mic dejun încearcă și varianta de mini omlete cu cartofi rași. Te vei bucura, alături de cei dragi, de un mic dejun și gustos și sățios.
Mini omlete cu cartofi rași. Rețeta unui mic dejun delicios
Sosul Bechamel este unul dintre cele cinci sosuri de bază ale bucătăriei franceze, alături de Velouté, Espagnole sos tomat și Hollandaise. Sosul Bechamel este un sos alb, decadent care stă la baza multor feluri de mâncare.
Sosul Bechamel. Cum poți prepara acest sos clasic franțuzesc
Homarul este considerat un ingredient destul de pretențios și puțini se încumetă să îl gătească acasă. Nu doar că este greu de găsit o sursă de unde să îl cumperi proaspăt, dar și dacă este pregătit corect riști să pierzi timp și bani. Află cum să gătești acasă homar.
Cum să gătești acasă homar. Metoda prin care poți să-l prepari ca la restaurant
Pentru atunci când dorești să faci pauză de la preparatele cu carne, poți prepara o rețetă de ciorbă de legume dreasă cu iaurt. Iaurtul adăugat în ciorbă va oferi un gust acrișor, dar și un plus de cremozitate.
Ciorbă de legume dreasă cu iaurt. Rețetă de ciorbă cu gust acrișor
Aioli este un sos de usturoi și ulei de măsline care se pregătește des în bucătăria mediteraneană. Originile exacte ale sosului nu se știu, pentru că sunt arogate atât de Franța, cât și de Spania. Numele „aioli” se traduce prin „usturoi și ulei” și are rădăcini atât în catalană, cât și în provensală.
Aioli, sosul de usturoi pentru care se luptă Spania și Franța