Descoperă pe HelloTaste.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.
Obișnuiești să cumperi cartofi în cantități mai mari și ajungi să arunci mare parte din ei? Iată cum poți să păstra cartofii timp de 6 luni fără să se strice.
Cum poți păstra cartofii 6 luni fără să se strice, potrivit experțilorData viitoare când vrei să tai un avocado gândește-te de două ori înainte de a alege cuțitul. Nu contează doar mărimea acestuia, ci și materialul din care este făcut. Află de ce să nu tai niciodată avocado cu un cuțit metalic. Sfaturile vin din partea specialiștilor.
De ce să nu tai niciodată avocado cu un cuțit metalic, potrivit specialiștilorOvăzul este ingredientul pe care îl întâlnești pe orice listă de alimente sănătoase. Nu doar că are numeroase beneficii asupra sănătății, dar îl poți găti fără prea mari bătăi de cap și într-un timp relativ scurt. Nu ai niciun motiv să nu îl incluzi în meniul tău. Chiar dacă crezi că știi totul despre el, află și de ce trebuie să tragi fulgii de ovăz la tigaie înainte de a-i folosi în preparate.
De ce trebuie să tragi fulgii de ovăz la tigaie înainte de a-i folosi în preparateCongelarea este una dintre metodele prin care poți să păstrezi alimentele mai mult timp. Dincolo de acest aspect, te ajută să economisești sume considerabile de bani și să fii mai organizată în bucătărie. Dacă de obicei congelezi legume sau fructe, află și de aceste alimente despre care nu știai că le poți congela.
Alimente despre care nu știai că le poți congela. Își păstrează propriețățile la fel de bineVrei să pui felii de mere la pachet, dar mereu se înnegresc și nu mai sunt atât de apetisante? Există câteva soluții pentru a preveni acest fenomen. Îți oferim în ajutor 4 metode simple pentru a împiedica oxidarea merelor după ce le tai.
Metode simple pentru a împiedica oxidarea merelor după ce le taiMulte rețete cer să folosești hârtie cerată, altele hârtie pergament. Care este diferența dintre cele două și când trebuie folosite. Află mai multe detalii despre hârtia pergament și hârtia cerată, doar așa te poți bucura de beneficiile lor.
Hârtia pergament și hârtia cerată. Când se poate folosi fiecareFolia de aluminiu este nelipsită din bucătărie. Este folosită pentru gătit, pentru împachetat, pentru acoperit vase sau pentru a proteja diverse suprafețe. Pare că este universală, însă sunt situații în care utilizarea ei este total nerecomandată. Ți-am pregătit o listă cu situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărie.
7 situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărieIndiferent dacă ești o gospodină experimentată sau începătoare, câteva sfaturi de la profesioniști nu îți vor strica niciodată. Cine nu își dorește să își ușureze viața? Ai aici 15 sfaturi care vor schimba modul în care gătești.
Sfaturi care vor schimba modul în care gătești. Mici trucuri de la specialiștiDovleacul plăcintar este dulce, cremos și poate fi folosit atât în rețete de desert, cât și în preparate sărate. Poate fi gătit simplu, doar tăiat felii și pus la cuptor, dar și transformat în supe cremă sau garnituri savuroase. Află și tu trei metode care te învață cum să coci dovleac pentru a obține cele mai delicioase preparate.
Cum să coci dovleac pentru garnituri, supe și piure. 3 metode la îndemâna oricuiCondimentele nu lipsesc din nicio bucătărie. Ele aduc savoare bucatelor, dar trebuie să ai mare grijă cum le depozitezi ca să își păstreze calitățile cât mai mult timp și să nu își schimbe gustul sau textura. Îți oferim câteva sfaturi utile despre cum să depozitezi condimentele pentru a te bucura de beneficiile lor atunci când gătești.
Cum să depozitezi condimentele pentru a rămâne proaspete mai mult timpȚi s-a întâmplat să ai legume în frigider pe care le-ai cumpărat de doar câteva zile și să constați, când a-i vrut să le mănânci, că sunt moi sau au urme de mucegai? Îți dezvăluim în acest articol de ce se strică fructele și legumele, chiar dacă le ții la rece, în frigider.
De ce se strică fructele și legumele, deși le ții la frigiderCele mai bune ouă bătute pot fi făcute în mai multe feluri, iar fiecare modalitate de preparare are ca rezultat un fel de mâncare cu gust delicios. Unii preferă să le bată într-un castron și apoi să le pună în tigaie, alții le pun întregi în tigaie și le amestecă acolo până când ajung la consistența dorită.
Cum să faci cele mai bune ouă bătute, potrivit experțilorPorumbul fiert este o gustare pe cât de simplă, pe atât de complexă. Nu ai nevoie decât de porumb și apă pentru a-l găti, dar vei aduce la tine în bucătărie o parte din copilărie. Mirosul ce va cuprinde toată casa te va duce cu gândul la zilele de vară din vacanța de la bunici. Ai aici pașii necesari pentru cum să faci porumb fiert ca în copilărie.
Cum să faci porumb fiert ca în copilărieProbabil ai văzut prin multe emisiuni TV sau pe internet că sunt persoane care țin untul la temperatura camerei. Este oare corect acest mod de depozitare? Află de la specialiști cum se păstrează corect untul.
Cum se păstrează corect untul. Află ce spun specialiștiiCarnea de pui este gustoasă, relativ ieftină și foarte versatilă. Pusă pe grătar, devine crocantă la exterior și suculentă la interior. Este delicioasă! Singura condiție este să știi cum să o faci. Descoperă cum să faci carnea de pui pe grătar să iasă perfect, potrivit experților.
Cum să faci carnea de pui pe grătar să iasă perfect, potrivit experțilorPoți prepara un hot dog delicios în foarte multe feluri. Știai că îl poți fierbe în bere sau că îl poți găti la microunde? Îți dezvăluim care este secretul unui hot dog perfect, dar și ce sfaturi e recomandat să urmezi dacă vrei să te bucuri de un gust ca la carte.
Care este secretul unui hot dog perfect. Sfaturi pe care trebuie să le urmeziPare simplu să faci grătar, dar arta adevărată stă în mici detali, pe care îți recomandăm să le ai în vedere. În procesul de preparare, fiecare etapă contează: de la temperatura cărnii, înainte de o pune pe grătar, până la timpul în care o lași să se odihnească, după ce o iei de pe grătar. Află cum să faci friptura perfectă pe grătar, potrivit specialiștilor.
Cum să faci friptura perfectă pe grătar, potrivit experțilorFolia de aluminiu pare că este ajutorul de necontestat atunci când vrei să faci cartofi copți la cuptor. Ai putea cred că te ajută să îi faci crocanți la exterior și moi la exterior. Lucrurile nu stau chiar așa, spun specialiștii. Află de ce nu e recomandat să coci cartofi în folie de aluminiu.
De ce nu e recomandat să coci cartofi în folie de aluminiu. Ce spun specialiștiiSalatele cu cartofi sunt ușor de făcut, gustoase și sățioase. Dacă alegi cartofii potriviți, jumătate din treabă este făcută. Vei avea un preparat delicios de care să te bucuri la prânz, cină sau la gustare. Află și tu care sunt cei mai buni cartofi pentru salată.
Cei mai buni cartofi pentru salată, potrivit experțilorȚi s-a întâmplat de multe ori să uiți să scoți carnea din congelator și să ajungi să cumperi alta pentru a prepara cina. Iată care este cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea, dar și cea mai rapidă. Dacă o vei folosi, vei putea găti mult mai ușor.
Cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea. Sfaturile venite de la specialiștiMazărea congelată este atât de ieftină și de hrănitoare, încât nu ar trebui să îți lipsească niciodată din congelator. Te va salva oricând nu știi ce să mai gătești sau când bugetul nu îți permite să faci extravaganțe culinare. Iată 6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată în preparatele tale.
6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată la gătitPrepararea mâncării acasă te ajută să faci economii, dar și să controlezi ingredientele pe care le folosești. Vei obține preparate mai sănătoase, dar și cu un gust pe care îl vei adora. Află aceste 25 de sfaturi de la experți în arta culinară care îți vor schimba viața.
25 de sfaturi de la experți în arta culinară care îți vor schimba viațaIndiferent dacă iei masa într-un restaurant cu stele Michelin sau într-un restaurant normal, este bine să știi care este greșeala pe care să nu o faci niciodată când comanzi friptură. Există multe subiecte controversate în domeniul gastronomiei, de la lanțurile de fast-food până la efectele margarinei, dar nimic nu se compară cu cât de bine trebuie să fie gătită friptura.
Greșeala pe care să nu o faci niciodată când comanzi friptură, potrivit bucătarilorBucătăria este locul unde se strâng cele mai multe lucruri. Prin sertare și dulapuri sigur ai lucruri de care nici măcar nu mai știi că sunt la tine în casă. Dacă ai în plan să faci puțină ordine, iată 10 lucruri din bucătărie pe care e recomandat să le arunci.
10 lucruri din bucătărie pe care e recomandat să le arunci. Sfaturi de la experții în curățenieNu-i așa că și tu pui toate legumele în frigider imediat ce ajungi cu ele acasă de la magazin? Ar trebui să știi că unele dintre ele se păstrează mai bine pe blatul din bucătărie la temperatura camerei. Află care sunt legumele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider și de ce nu e recomandat să le păstrezi la temperaturi scăzute.
Legumele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider. De ce nu e recomandat să le depozitezi la recePiureul de cartofi este cea mai rapidă garnitură pe care o poți face, cea mai simplă și, de ce să nu recunoaștem, și cea mai gustoasă. Cu toate acestea se întâmplă să nu iasă de fiecare dată pufos și moale, nu-i așa? Pentru a evita un posibil eșec, află 7 sfaturi pentru a obține cel mai bun piure de cartofi.
7 sfaturi pentru a obține cel mai bun piure de cartofiSă cureți perfect ardeii copți nu este întotdeauna o sarcină ușoară, dimpotrivă. Întotdeauna rămân bucăți mici de coajă, care nu vor să se desprindă deloc de pe pulpa ardeiului. Împreună descoperim o metodă ușoară care garantează succesul. Te vom învăța cum se curăță perfect ardeii copți. Vei reuși să desprinzi coaja ardeilor mai repede și mai bine. Avatajul este că nu vei pierde prea mult din pulpa legumelor.
Cum se curăță perfect ardeii copți. Sfaturi de la specialiști în bucătărieVasele de sticlă termorezistente capătă pete arse de grăsime. Aacest lucru se întâmplă indiferent cât de mult le ții în cuptor sau de ce gătești în ele. Cum faci să le dai strălucirea de altă dată fără să le zgârii? Află câteva sfaturi despre cum cureți eficient grăsimea arsă de pe vasele termorezistente.
Cum cureți eficient grăsimea arsă de pe vasele termorezistente: tips&tricksO dată cu venirea căldurii se înmulțesc ieșirile și întâlnirile cu prietenii. Ce poate fi mai relaxant și mai frumos decât un grătar în aer liber? Fie că preferi carnea de porc sau pe cea de pui, ori doar legume coapte, este bine să știi ce se află pe lista cu efecte secundare ale consumului de alimente la grătar.
Efecte secundare ale consumului de alimente la grătar. Ce nu ai știut până acumLactatele sunt foarte importante în dieta zilnică. Dacă nu ai timp în fiecare zi să te duci să cumperi brânză, îți arătăm cum păstrezi și depozitezi brânza astfel încât să nu facă mucegai. Cele mai utile sfaturi pentru tine sunt chiar aici. Pune-le în aplicare și vei vedea diferența.
Cum păstrezi și depozitezi brânza: sfaturi utileTe-ai săturat de mirosul de usturoi care rămâne pe degete după ce-l cureți? Nu mai vrei să ai degetele lipicioase? Îți arătăm 5 trucuri pentru curățarea usturoiului care te vor face să uiți de toate astea.
Trucuri pentru curățarea usturoiului care vor face gătitul mult mai ușorA venit căldura și o dată cu ea au început întâlnirile tot mai dese cu prietenii. Serile călduroase trec mai frumos alături de cei dragi și un grătar este modul pe care mulți dintre noi îl aleg cu această ocazie. Iată top 3 greșeli pe care le faci la grătar. Ca să fii sigur că toți cei cu care ai petrecut la grătar pleacă sănătoși acasă este bine să eviți câteva lucruri.
Greșeli de evitat atunci când faci grătarFriptura de vită perfectă nu cere multe ingrediente, dar are nevoie de anumite abilități speciale, mai ales dacă vrei ca la final să ai un steak de vită medium rare. Pentru cunoscători acesta este singurul mod în care se poate consuma carnea de vită, însă este destul de greu de realizat.
Secretele unui steak de vită medium rare perfectDescoperă cinci greșeli pe care le faci când prepari sosuri și cum le poți repara pentru ca, la final, să te bucuri de un preparat delicios.
5 greșeli pe care le faci când prepari sosuri. Soluții pentru a le reparaPe cât pare de ușor de gătit orezul, pe atât este de complicat pentru că trebuie să respecți anumite reguli în prepararea lui. Specialiștii în bucătărie ne-au oferit cele mai bune sfaturi legate de cum se fierbe orezul în mod corect.
Cum se fierbe orezul în mod corect, potrivit experțilorTofu este un aliment tradițional din China. E făcut din boabe de soia, apă și produse de coagulare. Tofu e cunoscut drept un aliment bogat în fier și calciu, de aceea este bine să fie prezent în dieta zilnică, cât de des posibil. Găsești mai jos moduri în care poți să consumi tofu, pentru a-l integra mai ușor în preparate.
Moduri în care poți să consumi tofu. Recomandări pe care nu le știai până acumÎn România, porumbul este de cele mai multe ori copt sau fiert, în timpul verii. Există, totuși, o mulțime de alte moduri de a-l găti și de a te bucura de aroma lui dulce și de textura lui zemoasă. Îți oferim opt metode prin care poți găti porumbul. Îți garantăm că măcar una dintre ele va deveni preferata ta.
8 metode prin care poți găti porumbul. Recomandări pe care să le încerci vara aceastaDacă și ție ți se pare enervant să cureți de coajă ouăle fierte și nu reușești niciodată să le faci perfecte atunci sfaturile de mai jos sunt pentru tine. Află ce înseamnă tehnica bain-marie și cum o poți folosi pentru a obține ouă fierte, fără a le fierbe de fapt.
Ce înseamnă tehnica bain-marie. Cum o poți folosi în procesul de gătire al ouălorCăpșunile sunt printre cele mai iubite fructe ale verii. Problema este că sunt atât de fragile, iar sezonul lor este atât de scurt încât pare că niciodată nu apuci să te sături de ele. Nu te panica. Venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi despre cum păstrezi căpșunile proaspete cât mai mult timp.
Cum păstrezi căpșunile proaspete cât mai mult timpCând vine vorba despre legume sănătoase, fasolea verde ocupă un loc fruntaș. Pe lângă faptul că este bogată în vitamine și fibre, este extrem de versatilă și gustoasă. Dacă o cumperi proaspătă, nu ține decât câteva zile în frigider, de aceea iată cum să congelezi fasolea păstăi pentru a te bucura de ea și în afara sezonului.
Cum să congelezi fasolea verde. Sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultateProbabil că îți rămâne și ție destul de des piept de pui gătit de la cină sau de la masa de prânz. Nu îl mai arunca de teama că a doua zi nu mai e bun. Îl poți încălzi astfel încât să mai poată fi mâncat. Respectând sfaturile de mai jos ai toate șansele să fie chiar suculent și gustos ca atunci când l-ai gătit prima dată. Află de la experți cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci.
Cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci. Sfaturi de la experțiE din ce în ce mai popular să gătești totul pe grătar, de la pepene la salată. Totuși, cotletele de porc, anumite tipuri de pește și alte alimente nu ar trebui gătite niciodată pe grătar, ne spun experții. Așadar, iată o listă cu 10 alimente pe care să nu le gătești niciodată la grătar.
10 alimente pe care să nu le gătești niciodată la grătar, potrivit specialiștilorPâinea este alimentul pe care majoritatea dintre noi îl consumă aproape zilnic. De aceea este necesar să fim atenți la prospețimea ei pentru că mucegăiește foarte repede, mai ales în lunile de vară. Acesta este un articol care te poate ajuta să afli cum păstrezi pâinea proaspătă timp de până la 3 săptămâni.
Cum păstrezi pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni. Un truc simplu și la îndemâna oricuiClătitele sunt bucuria copiilor, dar nu numai. Sunt considerate de mulți desertul perfect. Nu costă mult, se fac repede și pot fi personalizate în funcție de preferințe. Află mai multe din ghidul clătitelor perfecte pentru a obține un desertpe placul tuturor.
Ghidul clătitelor perfecte, potrivit experțilorDacă adori pizza și o consumi cu regularitate, sigur te-ai întrebat de nenumărate ori cum să procedezi cu resturile rămase din acest preparat atât de îndrăgit în întreaga lume. Descoperă cum să reîncălzești pizza fără să se usuce. Sunt mai multe modalități prin care poți face acest lucru, iar noi te ajutăm să îl descoperi pe cel care ți se potrivește.
Cum să reîncălzești pizza fără să se usuceRutina zilnică te obligă să prepari mese rapide. Să apelezi la preparate care nu necesită un timp prea mare de gătire. Dacă ai nevoie ca totul să se întâmple rapid la prânz sau la cină, iată cum se decongelează carnea în mod corect.
Cum se decongelează carnea în mod corect: tips & tricksCând tai ceapa, aceasta eliberează în aer substanțe chimice iritante, care te fac să lăcrimezi. Uneori plângi de-a binelea, dar cum ceapa dă un gust atât de bun mâncărurilor, e greu să renunți la ea. Descoperă cum să tai ceapa astfel încât să nu mai lăcrimezi.
Cum să tai ceapa astfel încât să nu mai lăcrimezi. 4 trucuri care chiar funcționeazăOricine poate să gătească. Secretul este să vrei să faci asta și să ai multă răbdare. Acestea din urmă vin la pachet cu dorința de a-i suprinde pe cei dragi cu preparate gustoase, mai ales în zilele pe care le petreceți în intimitatea casei. Pentru ca o zi de relaxare să fie completă, ai nevoie de un desert, nu-i așa? Iată 10 sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.
Sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituriIndiferent cât de des gătești, sigur ai în dulap câteva mirodenii pe care le folosești pentru a aduce un plus de aromă mâncărurilor tale. Hai să aflăm împreună mai multe despre perioada de valabilitate a condimentelor și cum se depozitează corect.
Perioada de valabilitate a condimentelor: când expiră și cum se depozitează corect